Gjensidige Bank

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Gjensidige Bank ASA
Org.form Allmennaksjeselskap
Org.nummer 990 323 429
Etablert 22. september 2006
(som Gjensidige B AS)
Morselskap Gjensidige Forsikring ASA
Hovedkontor Schweigaards gate 14, 0185 Oslo
Bransje Bankvirksomhet
Styreleder Mats Christian Gottschalk
Adm. dir. Hans Olov Harén
Nettside Gjensidige.no

Gjensidige Bank ASA (stiftet 22. september 2006 som Gjensidige B AS) er en norsk nettbank rettet mot privat-, organisasjons- og landbruksmarkedet. Banken tilbyr tradisjonelle bankprodukter tilpasset elektronisk distribusjon.

Banken, som eies av Gjensidige Forsikring, har et selvbetjeningskonsept som påstås å ha attraktive betingelser og enkle kundeprosesser som skal gi en god kundeopplevelse på nett. Distribusjon skjer gjennom konsernportalen på internett, konsernets finanssentre og øvrige distribusjonsapparat. I tillegg har banken et eget kundesenter som selger bankens produkter.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Gjensidige Bank ble først etablert i 1993, som et heleid datterselskap av Gjensidige Forsikring. Da Sparebanken NOR og Gjensidige Forsikring i 1999 fusjonerte og stiftet finanskonsernet Gjensidige NOR, ble banken innlemmet i Gjensidige NOR Sparebank. Gjensidige NOR fusjonerte i 2003 med Den norske Bank og ble til DnB NOR. Gjensidige NOR Forsikring, nå Gjensidige Forsikring, var ikke en del av denne fusjonen.

Gjensidige Bank ble på nytt lansert i januar 2007 og har hovedkontor i Oslo og Førde.[trenger referanse]

Varemerket OPP Finans ble etablert i 2012 etter at Gjensidige Bank overtok forbrukslånsvirksomheten til Citibank i Norge.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]