Liste over stortingsrepresentanter 2001–2005

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 2001

██ Sosialistisk Venstreparti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

██ Kystpartiet

██ Fremskrittspartiet

Liste over alle stortingrepresentanter i perioden 2001 til 2005. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 165 representanter, fordelt med 43 til Det norske Arbeiderparti, 38 til Høyre, 26 til Fremskrittspartiet, 23 til Sosialistisk Venstreparti, 22 til Kristelig Folkeparti, 10 til Senterpartiet, 2 til Venstre og 1 til Kystpartiet.

De 8 utjevningsmandatene gikk til Akershus (3), Hordaland (2), Oslo (1), Rogaland (1) og Vestfold (1).


Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Jan Olav Olsen Høyre
Åse Gunhild Woie Duesund Kristelig Folkeparti
Gunnar Halvorsen Arbeiderpartiet
Torbjørn Andersen Fremskrittspartiet

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Jon Lilletun Kristelig Folkeparti
Ansgar Gabrielsen Høyre Statsråd i regjeringen Bondevik 2. Peter Skovholt Gitmark møtte.
Rolf Terje Klungland Arbeiderpartiet
Dagrun Eriksen Kristelig Folkeparti
Anne Berit Andersen Høyre

Akershus[rediger | rediger kilde]

3 utjevningsmandater.

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Jan Petersen Høyre Utenriksminister i regjeringen Bondevik 2. André Oktay Dahl møtte.
Vidar Bjørnstad Arbeiderpartiet
Sonja Irene Sjøli Høyre
Ursula Evje Fremskrittspartiet Uavhengig fra 14. desember 2004.
Rolf Reikvam Sosialistisk Venstreparti
Grethe Fossli Arbeiderpartiet
Jan Tore Sanner Høyre
Valgerd Svarstad Haugland Kristelig Folkeparti Statsråd i regjeringen Bondevik 2. Einar Holstad møtte.
André Kvakkestad Fremskrittspartiet
Kjell Engebretsen Arbeiderpartiet
Leif Frode Onarheim Høyre
Siri Hall Arnøy Sosialistisk Venstreparti
Morten Høglund Fremskrittspartiet
Åslaug Haga Senterpartiet
Julie Christiansen Høyre

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Thorbjørn Jagland Arbeiderpartiet
Trond Helleland Høyre
Ulf Erik Knudsen Fremskrittspartiet
Sigrun Eng Arbeiderpartiet
Magnar Lund Bergo Sosialistisk Venstreparti
Beate Heieren Hundhammer Høyre
Finn Kristian Marthinsen Kristelig Folkeparti

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen Arbeiderpartiet
Olav Gunnar Ballo Sosialistisk Venstreparti
Raymond Robertsen Høyre
Eva M. Nielsen Arbeiderpartiet

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Sylvia Brustad Arbeiderpartiet
Eirin Faldet Arbeiderpartiet
Karin Andersen Sosialistisk Venstreparti
Bjørn Hernæs Høyre
Per Roar Bredvold Fremskrittspartiet
Knut Storberget Arbeiderpartiet
Ola D. Gløtvold Senterpartiet
Åse Wisløff Nilssen Kristelig Folkeparti

Hordaland[rediger | rediger kilde]

2 utjevningsmandater.

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Oddvard Nilsen Høyre
Ranveig Frøiland Arbeiderpartiet
Arne Sortevik Fremskrittspartiet
Ingebrigt S. Sørfonn Kristelig Folkeparti
Ågot Valle Sosialistisk Venstreparti
Erna Solberg Høyre Statsråd i regjeringen Bondevik 2. Silja Ekeland Bjørkly møter.
Olav Akselsen Arbeiderpartiet
Gjermund Hagesæter Fremskrittspartiet
Anita Apelthun Sæle Kristelig Folkeparti
Øyvind Halleraker Høyre
Leif Lund Arbeiderpartiet Rita Tveiten møtte fra 30. mai 2004.
Audun Lysbakken Sosialistisk Venstreparti
Lars Sponheim Venstre Statsråd i regjeringen Bondevik 2. May Britt Vihovde møtte.
Karin S. Woldseth Fremskrittspartiet
Ingmar Ljones Kristelig Folkeparti
Rune J. Skjælaaen Senterpartiet
Torbjørn Hansen Høyre

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Kjell Magne Bondevik Kristelig Folkeparti Statsminister i regjeringen Bondevik 2. Modulf Aukan møtte.
Asmund Kristoffersen Arbeiderpartiet
Petter Løvik Høyre
Lodve Solholm Fremskrittspartiet
May-Helen Molvær Grimstad Kristelig Folkeparti
Karita Bekkemellem Orheim Arbeiderpartiet
Bjørn Jacobsen Sosialistisk Venstreparti
Elisabeth Røbekk Nørve Høyre
Harald T. Nesvik Fremskrittspartiet
Eli Sollied Øveraas Senterpartiet

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Hill-Marta Solberg Arbeiderpartiet
Geir-Ketil Hansen Sosialistisk Venstreparti
Kenneth Svendsen Fremskrittspartiet
Ivar Kristiansen Høyre
Torny Pedersen Arbeiderpartiet
Jan Sahl Kristelig Folkeparti
Steinar Bastesen Kystpartiet
Odd Roger Enoksen Senterpartiet
Tor-Arne Strøm Arbeiderpartiet
Åsa Elvik Sosialistisk Venstreparti
Jan Arild Ellingsen Fremskrittspartiet
Søren Fredrik Voie Høyre

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Haakon Blankenborg Arbeiderpartiet
Berit Brørby Arbeiderpartiet
Olemic Thommessen Høyre
Inger S. Enger Senterpartiet
Kjetil Bjørklund Sosialistisk Venstreparti
Thore A. Nistad Fremskrittspartiet
Torstein Rudihagen Arbeiderpartiet

Oslo[rediger | rediger kilde]

1 utjevningsmandat.

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Per-Kristian Foss Høyre Statsråd i regjeringen Bondevik 2. Ine Marie Eriksen møtte.
Jens Stoltenberg Arbeiderpartiet
Kristin Halvorsen Sosialistisk Venstreparti
Kristin Krohn Devold Høyre Statsråd i regjeringen Bondevik 2. Hans Gjeisar Kjæstad møtte.
Carl I. Hagen Fremskrittspartiet
Marit Nybakk Arbeiderpartiet
Inge Lønning Høyre
Heikki Holmås Sosialistisk Venstreparti
Bjørgulv Froyn Arbeiderpartiet
Lars Rise Kristelig Folkeparti
Siv Jensen Fremskrittspartiet
Odd Einar Dørum Venstre Statsråd i regjeringen Bondevik 2. Trine Skei Grande møtte.
Heidi Larssen Høyre
Heidi Sørensen Sosialistisk Venstreparti
Afshan Rafiq Høyre
Britt Hildeng Arbeiderpartiet

Rogaland[rediger | rediger kilde]

1 utjevningsmandat.

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Bent Høie Høyre
Einar Steensnæs Kristelig Folkeparti
Jan Simonsen Fremskrittspartiet Uavhengig fra 19. oktober 2001.
Tore Nordtun Arbeiderpartiet
Finn Martin Vallersnes Høyre
Bjørg Tørresdal Kristelig Folkeparti
Hallgeir H. Langeland Sosialistisk Venstreparti
Øyvind Vaksdal Fremskrittspartiet
Oddbjørg Ausdal Starrfelt Arbeiderpartiet
Siri A. Meling Høyre
Magnhild Meltveit Kleppa Senterpartiet

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Reidar Sandal Arbeiderpartiet
Jorunn Ringstad Senterpartiet
Magne Aarøen Kristelig Folkeparti Per Steinar Osmundnes møtte fra 27. juni 2003.
Sverre J. Hoddevik Høyre
Heidi Grande Røys Sosialistisk Venstreparti

Telemark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Sigvald Oppebøen Hansen Arbeiderpartiet
John I. Alvheim Fremskrittspartiet
Kari Lise Holmberg Høyre
Sigbjørn Molvik Sosialistisk Venstreparti
Gunn Olsen Arbeiderpartiet
Bror Yngve Rahm Kristelig Folkeparti

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Bendiks H. Arnesen Arbeiderpartiet
Åge Konradsen Høyre
Lena Jensen Sosialistisk Venstreparti
Øyvind Korsberg Fremskrittspartiet
Ivar Østberg Kristelig Folkeparti
Synnøve Konglevoll Arbeiderpartiet

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Bjarne Håkon Hanssen Arbeiderpartiet
Marit Arnstad Senterpartiet
Aud Gaundal Arbeiderpartiet
Inge Ryan Sosialistisk Venstreparti
Per Sandberg Fremskrittspartiet
Arne Lyngstad Kristelig Folkeparti

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Gunhild Øyangen Arbeiderpartiet
Børge Brende Høyre Statsråd i regjeringen Bondevik 2. Linda Cathrine Hofstad møtte.
Øystein Djupedal Sosialistisk Venstreparti
Trond Giske Arbeiderpartiet
Christopher Stensaker Fremskrittspartiet
Ola T. Lånke Kristelig Folkeparti
Michael Momyr Høyre
Gunn Karin Gjul Arbeiderpartiet
Ingvild Vaggen Malvik Sosialistisk Venstreparti
Morten Lund Senterpartiet

Vestfold[rediger | rediger kilde]

1 utjevningsmandat.

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Svein Flåtten Høyre
Jørgen Kosmo Arbeiderpartiet
Per Ove Width Fremskrittspartiet
Hans Kristian Hogsnes Høyre
Inga Marte Thorkildsen Sosialistisk Venstreparti
Elsa Skarbøvik Kristelig Folkeparti
Anne Helen Rui Arbeiderpartiet
Per Erik Monsen Fremskrittspartiet

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Signe Øye Arbeiderpartiet
Martin Engeset Høyre
Øystein Hedstrøm Fremskrittspartiet
Svein Roald Hansen Arbeiderpartiet
Odd Holten Kristelig Folkeparti
May Hansen Sosialistisk Venstreparti
Ingjerd Schou Høyre Statsråd i regjeringen Bondevik 2 deler av perioden, Carsten Dybevig møtte.
Henrik Rød Fremskrittspartiet