Grong Sparebank

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hovedkontoret i Grong

Grong Sparebank er en selvstendig norsk sparebank i Grong i Nord-Trøndelag, etablert i 1862. Banken har avdelinger i Grong, Lierne, Namsos, Steinkjer, Inderøy, Rørvik og Mosjøen. Jon Håvard Solum er administrerende banksjef.

Banken har 61 ansatte ved årsskiftet 2016/17. Sammen med 73 andre sparebanker deltar de i Eika Alliansen.

Per 1. januar 2017 er bankens forvatningskapital, inkludert overført boligkredittforetak, nærmere syv milliarder kroner.[trenger referanse]

Historie[rediger | rediger kilde]

Den 7. april 1862 ble det avholdt møte på gården Berre i Grong om opprettelse av en sparebank i Grong Prestegjeld. I 1905 ble det fremsatt krav fra Høylandet om deling av banken, da Hållingene ville ha sin egen bank. Etter mye fram og tilbake ble banken splittet i tre i 1925, da både Høylandet og Harran opprettet egne sparebanker.

I 1975 fusjonerte Grong Sparebank og Lierne Sparebank. I 2005 etablerte banken egne kontor/avdeling i Namsos, og i 2006 ble et nytt kontor/avdeling åpnet i Steinkjer. Senere samme år fusjonerte Grong Sparebank og Verran Sparebank (i Mosvik). I 2013 åpnet banken en ny filial på Rørvik i i Vikna Kommune og i mars 2015 åpnet banken et nytt avdelingskontor i Mosjøen.

I desember 2016 kjøpte Grong Sparebank en kundeportefølje på 7000 kunder i 17 kommuner i Nord-Trøndelag fra Danske Bank. Samtidig ble de ansatte ved Danske Bank sine kontorer i Namsos og Steinkjer overtatt.[1]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]