Tysnes Sparebank

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tysnes Sparebank
Org.formSparebank
Org.nummer937897375
BransjeFinansielle tjenester
Etablert17. november 1862[1]
HovedkontorVåge
LandNorge
Adm.dir.Dag Sandstå
Nettstedtysnes-sparebank.no (no)

Tysnes Sparebank (OSE: TYSB-ME, stiftet i 1863) er en selvstendig sparebank med hovedkontor på Våge i Tysnes. Banken er tilknyttet Eika Gruppen, og har filialer i Kvinnherad, Bergen og Stord.[2]

2. november 2023 opplyste Haugesund Sparebank og Tysnes Sparebank i en pressemelding at de slår seg sammen. Haugesund Sparebank er den overtakende banken, og det betyr at Tysnes Sparebank vil bli en del av Haugesund Sparebank. I forbindelse med sammenslåingen trer Haugesund Sparebank inn i Eika Gruppen, som Tysnes Sparebank allerede er en del av. Inntil videre beholdes Haugesund Sparebank som navn på begge bankene, men etter hvert vil banken vurdere om den skal døpes om.

Den fusjonerte banken får en forvaltningskapital på i overkant av 18 milliarder kroner. Egenkapitalen blir i underkant av 2,2 milliarder kroner. Tysnes Sparebank sine egenkapitalbevis handles på Euronext Growth Oslo, mens Haugesund Sparebanks egenkapitalbevis er unoterte. Den nye banken vil søke om notering av bankens egenkapitalbevis på Oslo Børs.

Den nye banken får 12 kontorer spredt over Haugalandet og Sunnhordland samt i Rådal i Bergen: Alti Amanda Haugesund, Haraldsgata Haugesund, Tysvær, Skjold, Sveio, Etne, Ølen, Bømlo, Stord, Husnes, Tysnes og Rådal (Laguneparken) i Bergen.


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Om banken». Tysnes Sparebank. Besøkt 5. mars 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]