Hopp til innhold

Sykehusinnkjøp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sykehusinnkjøp HF
Offisielt navnSykehusinnkjøp HF
Org.formAnnet foretak ifølge særskilt lov
Org.nummer916879067
BransjeOffentlig anskaffelse
Etablert17. desember 2015[1]
Forgjenger(e)Helseforetakenes Innkjøpsservice Helse Vest Innkjøp HF
HovedkontorVadsø
LandNorge
StyrelederPer Karlsen
Adm.dir.Bente Hayes
Antall ansatte 240 (2018)
Nettstedsykehusinnkjop.no

Sykehusinnkjøp HF er et helseforetak som ble etablert i Norge 1. januar 2016.[2][3] Foretaket har hovedkontor i Vadsø.[4] Det eies i fellesskap av Norges fire regionale helseforetak.[4]

Etableringen

[rediger | rediger kilde]

I løpet av 2016 ble Helseforetakenes Innkjøpsservice (HINAS) og alle lokale og regionale innkjøpsenheter tilknyttet helseforetakene innlemmet i Sykehusinnkjøp.[5]

Ansvarsområde

[rediger | rediger kilde]

Sykehusinnkjøp har som formål å forvalte felles innkjøpsavtaler for alle helseforetak med hensyn til betingelser i markedet og skape besparelser for sykehusene gjennom fellesinnkjøp.

Lokalisering

[rediger | rediger kilde]

Sykehusinnkjøp har hovedkontor i Vadsø og regionkontorer i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo/Drammen.[6]

I juli 2016 ble Kjetil Marius Istad ansatt som administrerende direktør. Istad sluttet i stillingen i februar 2021, og Bente Hayes overtok da som konstituert administrerende direktør. Hun ble fast ansatt i stilingen 14. oktober 2021.[7]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ HINAS handlingsplan 2016[død lenke]
  3. ^ Vedtekter Arkivert 22. desember 2015 hos Wayback Machine.
  4. ^ a b «Om oss». Sykehusinnkjøp. Besøkt 1. mars 2022. «Vårt hovedkontor ligger i Vadsø. Foretaket er delt inn i seks divisjoner: Divisjon nasjonale tjenester, divisjon legemidler, divisjon nord, divisjon Midt-Norge, divisjon sør-øst og divisjon vest. I tillegg har vi en felles stab med støttefunksjoner, en økonomifunksjon, og en avdeling for forretningsutvikling. | Foretaket har fire eiere: Helse Sør-Øst RHF, Helse Nord RHF, Helse Midt-Norge RHF og Helse Vest RHF, hvorav eierandelene er på 25 prosent hver.» 
  5. ^ «– En merkedag (Arkivert kopi)». Sykehusinnkjøp HF. 27. oktober 2016. Arkivert fra originalen 1. november 2016. Besøkt 1. november 2016. «Virksomhetsoverdragelsen av HINAS til Sykehusinnkjøp HF ble markert i Vadsø i går. Blant talerne var styreleder Steinar Marthinsen og administrerende direktør Kjetil M. Istad.» 
  6. ^ Helse- og omsorgsdepartementet (5. august 2015). «Hovedkontor for nasjonal innkjøpsfunksjon for sykehusene til Vadsø». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 1. mars 2022. 
  7. ^ «Bente Hayes er ny administrerende direktør i Sykehusinnkjøp». www.healthtalk.no. 18. oktober 2021. Arkivert fra originalen 1. mars 2022. Besøkt 1. mars 2022. «Styret i Sykehusinnkjøp HF har i et i et ekstraordinært styremøte ansatt Bente Hayes som som ny administrerende direktør. Hayes har vært konstituert i stillingen etter at Kjetil Istad fratrådte som administrerende direktør i februar i år, og begynner i stillingen med øyeblikkelig virkning.» 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]