Filadelfiaforlaget

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Filadelfiaforlaget
Org.formAksjeselskap
Datterselskap KlangoRediger på Wikidata
LandNorge

Filadelfiaforlaget AS var konsernnavnet for selskapet Korsets Seier Publikasjoner AS frem til 2022, og var et av den norske pinsebevegelsens fellestiltak.

Hovedproduktet var ukeavisen Korsets Seier, men konsernets historikk omfatter en stor mengde publikasjoner som Bibelsk Tidsskrift, Pinseliljen, LivsGlede og Lederskap.

Historie[rediger | rediger kilde]

Filadelfiaforlaget AS ble etablert av pinsebevegelsen som et bokforlag. Foruten bøker utga forlaget ukeavisen Korsets Seier.

Sang og musikk ble fra begynnelsen utgitt på plateselskapet Klango. Den første plateinnspillingen var med Kjell og Odd, og foregikk fra scenen i Filadelfia Oslo.

Filadelfiaforlaget og Klango fusjonerte og skiftet navn til REX forlag AS, og ble både bokforlag og plateselskap. Pinsebevegelsens tidsskrifter og årbøker blir utgitt av KS Publikasjoner AS.

I dag er REX forlaget fusjonert med Hermon Forlag som er et rent bokforlag. Den norske pinsebevegelsen har (2007) ikke noe eget plateselskap. Filadelfiaforlaget A/S hadde tidligere rettighetene til Klangos store musikkarkiv. Etter fusjonen med Hermon forlag, har Farstad Sound Productions, med Per Kjetil Farstad, overtatt eierskapet og rettighetene til musikken.

Korsets Seier ble solgt til Dagenhuset og gjenværende midler i Filadelfiaforlaget AS ble overført til Pinsebevegelsen i Norge for å forvaltes videre i informasjons- og mediearbeid

Korsets Seier[rediger | rediger kilde]

Korsets Seier er en førende frikirkelig ukeavis og pinsebevegelsens hovedorgan i Norge. Tidsskriftet utgis som en ukentlig avis med 52 nummer hvert år og har oppdaterte nyheter på sin nettside.

Lederskap[rediger | rediger kilde]

Lederskap er et blad som ønsker å bidra til kompetanseheving for ledere i kirker, menigheter og organisasjonsliv. Bladet har artikler om ledelse og praktiske råd til ledere. Bladet skal være et verktøy som ivaretar behovet for god undervisning, ny kunnskap og praktiske ledelsesredskaper.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]