Petronas Towers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Petronas Towers
Petronas Panorama II.jpg
Foyer of the Petronas Towers (18357838373).jpg
Beliggenhet
AdresseJalan Ampang
Land MalaysiaRediger på Wikidata
Historiske fakta
EierPetronas
Arkitekt César PelliRediger på Wikidata
Stilretningpostmodernistisk arkitektur
Etasjer88
Kart

Petronas Towers
3°09′28″N 101°42′42″Ø

Petronas Towers (også kalt Petronas Twin Towers) er to tvillingtårn i Kuala Lumpur i Malaysia. Tårnene er et landemerke for Kuala Lumpur og står ikke langt fra Kuala Lumpur Tower.

Tårnene var verdens høyeste bygninger da de sto ferdige i 1998, og beholdt denne statusen frem til 2004. De er allikevel verdens høyeste tvillingtårn - og var kun forbigått av de nå ødelagte World Trade Center-tårnene. Bygningen ble konstruert av arkitekten César Pelli og har 88 etasjer. Bygningene er 403 meter høye (med antenner er høyden 452 meter).

Historie[rediger | rediger kilde]

Tårnene ble designet av den argentinsk/amerikanske arkitekten César Pelli . De valgte en særegen postmoderne stil for å skape et ikon 21. århundre for Kuala Lumpur. Planlegging på Petronas Towers startet 1. januar 1992 og følger strenge tester og simuleringer av vind og strukturelle belastninger på design. Syv år med bygging følges på den tidligere eiendommen til den opprinnelige Selangor Turf Club, som begynner 1. mars 1993 med utgraving, som involverte å flytte 500 lastebillass med jord hver natt for å grave ned 30 meter ( 98 fot) under overflaten.

Sammenligning med andre høye skyskrapere

Priser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]