Nasjonalsosialistisk propaganda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Propagandaplakat for det tyske nazistpartiets rikskongress i Nürnberg 1934. Nazistene spilte på aggressiv retorikk, tydelige symboler og nasjonalistiske følelser i sin politiske reklame for et nazistisk idealsamfunn. Da Hitler kom til makten i 1933, utvidet propagandaminister Goebbels partiets ideologiske påvirkningsmaskineri til hele statsapparatet.

Nasjonalsosialistisk propaganda, også omtalt som nazi-propaganda og annet, er ideologisk og politisk propaganda som ble benyttet av det tyske nazistpartiet NSDAP for å overta makten i Tyskland, forandre samfunn og livssyn under partilederen Adolf Hitler og begrunne og motivere til kampene under andre verdenskrig i Europa. Joseph Goebbels i Riksministeriet for folkeopplysning og propaganda fortsatte partiets omfattende propagandamaskineri for å ensrette alt samfunnsliv og all kultur i den totalitære nazistaten fra 1933 til 1945.

Nazistisk propaganda omfatter også påvirkningsarbeid og politisk retorikk blant nasjonalsosialistiske bevegelser i etterkrigstida.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Nazi propaganda – kategori av bilder, video eller lyd på Commons

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.