Diners Club

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Diners Club
Diners Club Logo3.svg
Org.formallmennaksjeselskap
Etablert1950
HovedkontorRiverwoods
Nettsidehttp://www.dinersclub.com/

Diners Club er et internasjonalt kortselskap med over 6,6 millioner kort og ca. 15 millioner brukersteder.

Diners Club er verdens første kredittkort. Ideen bak betalingskortet oppsto i USA i 1950. Forretningsmannen Frank McNamara glemte sin lommebok hjemme da han skulle betale for en forretningslunsj. Han signerte sitt visittkort og ba kelneren sende regningen i posten. Dermed var ideen om verdens første betalingskort født, og kortet ble kalt Diners Club.

Ideen ble raskt en suksess. Allerede ett år senere var det utstedt over 44 000 Diners Club-kort som kunne benyttes på hoteller, i bilutleieforretninger, hos blomsterhandlere og i over 400 restauranter i USA og England.

American Management Association plasserte McNamaras visittkort på 5.-plass over 1900-tallets viktigste forretningsidéer, og The History Channel kåret oppfinelsen til den 30. største i «største bedrifter i det 20. århundre».

Diners Club eies i dag av den amerikanske storbanken Discover Financial Services og drives etter en franchisemodell. I Skandinavia er det den svenske banken SEBs datterselskap SEB Kort AB, som har rettighetene for drift av kortet.

I Norge er det utstedt ca. 188 000 Diners Club kort. Kortet fungerer som et betalingskort og gir kunden inntil 45 dagers rentefri kreditt. Kjøpene samles på en faktura som kunden betaler i slutten av neste måned.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]