LINK arkitektur

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
LINK arkitektur AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer975 999 726
Etablert1995
MorselskapMulticonsult
HovedkontorOslo
BransjeArkitektvirksomhet, interiørarkitektvirksomhet og landskapsarkitektvirksomhet
StyrelederChristian Nørgaard Madsen
Adm. dir.Leif Øie
Antall ansatte470 [1]
Nettsidehttp://www.linkarkitektur.no

LINK arkitektur AS er Multiconsult ASAs datterselskap for arkitekttjenester, med 470 ansatte fordelt over kontorer i 15 byer i Norge Danmark og Sverige. Selskapet fikk navnet og ble Norges største arkitektkontor da LINK arkitekter AS fusjonerte med Signatur Arkitekter AS i 2006[2]

Historie[rediger | rediger kilde]

Dagens LINK arkitektur er et resultat av flere fusjoner og oppkjøp.[3] De to firmaene som startet prosessen mot et stort landsdekkende firma var Arkitektkontoret Lysaker Mølle AS på Lysaker og Maurseth & Halleraker AS i Bergen og på Stord.

Lysaker Mølle ble startet av Geir Odd Målsnes og Arve Nyhus i 1986. Maurseth & Halleraker oppstod i 1996 som en fusjon mellom Arkitektkontoret Maurseth NPA (startet i 1972) og Svein Halleraker AS (startet i 1990). LINK arkitekter AS ble etablert da de to kontorene fusjonerte 1. januar 2000.

I 2006 hadde selskapet vokst til nærmere 70 ansatte, med kontor på Lysaker, Bergen og på Stord. Etter en ny fusjon med Signatur arkitekter i Sandnes endret selskapet navn til LINK signatur AS. I tillegg ble 2 kontor i Trondheim (Næss arkitekter og Svingen arkitekter) samt Atrium arkitekter i Alta kjøpt opp. Selskapet hadde nå 6 kontor, fra Alta i nord til Sandnes i sør, med ca. 130 medarbeidere.

I 2007 ble to kontor i Danmark startet opp, LINK signatur Danmark i København og Århus. Disse kontorene ble lagt ned i 2009.

I 2008 gikk Multiconsult AS og WSP Group inn på eiersiden, og overførte samtidig all sin arkitektvirksomhet i Norge og Sverige til LINK signatur. LINK signatur fikk da en ny avdeling i Fredrikstad i Norge. I tillegg ble LINK landskap etablert i Oslo. LINK landskap er en videreføring av Multiconsult AS seksjon 13.3 landskapsarkitekter. I Sverige ble de nye avdelingene samlet i LINK arkitektur AB. LINK arkitektur AB er 100% eid av LINK Signatur AS i Norge og har sin hovedadministrasjon i Stockholm.

Frem til 2015 var aksjene i LINK arkitektur AS fordelt mellom Multiconsult AS (32,00 %), WSP sverige AB (20,00 %), Målsnes Invest AS (14,98 %), Tviberg AS (11,11%), Paladio AS (11,11 %) og Onafyr AS (10,80 %).[4]

Avdelinger[rediger | rediger kilde]

LINK arkitektur AS har avdelinger på følgende steder i Norge: Bergen, Oslo, Fredrikstad, Oslo (LINK landskap), Stavanger, Stord og Trondheim.

I Sverige har LINK arkitektur AB avdelinger i: Falköping, Lidköping, Stockholm, Malmö, Trollhättan og Umeå.

I Danmark har LINK arkitektur avdeling i Aarhus og København.[5]

Bygg[rediger | rediger kilde]

Persbråten vgs
Undheim kapell
Viking stadion

Selskapet står bak en rekke skoler som Nordahl Grieg videregående skole, kirker som Frøyland og Orstad kirke, boligprosjekter som Støperiet, næringsbygg som SUS Malmö. Akut -och Infektionsklinik og kulturhus.

Skoler[rediger | rediger kilde]

Kirker[rediger | rediger kilde]

Andre bygg[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om LINK». linkarkitektur.com. Besøkt 21. november 2017. 
  2. ^ NA24.no: Signatur inn i landets største arkitektfirma Arkivert 7. august 2007 hos Wayback Machine.
  3. ^ link-signatur.no: Historikk[død lenke]
  4. ^ Historikk purehelp.no[død lenke]
  5. ^ «Om LINK». linkarkitektur.com. Besøkt 21. november 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisielt nettsted