Liste over ordførere i Frosta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frostas kommunevåpen

Liste over ordførere i Frosta. Frosta kommune ble etablert ved innføringen av formannskapslovene av 1837.[1]

Periode Navn Stilling Parti
1838–1842 Isak Jørgen Coldevin Proprietær
1843–1845 Rasmus Stene Gårdbruker
1846–1849 Haagen Einersen Lærer, klokker og gårdbruker
1850–1853 Aage Hagerup Gårdbruker
1854–1857 Haagen Einersen Lærer, klokker og gårdbruker
1858–1861 Henning Wedege Gårdbruker
1862–1863 Aage Hagerup Gårdbruker
1864–1865 Haagen Einersen Lærer, klokker og gårdbruker
1866–1869 Arnt Peter Island Gårdbruker
1870–1871 Johan Peter Qvarme Lærer og gårdbruker
1872–1873 Hans Juberg Gårdbruker
1874–1885 Arnt Peter Island Gårdbruker
1886–1889 Hans Juberg Gårdbruker Venstre
1890–1891 Hans Faanes Gårdbruker Venstre
1892–1897 Lars Flegstad Gårdbruker Venstre
1898–1913 Andreas Galtvik Gårdbruker Venstre
1914–1916 Haakon Rochseth Gårdbruker og bankkasserer Riksmålspartiet
1917–1919 Andreas Galtvik Gårdbruker Venstre
1920–1922 Haakon Rochseth Gårdbruker og bankkasserer Riksmålspartiet
1923–1925 Andreas Galtvik Gårdbruker Venstre
1926–1931 Ole Andreas Aursand Gårdbruker Venstre
1932–1940 Asbjørn Hogstad Gårdbruker Bondepartiet
1941–1945 Bjarne Rokseth[2] Gårdbruker og bankkasserer
1945 Asbjørn Hogstad[3] Gårdbruker Bondepartiet
1945–1947 Kristian Rangnes Lærer Arbeiderpartiet
1948–1951 Asbjørn Hogstad Gårdbruker Bondepartiet
1952–1955 Lars Viken Gårdbruker Bondepartiet
1956–1961 Erling Wollan Lensmannsbetjent Arbeiderpartiet
1962–1963 Johan Petter Skogseth Gårdbruker Senterpartiet
1964–1967 Erling Wollan Lensmannsbetjent Arbeiderpartiet
1968–1969 Gunnar Stenhaug Distriktssekretær Arbeiderpartiet
1970–1971 Bjarne Sundfær Herredsagronom Høyre
1972–1975 Erling Wollan Lensmannsbetjent Arbeiderpartiet
1976–1991 Karl Viken Gårdbruker Senterpartiet
1992–1999 Jens Hagerup Gårdbruker Senterpartiet
1999–2003 Boje Reitan Gårdbruker Senterpartiet
2003–2009 Lars Myraune Generalmajor Høyre
2009–2011 Frode Revhaug Rutebileier Høyre
2011–2015 Johan Petter Skogseth Daglig leder Senterpartiet
2015–2019 Trine Haug Kulturkoordinator Senterpartiet
2019– Frode Revhaug Daglig leder Høyre

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Frosta kommune gjennom 150 år, 1837 - 1987. Utgitt av kommunen, 1987. ISBN 82-7358-006-7
  2. ^ Ordfører oppnevnt av okkupasjonsstyret, se Adresseavisen 3. januar 1941 og 23. juli 1947.
  3. ^ Nord-Trøndelag & Inntrøndelagen, 11. mai 1945