Gjensidige Bank

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Gjensidige Bank ASA
Org.formAllmennaksjeselskap
Org.nummer990 323 429
Etablert22. september 2006
(som Gjensidige B AS)
MorselskapGjensidige Forsikring ASA
HovedkontorSchweigaards gate 14, 0185 Oslo
BransjeBankvirksomhet
StyrelederMats Christian Gottschalk
Adm. dir.Hans Olov Harén
NettsideGjensidige.no

Gjensidige Bank ASA (stiftet 22. september 2006 som Gjensidige B AS) er en norsk nettbank rettet mot privat-, organisasjons- og landbruksmarkedet. Banken tilbyr tradisjonelle bankprodukter tilpasset elektronisk distribusjon.

Banken, som eies av Gjensidige Forsikring, har et selvbetjeningskonsept som påstås å ha attraktive betingelser og enkle kundeprosesser som skal gi en god kundeopplevelse på nett. Distribusjon skjer gjennom konsernportalen på internett, konsernets finanssentre og øvrige distribusjonsapparat. I tillegg har banken et eget kundesenter som selger bankens produkter.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Gjensidige Bank ble først etablert i 1993, som et heleid datterselskap av Gjensidige Forsikring. Da Sparebanken NOR og Gjensidige Forsikring i 1999 fusjonerte og stiftet finanskonsernet Gjensidige NOR, ble banken innlemmet i Gjensidige NOR Sparebank. Gjensidige NOR fusjonerte i 2003 med Den norske Bank og ble til DnB NOR. Gjensidige NOR Forsikring, nå Gjensidige Forsikring, var ikke en del av denne fusjonen.

Gjensidige Bank ble på nytt lansert i januar 2007 og har hovedkontor i Oslo og Førde.[trenger referanse]

Varemerket OPP Finans ble etablert i 2012 etter at Gjensidige Bank overtok forbrukslånsvirksomheten til Citibank i Norge.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]