Filadelfia Mysen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Filadelfiakirken Mysen er en kristen frikirkelig menighetMysen, i Indre Østfold i Viken. Menigheten er tilsluttet den norske pinsebevegelsen. Filadelfiakirken Mysen ble stiftet i 1944.

Menigheten har 152 medlemmer, medregnet tilhørige, det vil si barn av døpte medlemmer.[1] For ungdom i konfirmasjonsalder tilbyr menigheten den frikirkelige konfirmantundervisningen Tentro.

Misjon[rediger | rediger kilde]

Filadelfiakirken Mysen er engasjert i misjonsarbeid og støtter norsk pinsemisjons arbeid i India, Bolivia, Estland, Sentral-Asia og Kaukasus. Menigheten støtter arbeidet til misjonær Dag Moseid.

Fra menigheten ble etablert i 1944, har den støttet barnehjemmet, Chopda i India. Misjonærekteparet Clara og Leif Lerberg hadde sitt arbeide her fra 1933 til 1991. Siden overtok Winnie og Kjell Guldbrandsen sammen med Laila og Leif Wiik. Fra 1986 støtter menigheten Barnelandsbyen i Bolivia. Olav Nygård er menighetens representant. I 1997 startet menigheten sitt misjonsarbeid med årlige bibelskoleseminar for å trene nasjonale ledere i Kaukasusområdet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Brox, T.F. 2007. Årbok 2007. For Pinsebevegelsen i Norge.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]