Liste over banker i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.

Liste over banker i Norge omfatter tre typer av banker i Norge: Forretningsbanker, sparebanker og filialer av utenlandske banker.

Forretningsbanker[rediger | rediger kilde]

Listen inneholder banker med konsesjon per. 10. februar 2015[1]
Juridisk navn Hovedkontor Stiftet Største aksjonær(er) Nettsted
Bank Norwegian AS Lysaker 05.06.2007 Norwegian Air Shuttle ASA (20 %) via Norwegian Finans Holding ASA (100 %) BankNorwegian.no
Bank2 ASA Oslo 12.05.2005 Valset Invest AS m.fl. (10,2 %) Bank2.no
BN Bank ASA Trondheim 15.09.1961 SpareBank 1 SMN (33 %) BNBank.no
DNB Bank ASA Oslo 10..09.2002 Nærings- og Handelsdepartementet (34 %) via DNB ASA (100 %) DNB.no
Eika Kredittbank AS Oslo 19.06.2006 Oslo Bolig- og Sparelag (6,8 %) via Eika Gruppen AS (100 %) Eika.no[død lenke]
Gjensidige Bank ASA Oslo 22.09.2006 Gjensidige Forsikring ASA (100 %) via Gjensidige Bank Holding AS (100 %) Gjensidige.no
KLP Banken AS Oslo, Trondheim 25.02.2009 Kommunal Landspensjonskasse GFS (100 %) via KLP Bankholding AS (100 %) KLP.no
Komplett Bank ASA Lysaker 01.10.2012 Raimond Pettersen (42 %) via Alfab Holding AS (88 %) KomplettBank.no
Landkreditt Bank AS Oslo 26.11.1998 Landkreditt SA (100 %) LandkredittBank.no
MyBank ASA Oslo 05.08.2015 Erik Selin Fastigheter AB (20 %) mybank.no
Netfonds Bank ASA Oslo 01.06.1996 Rolf Dammann (80 %) via Netfonds Holding ASA (100 %) Netfonds.no
Nordea Bank Norge ASA Oslo 02.05.1848 Nordea Bank AB (100 %) Nordea.no
OBOS-banken ASA Oslo 22.05.2013 OBOS (100 %) via Obos Finans Holding AS (100 %) OBOS.no
Pareto Bank ASA Oslo 19.01.2007 Pareto AS (15 %) ParetoBank.no
Santander Consumer Bank AS Lysaker 29.06.2001 Santander Consumer Finance S.A. (100 %) Santander.no
Storebrand Bank ASA Lysaker 17.10.1989 Gjensidige Forsikring ASA (20,1 %) via Storebrand ASA (100 %) Storebrand.no
Verdibanken ASA Oslo 01.10.2003 Primagruppen AS (18,4 %) Verdibanken.no
Voss Veksel- og Landmandsbank ASA Voss 01.03.1899 Voss Sparebank (10 %), Sparebanken Vest (10 %) Vekselbanken.no
yA Bank AS Oslo 29.05.2006 Kistefos AS (30 %) via yA Holding ASA (100 %) yA.no

Sparebanker[rediger | rediger kilde]

Bank Hjemmeside Hovedkontor Grunnlagt Konsern
Andebu Sparebank [1] Andebu 1863 Eika
Arendal og Omegns Sparekasse [2] Arendal 1890 Eika
Askim & Spydeberg Sparebank [3] Askim 1888 Eika
Aurland Sparebank [4] Aurland 1883 Eika
Aurskog Sparebank [5] Aurskog 1846 Eika
Berg Sparebank [6] Halden 1915 Eika
Bien Sparebank [7] Oslo 1885 Eika
Birkenes Sparebank [8] Birkenes 1859 Eika
Bjugn Sparebank [9] Bjugn 1891 Eika
Blanker Sparebank [10] Sørumsand 1920 Eika
Bud, Fræna og Hustad Sparebank [11] Fræna 1883 Eika
Cultura Sparebank [12] Oslo 1997
DNB [13] Oslo 2003
Drangedal Sparebank [14] Drangedal 1936 Eika
Eidsberg Sparebank [15] Mysen 1848 Eika
Etne Sparebank [16] Etne 1860
Etnedal Sparebank [17] Etnedal 1909 Eika
Evje og Hornnes Sparebank [18] Evje 1864 Eika
Fana Sparebank [19] Bergen 1878
Flekkefjord Sparebank [20] Flekkefjord 1837
Fornebu Sparebank [21] Bærum 2003 Eika
Gildeskål Sparebank [22] Inndyr 1883 Eika
Gjerstad Sparebank [23] Brokelandsheia 1884 Eika
Grong Sparebank [24] Grong 1862 Eika
Grue Sparebank [25] Grue 1862 Eika
Haltdalen Sparebank [26] Haltdalen 1898 Eika
Harstad Sparebank [27] Harstad 1926 Eika
Haugesund Sparebank [28] Haugesund 1928 Eika
Hegra Sparebank [29] Stjørdal 1898 Eika
Helgeland Sparebank [30] Mo i Rana 1977
Hemne Sparebank [31] Hemne 1864 Eika
Hjartdal og Gransherad Sparebank [32] Sauland 1898 Eika
Hjelmeland Sparebank [33] Hjelmeland 1904 Eika
Holla og Lunde Sparebank [34] Ulefoss 1862 Eika
Høland og Setskog Sparebank [35] Bjørkelangen 1849 Eika
Hønefoss Sparebank [36] Hønefoss 1902 Eika
Indre Sogn Sparebank [37] Årdal 1860 Eika
Jernbanepersonalets Sparebank [38] Oslo 2000 Eika
Jæren Sparebank [39] Bryne 1923 Eika
Klæbu Sparebank [40] Klæbu 1858 Eika
Kvinesdal Sparebank [41] Kvinesdal 1870 Eika
Larvikbanken [42] Larvik 1911 Eika
Lillesands Sparebank [43] Lillesand 1852
LillestrømBanken [44] Lillestrøm 1887 Eika
Lofoten Sparebank [45] Vestvågøy 1906 Eika
Luster Sparebank [46] Gaupne 1848
Marker Sparebank [47] Ørje 1957 Eika
Meldal Sparebank [48] Meldal 1912 Eika
MelhusBanken [49] Melhus 1840 Eika
Nesset Sparebank [50] Nesset 1878 Eika
Odal Sparebank [51] Sand 1877 Eika
Ofoten Sparebank [52] Bogen 1899 Eika
Oppdalsbanken [53] Oppdal 1856 Eika
Orkdal Sparebank [54] Orkdal 1841 Eika
Rindal Sparebank [55] Rindal 1873 Eika
RørosBanken [56] Røros 1842 Eika
Sandnes Sparebank [57] Sandnes 1876 Eika
Selbu Sparebank [58] Selbu 1859 Eika
Skagerak Sparebank [59] Kragerø 1849 Eika
Skudenes & Aakra Sparebank [60] Åkrehamn 1876
Skue Sparebank [61] Geilo 1842 Eika
Soknedal Sparebank [62] Midtre Gauldal 1885 Eika
SpareBank 1 BV [63] Kongsberg 1859 SpareBank 1
SpareBank 1 Gudbrandsdal [64] Vinstra 1860 SpareBank 1
SpareBank 1 Hallingdal Valdres [65] Ål 1869 SpareBank 1
SpareBank 1 Lom og Skjåk [66] Lom 1873 SpareBank 1
SpareBank 1 Modum [67] Modum 1841 SpareBank 1
SpareBank 1 Nord-Norge [68] Tromsø 1989 SpareBank 1
SpareBank 1 Nordvest [69] Kristiansund 1835 SpareBank 1
SpareBank 1 Ringerike Hadeland [70] Hønefoss 1833 SpareBank 1
SpareBank 1 SMN [71] Trondheim 1823 SpareBank 1
SpareBank 1 SR-Bank [72] Stavanger 1839 SpareBank 1
SpareBank 1 Søre Sunnmøre [73] Volda 1853 SpareBank 1
SpareBank 1 Telemark [74] Porsgrunn 1844 SpareBank 1
SpareBank 1 Østfold Akershus [75] Moss 1971 SpareBank 1
SpareBank 1 Østlandet [76] Hamar 1988 SpareBank 1
Sparebanken DIN [77] Bø i Telemark 1852 Eika
Sparebanken Møre [78] Ålesund 1843
Sparebanken Narvik [79] Narvik 1903 Eika
Sparebanken Sogn og Fjordane [80] Førde 1842
Sparebanken Sør [81] Kristiansand 1825
Sparebanken Vest [82] Bergen 1823
Sparebanken Øst [83] Drammen 1843
Spareskillingbanken [84] Kristiansand 1877
Stadsbygd Sparebank [85] Rissa 1892 Eika
Strømmen Sparebank [86] Lørenskog 1921 Eika
Sunndal Sparebank [87] Sunndal 1892 Eika
Surnadal Sparebank [88] Surnadal 1842 Eika
Søgne og Greipstad Sparebank [89] Søgne 1863
Tinn Sparebank [90] Tinn 1958 Eika
Tolga-Os Sparebank [91] Tolga 1864 Eika
Totens Sparebank [92] Østre Toten 1854 Eika
Trøgstad Sparebank [93] Trøgstad 1847 Eika
Tysnes Sparebank [94] Tysnes 1863 Eika
Valle Sparebank [95] Setesdal 1866 Eika
Vang Sparebank [96] Vang 1889 Eika
Vegårshei Sparebank [97] Vegårshei 1904 Eika
Vestre Slidre Sparebank [98] Slidre 1860 Eika
Vik Sparebank [99] Vik 1846 Eika
Voss Sparebank [100] Voss 1843
Ørland Sparebank [101] Ørland 1849 Eika
Ørskog Sparebank [102] Ørskog 1857 Eika
Åfjord Sparebank [103] Åfjord 1902 Eika
Aasen Sparebank [104] Levanger 1862 Eika

Utenlandske banker[rediger | rediger kilde]

Bank Hjemmeside Land Kontor
ABN AMRO Bank [105] Nederland Oslo
Aktiv Kapital [106] Sverige Oslo
Amfa Finans [107] Sverige Oslo
Avida Finans [108] Sverige Oslo
Bluestep Bank [109] Sverige Oslo
BMW Financial Services [110] Sverige Bærum
BNP Paribas [111] Frankrike Oslo
Carnegie Investment Bank [112] Sverige Oslo
Citibank [113] Irland Oslo
Collector Bank [114] Sverige Oslo
Danske Bank [115] Danmark Oslo
De Lage Landen [116] Nederland Bærum
Diners Club [117] Sverige Oslo
DVB Bank [118] Nederland Oslo
Ekspress Bank [119] Danmark Oslo
Elavon Financial Services [120] Irland Oslo
Eurocard [121] Sverige Oslo
FCE Bank [122] Storbritannia Kolbotn
Forex Bank [123] Sverige Oslo
Forso [124] Sverige Kolbotn
Grenke Bank [125] Tyskland Lysaker
Handelsbanken [126] Sverige Oslo
Ikano Bank [127] Sverige Asker
J.P. Morgan [128] Storbritannia Oslo
NatWest [129] Storbritannia Oslo
Nordea [130] Sverige Oslo
Nordnet [131] Sverige Oslo
Resurs Bank [132] Sverige Oslo
Scania Finans [133] Sverige Oslo
Siemens Financial Services [134] Tyskland Oslo
Skandinaviska Enskilda Banken [135] Sverige Oslo
Svea Finans [136] Sverige Trondheim
Swedbank [137] Sverige Oslo
Telia Finance [138] Sverige Oslo
Toyota Kreditbank [139] Japan Drammen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Konsesjonsregister forretningsbanker hos Finanstilsynet.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]