Liste over ordførere i Malvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Malviks kommunevåpen

Liste over ordførere i Malvik. Malvik tilhørte opprinnelig Strinda formannskapsdistrikt (kommune) ved innføringen av formannskapslovene av 1837. Malvik ble utskilt fra Strinda som egen kommune i 1891.[1]

Periode Navn[2][3] Stilling Parti
1891 Lauritz Nicolai Jenssen Brukseier Høyre
1891–1895 Christofer Wellén Handelsmann Høyre
1896–1897 Jacob Kielland Brukseier Høyre
1898–1901 Sivert Kindseth Gårdbruker Venstre
1902–1904 Ole Brobak Arbeider Arbeidernes liste
1905–1910 Sivert Kindseth Gårdbruker Samlingspartiet
1911–1913 Haagen Løvaas Redaktør og arbeider Arbeiderpartiet
1914–1916 Peter Haugan Lærer Borgerlig fellesliste (Venstre)
1917–1919 Sivert Kindseth Gårdbruker Borgerlig fellesliste (Frisinnede)
1920–1922 Johan Nygaardsvold Lagerarbeider Arbeiderpartiet
1923–1925 Reidar Jenssen Brukseier Borgerlig fellesliste (Høyre)
1926–1931 Olaf Svingen Sagbruksarbeider Arbeiderpartiet
1932–1940 Edvard Muruvik Fabrikkarbeider Arbeiderpartiet
1941–1945 Arnt Løvseth[a] Gårdbruker NS
1945 Olaf Svingen Sagbruksarbeider Arbeiderpartiet
1946–1955 Knut Kallset Lærer Arbeiderpartiet
1956–1963 Leif Øwre Ligningsassistent Arbeiderpartiet
1964–1971 Egil O. Svingen Sagbruksarbeider Arbeiderpartiet
1972–1975 Olaf Bye Sekretær Arbeiderpartiet
1976–1979 Kristian Bjerkan Filialbanksjef Arbeiderpartiet
1980–1983 Iver Høiby Platearbeider Arbeiderpartiet
1984–2003 Asbjørn Nøstmo Overingeniør[4] Arbeiderpartiet
2003–2007 Gudmund Beitland Stabssjef Høyre
2007–2015 Terje Granmo Arbeiderpartiet
2015–2019 Ingrid Aune Myndighets- og samfunnskontakt Arbeiderpartiet
2019 Bernt-Ole Ravlum[5] Lærer Arbeiderpartiet
2019– Trond Hoseth[6] Ingeniør Arbeiderpartiet

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ordfører oppnevnt av okkupasjonsstyret under krigen. Se Adresseavisen, 2. oktober 1945.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Juvkam, Dag (1999). Historisk oversikt over endringer i kommune- og fylkesinndelingen (PDF). Statistisk sentralbyrå. s. 66. ISBN 978-82-537-4684-5. 
  2. ^ «Ordførere i Malvik». Malvik-Bladet: 5. 23. september 2015. 
  3. ^ Forbord, Kåre (1993). Malvik bygdebok. 5. Malvik kommune. ISBN 978-82-91387-02-4. 
  4. ^ Norske ordførere og varaordførere 88–89. Oslo: Kommuneforlaget. 1988. s. 201. ISBN 978-82-7242-483-0. 
  5. ^ Valgt til ordfører i august 2019 for resten av valgperioden, etter ordfører Ingrid Aunes død. Se «Politikk - MALVIK KOMMUNE». www.malvik.kommune.no (norsk). 23. august 2019. Besøkt 8. september 2019. 
  6. ^ Gundersen, Anne (10. september 2019). «Trond Hoseth (Ap) blir Malviks nye ordfører». Nea Radio. Besøkt 14. oktober 2019.