Liste over innsjøer i Skandinavia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over de største innsjøene i Skandinavia (Danmark, Sverige og Norge). Lista omfatter alle innsjøer over 15 km².

1 5 Vis ny rangering - - ja ja
Rang Innsjø Kommune Fylke/Län Land Areal (km²) Høyde over havet (m) Største dybde (m) Strandlinje (km) Volum (mill. ) Merknad
Vänern (flere) Västra Götaland, Dalsland, Värmland Sverige 5519 44,4 106 1 790 153 000 3. største i Europa
Vättern Askersund, Motala, Vadstena, Ödeshög, Jönköping, Habo, Hjo, Karlsborg Närke, Jönköpings län, Västra Götaland, Östergötlands län Sverige 1886 88,6 128 - 77 600
Mälaren (flere) Stockholms län, Södermanlands län, Västmanlands län, Uppsala Sverige 1190 0,7 64 - 14 300
Hjälmaren Arboga, Eskilstuna, Katrineholm, Vingåker, Örebro Västmanlands län, Södermanlands län, Närke Sverige 476,9 22,2 20 - 3 000
Storsjön Östersund, Berg, Krokom, Åre Jämtland Sverige 456,3 292,8 74 439 8 018
Mjøsa Eidsvoll, Stange, Hamar, Ringsaker, LillehammerGjøvikØstre Toten Hedmark, Oppland Norge 369,5 122,9 453 341,11 56 240
Torneträsk Kiruna Norrbottens län Sverige 330,0 341 168 - 17 300
Siljan Mors, Rättvik, Leksand Dalarna Sverige 292,5 161,7 134 - 8 089
Hornavan Arjeplog Norrbottens län Sverige 262,4 425,7 221 - 11 234
Akkajaure Gällivare, Jokkmokk Norrbottens län Sverige 260,2 439,4 92 - -
Uddjaure Arjeplog Norrbottens län Sverige 248,8 420,1 - 350 -
Røssvatnet Hemnes, Hattfjelldal Nordland Norge 218,1 383 231 - -
Femunden Engerdal, Os, Røros Hedmark, Trøndelag Norge 203,4 664 150 234,9 -
Storavan Arjeplog, Arvidsjaur Norrbottens län Sverige 183,6 419,8 21 253 1 395
Bolmen Gislaved, Hylte, Ljungby, Värnamo Halland, Kronoberg, Jönköping Sverige 173,2 141,6 36 - 1 070
Storuman Storuman kommune Västerbottens län Sverige 170,7 351,5 135 - 4 185
Stora Lulevatten Gällivare, Jokkmokk Norrbottens län Sverige 162,7 369,6 28,5 199 1 310
Kallsjön Åre Jämtland Sverige 158,5 382,1 134 155 6 140
Åsnen Alvesta, Tingsryd, Växjö Kronobergs län Sverige 147,5 138,6 14,2 174 459,5
Dragan/Ströms Vattudal Strömsund Jämtland Sverige 145,7 286,1 73 - 2 915
Randsfjorden Jevnaker, Gran, Søndre Land, Nordre Land Oppland Norge 140,1 134,5 131 - 7 310
Tyrifjorden Ringerike, Hole, Lier, Modum Buskerud Norge 137,4 63 288 - 13 040
Stora Le/Foxen Arvika, Dals-Ed, Bengtsfors, AremarkMarker Värmland, Västra Götaland, Østfold SverigeNorge 136,1 102,4 99 - 951
Skagern Degerfors, Gullspång, Kristinehamn, Laxå Värmland, Västra Götaland Sverige 132,2 68,2 77 - 3 322
Sommen (innsjø) Boxholm, Kinda, Ydre, Granås Östergötland, Jönköpings län Sverige 130,3 146,7 53 208 2 211
Snåsavatnet Steinkjer, Snåsa Trøndelag Norge 125,7 22 121 - 5 500
Virihaure Jokkmokk Norrbottens län Sverige 112,4 578,7 138 115 4 428
Flåsjön Strömsund Jämtland Sverige 110,0 267 94 125 2 878
Torrön Åre Jämtland Sverige 103,0 417 116 106 2 878
Malgomaj Vilhelmina Västerbottens län Sverige 102,8 344 110,7 198 3 117
Tunnsjøen Lierne, Røyrvik Trøndelag Norge 100,2 357 222 - 8 680
Glafsfjorden Arvika, Säffle Värmland Sverige 99,77 45,8 36 11,9 59
Roxen Linköping, Norrköping Östergötland Sverige 95,0 33,6 8 - 457,7
Limingen Røyrvik, Lierne Trøndelag Norge 93,27 417 192 - 8 345
Unden Gullspång, Karlsborg, Laxå, Töreboda Västra Götaland, Örebro län Sverige 92,90 117 86 - 2 920
Vastenjaure Jokkmokk Norrbottens län Sverige 89,84 546,5 134 - 2 965
Møsvatnet Vinje, Tinn Telemark Norge 89,74 910 68,5 206,62 1 510
Över-Uman Storuman, Rana Västerbottens län, Nordland SverigeNorge 88,13 523,8 78,8 - 1 544
Øyeren Fet, Rælingen, Enebakk, Trøgstad, Spydeberg Akershus, Østfold Norge 84,7 101 76 innkl. Svellet
Vojmsjön Vilhelmina Västerbottens län Sverige 83,45 417,1 130 150 3 114
Näkten Østersund, Berg kommune Jämtland Sverige 83,09 323,8 44 148 1 361
Blåsjø Hjelmeland, Suldal, Bykle Rogaland, Aust-Agder Norge 80,53 1055 3 105
Norddellen Hudiksvall Gävleborgs län Sverige 80,35 42,7 67 76,7 1 489
Altevatnet Bardu Troms Norge 79,65 489 111
Tjaktjajaure Jokkmokk Norrbottens län Sverige 76,87 470 83,2
Nisser Nissedal, Kviteseid Telemark Norge 76,07 245 234
Värmeln Arvika, Grums, Kil, Säffle Värmland Sverige 74,69 56,1 44 200 867,88
Revsundssjön Bräcke Jämtland Sverige 73,47 288,7 20 222 118,61
Glan Norrköping, Finspång kommune Östergötland Sverige 73,28 21,7 22,8 67,9 730,23
Sitasjaure Gällivare, Ballangen Norrbottens län, Nordland SverigeNorge 73,11 612,7 95,2
Storsjön (Gästrikland) Gävle, Sandviken kommune Gävleborgs län Sverige 70,66 62,3 15 140 270,86
Satihaure Gällivare Norrbottens län Sverige 68,91 450,1
Iešjávri Alta, Kautokeino, Karasjok Finnmark Norge 68,16 391 41
Tjeggelvas Arjeplog Norrbottens län Sverige 66,89 450 65
Kvarnbergsvattnet Strömsund Jämtland Sverige 65,91 307,3 99 2 720
Nesjøen Tydal Trøndelag Norge 65,42 - 29
Båven Gnesta Sødermanland Sverige 64,19 21,5 48 647,24
Svegssjön Härjedalen Jämtland Sverige 63,61 366,6
Runn Borlänge, Falun Dalarna Sverige 63,52 107 32 3 062
Riebnes Arjeplog Norrbottens län Sverige 63,38 510 42 975,08
Amungen Ovanåker, Rättvik, Falu kommune Dalsland, Gävleborgs län Sverige 60,69 228
Bramsöfjärden Gävle, Tierp Gävleborgs län, Uppsala län Sverige 60,21 51,8
Karatj Jokkmokk Norrbottens län Sverige 59,77 414,8 31,5 462
Pieskehaure Arjeplog Norrbottens län Sverige 58,80 577,6
Norsjø Skien, Nome, Sauherad Telemark Norge 58,4 15,3 171
Selbusjøen Selbu, Klæbu Trøndelag Norge 57,90 160 206 93,19 4 030
Ånnsjön Åre Jämtland Sverige 57,50 525,7 89,1
Gardiken Storuman Västerbottens län Sverige 56,76 392,1 61,5 240,6
Storjuktan Sorsele Västerbottens län Sverige 55,25 410,2 32,4
Mjörn Alingsås, Lerum Västergötland Sverige 54,59 57,9 48 855,01
Kultsjön Vilhelmina Västerbottens län Sverige 53,44 542,9 129,8 1 177
Lelång Årjäng, Bengtsfors Värmland, Västergötland Sverige 52,99 93,1 58
Åsunden Kinda Östergötland Sverige 52,58 86 62
Orsasjön Mora, Orsa Dalarna Sverige 52,32 161,7 94 59,7
Langas Gällivare, Jokkmokk Norrbottens län Sverige 52,29 374,7 73 652,2
Storvindeln Sorsele Västerbottens län Sverige 52,16 341,9 35,9 614
Tinnsjå Tinn, Notodden Telemark Norge 51,38 190 460 9 700
Randijaure Jokkmokk Norrbottens län Sverige 50,93 282,7 31,1 264,8
Holmsjön (Ånge) Ånge Västernorrlands län Sverige 50,77 244,9 24 98 302,9
Hornindalsvatnet Eid, Hornindal Sogn og Fjordane Norge 50,76 53 514 Europas dypeste
Sørdellen Hudiksvall Gävleborgs län Sverige 50,18 42,7 53
Ivösjön Bromölla, Kristianstad Skåne Sverige 50,17 5,8 51 564
Fyresvatn Fyresdal Telemark Norge 49,68 277 377
Skalkká Jokkmokk Norrbottens län Sverige 49,12 296,3 31
Stor-Rensjön Åre Jämtland Sverige 48,71 502,9 140
Helgasjön Växjö Kronobergs län Sverige 48,54 162,6 25 303
Storsjøen (Rendalen) Rendalen, Åmot Hedmark Norge 48,09 250 309 7 070
Yngaren Flen, Katrineholm, Nyköping Södermanland Sverige 47,92 19,5 19,7 417,84
Storglomvatnet Meløy Nordland Norge 47,30 585
Västra Silen Bengtsfors, Årjäng Västra Götaland, Värmland Sverige 47,05 97,2 41 433,99
Mellan-Fryken Kil, Sunne Värmland Sverige 46,67 62,5 120
Aursunden Røros Trøndelag Norge 46,40 691 60 610
Möckeln Kronobergs län Ljungby, Älmhult Sverige 46,10 136,2 12 135
Landögssjön Krokom Jämtlands län Sverige 46,07 320,1 76 1 328
Hotagen Krokom Jämtland Sverige 45,80 313,7 71 729
Viken Töreboda, Karlsborg Västra Götaland Sverige 45,72 92,1 25 85,7
Salvatnet Fosnes, Nærøy Trøndelag Norge 45,15 9 464 6 870
Tåsjön Strömsund, Dorotea Jämtland Sverige 45,04 252 49,1 473
Färnebofjärden Sandviken, Heby Gävleborgs län, Uppland Sverige 44,39 56 22,5
Tåkern Mjölby, Vadstena, Ödeshög Östergötlands län Sverige 44,06 93,7 1,9 29,12
Krøderen Krødsherad, Flå Buskerud Norge 43,91 132 130 1 340
Osensjøen Åmot, Trysil Hedmark Norge 43,64 435 117
Håckrenmagasinet Åre Jämtland Sverige 43,36 486,3 26,4
Bergviken Bollnäs, Söderhamn Gävleborgs län Sverige 42,89 46,7 39,7
Vidöstern Ljungby, Värnamo Jönköpings län, Kronobergs län Sverige 42,36 143,7 44 194,2
Storakersvatnet Rana Nordland Norge 42,24 500 89,6
Övre Fryken Sunne, Torsby Värmlands län Sverige 41,91 62,4 93 69
Näldsjön Krokom Jämtlands län Sverige 41,80 302 31 67,1
Balvatnet Saltdal Nordland Norge 41,46 593
Stor-Blåsjön Strömsund Jämtland Sverige 40,30 433,8 134 1 337
Sädvvájávrre Arjeplog Norrbottens län Sverige 40,11 467 120 762
Bygdin Vang Oppland Norge 40,03 1053 200
Arresø Halsnæs, Gribskov, Hillerød Region Hovedstaden Danmark 39,87 4 5,6 122,75
Jølstravatnet Jølster Sogn og Fjordane Norge 39,25 207 233
Ledvattnet Arvidsjaur, Malå, Sorsele Norrbottens län, Västerbottens län Sverige 39,12 408,7 24
Väsman Ludvika Dalarna Sverige 39,10 154,8 56 69,4
Tisnaren Finspång, Katrineholm, Vingåker Östergötland, Södermanland Sverige 37,85 44,3 23 293
Juvuln Åre Jämtlands län Sverige 37,57 392,9 73 1 766,54
Östra Silen Bengtsfors, Årjäng Västra Götalands län, Värmlands län Sverige 37,47 103,3 49 663,63
Totak Vinje Telemark Norge 37,32 684 306 2 360
Sperillen Ringerike Buskerud Norge 37,28 149 129 1 615
Aursjøen Neset, Lesja Møre og Romsdal, Oppland Norge 36,76 840
Holmsjön (Sundsvall) Sundsvall, Bräcke, Ånge Västernorrlands län Sverige 36,59 202,1 38 424
Stolsvatnet Ål, Hol Buskerud Norge 36,48 1085
Trängseldammen Älvdalen Dalarna Sverige 36,39 420,7
Vansjø Moss, Rygge, Råde, Våler Østfold Norge 35,62 24 37
Rogen Härjedalen, Engerdal, Røros Jämtlands län, Hedmark, Trøndelag SverigeNorge 35,61 757
Flåren Värnamo Jönköpings län, Kronobergs län Sverige 35,292 150,7 15,4 137,55
Rostojávri Kiruna, Målselv Norrbottens län, Troms SverigeNorge 35,288 680 18,9
Stora Gla Arvika Värmland Sverige 34,39 168,9 62 633,94
Venjanssjön Mora Dalarna Sverige 34,26 273,6 83,5
Betarsjön Sollefteå Västernorrlands län Sverige 34,09 196,4 43,2 324,14
Rusken Värnamo Jönköpings län Sverige 34,0 181,2 16,4 136,53
Ajsjávrre Arjeplog Västerbottens län Sverige 33,98 420
Vaggatem Sør-Varanger, Petsjenga Finnmark, Murmansk NorgeRussland 33,87 52 10,7 Delvis Russland
Sakkat Jokkmokk Norrbottens län Sverige 33,85 302,5 1 016
Byglandsfjorden Bygland, Evje og Hornnes Aust-Agder Norge 33,45 200 167
Tyin Vang, Årdal Oppland, Sogn og Fjordane Norge 33,21 1080 81
Hurdalsjøen Hurdal Akershus Norge 33,16 175 60 945
Åsunden (Västra Götaland) Ulricehamn, Borås, Tranemo Västra Götalands län Sverige 32,75 163,8 39,5 269,67
Tämnaren Heby, Tierp, Uppsala Uppsala län Sverige 32,62 35 1,7 46,9
Abelvattnet Storuman Västerbottens län Sverige 32,6 663,2 61,3 359
Svanevatn Sør-Varanger, Petsjenga Finnmark, Murmansk NorgeRussland 32,51 22 Delvis Russland
Rottnen (Småland) Lessebo, Växjö Kronobergs län Sverige 32,5 148,8 18 144,5
Visten (Värmland) Forshaga, Kil, Sunne Värmlands län Sverige 32,06 63 34
Långhalsen Nyköping, Katrineholm, Flen Södermanland Sverige 32,02
Geavhta Storuman Västerbottens län Sverige 31,63 438,1 58 531,2
Lygnern Kungsbacka, Mark kommune Hallands län, Västra Götalands län Sverige 31,5 15 52 911,58
Svartevatn-magasinet Valle, Bykle, Sirdal Forsand Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland Norge 31,38 899 1 400
Lossen Härjedalen Jämtlands län Sverige 31,35 565
Hedesundafjärden Gävle, Heby Gävleborgs län Sverige 31,27 51,8
Hällbymagasinet Sollefteå, Åsele Västernorrlands län Sverige 30,66 292 19
Stor-Sjouten Strömsund Jämtlands län Sverige 30,42 452 33 202,2
Toke Bamble, Kragerø, Drangedal Telemark Norge 30,3 60 147 150
Orsjön Bollnäs, Ljusdal Gävleborgs län Sverige 30,22 113,3
Songevatnet Vinje Telemark Norge 30,01 960 53,6
Kakel Arjeplog Norrbottens län Sverige 29,955 425
Rosskreppfjorden Sirdal, Valle Vest-Agder, Aust-Agder Norge 29,82 900
Gesunden Ragunda Jämtlands län Sverige 29,78 202,9 42 399,7
Havern Ånge, Härjedalen Västernorrlands län, Jämtlands län Sverige 29,54 260,1 22
Paittasjärvi Kiruna, Gällivare Norrbottens län Sverige 29,52 465,1
Ransarn Vilhelmina Västerbottens län Sverige 29,36 576 59,7 444
Bygdeträsket Skellefteå Västerbottens län Sverige 29,27 131,8 50 399,7
Vuolvojávrre Arjeplog Norrbottens län Sverige 29,19 430 56,7
Ormsjön Dorotea Västerbotten Sverige 29,02 266,5 26,6 194,6
Hornborgasjön Falköping, Skara Västra Götalands län Sverige 28,96 123,1 1,5
Isteren Engerdal Hedmark Norge 28,95 645 20
Suldalsvatnet Suldal Rogaland Norge 28,83 68 376
Yxningen Valdemarsvik, Åtvidaberg kommune Östergötland Sverige 28,62 38,3 75 745
Kallvatnet Rana Nordland Norge 28,61 540
Mávasjávrre Arjeplog Norrbottens län Sverige 28,6 38 75
Leinavatn Bardu, Kiruna Troms, Norrbottens län NorgeSverige 28,33 491
Vinstre Vang, Øystre Slidre Oppland Norge 28,19 1030
Virisen Storuman, Vilhelmina Västerbottens län Sverige 28,05 605,2
Ullvettern Kristinehamn, Storfors Värmlands län Sverige 28,01 112,5
Sottern Örebro, Hallsberg Örebro län Sverige 27,8 71,8 16 124,19
Eikeren Holmestrand, Øvre Eiker Buskerud Norge 27,72 18 156
Storsjön (Härjedalen) Berg Jämtlands län Sverige 27,69 564 27
Boren Motala Östergötlands län Sverige 27,64 73,6 13 149,3
Laisan Arjeplog Norrbottens län Sverige 27,53 424 78,5 637
Lundevatnet Flekkefjord, Lund Vest-Agder, Rogaland Norge 27,49 46 314
Tisjön Malung-Sälen Dalarnas län Sverige 27,08 431,4 20
Yngen Filipstad Värmlands län Sverige 27,04 199
Bandak Kviteseid Telemark Norge 26,77 71 325
Stenkullafors dämningsområde Vilhelmina, Åsele Västerbottens län Sverige 26,64 323
Locknesjön Östersund Jämtlands län Sverige 26,58 328
Storsjön (Ljusdal) Ljusdal Gävleborgs län Sverige 26,37 186 35
Feren Meråker, Verdal Trøndelag Norge 25,91 401
Vajkijaure Jokkmokk Norrbottens län Sverige 25,59 258,6 11
Tunhovdfjorden Nore og Uvdal Buskerud Norge 25,55 725
Stor-Björkvattnet Storuman Västerbottens län Sverige 25,38 392,5 65,5 878
Östra Ringsjön Höör, Hörby Skåne Sverige 24,76 53,7 Inkl. Sätoftasjön
Åmänningen Fagersta, Surahammar Västmanlands län Sverige 24,68 76,9
Rahppen Arjeplog Norrbottens län Sverige 24,44 487,4 35
Sautusjärvi Kiruna Norrbottens län Sverige 24,37 324
Anjan Åre Jämtlands län Sverige 24,27 422,9 56,5
Strandavatnet (Hol) Hol Buskerud Norge 24,07 960
Hennan Ljusdal Gävleborgs län Sverige 23,60 208,5
Hetögeln Strömsund Jämtlands län Sverige 22,97 294,1 58,9
Oppstrynsvatnet Stryn Sogn og Fjordane Norge 22,92 29 230
Rengen Lierne kommune, Krokom Trøndelag, Jämtlands län NorgeSverige 22,675 344,4 70 414
Langvatnet (Rana) Rana Nordland Norge 22,6702 43 70,5
Breimsvatnet Gloppen Sogn og Fjordane Norge 22,67 60 278
Torrvarpen Hällefors Örebro län Sverige 22,667 174 65
Gammelstadsfjärden Luleå Norrbottens län Sverige 22,662 0,6
Gräsvattnet Storuman, Hemnes Västerbottens län, Nordland SverigeNorge 22,596 590
Sølensjøen Rendalen Hedmark Norge 22,55 688
Immeln (innsjø) Kristianstad, Osby, Östra Göinge Skåne län Sverige 22,43 81,6 28
Alsensjön Krokom Jämtlands län Sverige 22,15 296 33
Skinnmuddselet Åsele, Bjurholm, Örnsköldsvik Västerbottens län Sverige 22,00 275,7
Leksdalsvatnet Steinkjer, Verdal Trøndelag Norge 21,90 70
Volgsjön Vilhelmina Västerbottens län Sverige 21,73 334 14,9 109
Sitojaure Jokkmokk Norrbottens län Sverige 21,71 631,2
Ylinen Kilpisjärvi Kiruna, Enontekis Norrbottens län, Lappland SverigeFinland 21,70 473
Solgen Eksjö, Vetlanda Jönköpings län Sverige 21,62 194,8 20 120,2
Grundsjön Härjedalen Jämtlands län Sverige 21,49 644,4
Messauremagasinet Jokkmokk Norrbottens län Sverige 21,20 164,8
Labbas Arjeplog Norrbottens län Sverige 21,19 489,1
Gjevilvatnet Oppdal Trøndelag Norge 21,18 650 104,5
Farris Larvik, Porsgrunn, Siljan Vestfold, Telemark Norge 21,14 22 120
Parkijaure Jokkmokk Norrbottens län Sverige 21,10 296,4 34
Västra Kikkejaure Arvidsjaur Norrbottens län Sverige 21,058 366
Stuorajávri (Kautokeino) Kautokeino Finnmark Norge 21,02 371 30
Bangsjøan Steinkjer, Snåsa, Grong, Overhalla Trøndelag Norge 20,76 310
Svaningssjön Strömsund Jämtlands län Sverige 20,6 286 25,6
Mår (innsjø) Tinn, Nore og Uvdal Telemark, Buskerud Norge 20,56 1110
Sáddájávrre Arjeplog Norrbottens län Sverige 20,52 432,2
Nyhellermagasinet Hol, Aurland Buskerud, Sogn og Fjordane Norge 20,43 1364-1438
Grecken Hällefors, Nora Örebro län Sverige 20,42 176,9 60 222,6
Kalhovdfjorden Tinn Telemark Norge 20,39 1080
Norra Barken Smedjebacken Dalarnas län Sverige 20,00 100,6 36,5 57,2
Leringen Sundsvall, Ånge Västernorrlands län Sverige 19,92 202 41 34,2 235,9
Mien Tingsryd Kronobergs län Sverige 19,90 94,8 42 22,7 274,94
Kåbtåjaure Gällivare Norrbottens län Sverige 19,88 668,8 31,3
Pålsbufjorden Hol, Nore og Uvdal Buskerud Norge 19,644 726-749
Öjaren Gävle, Sandviken Gävleborgs län Sverige 19,640 70,9 10 53,3 70,81
Flåvatn Nome, Kviteseid Telemark Norge 19,52 69-72 152 1 260
Skattungen Orsa, Rättvik Dalarnas län Sverige 19,51 200,4 58 33,7
Sirdalsvatnet Flekkefjord, Sirdal Vest-Agder Norge 19,47 47-49 165
Lännässjön Berg Jämtlands län Sverige 19,31 437,5 13 58,4
Vinstervatna Nord-Fron, Sør-Fron, Øystre Slidre Oppland Norge 19,18 1113-1119
Laksjøen Lierne Trøndelag Norge 19,16 398 67,8 36,82
Järnsjön Årjäng Värmlands län Sverige 19,15 135,4 64,2 32,2 595,5
Kvesjøen Lierne Trøndelag Norge 18,91 320
Geavdnjajávri Bardu Troms Norge 18,89 540
Väringen Örebro, Lindesberg Örebro län Sverige 18,77 32,1 16 58 59,064
Storfjärden Älvkarleby Uppsala län Sverige 18,7 33 40,1
Anten Alingsås Västra Götalands län Sverige 18,53 66,3 36 239,74
Tärnasjön Sorsele Västerbottens län Sverige 18,50 602,2 38,9 60,7 176,0
Vangsmjøse Vang Oppland Norge 18,448 663-665 154 1 200
Stor-Mattaure Arjeplog Norrbottens län Sverige 18,446 451,8 47,2
Bjornesfjorden Nore og Uvdal Buskerud Norge 18,38 1223
Stor-Dabbsjön Dorotea, Strømsund Västerbottens län, Jämtlands län Sverige 18,37 417,1 28 45,2 Innkl. Lill-Dabbsjön
Toften Laxå Örebro län Sverige 18,21 75,1 19 38,3 53,695
Bievrávrre Jokkmokk Norrbottens län Sverige 18,05 441,1 47,2
Salen (Kronoberg) Alvesta, Växjö Kronobergs län Sverige 18,02 141,9 5,6 40 10,3
Möckeln (Örebro) Degerfors, Karlskoga Örebro län Sverige 18,00 88,9 25,5 30,7
Ábrávrre Arjeplog, Arvidsjaur Norrbottens län Sverige 17,92 361,1
Rogsjön Falu Dalarnas län Sverige 17,91 154,9 65 33,5 303,73
Storsjön (Sollefteå) Sollefteå, Örnsköldsvik Västernorrlands län Sverige 17,90 238 55
Sylsjön Berg, Åre Jämtlands län Sverige 17,88 853 39,6
Marmen Söderhamn Gävleborgs län Sverige 17,77 37,5 26,9 48,9
Klistervatnet Sør-Varanger, Petsjenga Finnmark, Murmansk oblast NorgeRussland 17,73 21
Långvattnet (Storuman) Storuman Västerbottens län Sverige 17,64 412,1 42,3
Miekojärvi Överkalix, Övertorneå Norrbottens län Sverige 17,50 99,7 46,1
Veitastrondvatnet Luster Sogn og Fjordane Norge 17,46 168-170 151
Lofssjön Härjedalen Jämtlands län Sverige 17,446 592,3 46,1 65,4
Gautelisvatnet Narvik, Kiruna, Gällivare Nordland Norrbottens län NorgeSverige 17,32 825-858 45
Graningesjön Sollefteå Västernorrlands län Sverige 17,316 202,9 36,2
Esrum Sø Region Hovedstaden Danmark 17,3 9,5 22,3 0,233
Sievgokjávrre Gällivare Norrbottens län Sverige 17,296 540,5 34
Vegår Vegårshei Aust-Agder Norge 17,28 189 110
Nesvatn Fyresdal, Åmli Telemark, Aust-Agder Norge 17,24 493-510 89
Östra Kikkejaure Arvidsjaur Norrbottens län Sverige 17,14 346,5 41,3
Stadil Fjord Ringkøbing-Skjern Region Midtjylland Danmark 17,13 2,5
Blåviken Lycksele Västerbottens län Sverige 17,069 265,2 85,9
Bartávrre Arjeplog Norrbottens län Sverige 17,062 624,5 43,3
Lenglingen Lierne Trøndelag Norge 16,985 354
Stor-Finnsjön Sollefteå, Strömsund Västernorrlands län Sverige 16,977 273,4 41,2
Bodsjön (Bräcke) Bräcke Jämtlands län Sverige 16,95 307,5 27 54,4 134,2
Halvarsnoren Hällefors, Nora Örebro län Sverige 16,89 165,4 40 47,1 209,65
Unnen Hylte, Ljungby Hallands län, Kronobergs län Sverige 16,86 144,5 25 56,3 137,93
Kvien Malung-Sälen Dalarnas län Sverige 16,85 309,8 44 57,3 136,53
Hammarsjön Kristianstad Skåne län Sverige 16,83 0,7 1,5 31,3 0,782
Alkvettern Karlskoga, Storfors Örebro län, Värmlands län Sverige 16,8 112,5
Mållången Ovanåker Gävleborgs län Sverige 16,79 225,6 27 62,2 87,79
Rautasjaure Kiruna Norrbottens län Sverige 16,74 560,9 45
Gjevsjøen Åre, Snåsa Jämtlands län, Trøndelag SverigeNorge 16,72 448,2 26,5 7,24 km² i Norge
Langvatnet Sør-Varanger, Petsjenga Finnmark, Murmansk oblast NorgeRussland 16,64 52 8,29 km² i Norge
Flævatn Hemsedal, Ål Buskerud Norge 16,59 1089-1108 25
Seljordsvatnet Seljord, Telemark Norge 16,49 115-116 145
Kaalasjärvi Gällivare, Kiruna Norrbottens län Sverige 16,4 461,7 58,7
Storhamrasjön Ljusdal Gävleborgs län Sverige 16,39 311,8 21,5 49,6 73,92
Nysockensjön Arvika Värmlands län Sverige 16,36 70,5 24 53,6 135,87
Tjåmotisjaure Jokkmokk Norrbottens län Sverige 16,34 296,3 26 55,9
Norsjön Norsjö Västerbottens län Sverige 16,29 290,5 11 50
Stödesjön Sundsvall Västernorrlands län Sverige 16,286 51,7 66 34,2 404,74
Ikesjaure Arjeplog Norrbottens län Sverige 16,27 146,7 108 27,6
Liten Åre Jämtlands län Sverige 16,25 317,6 18,8 48,7
Laxsjön (Bengtsfors) Bengtsfors Västra Götalands län Sverige 16,21 75,2 46 44,3
Majavatn Grane Nordland Norge 16,07 310 123
Naustajaure Arjeplog Norrbottens län Sverige 16,06 413,4 16 32,5
Letsimagasinet Jokkmokk Norrbottens län Sverige 16,03 212,8 65,2
Harefjorden Säffle Värmlands län Sverige 16,0 45,2 9 44
Upmas Gällivare Norrbottens län Sverige 15,98 523,2 17,9
Rødenessjøen Marker Østfold Norge 15,95 117-118 50,2
Höljessjön Torsby Värmlands län Sverige 15,88 301,9 49,1
Ånimmen Mellerud, Åmål Västra Götalands län Sverige 15,81 37 47 44,5
Kviteseidvatnet Kviteseid Telemark Norge 15,765 69,46-72 201 1 280
Feragen Røros Trøndelag Norge 15,73 654
Røgden Grue, Torsby Hedmark, Värmlands län NorgeSverige 15,71 280 17,5 48,2
Borgasjön Dorotea, Strömsund Västerbottens län Sverige 15,70 469,9 59,8 34,9
Ajaur Storuman Västerbottens län Sverige 15,70 439,1
Häggsjön Krokom Jämtlands län Sverige 15,644 321,3 65 40,7 354
Gjende Vågå Oppland Norge 15,638 984 149 1 030
Sör-Älgen Hällefors Örebro län Sverige 15,55 181,5 74 48,4 292,56
Storvatnet Indre Fosen Trøndelag Norge 15,53 126-132
Letten Torsby Värmlands län Sverige 15,52 347 23 33
Stor-Jorm Storuman Västerbottens län Sverige 15,51 343 76 358,25
Rien Røros Trøndelag Norge 15,4801 748
Ottsjön Åre Jämtlands län Sverige 15,475 494,2 31 33,2 161
Rottnen (Värmland) Sunne Värmlands län Sverige 15,43 106,2 49,5 33,8 438,06
Nömmen Nässjö, Vetlanda Jönköpings län Sverige 15,41 219,6 18 51,9 71,94
Gåxsjön Strömsund Jämtlands län Sverige 15,39 310,6 26
Kvifjorden Kvinesdal, Sirdal, Bygland Vest-Agder, Aust-Agder Norge 15,36 677-715
Östra Lägern Ydre Östergötlands län Sverige 15,34 197,8 51,2
Nedre Boksjön Storuman Västerbottens län Sverige 15,32 467,1 77 28,7 419
Savalen Tynset, Alvdal Hedmark Norge 15,2913 703-707
Hammerdalssjön Strömsund Jämtlands län Sverige 15,2909 303 16 49,6
Takvatnet Målselv, Balsfjord Troms Norge 15,21 215
Vuolep Kaitumjaure Gällivare Norrbottens län Sverige 15,12 576,5 39,1
Sandsjøen Lierne Trøndelag Norge 15,01 410 58,5 26,91

Kilder[rediger | rediger kilde]