Madagaskar 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Madagaskar 2
orig. Madagascar: Escape 2 Africa
Generell informasjon
SjangerAnimasjonsfilm
Barnefilm
Utgivelsesår2008
Prod.landUSA
Lengde89 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense(Norge)
Bak kamera
RegiEric Darnell
Tom McGrath
ProdusentMireille Soria
Mark Swift
ManusforfatterEtan Cohen
Tom McGrath
Eric Darnell
MusikkHans Zimmer
will.i.am
KlippMark A. Hester
Annen informasjon
FilmformatWidescreen-85
Budsjett$150 mill.
Prod.selskapDreamWorks
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Madagaskar 2 er en animasjonsfilm fra 2008, og er oppfølgeren til Madagaskar fra 2005. Filmen ble produsert av Dreamworks. Blant de originale amerikanske stemmene i filmen er Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Sacha Baron Cohen, Cedric the Entertainer, Andy Richter, Bernie Mac, og will.i.am. Filmen er selskap av Paramount Pictures og utgitt den 7. november 2008 i USA.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I Afrika forsøker løven Zuba å lære sønnen Alakay hvordan han kan slåss, men løveungen er langt mer interessert i å danse. Den rivaliserende løven Makunga utfordrer Zuba for tittelen alfa-løve, og under deres kamp blir Alakay tatt til fange av krypskyttere. Under transport til USA blir kassen som inneholder Alakay faller i havet og driver til New York City, hvor han får navnet til Alex og vokser opp i dyreparken i Central Park blant annet sammen med en zebra som heter Marty, en sjiraff som heter Melman og flodhesten Gloria.

Flere år senere har Alex, Marty, Melman, Gloria, pingvinene Skipper, Kowalski, Rico og Private, og sjimpansene Mason og Phil vært på Madagaskar, og er på vei tilbake til New York om bord i et fly ledsaget av lemurene ulian, Maurice og Mort. Men flyet går tom for drivstoff og krasjer i det kontinentale Afrika. Dyrene befinner seg ved et vannhull på et naturreservat, og blir glade over å møte andre skapninger av artene deres. Alex blir gjenforent med foreldrene sine og imponerer dem med historier om hans status som "kongen av New York"

Marty blir medlem av en flokk andre sebraer. Melman, en hypokonder, er bekymret for at reservatet ikke har noen leger, så de andre sjiraffene utnevner ham til en heksedoktor. På jakt etter romantikk, tiltrekker Gloria seg oppmerksomheten til den mannlige flodhesten Moto Moto. I mellomtiden forsøker pingvinene å reparere flyet, assistert av en rekke sjimpanser. De stjeler kjøretøy fra flere New Yorkere som er på safari og bruker kjøretøy-delene som deler til flyet deres. Nana, en tøff gammel kvinne tar kontroll over de strandede turistene, og hjelper dem å overleve i villmarken. For å fjerne Zuba som alfa-løve og flokkens leder, insisterer Makunga på at Alex skal delta i en kamp mot en annen løve - noe som resulterer i Alex sitt ydmykende nederlag. Dagen etter får alle dyrene panikk når vannhullet har tørket vekk. Alex og Marty oppdager at alle de strandede turistene fra New York har bygget en leir og de har ødelagt elven som sørget for vann til vannhullet deres, og Alex blir tatt til fange av dem.

Rolleliste (engelsk)[rediger | rediger kilde]

Stemmeskuespillere i originalversjonen[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

  • Kaja Henstein som Timo

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]