Hedmarktoppen folkehøyskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hedmarktoppen folkehøyskole.

Hedmarktoppen folkehøyskole er en kristen folkehøgskole bygd i 1970, eid av Pinsebevegelsen i Norge. Skolen ligger på Hedmarktoppen ved Hamar.

Skolen[rediger | rediger kilde]

Skolens visjoner vektlegger seg på «å tenne, trene og sende!» Skolen ønsker også å vekke et engasjement for «arbeid i Guds rike», for menneskene rundt seg, og for at den enkelte elev skal vokse og modnes til alle livets utfordringer. Skolen har 130 elevplasser, og har siden oppstarten i 1970 hatt mellom 90 og 130 elever hvert år. Skolen har 15 ansatte, og rektoren er Helge Aas.

Fagtilbud[rediger | rediger kilde]

Skolen tilbyr følgende faglinjer: X-sport, musikk, idrett og villmark, kreativ barista/foto, dans, flyt, disippeltrening sport/musikk og lederlinjen foruten fellesfagene, som består av "Aktuelt", kirkekaffe og kor.

De fleste lørdager har skolen temadager som består av foredrag, eller av og til aktiviteter.

Skolen tilbyr også valgfag. Da er det mulighet for undervisning i forskjellige temaer, som klatring, dans, jegerprøven, vollyball, kreative kurs og matlaging.

Fritidstilbud og utlandsturer[rediger | rediger kilde]

Hedmarktoppen folkehøyskole har et omfattende fritidstilbud, med idrettaktiviteter, biljard, bordtennis, musikk, musikk, tur- og trimløyper, eget styrketreningsrom, cellegrupper, ungdomsopplegg i Hamar, Internett, ishockey i Nordlyshallen, med mer.

Skolen tilbyr en 3 – 4 ukers studietur til klassens valgte reisemål, for så å møte resten av skolen i Hawaii for fellesopplegg i 7 – 10 dager.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]