Liste over største flyplasser i Norden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over Nordens største flyplasser etter antall passasjer for periodene 2006-2009 og 2012 og 2013.

2013[rediger | rediger kilde]

Rang Land Flyplass By Kode
(IATA/ICAO)
Antall
passasjerer
Endring
rang
Endring
2012–2013
1. DEN København lufthavn København CPH/EKCH 3&507&24066917&24 066 917 Straight Line Steady.svg +3.1%
2. NOR Oslo lufthavn Oslo OSL/ENGM 3&507&22956544&22 956 544 Straight Line Steady.svg +4.0%
3. SWE Arlanda lufthavn Stockholm ARN/ESSA 3&507&20673810&20 673 810 Straight Line Steady.svg +5.1%
4. FIN Helsingfors-Vanda lufthavn Helsingfors HEL/EFHK 3&507&15279043&15 279 043 Straight Line Steady.svg +2.8%
5. NOR Bergen lufthavn Flesland Bergen BGO/ENBR 3&506&6213960&6 213 960 Straight Line Steady.svg +6.9%
6. SWE Landvetter lufthavn Göteborg GOT/ESGG 3&506&4998526&4 998 526 Straight Line Steady.svg +3.0%
7. NOR Stavanger lufthavn Sola Stavanger SVG/ENZV 3&506&4668403&4 668 403 Straight Line Steady.svg +5.8%
8. NOR Trondheim lufthavn Værnes Trondheim TRD/ENVA 3&506&4311328&4 311 328 Straight Line Steady.svg +3.6%
9. ISL Keflavík internasjonale lufthavn Keflavík/Reykjavík KEF/BIKF 3&506&3209848&3 209 848 Straight Line Steady.svg +16.1%
10. DEN Billund lufthavn Billund BLL/EKBI 3&506&2829016&2 829 016 Straight Line Steady.svg +3.5%
11. SWE Bromma lufthavn Stockholm BMA/ESSB 3&506&2277567&2 277 567 Green Arrow Up Darker.svg1 -0.7%
12. SWE Skavsta lufthavn Nyköping/Stockholm NYO/ESKN 3&506&2165040&2 165 040 Red Arrow Down.svg1 -6.6%
13. SWE Malmö lufthavn Malmö MMX/ESMS 3&506&2124682&2 124 682 Straight Line Steady.svg +1.0%
14. NOR Tromsø lufthavn Tromsø TOS/ENTC 3&506&1935419&1 935 419 Straight Line Steady.svg +2.5%
15. NOR Moss lufthavn Oslo/Moss RYG/ENRY 3&506&1890889&1 890 889 Straight Line Steady.svg +9.2%
16. NOR Sandefjord lufthavn Oslo/Sandefjord TRF/ENTO 3&506&1856300&1 856 300 Green Arrow Up Darker.svg1 +8.8%
17. NOR Bodø lufthavn Bodø BOO/ENBO 3&506&1669191&1 669 191 Red Arrow Down.svg1 -3.6%
18. DEN Aalborg lufthavn Aalborg AAL/EKYT 3&506&1302053&1 302 053 Straight Line Steady.svg -0.5%
19. SWE Luleå lufthavn Luleå LLA/ESPA 3&506&1105680&1 105 680 Straight Line Steady.svg +1.4%
20. NOR Ålesund lufthavn Ålesund AES/ENAL 3&506&1077209&1 077 209 Green Arrow Up Darker.svg2 +7.6%
21. NOR Kristiansand lufthavn Kristiansand KRS/ENCN 3&506&1066702&1 066 702 Straight Line Steady.svg +4.7%
22. SWE Umeå lufthavn Umeå UME/ESNU 3&505&988406&988 406 Green Arrow Up Darker.svg1 +0.4%
23. FIN Uleåborg lufthavn Uleåborg OUL/EFOU 3&505&877080&877 080 Red Arrow Down.svg3 -18.7%
24. SWE Göteborg City lufthavn Göteborg GSE/ESGP 3&505&863140&863 140 Straight Line Steady.svg +6.9%
25. NOR Haugesund lufthavn Haugesund HAU/ENHD 3&505&701326&701 326 Straight Line Steady.svg +5.6%
26. NOR Evenes lufthavn Harstad/Narvik EVE/ENEV 3&505&654977&654 977 Straight Line Steady.svg +6.2%
27. FIN Tammerfors-Birkala lufthavn Tammerfors TMP/EFTP 3&505&466671&466 671 Straight Line Steady.svg -18.2%
28. NOR Molde lufthavn Molde MOL/ENML 3&505&459013&459 013 Green Arrow Up Darker.svg2 +2.5%
29. DEN Aarhus lufthavn Aarhus AAR/EKAH 3&505&455405&455 405 Red Arrow Down.svg1 -2.6%
30. FIN Rovaniemi lufthavn Rovaniemi RVN/EFRO 3&505&427367&427 367 Green Arrow Up Darker.svg3 +5.8%
31. SWE Ängelholm-Helsingborg lufthavn Ängelholm/Helsingborg AGH/ESTA 3&505&412852&412 852 Green Arrow Up Darker.svg1 +2.1%
32. SWE Åre Östersund lufthavn Åre/Östersund OSD/ESNZ 3&505&408480&408 480 Green Arrow Up Darker.svg3 +6.5%
33. NOR Kristiansund lufthavn Kristiansund KSU/ENKB 3&505&394644&394 644 Green Arrow Up Darker.svg1 +2.2%
34. ISL Reykjavík lufthavn Reykjavík RKV/BIRK 3&505&380770&380 770 Red Arrow Down.svg3 -7.2%
35. NOR Alta lufthavn Alta ALF/ENAT 3&505&353031&353 031 Green Arrow Up Darker.svg2 +2.3%
36. SWE Visby lufthavn Visby VBY/ESSV 3&505&352226&352 226 Green Arrow Up Darker.svg2 +7.6%
37. FIN Åbo lufthavn Åbo TKU/EFTU 3&505&324667&324 667 Red Arrow Down.svg8 -28.6%
38. FIN Vasa lufthavn Vasa VAA/EFVA 3&505&319315&319 315 Red Arrow Down.svg2 -14.7%
39. NOR Kirkenes lufthavn Kirkenes KKN/ENKR 3&505&297149&297 149 Straight Line Steady.svg -1.2%
40. SWE Skellefteå lufthavn Skellefteå SFT/ESNS 3&505&292005&292 005 Straight Line Steady.svg 0.0%
41. SWE Sundsvall Timrå lufthavn Sundsvall/Härnösand SDL/ESNN 3&505&272362&272 362 Green Arrow Up Darker.svg1 -3.6%
42. FIN Kuopio lufthavn Kuopio KUO/EFKU 3&505&261151&261 151 Red Arrow Down.svg1 -7.7%
43. FIN Kittilä lufthavn Kittilä KTT/EFKT 3&505&237222&237 222 Straight Line Steady.svg -9.9%
44. FAE Vagar lufthavn Vágar/Færøyene FAE/EKVG 3&505&236181&236 181 Straight Line Steady.svg +4.7%
45. SWE Kiruna lufthavn Kiruna KRN/ESNQ 3&505&226003&226 003 Green Arrow Up Darker.svg3 +14.1%
46. SWE Ronneby lufthavn Ronneby/Karlskrona RNB/ESDF 3&505&213364&213 364 Red Arrow Down.svg1 -2.6%
47. NOR Bardufoss lufthavn Bardufoss BDU/ENDU 3&505&207650&207 650 Straight Line Steady.svg +1.9%
48. DEN Bornholm lufthavn Rønne RNN/EKRN 3&505&207361&207 361 Green Arrow Up Darker.svg4 +15.1%
49. NOR Florø lufthavn Florø FRO/ENFL 3&505&206694&206 694 Green Arrow Up Darker.svg1 +10.4%
50. SWE Kalmar lufthavn Kalmar KLR/ESMQ 3&505&204828&204 828 Green Arrow Up Darker.svg1 +10.4%
51. ISL Akureyri lufthavn Akureyri AEY/BIAR 3&505&183245&183 245 Red Arrow Down.svg5 -11.3%
52. SWE Växjö lufthavn Växjö/Alvesta VXO/ESMX 3&505&179413&179 413 Red Arrow Down.svg3 -7.7%
53. NOR Brønnøysund lufthavn Brønnøysund BNN/ENBN 3&505&170370&170 370 Green Arrow Up Darker.svg1 +0.8%
54. NOR Hammerfest lufthavn Hammerfest HFT/ENHF 3&505&169883&169 883 Green Arrow Up Darker.svg2 +13.7%
55. SWE Stockholm-Västerås lufthavn Västerås/Stockholm VST/ESOW 3&505&163773&163 773 Straight Line Steady.svg +0.2%
56. NOR Svalbard lufthavn Longyearbyen LYR/ENSB 3&505&150672&150 672 Green Arrow Up Darker.svg3 +12.0%
57. FIN Ivalo lufthavn Ivalo IVL/EFIV 3&505&146314&146 314 Green Arrow Up Darker.svg1 +0.6%
58. DEN Karup lufthavn Karup KRP/EKKA 3&505&136007&136 007 Red Arrow Down.svg5 -21.7%
59. FIN Joensuu lufthavn Joensuu JOE/EFJO 3&505&131291&131 291 Red Arrow Down.svg2 -10.2%
60. NOR Ørsta/Volda lufthavn Ørsta/Volda HOV/ENOV 3&505&124555&124 555 Green Arrow Up Darker.svg2 +7.2%
61. SWE Linköping lufthavn Linköping LPI/ESSL 3&505&116567&116 567 Green Arrow Up Darker.svg2 +0.8%
62. SWE Halmstad lufthavn Halmstad HAD/ESMT 3&505&116219&116 219 Green Arrow Up Darker.svg11 +21.5%
63. NOR Mo i Rana lufthavn Mo i Rana MQN/ENRA 3&505&113492&113 492 Green Arrow Up Darker.svg2 +3.0%
64. NOR Leknes lufthavn Leknes LKN/ENLK 3&505&112927&112 927 Green Arrow Up Darker.svg4 +8.6%
65. NOR Stokmarknes lufthavn Stokmarknes SKN/ENSK 3&505&111089&111 089 Red Arrow Down.svg4 -5.0%
66. SWE Karlstad lufthavn Karlstad KSD/ESOK 3&505&109574&109 574 Green Arrow Up Darker.svg3 +9.2%
67. SWE Norrköping lufthavn Norrköping NRK/ESSP 3&505&109160&109 160 Red Arrow Down.svg3 -1.7%
68. NOR Sandnessjøen lufthavn Sandnessjøen SSJ/ENST 3&505&107485&107 485 Red Arrow Down.svg2 +0.8%
69. DEN Esbjerg lufthavn Esbjerg EBJ/EKEB 3&505&106280&106 280 Green Arrow Up Darker.svg6 +15.1%
70. SWE Örebro lufthavn Örebro ORB/ESOE 3&505&101682&101 682 Green Arrow Up Darker.svg1 +3.1%
71. FIN Villmanstrand lufthavn Villmanstrand LPP/EFLP 3&504&98300&98 300 Green Arrow Up Darker.svg3 +4.8%
72. NOR Sogndal lufthavn Sogndal SOG/ENSG 3&504&95934&95 934 Straight Line Steady.svg -0.1%
73. ISL Egilsstaðir lufthavn Egilsstaðir EGS/BIEG 3&504&94162&94 162 Red Arrow Down.svg3 -5.2%
74. SWE Jönköping lufthavn Jönköping JKG/ESGJ 3&504&93993&93 993 Green Arrow Up Darker.svg9 +21.0%
75. NOR Vadsø lufthavn Vadsø VDS/ENVD 3&504&90721&90 721 Red Arrow Down.svg8 -13.4%
76. NOR Førde lufthavn Førde FDE/ENBL 3&504&88260&88 260 Straight Line Steady.svg -2.0%
77. NOR Mosjøen lufthavn Mosjøen MJF/ENMS 3&504&86803&86 803 Straight Line Steady.svg -0.6%
78. SWE Örnsköldsvik lufthavn Örnsköldsvik OER/ESNO 3&504&80123&80 123 Green Arrow Up Darker.svg2 -6.4%
79. FIN Kuusamo lufthavn Kuusamo KAO/EFKS 3&504&74583&74 583 Straight Line Steady.svg -13.8%
80. FIN Kajana lufthavn Kajana KAJ/EFKI 3&504&74558&74 558 Green Arrow Up Darker.svg2 -4.5%
81. FIN Kronoby lufthavn Karleby/Jakobstad KOK/EFKK 3&504&68991&68 991 Red Arrow Down.svg3 -20.8%
82. NOR Svolvær lufthavn Svolvær SVJ/ENSH 3&504&66965&66 965 Red Arrow Down.svg1 -16.5%
83. NOR Lakselv lufthavn Lakselv LKL/ENNA 3&504&65234&65 234 Green Arrow Up Darker.svg1 -13.5%
84. NOR Andøya lufthavn Andenes ANX/ENAN 3&504&63372&63 372 Green Arrow Up Darker.svg4 +10.4%
85. FIN Kemi-Torneå lufthavn Kemi/Torneå KEM/EFKE 3&504&57681&57 681 Green Arrow Up Darker.svg1 -12.3%
86. ALA Mariehamn lufthavn Mariehamn MHQ/EFMA 3&504&52514&52 514 Green Arrow Up Darker.svg3 -4.2%
87. SWE Arvidsjaur lufthavn Arvidsjaur AJR/ESNX 3&504&51029&51 029 Green Arrow Up Darker.svg4 +5.5%
88. FIN Jyväskylä lufthavn Jyväskylä JYV/EFJY 3&504&50570&50 570 Red Arrow Down.svg1 -22.5%
89. NOR Rørvik lufthavn Rørvik RVK/ENRM 3&504&48341&48 341 Green Arrow Up Darker.svg4 +9.1%
90. NOR Sandane lufthavn Sandane SDN/ENSD 3&504&46474&46 474 Straight Line Steady.svg -4.6%
91. NOR Namsos lufthavn Namsos OSY/ENNM 3&504&44325&44 325 Green Arrow Up Darker.svg1 -0.9%
92. DEN Sønderborg lufthavn Sønderborg SGD/EKSB 3&504&42613&42 613 Green Arrow Up Darker.svg6 +11.4%
93. SWE Trollhättan-Vänersborg lufthavn Trollhättan/Vänersborg THN/ESGT 3&504&42522&42 522 Green Arrow Up Darker.svg1 -2.8%
94. SWE Gällivare lufthavn Gällivare GEV/ESNG 3&504&40046&40 046 Green Arrow Up Darker.svg1 -5.4%
95. SWE Dala lufthavn Borlänge/Falun BLE/ESSD 3&504&38950&38 950 Green Arrow Up Darker.svg3 -0.9%
96. NOR Skien lufthavn Skien SKE/ENSN 3&504&36171&36 171 Green Arrow Up Darker.svg5 +2.5%
97. ISL Ísafjörður lufthavn Ísafjörður IFJ/BIIS 3&504&35577&35 577 Straight Line Steady.svg -11.8%
98. SWE Kristianstad lufthavn Kristianstad KID/ESMK 3&504&32686&32 686 Green Arrow Up Darker.svg12 +35.3%
99. NOR Narvik lufthavn Narvik NVK/ENNK 3&504&29034&29 034 Green Arrow Up Darker.svg4 -9.6%
100. DEN Roskilde lufthavn Roskilde/København RKE/EKRH 3&504&28965&28 965 Green Arrow Up Darker.svg4 -2.8%

2012[rediger | rediger kilde]

Rang Land Flyplass By Kode
(IATA/ICAO)
Antall
passasjerer
Endring
rang
Endring
2011–2012
1. DEN København lufthavn København CPH/EKCH 3&507&23334939&23 334 939 Straight Line Steady.svg +2.7%
2. NOR Oslo lufthavn Oslo OSL/ENGM 3&507&22080433&22 080 433 Straight Line Steady.svg +4.6%
3. SWE Arlanda lufthavn Stockholm ARN/ESSA 3&507&19677765&19 677 765 Straight Line Steady.svg +3.3%
4. FIN Helsingfors-Vanda lufthavn Helsingfors HEL/EFHK 3&507&14858215&14 858 215 Straight Line Steady.svg -0.1%
5. NOR Bergen lufthavn Flesland Bergen BGO/ENBR 3&506&5814413&5 814 413 Straight Line Steady.svg +3.8%
6. SWE Landvetter lufthavn Göteborg GOT/ESGG 3&506&4854162&4 854 162 Straight Line Steady.svg -0.9%
7. NOR Stavanger lufthavn Sola Stavanger SVG/ENZV 3&506&4413987&4 413 987 Straight Line Steady.svg +6.8%
8. NOR Trondheim lufthavn Værnes Trondheim TRD/ENVA 3&506&4160162&4 160 162 Straight Line Steady.svg +6.0%
9. ISL Keflavík internasjonale lufthavn Keflavík/Reykjavík KEF/BIKF 3&506&2764026&2 764 026 Green Arrow Up Darker.svg3 +11.7%
10. DEN Billund lufthavn Billund BLL/EKBI 3&506&2734807&2 734 807 Red Arrow Down.svg1 +0.9%
11. SWE Skavsta lufthavn Nyköping/Stockholm NYO/ESKN 3&506&2317589&2 317 589 Red Arrow Down.svg1 -10.2%
12. SWE Bromma lufthavn Stockholm BMA/ESSB 3&506&2293500&2 293 500 Red Arrow Down.svg1 +5.2%
13. SWE Malmö lufthavn Malmö MMX/ESMS 3&506&2104359&2 104 359 Straight Line Steady.svg +8.2%
14. NOR Tromsø lufthavn Tromsø TOS/ENTC 3&506&1889023&1 889 023 Straight Line Steady.svg +4.9%
15. NOR Moss lufthavn Oslo RYG/ENRY 3&506&1732039&1 732 039 Green Arrow Up Darker.svg1 +3.9%
16. NOR Bodø lufthavn Bodø BOO/ENBO 3&506&1730656&1 730 656 Red Arrow Down.svg1 -0.4%
17. NOR Sandefjord lufthavn Oslo TRF/ENTO 3&506&1706064&1 706 064 Green Arrow Up Darker.svg1 +26.4%
18. DEN Aalborg lufthavn Aalborg AAL/EKYT 3&506&1308593&1 308 593 Red Arrow Down.svg1 -5.1%
19. SWE Luleå lufthavn Luleå LLA/ESPA 3&506&1089982&1 089 982 Straight Line Steady.svg +2.2%
20. FIN Uleåborg lufthavn Uleåborg OUL/EFOU 3&506&1078533&1 078 533 Straight Line Steady.svg +10.7%
21. NOR Kristiansand lufthavn Kristiansand KRS/ENCN 3&506&1019291&1 019 291 Green Arrow Up Darker.svg1 +6.9%
22. NOR Ålesund lufthavn Ålesund AES/ENAL 3&506&1001387&1 001 387 Green Arrow Up Darker.svg1 +7.9%
23. SWE Umeå lufthavn Umeå UME/ESNU 3&505&984771&984 771 Red Arrow Down.svg2 +3.0%
24. SWE Göteborg City lufthavn Göteborg GSE/ESGP 3&505&807763&807 763 Straight Line Steady.svg +4.5%
25. NOR Haugesund lufthavn Haugesund HAU/ENHD 3&505&664375&664 375 Green Arrow Up Darker.svg1 +9.8%
26. NOR Evenes lufthavn Harstad/Narvik EVE/ENEV 3&505&616453&616 453 Green Arrow Up Darker.svg1 +3.1%
27. FIN Tammerfors-Birkala lufthavn Tammerfors TMP/EFTP 3&505&570739&570 739 Red Arrow Down.svg2 -13.2%
28. DEN Aarhus lufthavn Aarhus AAR/EKAH 3&505&467681&467 681 Straight Line Steady.svg -20.9%
29. FIN Åbo lufthavn Åbo TKU/EFTU 3&505&454948&454 948 Green Arrow Up Darker.svg5 +20.5%
30. NOR Molde lufthavn Molde MOL/ENML 3&505&447844&447 844 Red Arrow Down.svg1 +2.1%
31. ISL Reykjavík lufthavn Reykjavík RKV/BIRK 3&505&410341&410 341 Red Arrow Down.svg1 -4.6%
32. SWE Ängelholm-Helsingborg lufthavn Ängelholm/Helsingborg AGH/ESTA 3&505&404434&404 434 Straight Line Steady.svg +1.9%
33. FIN Rovaniemi lufthavn Rovaniemi RVN/EFRO 3&505&403892&403 892 Red Arrow Down.svg2 +1.8%
34. NOR Kristiansund lufthavn Kristiansund KSU/ENKB 3&505&386138&386 138 Green Arrow Up Darker.svg1 +6.3%
35. SWE Åre Östersund lufthavn Åre/Östersund OSD/ESNZ 3&505&383434&383 434 Red Arrow Down.svg2 +1.5%
36. FIN Vasa lufthavn Vasa VAA/EFVA 3&505&374139&374 139 Green Arrow Up Darker.svg2 +10.5%
37. NOR Alta lufthavn Alta ALF/ENAT 3&505&345073&345 073 Red Arrow Down.svg1 +0.1%
38. SWE Visby lufthavn Visby VBY/ESSV 3&505&327312&327 312 Red Arrow Down.svg1 -3.9%
39. NOR Kirkenes lufthavn Kirkenes KKN/ENKR 3&505&300843&300 843 Straight Line Steady.svg -0.1%
40. SWE Skellefteå lufthavn Skellefteå SFT/ESNS 3&505&292081&292 081 Green Arrow Up Darker.svg3 +5.1%
41. FIN Kuopio lufthavn Kuopio KUO/EFKU 3&505&282900&282 900 Straight Line Steady.svg -0.5%
42. SWE Sundsvall lufthavn Sundsvall/Härnösand SDL/ESNN 3&505&282645&282 645 Straight Line Steady.svg +0.1%
43. FIN Kittilä lufthavn Kittilä KTT/EFKT 3&505&263386&263 386 Green Arrow Up Darker.svg1 +10.4%
44. FAE Vagar lufthavn Vágar/Færøyene FAE/EKVG 3&505&225532&225 532 Green Arrow Up Darker.svg4 +10.9%
45. SWE Ronneby lufthavn Ronneby/Karlskrona RNB/ESDF 3&505&218965&218 965 Green Arrow Up Darker.svg1 -3.8%
46. ISL Akureyri lufthavn Akureyri AEY/BIAR 3&505&206536&206 536 Green Arrow Up Darker.svg1 -2.6%
47. NOR Bardufoss lufthavn Bardufoss BDU/ENDU 3&505&203809&203 809 Green Arrow Up Darker.svg2 +4.7%
48. SWE Kiruna lufthavn Kiruna KRN/ESNQ 3&505&198073&198 073 Green Arrow Up Darker.svg5 +20.7%
49. SWE Växjö lufthavn Växjö/Alvesta VXO/ESMX 3&505&194350&194 350 Green Arrow Up Darker.svg1 +7.6%
50. NOR Florø lufthavn Florø FRO/ENFL 3&505&187148&187 148 Green Arrow Up Darker.svg2 +12.6%
51. SWE Kalmar lufthavn Kalmar KLR/ESMQ 3&505&185530&185 530 Straight Line Steady.svg +4.9%
52. DEN Bornholm lufthavn Rønne RNN/EKRN 3&505&180114&180 114 Red Arrow Down.svg7 -24.0%
53. DEN Karup lufthavn Karup KRP/EKKA 3&505&173736&173 736 Red Arrow Down.svg13 -40.8%
54. NOR Brønnøysund lufthavn Brønnøysund BNN/ENBN 3&505&169096&169 096 Straight Line Steady.svg +6.9%
55. SWE Stockholm-Västerås lufthavn Västerås/Stockholm VST/ESOW 3&505&163472&163 472 Straight Line Steady.svg +8.8%
56. NOR Hammerfest lufthavn Hammerfest HFT/ENHF 3&505&149435&149 435 Straight Line Steady.svg +1.5%
57. FIN Joensuu lufthavn Joensuu JOE/EFJO 3&505&146197&146 197 Green Arrow Up Darker.svg2 +24.8%
58. FIN Ivalo lufthavn Ivalo IVL/EFIV 3&505&145455&145 455 Straight Line Steady.svg +15.9%
59. NOR Svalbard lufthavn Longyearbyen LYR/ENSB 3&505&134533&134 533 Red Arrow Down.svg2 +6.5%
60. GRL Kangerlussuaq lufthavn Kangerlussuaq SFJ/BGSF 3&505&133381&133 381 Green Arrow Up Darker.svg2 ?%
61. NOR Stokmarknes lufthavn Stokmarknes SKN/ENSK 3&505&116944&116 944 Green Arrow Up Darker.svg2 +3.2%
62. NOR Ørsta/Volda lufthavn Ørsta/Volda HOV/ENOV 3&505&116189&116 189 Green Arrow Up Darker.svg9 +14.6%
63. SWE Linköping lufthavn Linköping LPI/ESSL 3&505&115596&115 596 Green Arrow Up Darker.svg6 +12.1%
64. SWE Norrköping lufthavn Norrköping NRK/ESSP 3&505&111009&111 009 Red Arrow Down.svg2 -2.7%
65. NOR Mo i Rana lufthavn Mo i Rana MQN/ENRA 3&505&110170&110 170 Red Arrow Down.svg1 -1.7%
66. NOR Sandnessjøen lufthavn Sandnessjøen SSJ/ENST 3&505&106599&106 599 Green Arrow Up Darker.svg6 +6.0%
67. NOR Vadsø lufthavn Vadsø VDS/ENVD 3&505&104732&104 732 Red Arrow Down.svg1 -2.7%
68. NOR Leknes lufthavn Leknes LKN/ENLK 3&505&103999&103 999 Straight Line Steady.svg -0.0%
69. SWE Karlstad lufthavn Karlstad KSD/ESOK 3&505&100349&100 349 Red Arrow Down.svg4 -7.8%
70. ISL Egilsstaðir lufthavn Egilsstaðir EGS/BIEG 3&504&99278&99 278 Straight Line Steady.svg -2.1%
71. SWE Örebro lufthavn Örebro ORB/ESOE 3&504&98594&98 594 Green Arrow Up Darker.svg11 +18.9%
72. NOR Sogndal lufthavn Sogndal SOG/ENSG 3&504&96031&96 031 Green Arrow Up Darker.svg3 +2.5%
73. SWE Halmstad lufthavn Halmstad HAD/ESMT 3&504&95655&95 655 Red Arrow Down.svg6 -8.7%
74. FIN Villmanstrand lufthavn Villmanstrand LPP/EFLP 3&504&93762&93 762 Red Arrow Down.svg13 -19.4%
75. DEN Esbjerg lufthavn Esbjerg EBJ/EKEB 3&504&92314&92 314 Green Arrow Up Darker.svg3 +3.9%
76. NOR Førde lufthavn Førde FDE/ENBL 3&504&90049&90 049 Green Arrow Up Darker.svg4 +4.1%
77. NOR Mosjøen lufthavn Mosjøen MJF/ENMS 3&504&87333&87 333 Green Arrow Up Darker.svg4 +3.5%
78. FIN Kronoby lufthavn Karleby/Jakobstad KOK/EFKK 3&504&87076&87 076 Red Arrow Down.svg5 -8.0%
79. FIN Kuusamo lufthavn Kuusamo KAO/EFKS 3&504&86486&86 486 Red Arrow Down.svg3 -5.7%
80. SWE Örnsköldsvik lufthavn Örnsköldsvik OER/ESNO 3&504&85591&85 591 Red Arrow Down.svg3 -5.8%
81. NOR Svolvær lufthavn Svolvær SVJ/ENSH 3&504&80181&80 181 Green Arrow Up Darker.svg3 -2.1%
82. FIN Kajana lufthavn Kajana KAJ/EFKI 3&504&77852&77 852 Green Arrow Up Darker.svg3 -0.3%
83. SWE Jönköping lufthavn Jönköping JKG/ESGJ 3&504&77670&77 670 Straight Line Steady.svg -6.2%
84. NOR Lakselv lufthavn Lakselv LKL/ENNA 3&504&75423&75 423 Green Arrow Up Darker.svg3 +12.9%
85. GRL Nuuk lufthavn Nuuk GOH/BGGH 3&504&69324&69 324 Red Arrow Down.svg11 -5.0%
86. FIN Kemi-Torneå lufthavn Kemi/Torneå KEM/EFKE 3&504&65761&65 761 Red Arrow Down.svg11 -29.9%
87. FIN Jyväskylä lufthavn Jyväskylä JYV/EFJY 3&504&65220&65 220 Red Arrow Down.svg7 -26.6%
88. NOR Andøya lufthavn Andenes ANX/ENAN 3&504&57423&57 423 Green Arrow Up Darker.svg3 +9.6%
89. ALA Mariehamn lufthavn Mariehamn MHQ/EFMA 3&504&54797&54 797 Green Arrow Up Darker.svg1 +2.3%
90. NOR Sandane lufthavn Sandane SDN/ENSD 3&504&48724&48 724 Green Arrow Up Darker.svg4 +8.3%
91. SWE Arvidsjaur lufthavn Arvidsjaur AJR/ESNX 3&504&48391&48 391 Green Arrow Up Darker.svg1 -1.9%
92. NOR Namsos lufthavn Namsos TRD/ENNM 3&504&44728&44 728 Green Arrow Up Darker.svg4 +5.5%
93. NOR Rørvik lufthavn Rørvik RVK/ENRM 3&504&44300&44 300 Green Arrow Up Darker.svg6 +9.0%
94. SWE Trollhättan-Vänersborg lufthavn Trollhättan/Vänersborg THN/ESGT 3&504&43764&43 764 Green Arrow Up Darker.svg1 +0.6%
95. SWE Gällivare lufthavn Gällivare GEV/ESNG 3&504&42351&42 351 Green Arrow Up Darker.svg3 +0.4%
96. GRL Ilulissat lufthavn Ilulissat JAV/BGJN 3&504&41965&41 965 Green Arrow Up Darker.svg3 +11.8%
97. ISL Ísafjörður lufthavn Ísafjörður IFJ/BIIS 3&504&40331&40 331 Green Arrow Up Darker.svg1 -4.6%
98. SWE Dala lufthavn Borlänge/Falun BLE/ESSD 3&504&39319&39 319 Green Arrow Up Darker.svg5 +8.1%
99. DEN Sønderborg lufthavn Sønderborg SGD/EKSB 3&504&38262&38 262 Red Arrow Down.svg11 -46.9%
100. FIN Björneborg lufthavn Björneborg POR/EFPO 3&504&35313&35 313 Red Arrow Down.svg10 -34.7%

2006 - 2008[rediger | rediger kilde]



Flyplass
By
IATA/
ICAO
Pass.
2008
Endr.
Pass.
2007
Endr.
Pass.
2006
Endr.
1. Danmark Københavns lufthavn, Kastrup København CPH/EKCH 3&507&21530016&21 530 016 +0,6% 3&507&21409526&21 409 526 +2,5% 3&507&20877496&20 877 496 +4,5%
2. Norge Oslo Lufthavn, Gardermoen Oslo OSL/ENGM 3&507&19344459&19 344 459 +1,6% 3&507&19043800&19 043 800 +7,8% 3&507&17672256&17 672 256 +10,2%
3. Sverige Stockholm-Arlanda lufthavn Stockholm ARN/ESSA 3&507&18136080&18 136 080 +1,2% 3&507&17913081&17 913 081 +2,1% 3&507&17539390&17 539 390 +2,6%
4. Finland Helsingfors-Vanda lufthavn Helsingfors HEL/EFHK 3&507&13426901&13 426 901 +2,6% 3&507&13090744&13 090 744 +7,8% 3&507&12147781&12 147 781 +9,1%
5. Norge Bergen lufthavn, Flesland Bergen BGO/ENBR 3&506&5037451&5 037 451 +3,8% 3&506&4852740&4 852 740 +5,9% 3&506&4358038&4 358 038 +12,8%
6. Sverige Göteborg-Landvetter lufthavn Göteborg GOT/ESGG 3&506&4303711&4 303 711 -1,2% 3&506&4355455&4 355 455 +4,2% 3&506&4281043&4 281 043 +5,0%
7. Norge Stavanger lufthavn, Sola Stavanger SVG/ENZV 3&506&3742153&3 742 153 +6,1% 3&506&3528426&3 528 426 +7,8% 3&506&3109920&3 109 920 +11,7%
8. Norge Trondheim lufthavn, Værnes Trondheim TRD/ENVA 3&506&3474264&3 474 264 +2,0% 3&506&3406281&3 406 281 +7,5% 3&506&3167601&3 167 601 +7,9%
9. Danmark Billund lufthavn Billund BLL/EKBI 3&506&2546856&2 546 856 +12,6% 3&506&2262125&2 262 125 +20,2% 3&506&1882034&1 882 034 -5,0%
10. Sverige Stockholm-Skavsta lufthavn Nyköping NYO/ESKN 3&506&2479646&2 479 646 +24,3% 3&506&1995008&1 995 008 +12,5% 3&506&1773330&1 773 330 +1,8%
11. Island Keflavík internasjonale lufthavn Reykjavík KEF/EIBF 3&506&1991338&1 991 338 -8,7% 3&506&2182232&2 182 232 +8,1% 3&506&2019470&2 019 470 +11,1%
12. Sverige Stockholm-Bromma flygplats Stockholm BMA/ESSB 3&506&1855949&1 855 949 +2,8% 3&506&1805649&1 805 649 +10,5% 3&506&1634310&1 634 310 +21,7%
13. Sverige Malmö-Sturup lufthavn Malmö MMX/ESMS 3&506&1748357&1 748 357 -6,5% 3&506&1869456&1 869 456 -0,7% 3&506&1883128&1 883 128 +3,6%
14. Norge Tromsø lufthavn Tromsø TOS/ENTC 3&506&1646418&1 646 418 +2,5% 3&506&1606226&1 606 226 +3,1% 3&506&1557255&1 557 255 +7,4%
15. Norge Sandefjord lufthavn, Torp Sandefjord TRF/ENTO 3&506&1574161&1 574 161 +3,6% 3&506&1519305&1 519 305 +17,3% 3&506&1295612&1 295 612 +6,9%
16. Norge Bodø lufthavn Bodø BOO/ENBO 3&506&1500115&1 500 115 -1,3% 3&506&1519837&1 519 837 +6,3% 3&506&1430302&1 430 302 +7,6%
17. Danmark Aalborg lufthavn Aalborg AAL/EKYT 3&506&1045492&1 045 492 +5,3% 3&505&992674&992 674 +25,9% 3&505&795440&795 440 +16,6%
18. Sverige Luleå lufthavn Luleå LLA/ESPA 3&505&995581&995 581 +7,0% 3&505&930180&930 180 +1,8% 3&505&913395&913 395 +0,8%
19. Norge Kristiansand lufthavn Kristiansand KRS/ENCN 3&505&915092&915 092 +4,5% 3&505&875621&875 621 +6,6% 3&505&820150&820 150 +7,9%
20. Sverige Göteborg City Airport Göteborg GSE/ESGP 3&505&842120&842 120 +12,9% 3&505&745817&745 817 +39,1% 3&505&535997&535 997 +7,4%
21. Sverige Umeå lufthavn Umeå UME/ESNU 3&505&823317&823 317 +1,6% 3&505&810696&810 696 +1,2% 3&505&801307&801 307 -1,1%
22. Norge Ålesund lufthavn, Vigra Ålesund AES/ENAL 3&505&811160&811 160 +5,3% 3&505&770497&770 497 +5,2% 3&505&732614&732 614 +6,3%
23. Finland Uleåborg lufthavn Uleåborg OUL/EFOU 3&505&801955&801 955 -4,5% 3&505&839950&839 950 -0,9% 3&505&847946&847 946 +4,6%
24. Finland Tammerfors-Birkala lufthavn Tammerfors TMP/EFTP 3&505&709356&709 356 +3,1% 3&505&687711&687 711 +8,8% 3&505&632010&632 010 +5,8%
25. Danmark Aarhus lufthavn Århus AAR/EKAH 3&505&573175&573 175 +0,3% 3&505&571463&571 463 +3,2% 3&505&553570&553 570 +2,8%
26. Norge Haugesund lufthavn, Karmøy Haugesund HAU/ENHD 3&505&531728&531 728 +3,3% 3&505&514947&514 947 +4,9% 3&505&490709&490 709 +11,4%
27. Norge Harstad/Narvik lufthavn, Evenes Harstad/
Narvik
EVE/ENEV 3&505&513961&513 961 +3,1% 3&505&498446&498 446 +2,5% 3&505&486425&486 425 +4,1%
28. Island Reykjavík lufthavn Reykjavík RKV/BIRK (≈450 000) 3&505&471372&471 372 +11,5% 3&505&420047&420 047
29. Norge Moss lufthavn, Rygge Moss RYG/ENRY 3&505&439837&439 837
30. Finland Rovaniemi lufthavn Rovaniemi RVN/EFRO 3&505&400477&400 477 -11,0% 3&505&450085&450 085 +4,1% 3&505&432287&432 287 +12,4%
31. Sverige Ängelholm-Helsingborg lufthavn Ängelholm/
Helsingborg
AGH/ESTA 3&505&391372&391 372 -0,8% 3&505&394723&394 723 +9,0% 3&505&362165&362 165 -2,9%
32. Sverige Åre Östersund lufthavn Åre/
Östersund
OSD/ESNZ 3&505&383419&383 419 +2,4% 3&505&374380&374 380 -5,5% 3&505&396189&396 189 +1,7%
33. Norge Alta lufthavn Alta ALF/ENAT 3&505&353176&353 176 -9,1% 3&505&388585&388 585 -6,7% 3&505&416272&416 272 +18,4%
34. Norge Kristiansund lufthavn, Kvernberget Kristiansund KSU/ENKB 3&505&351772&351 772 -3,5% 3&505&364350&364 350 +10,5% 3&505&257609&257 609 -16,6%
35. Finland Vasa lufthavn Vasa VAA/EFVA 3&505&343395&343 395 +6,7% 3&505&321928&321 928 +5,2% 3&505&306151&306 151 +3,0%
36. Norge Molde lufthavn, Årø Molde MOL/ENML 3&505&336900&336 900 -17,1% 3&505&406602&406 602 -8,6% 3&505&444677&444 677 +27,8%
37. Sverige Visby lufthavn Visby VBY/ESSV 3&505&324465&324 465 +2,2% 3&505&317466&317 466 +9,5% 3&505&289985&289 985 +5,0%
38. Finland Åbo lufthavn Åbo TKU/EFTU 3&505&318097&318 097 +3,0% 3&505&308782&308 782 -9,2% 3&505&339920&339 920 +3,6%
39. Sverige Sundsvall-Härnösand lufthavn Sundsvall/
Härnösand
SDL/ESNN 3&505&303629&303 629 -9,7% 3&505&336345&336 345 -0,4% 3&505&337661&337 661 -4,6%
40. Finland Kuopio lufthavn Kuopio KUO/EFKU 3&505&290247&290 247 -4,6% 3&505&304204&304 204 -8,4% 3&505&332202&332 202 +7,9%
41. Finland Kittilä lufthavn Kittilä KTT/EFKT 3&505&265564&265 564 +10,4% 3&505&240619&240 619 -1,8% 3&505&245158&245 158 +7,3%
42. Norge Kirkenes lufthavn Kirkenes KKN/ENKR 3&505&265414&265 414 +10,9% 3&505&239414&239 414 +5,1% 3&505&227810&227 810 +3,2%
43. Sverige Skellefteå lufthavn Skellefteå SFT/ESNS 3&505&241962&241 962 +2,6% 3&505&235928&235 928 +7,0% 3&505&220438&220 438 -12,7%
44. Færøyene Vágar lufthavn Vágar/
Færøyene
FAE/EKVG 3&505&221942&221 942 +1,2% 3&505&219329&219 329 +5,3% 3&505&208254&208 254 +14,9%
45. Island Akureyri lufthavn Akureyri AEY/BIAR (≈220 000) 3&505&221199&221 199 +11,8% 3&505&201957&201 957
46. Sverige Kiruna lufthavn Kiruna KRN/ESNQ 3&505&207432&207 432 +8,4% 3&505&191383&191 383 +11,7% 3&505&171323&171 323 +3,1%
47. Sverige Ronneby lufthavn Ronneby/
Karlskrona
RNB/ESDF 3&505&206940&206 940 -5,7% 3&505&219514&219 514 +4,7% 3&505&209613&209 613 +2,2%
48. Danmark Karup lufthavn Karup KRP/EKKA 3&505&201035&201 035 -8,4% (≈219.500) 3&505&211450&211 450 +13,5%
49. Danmark Bornholms lufthavn Rønne RNN/EKRN 3&505&194077&194 077 -17,4% 3&505&235040&235 040 +5,0% 3&505&223790&223 790 +37,8%
50. Sverige Stockholm-Västerås lufthavn Västerås/
Stockholm
VST/ESOW 3&505&186612&186 612 +4,4% 3&505&178741&178 741 -2,2% 3&505&182700&182 700 -17,5%
51. Norge Bardufoss lufthavn Bardufoss BDU/ENDU 3&505&181212&181 212 +3,9% 3&505&174974&174 974 +3,3% 3&505&169442&169 442 +9,3%
52. Sverige Växjö lufthavn Växjö VXO/ESMX 3&505&179799&179 799 +6,1% 3&505&169512&169 512 +7,2% 3&505&158064&158 064 -9,7%
53. Sverige Kalmar lufthavn Kalmar KLR/ESMQ 3&505&177734&177 734 +2,1% 3&505&174107&174 107 +10,9% 3&505&156967&156 967 -12,3%
54. Island Egilsstaðir lufthavn Egilsstaðir EGS/BIEG (≈150 000) 3&505&157643&157 643 +4,5% 3&505&150748&150 748
55. Norge Hammerfest lufthavn Hammerfest HFT/ENHF 3&505&146310&146 310 -1,5% 3&505&148541&148 541 +3,5% 3&505&143583&143 583 +5,7%
56. Sverige Örnsköldsvik lufthavn Örnsköldsvik OER/ESNO 3&505&145710&145 710 +9,9% 3&505&132557&132 557 +0,7% 3&505&131612&131 612 -7,9%
57. Norge Florø lufthavn Florø FRO/ENFL 3&505&139602&139 602 +24,6% 3&505&112036&112 036 +7,4% 3&505&104274&104 274 -6,7%
58. Norge Svalbard lufthavn, Longyear Svalbard LYR/ENSB 3&505&138934&138 934 +7,4% 3&505&129317&129 317 +1,0% 3&505&128067&128 067 +7,9%
59. Finland Ivalo lufthavn Ivalo IVL/EFIV 3&505&137653&137 653 -5,6% 3&505&145870&145 870 -4,9% 3&505&153335&153 335 +0,7%
60. Finland Joensuu lufthavn Joensuu JOE/EFJO 3&505&134274&134 274 -6,3% 3&505&143272&143 272 -2,3% 3&505&146639&146 639 -4,7%
61. Finland Jyväskylä lufthavn Jyväskylä JYV/EFJY 3&505&128618&128 618 -7,4% 3&505&138941&138 941 -7,0% 3&505&149322&149 322 -0,5%
62. Sverige Karlstad lufthavn Karlstad KSD/ESOK 3&505&118909&118 909 -0,5% 3&505&119482&119 482 +12,5% 3&505&112392&112 392 -22,1%
63. Norge Brønnøysund lufthavn, Brønnøy Brønnøysund/
Brønnøy
BNN/ENBN 3&505&114152&114 152 +14,7% 3&504&99498&99 498 +12,7% 3&504&88290&88 290 -0,8%
64. Sverige Norrköping lufthavn Norrköping NRK/ESSP 3&505&113515&113 515 +29,7% 3&504&87518&87 518 +6,0% 3&504&82580&82 580 +11,3%
65. Sverige Halmstad lufthavn Halmstad HAD/ESMT 3&505&113501&113 501 -1,2% 3&505&114864&114 864 -1,9% 3&505&117135&117 135 +4,9%
66. Norge Stokmarknes lufthavn, Skagen Stokmarknes SKN/ENSK 3&505&106921&106 921 +2,6% 3&505&104161&104 161 +2,8% 3&505&101359&101 359 +6,0%
67. Danmark Esbjerg lufthavn Esbjerg EBJ/EKEB 3&505&104459&104 459 -42,4% (≈181.500) 3&505&197260&197 260 +10,1%
68. Norge Mo i Rana lufthavn, Røssvoll Mo i Rana MQN/ENRA 3&505&103624&103 624 +0,9% 3&505&102743&102 743 +8,0% 3&504&95171&95 171 +3,8%
69. Finland Kuusamo lufthavn Kuusamo KAO/EFKS 3&505&102930&102 930 -5,0% 3&505&108394&108 394 -2,4% 3&505&111046&111 046 +9,6%
70. Norge Vadsø lufthavn Vadsø VDS/ENVD 3&504&99532&99 532 -1,2% 3&505&100696&100 696 +10,1% 3&504&91491&91 491 +3,9%
71. Finland Kronoby lufthavn Kronoby KOK/EFKK 3&504&98323&98 323 +2,4% 3&504&96017&96 017 -2,2% 3&504&98176&98 176 -0,3%
72. Finland Kemi-Torneå lufthavn Kemi/
Torneå
KEM/EFKE 3&504&95887&95 887 +3,9% 3&504&92267&92 267 +8,5% 3&504&85024&85 024 -3,3%
73. Norge Sogndal lufthavn, Haukåsen Sogndal SOG/ENSG 3&504&94649&94 649 -1,4% 3&504&95974&95 974 +2,9% 3&504&93235&93 235 +12,0%
74. Norge Leknes lufthavn Leknes LKN/ENLK 3&504&89017&89 017 -1,2% 3&504&90103&90 103 +3,0% 3&504&87468&87 468 +10,1%
75. Norge Sandnessjøen lufthavn, Stokka Sandnessjøen SSJ/ENST 3&504&87748&87 748 +0,4% 3&504&87438&87 438 +13,2% 3&504&77238&77 238 -1,0%
76. Finland Kajana lufthavn Kajana KAJ/EFKI 3&504&84609&84 609 -6,8% 3&504&90802&90 802 -2,1% 3&504&92737&92 737 -6,8%
77. Sverige Linköping SAAB lufthavn Linköping LPI/ESSL 3&504&82523&82 523 +14,6% 3&504&72011&72 011 +8,7% 3&504&66225&66 225 +0,4%
78. Norge Førde lufthavn, Bringeland Førde FDE/ENBL 3&504&80174&80 174 +5,1% 3&504&76265&76 265 +7,4% 3&504&71032&71 032 +6,1%
79. Norge Ørsta-Volda lufthavn, Hovden Ørsta/
Volda
HOV/ENOV 3&504&78538&78 538 +44,3% 3&504&54411&54 411 +9,2% 3&504&49842&49 842 +11,2%
80. Danmark Sønderborg lufthavn Sønderborg SGD/EKSB 3&504&77177&77 177 +4,2% 3&504&74064&74 064 +14,1%
81. Sverige Jönköping lufthavn Jönköping JKG/ESGJ 3&504&76611&76 611 -28,4% 3&505&107059&107 059 -15,1% 3&505&126296&126 296 +7,3%
82. Norge Mosjøen lufthavn, Kjærstad Mosjøen MJF/ENMS 3&504&72401&72 401 -5,1% 3&504&76294&76 294 +8,3% 3&504&70458&70 458 +3,2%
83. Sverige Örebro lufthavn Örebro ORB/ESOE 3&504&69950&69 950 -17,2% 3&504&84453&84 453 -0,8% 3&504&85158&85 158 -1,3%
84. Finland Björneborg lufthavn Björneborg POR/EFPO 3&504&66308&66 308 +0,6% 3&504&65914&65 914 +2,4% 3&504&64387&64 387 +7,0%
85. Norge Svolvær lufthavn, Helle Svolvær SVJ/ENSH 3&504&66192&66 192 -7,4% 3&504&71514&71 514 +11,7% 3&504&64000&64 000 +4,0%
86. Åland Mariehamn lufthavn Mariehamn MHQ/EFMA 3&504&62110&62 110 -1,9% 3&504&63301&63 301 -1,3% 3&504&64114&64 114 +35,4%
87. Norge Lakselv lufthavn, Banak Lakselv LKL/ENNA 3&504&59685&59 685 +8,5% 3&504&55011&55 011 -1,9% 3&504&56058&56 058 +5,8%
88. Sverige Kristianstad lufthavn Kristianstad KID/ESMK 3&504&58654&58 654 -11,0% 3&504&65940&65 940 -12,1% 3&504&75036&75 036 -11,7%
89. Sverige Arvidsjaur lufthavn Arvidsjaur AJR/ESNX 3&504&57381&57 381 +13,9% 3&504&50381&50 381 +4,2% 3&504&48348&48 348 +5,7%
90. Sverige Trollhättan-Vänersborg lufthavn Trollhättan/
Vänersborg
THN/ESGT 3&504&55049&55 049 -10,9% 3&504&61762&61 762 -3,8% 3&504&64205&64 205 +14,7%
91. Island Ísafjörður lufthavn Ísafjörður (≈50 000) 3&504&50314&50 314 +12,8% 3&504&44604&44 604 -2,4%
92. Island Vestmannaeyjar lufthavn Vestmannaeyjar (≈50 000) 3&504&48882&48 882 +5,2% 3&504&47523&47 523 -5,9%
93. Norge Andøya lufthavn Andøya ANX/ENAN 3&504&46801&46 801 +8,7% 3&504&43067&43 067 +23,1% 3&504&34974&34 974 -20,6%
94. Norge Skien lufthavn, Geiteryggen Skien SKE/ENSN 3&504&46662&46 662 -4,2% 3&504&48693&48 693 +72,6% 3&504&28214&28 214 +91,5%
95. Norge Sandane lufthavn, Anda Sandane SDN/ENSD 3&504&44440&44 440 +1,7% 3&504&43713&43 713 +8,5% 3&504&40278&40 278 +8,9%
96. Sverige Gällivare lufthavn Gällivare GEV/ESNG 3&504&38942&38 942 -24,6% 3&504&51637&51 637 +22,8% 3&504&42062&42 062 +0,5%
97. Norge Namsos lufthavn, Høknesøra Namsos TRD/ENNM 3&504&38702&38 702 +0,3% 3&504&38571&38 571 +11,8% 3&504&34497&34 497 +2,3%
98. Norge Narvik lufthavn, Framnes Narvik NVK/ENNK 3&504&37566&37 566 +8,9% 3&504&34495&34 495 +29,6% 3&504&26616&26 616 +93,3%
99. Sverige Borlänge lufthavn Borlänge/
Falun
BLE/ESSD 3&504&36620&36 620 +8,2% 3&504&33841&33 841 +1,1% 3&504&33476&33 476 -7,1%
100. Norge Rørvik lufthavn, Ryum Rørvik RVK/ENRM 3&504&35256&35 256 +4,4% 3&504&33774&33 774 +10,5% 3&504&30558&30 558 +6,0%
101. Danmark Roskilde lufthavn København/
Roskilde
RKE/EKRK 3&504&30019&30 019 -5,8% 3&504&31855&31 855 -0,2%
102. Norge Båtsfjord lufthavn Båtsfjord BJF/ENBS 3&504&26783&26 783 +2,3% 3&504&26193&26 193 +18,3% 3&504&22146&22 146 +2,1%
103. Norge Honningsvåg lufthavn Honningsvåg HVG/ENHV 3&504&25816&25 816 +6,0% 3&504&24357&24 357 +13,6% 3&504&21434&21 434 +23,6%
104. Sverige Lycksele lufthavn Lycksele LYC/ESNL 3&504&25564&25 564 -5,1% 3&504&26929&26 929 +2,8% 3&504&26191&26 191 +11,9%
105. Norge Mehamn lufthavn Mehamn MEH/ENMH 3&504&25480&25 480 +6,8% 3&504&23863&23 863 +8,3% 3&504&22033&22 033 +14,2%
120. Finland Villmanstrand lufthavn Villmanstrand LPP/EFLP 3&504&23339&23 339 +1,5% 3&504&22984&22 984 -53,6% 3&504&49503&49 503 -0,3%
150. Norge Stord lufthavn, Sørstokken Stord SRP/ENSO 3&504&12486&12 486 -52,7% 3&504&26390&26 390 -61,5% 3&504&68510&68 510 +14,3%

Kilder[rediger | rediger kilde]

Danmark:

Finland:

Færøyene:

Island:

Norge:

Sverige: