Evangelisering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Den amerikanske baptistpastoren og «evangelisten» Billy Graham (født 1918) er kjent for sin verdensomspennende kristne forkynnelse og sine evangeliseringskampanjer siden 1950-tallet. Bildet er fra Oslo i 1955 da 40 000 kom til hans vekkelsesmøteUllevål stadion 3. juli.

Evangelisering er å forkynne evangeliet, frelsesbudskapet i de fire evangeliene i Bibelen. Ett vers fra Johannesevangeliet (Joh. 3, 16), sammenfatter hele evangeliets budskap og blir kalt den lille bibel.

Jesus gav de kristne misjonsbefalingen, en befaling om å (evangelisere) forkynne evangeliet til verdens ende. Evangeliet er også kalt det glade budskap, fordi det handler om hvordan et menneske kan bli frelst fra synd og bli født på ny, få et nytt liv (bli en kristen).

Evangeliene[rediger | rediger kilde]

Evangeliene handler om livet til Jesus Kristus. Hvert av de fire evangeliene belyser Jesu liv fra hver sin synsvinkel, og er skrevet av hver sin forfatter.

Tanker om evangelisering[rediger | rediger kilde]

  • Det er enhver kristens ansvar å være med å oppfylle misjonsbefalingen, i vår egen tid. Enhver generasjon har ansvar for sin generasjon.
  • Et land blir ikke ferdig evangelisert. Nye generasjoner vokser stadig opp.

Se også[rediger | rediger kilde]