Dala lufthavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dala lufthavn
Dala Airport Terminal 1.jpg
Dala lufthavn, terminal 1 (hovedterminalen) og flyplassens parkering
IATA: BLEICAO: ESSD
Basisdata
BetjenerBorlänge
PlasseringRomme
BeliggenhetBorlänge kommune
Åpnet1939
60°25′19″N 15°30′54″Ø
Nettside
http://www.dalaflyget.se/

Dala Airport, Borlänge
60°25′19″N 15°30′54″Ø

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Dala lufthavn (svensk:Dala Airport) (IATA: BLE, ICAO: ESSD) også kjent som Borlänge lufthavn, er en regionallufthavn i Borlänge kommune i Sverige og er Falu kommuns og Borlänge kommuns felles flyplass samt Landstinget Dalarnas syketransportflyplass for Falu lasarett. Flyplassen ligger i utkanten av bydelen Romme i Borlänge som før 1971 tilhørte bydelen Stora Tuna landskommun. Direktflyg har sin operative base på lufthavnen.

Dala Airport i 2010[rediger | rediger kilde]

Flyplassen Dala lufthavn er unik i flere henseelser. Det er for eksempel den eneste flyplassen i Sverige som har direkte flytrafikk til Stockholm, Göteborg og Malmö.

Antall passasjerer har minsket kraftig de senere årene, fra 1990 med 210 073 passasjerer, til 2008 med 36 620 stykker. Antallet reisende til utlandet har økt siden år 2000. Reduksjonen kommer av en bedret jernbaneforbindelse med Stockholm og Stockholm/Arlanda etter ombyggingen av Dalabanan

Dala lufthavn er opprinnelig bygd som en militær flyplass med 3 landingsbaner og har vært reserveflyplass for det svenske luftforsvaret fram til år 2005.


luftfartstubbDenne luftfartrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.