Liste over banker i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.

Liste over banker i Norge omfatter tre typer av banker i Norge: Forretningsbanker, sparebanker og filialer av utenlandske banker (NUF).

Forretningsbanker[rediger | rediger kilde]

Listen inneholder banker med konsesjon per. 10. februar 2015[1][2]
Juridisk navn Hovedkontor Stiftet Største aksjonær(er) Nettsted
Bank Norwegian AS Lysaker 05.06.2007 Norwegian Air Shuttle ASA (20 %) via Norwegian Finans Holding ASA (100 %) BankNorwegian.no
Bank2 ASA Oslo 12.05.2005 Valset Invest AS m.fl. (10,2 %) Bank2.no
BN Bank ASA Trondheim 15.09.1961 SpareBank 1 SMN (33 %) BNBank.no
DNB Bank ASA Oslo 10..09.2002 Nærings- og Handelsdepartementet (34 %) via DNB ASA (100 %) DNB.no
Eika Kredittbank AS Oslo 19.06.2006 Oslo Bolig- og Sparelag (6,8 %) via Eika Gruppen AS (100 %) Eika.no[død lenke]
Gjensidige Bank ASA Oslo 22.09.2006 Gjensidige Forsikring ASA (100 %) via Gjensidige Bank Holding AS (100 %) Gjensidige.no
KLP Banken AS Oslo, Trondheim 25.02.2009 Kommunal Landspensjonskasse GFS (100 %) via KLP Bankholding AS (100 %) KLP.no
Komplett Bank ASA Lysaker 01.10.2012 Raimond Pettersen (42 %) via Alfab Holding AS (88 %) KomplettBank.no
Landkreditt Bank AS Oslo 26.11.1998 Landkreditt SA (100 %) LandkredittBank.no
MyBank ASA Oslo 05.08.2015 Erik Selin Fastigheter AB (20 %) mybank.no
Netfonds Bank ASA Oslo 01.06.1996 Rolf Dammann (80 %) via Netfonds Holding ASA (100 %) Netfonds.no
OBOS-banken ASA Oslo 22.05.2013 OBOS (100 %) via Obos Finans Holding AS (100 %) OBOS.no
Pareto Bank ASA Oslo 19.01.2007 Pareto AS (15 %) ParetoBank.no
Santander Consumer Bank AS Lysaker 29.06.2001 Santander Consumer Finance S.A. (100 %) Santander.no
Sbanken Bergen 27.04.2000 Altor Equity Partners (25%) sbanken.no
Storebrand Bank ASA Lysaker 17.10.1989 Gjensidige Forsikring ASA (20,1 %) via Storebrand ASA (100 %) Storebrand.no
Verdibanken ASA Oslo 01.10.2003 Primagruppen AS (18,4 %) Verdibanken.no
Voss Veksel- og Landmandsbank ASA Voss 01.03.1899 Voss Sparebank (10 %), Sparebanken Vest (10 %) Vekselbanken.no
yA Bank AS Oslo 29.05.2006 Kistefos AS (30 %) via yA Holding ASA (100 %) yA.no
Monobank ASA Bergen 28.03.2014 Prioritet Group Ab(12,01%) monobank.no

Sparebanker[rediger | rediger kilde]

Listen over sparebanker er à jour per 09.12.2018 [3][2].
Bank Hjemmeside Hovedkontor Grunnlagt Konsern
Andebu Sparebank [1] Andebu 1863 Eika
Arendal og Omegns Sparekasse [2] Arendal 1890 Eika
Askim & Spydeberg Sparebank [3] Askim 1888 Eika
Aurland Sparebank [4] Aurland 1883 Eika
Aurskog Sparebank [5] Aurskog 1846 Eika
Berg Sparebank [6] Halden 1915 Eika
Bien Sparebank [7] Oslo 1885 Eika
Birkenes Sparebank [8] Birkenes 1859 Eika
Bjugn Sparebank [9] Bjugn 1891 Eika
Blanker Sparebank [10] Sørumsand 1920 Eika
Cultura Sparebank [11] Oslo 1997
DNB [12] Oslo 2003
Drangedal Sparebank [13] Drangedal 1936 Eika
Eidsberg Sparebank [14] Mysen 1848 Eika
Etne Sparebank [15] Etne 1860
Etnedal Sparebank [16] Etnedal 1909 Eika
Evje og Hornnes Sparebank [17] Evje 1864 Eika
Fana Sparebank [18] Bergen 1878
Flekkefjord Sparebank [19] Flekkefjord 1837
Fornebu Sparebank [20] Bærum 2003 Eika
Gildeskål Sparebank [21] Inndyr 1883 Eika
Grong Sparebank [22] Grong 1862 Eika
Grue Sparebank [23] Grue 1862 Eika
Haltdalen Sparebank [24] Haltdalen 1898 Eika
Harstad Sparebank [25] Harstad 1926 Eika
Haugesund Sparebank [26] Haugesund 1928 Eika
Hegra Sparebank [27] Stjørdal 1898 Eika
Helgeland Sparebank [28] Mo i Rana 1977
Hemne Sparebank [29] Hemne 1864 Eika
Hjartdal og Gransherad Sparebank [30] Sauland 1898 Eika
Hjelmeland Sparebank [31] Hjelmeland 1904 Eika
Høland og Setskog Sparebank [32] Bjørkelangen 1849 Eika
Hønefoss Sparebank [33] Hønefoss 1902 Eika
Indre Sogn Sparebank [34] Årdal 1860 Eika
Jernbanepersonalets Sparebank [35] Oslo 2000 Eika
Jæren Sparebank [36] Bryne 1923 Eika
Klæbu Sparebank [37] Klæbu 1858 Eika
Kvinesdal Sparebank [38] Kvinesdal 1870 Eika
Larvikbanken [39] Larvik 1911 Eika
Lillesands Sparebank [40] Lillesand 1852
LillestrømBanken [41] Lillestrøm 1887 Eika
Lofoten Sparebank [42] Vestvågøy 1906 Eika
Luster Sparebank [43] Gaupne 1848
Marker Sparebank [44] Ørje 1957 Eika
MelhusBanken [45] Melhus 1840 Eika
Odal Sparebank [46] Sand 1877 Eika
Ofoten Sparebank [47] Bogen 1899 Eika
Oppdalsbanken [48] Oppdal 1856 Eika
Orkdal Sparebank [49] Orkdal 1841 Eika
Rindal Sparebank [50] Rindal 1873 Eika
Romsdalsbanken [51] Elnesvågen 1971 Eika
RørosBanken [52] Røros 1842 Eika
Samarbeidende Sparebanker Fellestjenester AS Oslo Sparebank 1
Sandnes Sparebank [53] Sandnes 1876 Eika
Selbu Sparebank [54] Selbu 1859 Eika
Skagerak Sparebank [55] Kragerø 1849 Eika
Skudenes & Aakra Sparebank [56] Åkrehamn 1876
Skue Sparebank [57] Geilo 1842 Eika
Soknedal Sparebank [58] Midtre Gauldal 1885 Eika
SpareBank 1 BV [59] Kongsberg 1859 SpareBank 1
SpareBank 1 Gudbrandsdal [60] Vinstra 1860 SpareBank 1
SpareBank 1 Hallingdal Valdres [61] Ål 1869 SpareBank 1
SpareBank 1 Lom og Skjåk [62] Lom 1873 SpareBank 1
SpareBank 1 Modum [63] Modum 1841 SpareBank 1
SpareBank 1 Nord-Norge [64] Tromsø 1989 SpareBank 1
SpareBank 1 Nordvest [65] Kristiansund 1835 SpareBank 1
SpareBank 1 Ringerike Hadeland [66] Hønefoss 1833 SpareBank 1
SpareBank 1 SMN [67] Trondheim 1823 SpareBank 1
SpareBank 1 SR-Bank [68] Stavanger 1839 SpareBank 1
SpareBank 1 Søre Sunnmøre [69] Volda 1853 SpareBank 1
SpareBank 1 Telemark [70] Porsgrunn 1844 SpareBank 1
SpareBank 1 Østfold Akershus [71] Moss 1971 SpareBank 1
SpareBank 1 Østlandet [72] Hamar 1988 SpareBank 1
Sparebanken DIN [73] Bø i Telemark 1852 Eika
Sparebanken Møre [74] Ålesund 1843
Sparebanken Narvik [75] Narvik 1903 Eika
Sparebanken Sogn og Fjordane [76] Førde 1842
Sparebanken Sør [77] Kristiansand 1825
Sparebanken Vest [78] Bergen 1823
Sparebanken Øst [79] Drammen 1843
Spareskillingsbanken [80] Kristiansand 1877
Stadsbygd Sparebank [81] Rissa 1892 Eika
Strømmen Sparebank [82] Lørenskog 1921 Eika
Sunndal Sparebank [83] Sunndal 1892 Eika
Surnadal Sparebank [84] Surnadal 1842 Eika
Søgne og Greipstad Sparebank [85] Søgne 1863
Tinn Sparebank [86] Tinn 1958 Eika
Tolga-Os Sparebank [87] Tolga 1864 Eika
Totens Sparebank [88] Østre Toten 1854 Eika
Trøgstad Sparebank [89] Trøgstad 1847 Eika
Tysnes Sparebank [90] Tysnes 1863 Eika
Valdres Sparebank [91] Slidre Eika
Valle Sparebank [92] Setesdal 1866 Eika
Vik Sparebank [93] Vik 1846 Eika
Voss Sparebank [94] Voss 1843
Ørland Sparebank [95] Ørland 1849 Eika
Ørskog Sparebank [96] Ørskog 1857 Eika
Østre Agder Sparebank [97] Sundebru 1884 Eika
Åfjord Sparebank [98] Åfjord 1902 Eika
Aasen Sparebank [99] Levanger 1862 Eika

Utenlandske banker[rediger | rediger kilde]

Utenlandske banker bruker foretaksformen Norskregistrert utenlandsk foretak (NUF) og behøver konsesjon fra Finanstilsynet [1].
Bank Hjemmeside Land Kontor
ABN AMRO Bank [100] Nederland Oslo
Aktiv Kapital [101] Sverige Oslo
Amfa Finans [102] Sverige Oslo
Avida Finans [103] Sverige Oslo
Bluestep Bank [104] Sverige Oslo
BMW Financial Services [105] Sverige Bærum
BNP Paribas [106] Frankrike Oslo
Carnegie Investment Bank [107] Sverige Oslo
Citibank [108] Irland Oslo
Collector Bank [109] Sverige Oslo
Danske Bank [110] Danmark Oslo
De Lage Landen [111][død lenke] Nederland Bærum
Diners Club [112] Sverige Oslo
DVB Bank [113] Nederland Oslo
Ekspress Bank [114] Danmark Oslo
Elavon Financial Services [115] Irland Oslo
Eurocard [116] Sverige Oslo
FCE Bank [117] Storbritannia Kolbotn
Forex Bank [118] Sverige Oslo
Forso [119] Sverige Kolbotn
Grenke Bank [120] Tyskland Lysaker
Handelsbanken [121] Sverige Oslo
Ikano Bank [122] Sverige Asker
J.P. Morgan [123] Storbritannia Oslo
NatWest [124] Storbritannia Oslo
Nordea [125] Sverige Oslo
Nordnet [126] Sverige Oslo
Resurs Bank [127] Sverige Oslo
Scania Finans [128] Sverige Oslo
Siemens Financial Services [129] Tyskland Oslo
Skandinaviska Enskilda Banken [130] Sverige Oslo
Svea Finans [131] Sverige Trondheim
Swedbank [132] Sverige Oslo
Telia Finance [133] Sverige Oslo
Toyota Kreditbank [134] Japan Drammen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Konsesjonsregister forretningsbanker hos Finanstilsynet.no
  2. ^ a b «Medlemmer». Finans Norge (norsk). Besøkt 10. desember 2018. 
  3. ^ «Medlemmer». Sparebankforreningen (norsk). Besøkt 9. desember 2018.