Handelsbanken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Handelsbanken i Norge
Odden Tjuvholmen seen from Holmen.JPG
Handelsbanken i Norges hovedkontor på Tjuvholmen i Oslo.
Foto: Helge Høifødt
Org.formNUF
Etablert1986
MorselskapSvenska Handelsbanken
HovedkontorTjuvholmen Allé 11
BransjeFinans
StyrelederBjørn Flatgård
Adm. dir.Dag Tjernsmo
Antall ansatte800
Nettsidehttp://www.handelsbanken.no
Må ikke forveksles med Den norske Handelsbank.

Handelsbanken er en norsk bank som eies av Svenska Handelsbanken. Handelsbanken i Norge ble opprettet i 1986 i form av et representasjonskontor og har vokst jevnt siden det. Banken ledes av administrerende direktør Dag Tjernsmo. Styret i Handelsbanken Norge ledes av Bjørn Flatgård. Handelsbanken har 49 kontorer over hele landet [1], og hovedkontoret ligger på Tjuvholmen i Oslo. Handelsbanken har lånt ut over 245 milliarder kroner til norske kunder.

Banken posisjonerer seg som en nisjebank for de beste bedrifts- og privatkundene i markedet, og har et konsept med personlig service fra de 49 bankkontorene.

Handelsbanken er kjent for å drive desentralisert, og beslutningene tas av hver enkelt rådgiver og banksjef lokalt. Banken har derfor ingen sentral prisliste på renter, men overlater til kontorene å prise utlån til hver enkelt kunde.

Handelsbanken skiller seg fra mange andre banker ved ikke å ha bonuser, budsjetter, salgsmål, vekstmål, standardiserte kundeprogrammer - eller annet banken mener kan forstyrre objektiv rådgivning. Handelsbankens kontorer styrer etter to hovedmål: Effektiv drift og fornøyde kunder.

Handelsbanken har sammen med Sbanken Norges mest fornøyde bankkunder (Kilde: EPSI 2017, Nordens og Norges største kundetilfredshetsundersøkelse og Norsk Kundebarometer 2018).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.