Arktisk ulv

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arktisk ulv
Arktisk ulv
Arktisk ulv
Vitenskapelig(e)
navn
:
Canis lupus arctos
Alt. navn: Arktisk ulv, polarulv,
Artstilhørighet: ulv, hundeslekten, hundefamilien
Habitat: tundra, arktisk klima
Utbredelse: se kartet
Utbredelseskart for Arktisk ulv
Utbredelse av gråulv
Varieteter:

Arktisk ulv (Canis lupus arctos), av noen også kalt polarulv, grønlandsulv og bernardsulv, er en underart av ulv som finnes på de arktiske øyene i Canada og på det nordlige Grønland. Inkluderer nå 2 variteter som tidligere ble ansett som egne underarter. Etter reorganiseringen av de nordamerikanske underartene i 1992 ble bernardsulv og grønlandsulv, som begge tidligere var regnet som egne underarter, lagt til som varieteter av arktisk ulv. Begge er imidlertid utdødd.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Arktisk ulv blir ofte forvekslet med hvitulv, som er en eurasisk underart av ulv, men dette er altså to forskjellige underarter. Arktisk ulv er mindre enn tradisjonell nordamerikansk ulv og skiller seg også fra denne gjennom den hvite pelsen og en mer tettvokst kroppsbygning. Den blir omkring 90-150 cm lang, inkludert hode og hale. Skulderhøyden ligger gjerne på ca. 65-80 cm, mens vekten ofte blir over 45 kg. Det påståes at hanner på opp mot 80 kg har blitt observert, men en slik høy vekt har ikke blitt dokumentert.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

zoologistubbDenne zoologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.