Nidaros Sparebank

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Klæbu Sparebank)
Hopp til navigering Hopp til søk
Nidaros Sparebank
Org.formSparebank
Org.nummer937 902 719
BransjeBankvirksomhet
Etablert1. januar 1857
(som Klæbu Sparebank)
Hovedkontor Nordalsvegen 2,
7540 Klæbu
LandNorge
Styreleder Bente Haugrønning
Adm. dir. Bjørn Arne Riise
Nettsted Offisielt nettsted

Nidaros Sparebank (OSE: NISB-ME; stiftet 1. januar 1857 som Klæbu Sparebank) er en selvstendig sparebank tilknyttet Lokalbank, med hovedkontor i Klæbu og avdelingskontor på Heimdal i Trondheim.

Historie[rediger | rediger kilde]

Sparebanken ble stiftet 1. januar 1857[1] og opprettet 23. oktober 1858[2]. Da som Klæbo Prestegjæld Sparebank og det var Klæbo Fattigkommisjon som tok initiativ til å etablere banken. Prestegjeldene var administrativ enhet, noe som første til at mange sparebanker hadde «prestegjeld» i sitt navn.

I 1899 endret banken navn til Klæbu Sparebank, som et resultat av en endring i offentlig struktur, da Klæbu og Tiller herred ble delt i to.

1. april 2019 endret sparebanken navn til Nidaros Sparebank, og ved kommunesammenslåingen i 2020 ble Klæbu en del av Trondheim kommune.

Drift[rediger | rediger kilde]

Nidaros Sparebank er en sparebank som henvender seg mot næringsliv og privatkunder. Hoveddelen av bankens kunder er i Trondheim kommune. Klæbu kommune utgjør bankens nest største marked. Banken har innskytere og privatkunder fra store deler av landet.

Nidaros Sparebank har utstedt egenkapitalbevis, og er underlagt lov og forskrift om egenkapitalbevis i sparebanker. Egenkapitalbevis ble utstedt første gang i 2015.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret». Brønnøysundregistrene. 
  2. ^ «Vedtekter – Nidaros Sparebank» (PDF). Nidaros Sparebank. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]