Landkreditt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Landkreditt Bank)
Hopp til navigering Hopp til søk
Landkreditt SA
Landkreditt logo.jpg
Org.formSamvirkeforetak
Org.nummer838 745 512
Bransje Bank, finans, forsikring
Etablert24. september 1915
Datterselskap(er) Landkreditt Bank
Landkreditt Forvaltning
Landbruksforsikring (46,36%)
HovedkontorKarl Johans gate 45, 0162 Oslo
Styreleder Knut Andreas Nordmo
Adm. dir. Ole Laurits Lønnum
Antall ansatteca. 100
MarkedsverdiNOK 25 milliarder i forvaltningskapital
NettsideLandkredittBank.no

Landkreditt SA (stiftet 24. september 1915) er et finanskonsern rettet mot landbruket og foretaksrettslig et samvirkeforetak av låntakere hvor kriteriene for medlemskap er knyttet til samhandling med definerte produkter i datterselskapet Landkreditt Bank AS. I tillegg består konsernet av Landkreditt Forvaltning og bankens datterselskap Landkreditt Boligkreditt og Landkreditt Finans. Landkreditt ble opprinnelig stiftet som en kredittforening, men etter en lovendring i 2007 ble foreningen i 2008 omorganisert til morselskap i finanskonsern i samsvar med holdingmodellen.[1]

Landkreditt Bank[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Landkreditt Bank

Landkreditt Bank er en selvbetjeningsbank hvor all kundekontakt skjer på internett. Banken ble stiftet 26. november 1998, men åpnet først 2. september 2002. Virksomheten er rettet mot person- og næringslivsmarkedet og hovedtyngden av næringslivskundene har sitt utspring i primærnæringene. Virksomheten er medlem av interesseorganisasjonen Norsk Landbrukssamvirke. Banken ledes av konsernsjef Ole Laurits Lønnum.

Landkreditt Boligkreditt[rediger | rediger kilde]

Landkreditt Boligkreditt ble stiftet 20. oktober 2010 for å kunne gi bedre lånebetingelser til lånekunder. Virksomheten ledes av Jon Martin Østby og er i hovedsak finansiert gjennom utstedelse av obligasjoner med fortrinnsrett, med sikkerhet i godt sikrede boliglån.

Landkreditt Finans[rediger | rediger kilde]

Landkreditt Finans er et datterselskap med leasing som hovedprodukt. Selskapet har vært operativt siden juni 2008 under ledelse av Arne Oseberg og eies i fellesskap med Felleskjøpet Agri. Hovedkontoret er lokalisert i Ålesund, med salgskontorer i Bergen, Gjøvik, Oslo, Stavanger og Trondheim.

Landkreditt Forvaltning[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Landkreditt Forvaltning

Landkreditt Forvaltning er et forvaltningsselskap for verdipapirfond basert i Oslo. Selskapet ledes av Per-Erling Mikkelsen og forvalter fire verdipapirfond, hvorav to aksjefond og to rentefond.

Landbruksforsikring[rediger | rediger kilde]

Landbruksforsikring er et forsikringsselskap som ble stiftet 17. august 2001 og er 46,36 % eid av Landkreditt, sammen med flere aktører innen landbrukssamvirke.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om Landkreditt». Landkreditt. Besøkt 25. juni 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]