Drammen sykehus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tidligere legevakten Drammen sykehus, september 2011

Drammen sykehus er et sykehus i Vestre Viken helseforetak . Tidligere har dette sykehuset hatt navnene Sykehuset Buskerud og Buskerud sentralsykehus.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Drammen fikk sitt første sykehus i 1786, og har hatt flere sykehusløsninger etter dette. Sykehuset der det ligger i dag sto ferdig 21. januar 1887. Det opprinnelige bygget besto av en midtbygning med to én-etasjes fløyer. Det opprinnelige bygget ligger inne i dagens bygningsmasse.

Sykehuset har blitt påbygget og endret flere ganger. Den største utvidelsen var byggingen av sentralblokken i 14 etasjer, ny økonomiblokk, ny varmesentral og renseanlegg, som stod ferdig i 1980.

Organisering[rediger | rediger kilde]

Vestre Viken HF ble etablert 1. juli 2009 da Kongsberg sykehus, Ringerike sykehus, Sykehuset Asker og Bærum og Sykehuset Buskerud ble slått sammen.[1]

Sykehuset Buskerud HF skiftet navn til Drammen sykehus.

Nytt sykehus[rediger | rediger kilde]

Det har i mange år vært arbeidet for å bygge et nytt sykehus i området. Etter mange utredninger om alternative tomter, falt valget på Gullaug i Lier. Sykehusets visjon var i mange år "Nytt sykehus på Gullaug i 2010". Rett før stortingsvalget i 2009 lovet daværende helseminister Bjarne Håkon Hanssen at sykehuset skulle bygges, og satte av 250 millioner til kjøp av tomt på Gullaug.

Nytt sykehus på Gullaug ble vraket i desember 2010, og det utredes nå om det kan bygges nytt på den eksisterende tomten i Drammen.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 1. april 2011. Besøkt 11. februar 2011. 
  2. ^ http://dt.no/nyheter/na-er-drammen-forstevalget-1.5867840

Kilder[rediger | rediger kilde]

Sykehuset Buskerud HF - Historie[død lenke]