Liste over banker i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.

Liste over banker i Norge omfatter tre typer av banker i Norge: Forretningsbanker, sparebanker og filialer av utenlandske banker (NUF).

Forretningsbanker[rediger | rediger kilde]

Listen inneholder banker med konsesjon per. 10. februar 2015[1][2]
Juridisk navn Hovedkontor Stiftet Største aksjonær(er) Nettsted
Bank Norwegian AS Lysaker 2007-06-055. jun. 2007 Nordax Bank AB (100 %) BankNorwegian.no
Bank2 ASA Oslo 2005-05-1212. mai 2005 Valset Invest AS m.fl. (10,2 %) Bank2.no
BN Bank ASA Trondheim 1961-09-1515. september 1961 SpareBank 1 SMN (33 %) BNBank.no
BRAbank ASA Bergen 2014-03-2828. mars 2014 Prioritet Group Ab(12,01%) BRAbank.no
DNB Bank ASA Oslo 2002-09-1010. september 2002 Nærings- og Handelsdepartementet (34 %) via DNB ASA (100 %) DNB.no
Eika Kredittbank AS Oslo 2006-06-1919. juni 2006 Oslo Bolig- og Sparelag (6,8 %) via Eika Gruppen AS (100 %) Eika.no
Gjensidige Bank ASA Oslo 2006-09-2222. september 2006 Gjensidige Forsikring ASA (100 %) via Gjensidige Bank Holding AS (100 %) Gjensidige.no
Instabank ASA Oslo 2016-09-1212. september 2016 Kistefos AS (25%) Instabank.no
KLP Banken AS Oslo, Trondheim 2009-02-2525. februar 2009 Kommunal Landspensjonskasse GFS (100 %) via KLP Bankholding AS (100 %) KLP.no
Komplett Bank ASA Lysaker 2012-10-011. oktober 2012 Raimond Pettersen (42 %) via Alfab Holding AS (88 %) KomplettBank.no
Landkreditt Bank AS Oslo 1998-11-2626. november 1998 Landkreditt SA (100 %) LandkredittBank.no
MyBank ASA Oslo 2015-08-055. august 2015 Erik Selin Fastigheter AB (20 %) mybank.no
Netfonds Bank ASA Oslo 1996-06-011. juni 1996 Rolf Dammann (80 %) via Netfonds Holding ASA (100 %) Netfonds.no Arkivert 2. september 2011 hos Wayback Machine.
OBOS-banken ASA Oslo 2013-05-2222. mai 2013 OBOS (100 %) via Obos Finans Holding AS (100 %) OBOS.no
Pareto Bank ASA Oslo 2007-01-1919. januar 2007 Pareto AS (15 %) ParetoBank.no
Santander Consumer Bank AS Lysaker 2001-06-2929. juni 2001 Santander Consumer Finance S.A. (100 %) Santander.no
Sbanken Bergen 2000-04-2727. april 2000 DNB Bank ASA (90%) sbanken.no
Storebrand Bank ASA Lysaker 1989-10-1717. oktober 1989 Gjensidige Forsikring ASA (20,1 %) via Storebrand ASA (100 %) Storebrand.no
Verdibanken ASA Oslo 2003-10-011. oktober 2003 Primagruppen AS (18,4 %) Verdibanken.no
Voss Veksel- og Landmandsbank ASA Voss 1899-03-011. mars 1899 Voss Sparebank (10 %), Sparebanken Vest (10 %) Vekselbanken.no
yA Bank AS Oslo 2006-05-2929. mai 2006 Kistefos AS (30 %) via yA Holding ASA (100 %) yA.no

Sparebanker[rediger | rediger kilde]

Listen over sparebanker er sist oppdatert 09.12.2018 [3]
Bank Nettsted Hovedkontor Grunnlagt Fylke Allianse
Andebu Sparebank [1] Sandefjord 1863 Vestfold og Telemark Eika
Arendal og Omegns Sparekasse [2] Arendal 1890 Agder Eika
Askim & Spydeberg Sparebank [3] Indre Østfold 1888 Viken Eika
Aurland Sparebank [4] Aurland 1883 Vestland Eika
Aurskog Sparebank [5] Aurskog-Høland 1846 Viken Eika
Berg Sparebank [6] Halden 1915 Viken Eika
Bien Sparebank [7] Oslo 1885 Oslo Eika
Birkenes Sparebank [8] Birkenes 1859 Agder Eika
Bjugn Sparebank [9] Indre Fosen 1891 Trøndelag Eika
Blanker Sparebank [10] Lillestrøm 1920 Viken Eika
Cultura Sparebank [11] Oslo 1997 Oslo
DNB [12] Oslo 2003 Oslo
Drangedal Sparebank [13] Drangedal 1936 Vestfold og Telemark Eika
Eidsberg Sparebank [14] Indre Østfold 1848 Viken Eika
Etne Sparebank [15] Etne 1860 Vestland
Etnedal Sparebank [16] Etnedal 1909 Innlandet Eika
Evje og Hornnes Sparebank [17] Evje og Hornnes 1864 Agder Eika
Fana Sparebank [18] Bergen 1878 Vestland
Flekkefjord Sparebank [19] Flekkefjord 1837 Agder
Fornebu Sparebank [20] Bærum 2003 Viken Eika
Gildeskål Sparebank [21] Gildeskål 1883 Nordland Eika
Grong Sparebank [22] Grong 1862 Trøndelag Eika
Grue Sparebank [23] Grue 1862 Innlandet Eika
Haltdalen Sparebank [24] Holtålen 1898 Trøndelag Eika
Haugesund Sparebank [25] Haugesund 1928 Rogaland Eika
Hegra Sparebank [26] Stjørdal 1898 Trøndelag Eika
Hemne Sparebank [27] Heim 1864 Trøndelag Eika
Hjartdal og Gransherad Sparebank [28] Hjartdal 1898 Vestfold og Telemark Eika
Hjelmeland Sparebank [29] Hjelmeland 1904 Rogaland Eika
Høland og Setskog Sparebank [30] Aurskog-Høland 1849 Vestland Eika
Hønefoss Sparebank [31] Ringerike 1902 Viken Eika
Indre Sogn Sparebank [32] Årdal 1860 Vestland Eika
Jbf bank og forsikring [33] Oslo 2000 Oslo Eika
Jæren Sparebank [34] Bryne 1923 Rogaland Eika
Klæbu Sparebank [35] Trondheim 1858 Trøndelag Eika
Kvinesdal Sparebank [36] Kvinesdal 1870 Agder Eika
Larvikbanken [37] Larvik 1911 Vestfold og Telemark Eika
Lillesands Sparebank [38] Lillesand 1852 Agder
LillestrømBanken [39] Lillestrøm 1887 Viken Eika
Lofoten Sparebank [40] Vestvågøy 1906 Nordland Eika
Luster Sparebank [41] Luster 1848 Vestland
Marker Sparebank [42] Marker 1957 Viken Eika
MelhusBanken [43] Melhus 1840 Trøndelag Eika
Odal Sparebank [44] Nord-Odal 1877 Innlandet Eika
Ofoten Sparebank [45] Evenes 1899 Nordland Eika
Oppdalsbanken [46] Oppdal 1856 Trøndelag Eika
Orkdal Sparebank [47] Orkland 1841 Trøndelag Eika
Rindal Sparebank [48] Rindal 1873 Trøndelag Eika
Romsdalsbanken [49] Hustadvika 1971 Møre og Romsdal Eika
RørosBanken [50] Røros 1842 Trøndelag Eika
Samarbeidende Sparebanker Fellestjenester AS Oslo 1996 Oslo Sparebank 1
Sandnes Sparebank [51] Sandnes 1876 Rogaland Eika
Selbu Sparebank [52] Selbu 1859 Trøndelag Eika
Skagerak Sparebank [53] Kragerø 1849 Vestfold og Telemark Eika
Skudenes & Aakra Sparebank [54] Åkrehamn 1876 Rogaland
Skue Sparebank [55] Hol 1842 Viken Eika
Soknedal Sparebank [56] Midtre Gauldal 1885 Trøndelag Eika
SpareBank 1 BV [57] Kongsberg 1859 Trøndelag SpareBank 1
SpareBank 1 Gudbrandsdal [58] Nord-Fron 1860 Innlandet SpareBank 1
SpareBank 1 Hallingdal Valdres [59] Ål 1869 Viken SpareBank 1
SpareBank 1 Helgeland [60] Mo i Rana 1977 Nordland SpareBank 1
SpareBank 1 Lom og Skjåk [61] Lom 1873 Innlandet SpareBank 1
SpareBank 1 Modum [62] Modum 1841 Viken SpareBank 1
SpareBank 1 Nord-Norge [63] Tromsø 1989 Troms og Finnmark SpareBank 1
SpareBank 1 Nordvest [64] Kristiansund 1835 Møre og Romsdal SpareBank 1
SpareBank 1 Ringerike Hadeland [65] Ringerike 1833 Viken SpareBank 1
SpareBank 1 SMN [66] Trondheim 1823 Trøndelag SpareBank 1
SpareBank 1 SR-Bank [67] Stavanger 1839 Rogaland SpareBank 1
SpareBank 1 Søre Sunnmøre [68] Volda 1853 Møre og Romsdal SpareBank 1
SpareBank 1 Telemark [69] Porsgrunn 1844 Vestfold og Telemark SpareBank 1
SpareBank 1 Østfold Akershus [70] Moss 1971 Viken SpareBank 1
SpareBank 1 Østlandet [71] Hamar 1988 Innlandet SpareBank 1
Sparebank 68° Nord [72] Vestvågøy 1926 Nordland Eika
Sparebanken DIN [73] Midt-Telemark 1852 Vestfold og Telemark Eika
Sparebanken Møre [74] Ålesund 1843 Møre og Romsdal
Sparebanken Narvik [75] Narvik 1903 Nordland Eika
Sparebanken Sogn og Fjordane [76] Sunnfjord 1842 Vestland
Sparebanken Sør [77] Kristiansand 1824 Agder
Sparebanken Vest [78] Bergen 1823 Vestland
Sparebanken Øst [79] Drammen 1843 Viken
Spareskillingsbanken [80] Kristiansand 1877 Agder
Stadsbygd Sparebank [81] Indre Fosen 1892 Trøndelag Eika
Strømmen Sparebank [82] Lørenskog 1921 Viken Eika
Sunndal Sparebank [83] Sunndal 1892 Møre og Romsdal Eika
Søgne og Greipstad Sparebank [84] Kristiansand 1863 Agder
Tinn Sparebank [85] Tinn 1958 Vestfold og Telemark Eika
Tolga-Os Sparebank [86] Tolga 1864 Innlandet Eika
Totens Sparebank [87] Østre Toten 1854 Innlandet Eika
Trøgstad Sparebank [88] Indre Østfold 1847 Viken Eika
Tysnes Sparebank [89] Tysnes 1863 Viken Eika
Valdres Sparebank [90] Vestre Slidre 1861 Innlandet Eika
Valle Sparebank [91] Valle 1866 Agder Eika
Vik Sparebank [92] Vik 1846 Vestland Eika
Voss Sparebank [93] Voss 1843 Vestland
Ørland Sparebank [94] Ørland 1849 Trøndelag Eika
Ørskog Sparebank [95] Ålesund 1857 Møre og Romsdal Eika
Østre Agder Sparebank [96] Gjerstad 1884 Agder Eika
Åfjord Sparebank [97] Åfjord 1902 Trøndelag Eika
Aasen Sparebank [98] Levanger 1862 Trøndelag Eika

Utenlandske banker[rediger | rediger kilde]

Utenlandske banker bruker foretaksformen Norskregistrert utenlandsk foretak (NUF) og behøver konsesjon fra Finanstilsynet.[1]
Juridisk navn Nettsted Land Kontor
ABN AMRO Bank [99] Nederland Oslo
Aktiv Kapital [100] Arkivert 14. november 2017 hos Wayback Machine. Sverige Oslo
Amfa Finans [101] Sverige Oslo
Avida Finans [102] Sverige Oslo
Bluestep Bank [103] Sverige Oslo
BMW Financial Services [104] Sverige Bærum
BNP Paribas [105] Frankrike Oslo
Carnegie Investment Bank [106] Sverige Oslo
Citibank [107] Irland Oslo
Collector Bank [108] Sverige Oslo
Danske Bank [109] Danmark Trondheim[4]
De Lage Landen [110] Nederland Bærum
Diners Club [111] Sverige Oslo
DVB Bank [112][død lenke] Nederland Oslo
Ekspress Bank [113] Danmark Oslo
Elavon Financial Services [114] Irland Oslo
Eurocard [115] Sverige Oslo
FCE Bank [116] Storbritannia Kolbotn
Forex Bank [117] Sverige Oslo
Forso [118] Arkivert 16. november 2017 hos Wayback Machine. Sverige Kolbotn
Grenke Bank [119] Tyskland Lysaker
Handelsbanken [120] Sverige Oslo
Ikano Bank [121] Sverige Asker
J.P. Morgan [122] Storbritannia Oslo
NatWest [123] Arkivert 16. november 2017 hos Wayback Machine. Storbritannia Oslo
Nordea [124] Finland Oslo
Nordnet [125] Sverige Oslo
Resurs Bank [126] Sverige Oslo
Scania Finans [127] Sverige Oslo
Siemens Financial Services [128] Tyskland Oslo
Skandinaviska Enskilda Banken [129] Sverige Oslo
Svea Finans [130] Arkivert 16. november 2017 hos Wayback Machine. Sverige Trondheim
Swedbank [131] Sverige Oslo
Telia Finance [132] Sverige Oslo
Toyota Kreditbank [133] Japan Drammen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Konsesjonsregister forretningsbanker Arkivert 10. februar 2015 hos Wayback Machine. hos Finanstilsynet.no
  2. ^ «Medlemmer». Finans Norge (norsk). Besøkt 10. desember 2018. 
  3. ^ «Medlemmer». Sparebankforreningen (norsk). Besøkt 9. desember 2018. 
  4. ^ «Om oss». danskebank.com. Besøkt 15. oktober 2021.