Friedrichshafen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Friedrichshafen
Friedrichshafen

Våpen

Land Tyskland Tyskland
Delstat Baden-Württemberg Baden-Württemberg
Areal 69,91 km²
Befolkning 58 271 (2006)
Bef.tetthet 833,51 innb./km²
Politikk
Ordfører Josef Büchelmeier (SPD)
Nettside Nettside

Friedrichshafen er en by med i underkant av 60 000 innbyggere på nordsiden av Bodensjøen i delstaten Baden-Württemberg i det sydlige Tyskland. Den er etter Konstanz den nest største byen ved Bodensjøen.

Friedrichshafen ble dannet i 1811 ved sammenslåingen av byene Buchhorn og Hofen. Den nye byen ble oppkalt etter den første württembergske kongen Friedrich I. Buchhorn hadde en lang historie som riksstad i Det tysk-romerske rike (1275–1802).

Friedrichshafen var tidligere best kjent som hjembyen til luftskipselskapet Zeppelin og Dornier Flugzeugwerke samt ZF Friedrichshafen AG, produsent av overføringssystemer. Grev Ferdinand von Zeppelin som var født i Konstanz, bygget opprinnelig sine luftskip i flytende luftskiphangarer på innsjøen som kunne rettes inn mot vinden for å hjelpe til med den vanskelige startprosedyren.

Besøkende kan lære mer om historien til zeppelinerne i det store museet som ligger ved bredden av Bodensjøen. I nyere tid har det ved hjelp av moderne teknologi blitt laget et antall små luftskip (Zeppelin NT) som kan leies til omvisningsturer.

Friedrichshafen fra Bodensjøen
TysklandstubbDenne Tysklandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.