Bräcke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bräcke
LandSveriges flagg Sverige
Retningsnummer0693
Areal198 hektar[1]
Befolkning1 467[2] (2020)
Bef.tetthet7,41 innb./hektar
Kart
Bräcke
62°45′03″N 15°25′14″Ø

Bräcke er et tettsted i Jämtlands län i landskapet Jämtland i Sverige. Det er Bräcke kommunes administrasjonssenter. I 2010 hadde tettstedet 1 651 innbyggere.[3]

Bräcke ligger 70 km sørøst for Östersund, helt inntil Revsundssjön og ved Norra stambanan som ved Bräcke bøyer av mot nordøst, mens tverrbanen fortsetter mot ÖstersundStorlien (se under). Bräcke er omgitt av store skoger og innsjøer.

Kommunikasjon[rediger | rediger kilde]

Jernbanen har hatt stor betydning for Bräckes historie, og det var da jernbanen ble lagt her at samfunnet vokste opp. Banen mellom Sundsvall og Trondheim går forbi Bräcke, og flere tog stopper her, blant annet InterCity-toget mellom Storlien/Östersund og Stockholm. E14 går rett gjennom Bräcke. Det er bussforbindelse med Östersund.

Service[rediger | rediger kilde]

Bräcke har politistasjon og brannstasjon. Det er apotek og systembolag. I Folkets hus er det et bibliotek. Bräcke har også arbeidsformidlingskontor og forsikringsselskap.

Idrett[rediger | rediger kilde]

I Bräcke er det ishall, ridehall og idrettshall (Gunder Hägg-hallen). På idrettsplassen Björkhaga er det to fotballbaner. Bräcke Polar Bears spilte noen sesonger i 1. divisjon avdeling nord, men måtte legge ned A-lagsvirksomheten noen sesonger på grunn av for dårlig økonomi. Bräckes basketballag spilte på Sveriges nest høyeste nivå på 1990-tallet, daværende divisjon 1.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]