Friedrichshafen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Friedrichshafen
Blick vom Moleturm auf die Altstadt von Friedrichshafen.jpg

Våpen

LandTyskland Tyskland
DelstatBaden-Württemberg Baden-Württemberg
DistriktRegierungsbezirk Tübingen
LandkretsBodenseekreis
StatusBy
Grunnlagt1811
Postnummer88045–88048
Retningsnummer7541
Areal69,94 km²[1]
Befolkning60 865[2] (2019)
Bef.tetthet870,25 innb./km²
Høyde over havet400 meter
NettsideNettside

Friedrichshafen
47°39′15″N 9°28′45″Ø

Friedrichshafen er en by med i underkant av 60 000 innbyggere på nordsiden av Bodensjøen i delstaten Baden-Württemberg i det sydlige Tyskland. Den er etter Konstanz den nest største byen ved Bodensjøen.

Friedrichshafen ble dannet i 1811 ved sammenslåingen av byene Buchhorn og Hofen. Den nye byen ble oppkalt etter den første württembergske kongen Friedrich I. Buchhorn hadde en lang historie som riksstad i Det tysk-romerske rike (1275–1802).

Friedrichshafen var tidligere best kjent som hjembyen til luftskipselskapet Zeppelin og Dornier Flugzeugwerke samt ZF Friedrichshafen AG, produsent av overføringssystemer. Grev Ferdinand von Zeppelin som var født i Konstanz, bygget opprinnelig sine luftskip i flytende luftskiphangarer på innsjøen som kunne rettes inn mot vinden for å hjelpe til med den vanskelige startprosedyren.

Besøkende kan lære mer om historien til zeppelinerne i det store museet som ligger ved bredden av Bodensjøen. I nyere tid har det ved hjelp av moderne teknologi blitt laget et antall små luftskip (Zeppelin NT) som kan leies til omvisningsturer.

Friedrichshafen fra Bodensjøen

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

TysklandstubbDenne Tysklandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.