Liste over banker i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over banker i Norge omfatter tre typer av banker i Norge: Forretningsbanker, sparebanker og filialer av utenlandske banker.

Forretningsbanker[rediger | rediger kilde]

Listen innholder banker med konsesjon per. 10. februar 2015[1]
Juridisk navn Hovedkontor Stiftet Største aksjonær(er) Nettsted
Bank 1 Oslo Akershus AS Oslo 01.04.1898 Sparebanken Hedmark (40,5 %) SpareBank1.no
Bank Norwegian AS Lysaker 05.06.2007 Norwegian Air Shuttle ASA (20 %) via Norwegian Finans Holding ASA (100 %) BankNorwegian.no
Bank2 ASA Oslo 12.05.2005 Valset Invest AS m.fl. (10,2 %) Bank2.no
BN Bank ASA Trondheim 15.09.1961 SpareBank 1 SMN (33 %) BNBank.no
DNB Bank ASA Oslo 10..09.2002 Nærings- og Handelsdepartementet (34 %) via DNB ASA (100 %) DNB.no
Eika Kredittbank AS Oslo 19.06.2006 Oslo Bolig- og Sparelag (6,8 %) via Eika Gruppen AS (100 %) Eika.no
Gjensidige Bank ASA Oslo 22.09.2006 Gjensidige Forsikring ASA (100 %) via Gjensidige Bank Holding AS (100 %) Gjensidige.no
KLP Banken AS Oslo, Trondheim 25.02.2009 Kommunal Landspensjonskasse GFS (100 %) via KLP Bankholding AS (100 %) KLP.no
Komplett Bank ASA Lysaker 01.10.2012 Raimond Pettersen (42 %) via Alfab Holding AS (88 %) KomplettBank.no
Landkreditt Bank AS Oslo 26.11.1998 Landkreditt SA (100 %) LandkredittBank.no
Netfonds Bank ASA Oslo 01.06.1996 Rolf Dammann (80 %) via Netfonds Holding ASA (100 %) Netfonds.no
Nordea Bank Norge ASA Oslo 02.05.1848 Nordea Bank AB (100 %) Nordea.no
OBOS-banken ASA Oslo 22.05.2013 OBOS (100 %) via Obos Finans Holding AS (100 %) OBOS.no
Pareto Bank ASA Oslo 19.01.2007 Pareto AS (15 %) ParetoBank.no
Santander Consumer Bank AS Lysaker 29.06.2001 Santander Consumer Finance S.A. (100 %) Santander.no
Storebrand Bank ASA Lysaker 17.10.1989 Gjensidige Forsikring ASA (20,1 %) via Storebrand ASA (100 %) Storebrand.no
Verdibanken ASA Oslo 01.10.2003 Primagruppen AS (18,4 %) Verdibanken.no
Voss Veksel- og Landmandsbank ASA Voss 01.03.1899 Voss Sparebank (10 %), Sparebanken Vest (10 %) Vekselbanken.no
yA Bank AS Oslo 29.05.2006 Kistefos AS (30 %) via yA Holding ASA (100 %) yA.no

Sparebanker[rediger | rediger kilde]

Forvaltningskapital er i millioner kroner per 31.12.09.

Bank Hjemmeside Hovedkontor Grunnlagt Konsern Forvaltningskapital
Andebu Sparebank [1] Andebu 1863 Eika 1 855
Arendal og Omegns Sparekasse [2] Arendal 1890 Eika 2 255
Askim Sparebank [3] Askim 1888 Eika 3 295
Aurland Sparebank [4] Aurland 1883 Eika 708
Aurskog Sparebank [5] Aurskog 1846 Eika 6 208
Bamble og Langesund Sparebank [6] Bamble 1849 Eika 3 113
Berg Sparebank [7] Halden 1915 Eika 2 108
Bien Sparebank [8] Oslo 1885 Eika 2 355
Birkenes Sparebank [9] Birkenes 1859 Eika 1 064
Bjugn Sparebank [10] Bjugn Eika 1 401
Blanker Sparebank [11] Sørumsand 1920 Eika 2 098
Bud, Fræna og Hustad Sparebank [12] Fræna 1883 Eika 2 334
Bø Sparebank [13] Bø i Telemark 1952 Eika 1 744
Cultura Sparebank [14] Oslo 1997 379
DnB ASA [15] Oslo 2003 1 472 079
Drangedal og Tørdal Sparebank [16] Drangedal 1936 Eika 1 661
Eidsberg Sparebank [17] Mysen Eika 2 989
Etne Sparebank [18] Etne 1860 1 548
Etnedal Sparebank [19] Etnedal Eika 480
Evje og Hornnes Sparebank [20] Evje 1864 Eika 1 301
Fana Sparebank [21] Bergen 1878 12 300
Fjaler Sparebank [22] Fjaler 1873 Eika 1 212
Flekkefjord Sparebank [23] Flekkefjord 1837 4 068
Fornebubanken [24] Bærum 2003 Eika 1 565
Gildeskål Sparebank [25] Inndyr 1883 500
Gjerstad Sparebank [26] Brokelandsheia 1884 Eika 1 374
Grong Sparebank [27] Grong 1862 Eika 1 971
Grue Sparebank [28] Grue 1862 Eika 1 601
Halden Sparebank [29] Halden 1835 SpareBank 1 4 132
Haltdalen Sparebank [30] Haltdalen Eika 1 026
Harstad Sparebank [31] Harstad Eika 2 397
Haugesund Sparebank [32] Haugesund 6 430
Hegra Sparebank [33] Stjørdal 1898 Eika 1 355
Helgeland Sparebank [34] Mo i Rana 18 259
Hjartdal og Gransherad Sparebank [35] Sauland 1898 Eika 2 005
Hjelmeland Sparebank [36] Hjelmeland Eika 2 449
Hol Sparebank [37] Geilo Eika 2 360
Holla og Lunde Sparebank [38] Ulefoss 1862 Eika 4 106
Høland Setskog Sparebank [39] Bjørkelangen 1849 Eika 3 941
Hønefoss Sparebank [40] Hønefoss 1902 Eika 1 947
Indre Sogn Sparebank [41] Årdal 1860 Eika 3 128
Jernbanepersonalets Sparebank [42] Oslo Eika 5 811
Klepp Sparebank [43] Kleppe Eika 6 194
Klæbu Sparebank [44] Klæbu 1858 Eika 1 760
Kragerø Sparebank [45] Kragerø Eika 3 132
Kvinesdal Sparebank [46] Kvinesdal 1870 Eika 2 720
Kvinnherad Sparebank [47] Kvinnherad 1928 SpareBank 1 3 570
Larvikbanken Brunlanes Sparebank [48] Larvik 1911 Eika 3 459
Lillesands Sparebank [49] Lillesand 2 241
Lillestrøm Sparebank [50] Lillestrøm 5 729
Lofoten Sparebank [51] Vestvågøy 1906 Eika 509
Lom og Skjåk Sparebank [52] Lom 1873 SpareBank 1 3 259
Luster Sparebank [53] Gaupne 1848 2 283
Marker Sparebank [54] Ørje Eika 2 950
Meldal Sparebank [55] Meldal 1912 Eika 2 173
MelhusBanken [56] Melhus 1840 Eika 4 085
Sparebank 1 Modum [57] Modum 1841 SpareBank 1 5 276
Narvik Sparebank [58] Narvik 1885 Eika 5 198
Nes Prestegjelds Sparebank [59] Nesbyen 1842 Eika 5 131
Nesset Sparebank [60] Nesset 1878 Eika 1 056
Odal Sparebank [61] Sand 1877 Eika 3 116
Ofoten Sparebank [62] Bogen 1899 Eika 1 229
Opdals Sparebank [63] Oppdal 1856 Eika 2 212
Orkdal Sparebank [64] Orkdal Eika 2 833
Rindal Sparebank [65] Rindal 1873 Eika 1 175
Rygge-Vaaler Sparebank [66] Moss SpareBank 1 13 714
Rørosbanken Røros Sparebank [67] Røros Eika 3 716
Sandnes Sparebank [68] Sandnes 1876 Eika 28 459
Selbu Sparebank [69] Selbu 1859 Eika 2 559
Seljord Sparebank [70] Seljord 1937 Eika 1 697
Skudenes & Aakra Sparebank [71] Åkrehamn 4 547
Soknedal Sparebank [72] Midtre Gauldal Eika 1 187
SpareBank 1 Buskerud-Vestfold [73] Kongsberg 1859 SpareBank 1 21 137
SpareBank 1 Gudbrandsdal [74] Vinstra 1860 SpareBank 1 3 614
SpareBank 1 Hallingdal [75] Ål SpareBank 1 5 696
Sparebank 1 Hardanger [76] Utne SpareBank 1 41 469
SpareBank 1 Nord-Norge [77] Tromsø SpareBank 1 63 188
SpareBank 1 NordVest [78] Kristiansund 1835 SpareBank 1 9 731
SpareBank 1 Nøtterø - Tønsberg [79] Nøtterøy 1857 SpareBank 1 5 520
SpareBank 1 Ringerike Hadeland [80] Hønefoss 1833 SpareBank 1 7 150
SpareBank 1 SMN [81] Trondheim SpareBank 1 83 092
SpareBank 1 SR-Bank [82] Stavanger 1839 SpareBank 1 123 761
SpareBank 1 Søre Sunnmøre [83] Volda 1853 SpareBank 1 6 197
Sparebank 1 Telemark [84] Porsgrunn 1844 SpareBank 1 12 905
Sparebanken Hedmark [85] Hamar 1835 SpareBank 1 1 336
Sparebanken Hemne [86] Hemne 1864 Eika 1 336
Sparebanken Møre [87] Ålesund 1843 41 350
Sparebanken Pluss [88] Kristiansand 35 354
Sparebanken Sogn og Fjordane [89] Førde 1842 27 947
Sparebanken Sør [90] Kristiansand 1825 35 356
Sparebanken Vest [91] Bergen 1823 96 907
Sparebanken Øst [92] Drammen 1843 35 536
Spareskillingbanken [93] Kristiansand 1877 6 037
Spydeberg Sparebank [94] Spydeberg 1859 Eika 1 780
Stadsbygd Sparebank [95] Rissa 1892 Eika 1 985
Strømmen Sparebank [96] Lørenskog 1921 Eika 2 025
Sunndal Sparebank [97] Sunndal 1892 Eika 1 848
Surnadal Sparebank [98] Surnadal 1842 Eika 2 763
Søgne og Greipstad Sparebank [99] Søgne 1863 3 184
Time Sparebank [100] Time Eika 4 778
Tinn Sparebank [101] Tinn 1958 Eika 2 560
Tolga-Os Sparebank [102] Tolga 1864 Eika 2 117
Totens Sparebank [103] Østre Toten Eika 12 195
Trøgstad Sparebank [104] Trøgstad 1847 Eika 1 973
Tysnes Sparebank [105] Tysnes 1863 Eika 853
Valle Sparebank [106] Setesdal 1866 Eika 1 179
Vang Sparebank [107] Vang Eika 451
Vegårshei Sparebank [108] Vegårshei 1904 Eika 809
Vestre Slidre Sparebank [109] Slidre Eika 596
Vik Sparebank [110] Vik 1846 Eika 909
Voss Sparebank [111] Voss 1843 2 629
Ørland Sparebank [112] Ørland 1849 Eika 2 295
Ørskog Sparebank [113] Ørskog 1857 Eika 1 957
Øystre Slidre Sparebank [114] Slidre Eika 759
Åfjord Sparebank [115] Åfjord 1902 Eika 1 483
Aasen Sparebank [116] Levanger 1862 Eika 1 492

Utenlandske banker[rediger | rediger kilde]

Bank Hjemmeside Land Kontor
Aktiv Kapital [117] Norge Oslo
BMW Financial Services [118] Tyskland Bærum
BNP Paribas [119] Frankrike Oslo
Carnegie Investment Bank [120] USA Oslo
Citibank [121] USA Oslo
Danske Bank [122] Danmark Oslo
De Lage Landen [123] Nederland Bærum
DVB Bank [124] Nederland Bergen
Ford Fiancial [125] USA Bærum
Forex Bank [126] Sverige Oslo
Fortis [127] Nederland Oslo
GE Money Bank [128] USA Stavanger
GMAC Bank [129] USA Kjeller
Handelsbanken [130] Sverige Oslo
IBM Credit [131] USA Kolbotn
Nordnet [132] Sverige Oslo
Scania Finans [133] Sverige Oslo
Siemens Financial Services [134] Tyskland Oslo
Skandiabanken [135] Sverige Bergen
Skandinaviska Enskilda Banken [136] Sverige Oslo
Svea Finans [137] Sverige Trondheim
Swedbank [138] Sverige Oslo
Toyota Kreditbank [139] Japan Drammen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Konsesjonsregister forretningsbanker hos Finanstilsynet.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]