Hopp til innhold

Fana Sparebank

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fana Sparebank
Org.formSparebank
Org.nummer937896859
BransjeBank
Etablert1878
MorselskapFana Sparebank
DatterselskapFana Sparebank Eiendom AS (Eiendomsmegling)
Fana Sparedata AS (Utleie av betalingsterminaler)
HovedkontorNesttun
LandNorge
StyrelederPeter Frølich
Adm.dir.Lisbet K. Nærø
Antall ansatteca. 135

Fana Sparebank er en selvstendig sparebank med kontorer på Nesttun, i Bergen sentrum og på Os. Banken ble etablert i 1878, og har i dag en forvaltningskapital på 29 milliarder NOK (Q2 2023 ),[trenger referanse] og betjener både person- og bedriftsmarkedet.

Konsernet består av Fana Sparebank, Fana Sparebank Eiendom og Fana Sparebank Boligkreditt, samt lavpriskonseptene Himla Eiendomsmegling og Himla Banktjenester. Totalt har konsernet ca. 135 ansatte. Administrerende direktør er Lisbet K. Nærø, og styreleder er Peter Frølich.

Fana Sparebank er aktiv i finansklyngen Finance Innovation, og bidrar til lokalmiljøet i Bergen med gavemidler til næringsliv, organisasjoner og ildsjelder. Fana Sparebank har stort fokus på samfunnsansvar, og var en av få norske banker som signerte FNs klimainitiativ innen finans i 2019. Banken er klimanøytral, og arrangerer hvert år Bærekraft i Bergen for FNs bærekraftsmål. Banken har også samarbeid med flere organisasjoner i regionen, blant annet Kirkens Bymisjon, VilVite og Bergen og Hordaland Turlag.

Datterselskap og tilknyttede selskap[rediger | rediger kilde]

Fana Sparebank Eiendom AS er et heleid selskap av Fana Sparebank. Det er en veletablert aktør i det lokale eiendomsmarkedet i stor Bergen.

Fana Sparebank Boligkreditt AS er et heleid datterselskap av Fana Sparebank med konsesjon til å drive kredittforetakvirksomhet.

Norne Security ble etablert i 2008 med hovedkontor i Bergen. Selskapet har tre forretningsområder; netthandel, aksjemegling og corporate finance. Selskapet eies av tretten andre frittstående sparebanker og Fondfinans.

Brage Finans er et finansieringsselskap med hovedkontor i Bergen som ble stiftet i 2010. Banken er representert på eiersiden i selskapene sammen med en rekke andre sparebanker i Norge.

Eiendomskreditt AS ble etablert i 1997 og er et frittstående kredittforetak som eies av 85 sparebanker fra hele landet.

I tillegg er også Fana Sparebank medeier i kredittforeningen for Sparebanker

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]