Liste over ordførere i Roan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Roans kommunevåpen

Liste over ordførere i Roan. Roan ble egen kommune da Bjørnør ble delt i Roan, Osen og Stoksund i 1892.

Periode Navn[1][2][3][4] Stilling Parti
1892–1907 John Hopstad Landhandler Moderate/Venstre[5][6]
1908–1919 Johan Stinessen Handelsbestyrer Venstre[6]
1920–1922 Henrik Guttelvik Lærer Venstre[6]
1923–1925 Johan Stinessen Handelsbestyrer Venstre
1926–1931 Anton Lindbak Nilssen Lensmannsbetjent Bondepartiet[7]
1932–1937 Menelai Næss Lærer Venstre[8]
1938–1945 Anton Lindbak Nilssen Lensmannsbetjent Bondepartiet
1946–1951 Kristian Strøm Skoleinspektør Kristelig Folkeparti[9]
1952–1959 Anton Lindbak Nilssen Lensmannsbetjent Bondepartiet
1960–1963 Hans Viken Landhandler Høyre[9]
1964–1979 Magnar Wiik Gårdbruker Arbeiderpartiet[9]
1980–1985 Johan Nerdal Jordstyretekniker Senterpartiet
1986–1987 Jan Utkilen Kommunelege Høyre
1988–1991 Henning Martinsen Lærer Høyre[10]
1992–1995 Erling Eian Gårdbruker Høyre[11]
1995–1999 Henning Martinsen Lærer Høyre
1999–2003 Oddvar Dahl Gårdbruker Senterpartiet
2003–2011 Albert Larsen Snekker Høyre
2011–2015 Jan Helge Grydeland Seksjonsleder Senterpartiet
2015– Einar Eian Gårdbruker Høyre

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sæther, Stein Arne (red.) (1993). Fosen. Natur, kultur og mennesker. Trondheim: Adresseavisens Forlag. s. 215–216. 
  2. ^ Guttelvik, Henrik (1973) [1937]. Bjørnør: Osen, Roan, Stoksund. Kommunejubileet 1837–1937. Bjørnør historielag. s. 35. ISBN 978-82-523-0400-8. 
  3. ^ Brattgjerd, Sigurd (1995). Bjørnørfolket. Gårds- og slektshistorie for Bjørnør. Roan I. Bjørnør bygdeboknemnd. s. 32, 147, 173, 337 og 391. ISBN 978-82-992891-2-2. 
  4. ^ Brattgjerd, Sigurd (1998). Bjørnørfolket. Gårds- og slektshistorie for Bjørnør. Roan II. Bjørnør bygdeboknemnd. s. 37, 88, 605, 670 og 744. ISBN 978-82-992891-3-9. 
  5. ^ Utheim, John (1898). Oversigt over Valgmands- og Storthingsvalgene 1897. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 55. 
  6. ^ a b c Utheim, John (1905). Oversigt over valgtingene og valgmandstingene 1903. Kristiania: O. Fredr. Arnesens bog- & accidenstrykkeri. s. 86. 
  7. ^ Andersen, Thor M. (1931). Norges ordførere 1929–1931. Kristiania: A.M. Hanches Forlag. s. 211. 
  8. ^ Adresseavisen: 4. 15. februar 1932. 
  9. ^ a b c Norske kommunalpolitikere: Norges styresmenn. 3. Oslo: Bokdepotet. 1957. s. 157–158. 
  10. ^ Norske ordførere og varaordførere 88–89. Oslo: Kommuneforlaget. 1988. s. 206. ISBN 978-82-7242-483-0. 
  11. ^ Norges kommunekalender 1995 (24 utg.). Oslo: Økonomisk litteratur. 1995. s. 234. ISBN 978-82-7018-278-7.