Bodø Remote Tower Center

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Bodø Remote Tower Center (RTC) er et fjernstyrt tårnsenter som skal levere informasjons- og innflygningtjeneste til flere av Avinors regionale lufthavner. Fjernstyrte tårn, eller Remote and Virtual Towers, er et moderne konsept hvor man kan drive flysikringstjenester til lufthavner fra et tårnsenter lokalisert et annet sted en selve lufthavnen. Fra et fjernstyrt tårn kan det utøves tårn-, og innflygningstjeneste til kontrollerte lufthavner og flygeinformasjonstjeneste til ukontrollerte lufthavner.

Kontrollerte lufthavner: Normalt større lufthavner, der flygeledere kontrollerer flytrafikken og har ansvaret for separasjon av innvolverte luftfartøy.

Ukontrollerte lufthavner: Normalt mindre lufthavner, der AFIS-fullmektiger yter informasjonstjeneste til luftfartøy.

Bodø Remote Tower Center er lokalisert i Bodø og forventes å være i operativ drift i løpet av 2017.

Dannelse[rediger | rediger kilde]

Bodø Remote Tower Center prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom aktørene Avinor Flysikring AS, Kongsberg Gruppen og Indra Navia. I august 2015 inngikk Avinor AS og Kongsberg Gruppen en kontrakt for leveranse av et antall fjernstyrte tårn verdt 400 MNOK. Leveransen inneholder en komplett løsning for fjernstyring av tårntjenesten ved flere lufthavner fra ett kontrollsenter. Avinor har tidligere besluttet å investere i fjernstyrt tårntjeneste for opp til 15 lufthavner, fra et tårnsenter lokalisert i Bodø. En videre satsing forventes å omfatte flere av Avinors lufthavner. Avtalen mellom Avinor og Kongsberg er den mest omfattende satsing på fjernstyrte tårn som noensinne er lansert innenfor internasjonal luftfart. Kongsberg Gruppen er hovedleverandør i tett samarbeid med partner Indra Navia AS. Senteret eies og drives av Avinor.

Teknologi[rediger | rediger kilde]

Kongsberg Gruppen anvender teknologi fra militære prosjekter og knytter dette sammen med Indra Navias avanserte og modne tårndriftløsninger. I denne teknologien inngår blant annet robuste og avanserte sensorer, sikre og redundante nettverksløsninger for fjernstyring av flyplasser, samt kontroll av sanntidsdata og datalagring.

Implementering[rediger | rediger kilde]

Avinor driver i dag 46 store og små lufthavner. Det er besluttet at (antall) lufthavner skal fjernstyres, med mulighet for utvidelse. Disse lufthavnene skal i første omgang fjernstyres:

Lufthavn Type
Namsos Ukontrollert
Rørvik Ukontrollert
Sogndal Ukontrollert
Førde Ukontrollert
Vardø Ukontrollert
Svolvær Ukontrollert
Molde Ukontrollert
Haugesund Kontrollert
Bodø Kontrollert
Lakselv Kontrollert