Liste over stortingsrepresentanter 1961–1965

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1961

██ Sosialistisk Folkeparti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

Liste over alle stortingrepresentanter i perioden 1961 til 1965. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 150 representanter, fordelt med 74 til Det norske Arbeiderparti, 29 til Høyre, 16 til Senterpartiet, 15 til Kristelig Folkeparti, 14 til Venstre og 2 til Sosialistisk Folkeparti.

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Magnhild Hagelia Det norske Arbeiderparti
Bjarne Henry Henriksen Det norske Arbeiderparti
Berge Helle Kringlebotn Venstre Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre
Alfred Thommesen Høyre

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Før omvalg[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Bent Røiseland Venstre Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre
Jens Haugland Det norske Arbeiderparti
Olai Ingemar Eikeland Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre
Ole Jørgensen Det norske Arbeiderparti
Haakon Sløgedal KrF

Etter omvalg[rediger | rediger kilde]

Fra 2. mars 1962

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Jens Haugland Det norske Arbeiderparti
Bent Røiseland Venstre Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre
Ole Jørgensen Det norske Arbeiderparti
Haakon Sløgedal KrF
Olai Ingemar Eikeland Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre

Akershus[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Halvard Lange Det norske Arbeiderparti
John Lyng Høyre
Hartvig Svendsen Det norske Arbeiderparti
Liv Tomter Det norske Arbeiderparti
Kristian Asdahl Høyre
Hans Borgen Senterpartiet
Thor Fossum Det norske Arbeiderparti

Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Langhelle Det norske Arbeiderparti
Edvard Isak Hambro Høyre Valgt på fellesliste Høyre/Kristelig Folkeparti
Torstein Selvik Det norske Arbeiderparti
Gunnar Garbo Venstre
Oliver Dahl-Goli Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Høyre/Kristelig Folkeparti

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Olaf Fredrik Watnebryn Det norske Arbeiderparti
Ragnar Christiansen Det norske Arbeiderparti
Bernt Ingvaldsen Høyre
Guri Johannessen Det norske Arbeiderparti
Gunnar Mykstu Det norske Arbeiderparti
Botolv Bråtalien Senterpartiet
Olaf Knudson Høyre

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Johannes Olai Olsen Det norske Arbeiderparti
Harry Johan Olai Klippenvåg Det norske Arbeiderparti
Erling Norvik Høyre
Harald Nicolai Samuelsberg Det norske Arbeiderparti

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Harald Johan Løbak Det norske Arbeiderparti
Reidar Magnus Aamo Det norske Arbeiderparti
Ole Rømer Aagaard Sandberg Senterpartiet
Otto Dahl Det norske Arbeiderparti
Haldis Tjernsberg Det norske Arbeiderparti
Alv Kjøs Høyre
Odvar Nordli Det norske Arbeiderparti
Karen Grønn-Hagen Senterpartiet

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Jakob Martin Pettersen Det norske Arbeiderparti
Torstein Kvamme Kristelig Folkeparti
Knut Ytre-Arne Venstre
Isak Larsson Flatabø Det norske Arbeiderparti
Chr. L. Holm Høyre
Lars Leiro Senterpartiet
Hjalmar Olai Storeide Det norske Arbeiderparti
Lars Amandus Aasgard Kristelig Folkeparti
Olav Hordvik Venstre
Margit Tøsdal Det norske Arbeiderparti

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Anders Sæterøy Det norske Arbeiderparti
Einar Hareide Kristelig Folkeparti
Peter Kjeldseth Moe Det norske Arbeiderparti
Kristian Langlo Venstre
Olav Rasmussen Langeland Senterpartiet
Knut Toven Kristelig Folkeparti
Ivar Kornelius Eikrem Det norske Arbeiderparti
Sverre Bernhard Nybø Høyre
Sivert Todal Venstre
Claus Marius Neergaard Det norske Arbeiderparti

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Kolbjørn Sigurd Verner Varmann Det norske Arbeiderparti
Parelius Hjalmar Bang Berntsen Det norske Arbeiderparti
Håkon Kyllingmark Høyre
Sigurd Lund Hamran Det norske Arbeiderparti
Hans Berg Kristelig Folkeparti
Erling Engan Senterpartiet
Jonas Enge Det norske Arbeiderparti
Peter Ovald Reinsnes Det norske Arbeiderparti
Asbjørn Antoni Holm Sosialistisk Folkeparti
Harald Warholm Høyre
Margith Johanne Munkebye Det norske Arbeiderparti
Edmund Fjærvoll Kristelig Folkeparti

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Oskar Skogly Det norske Arbeiderparti
Gunnar Kalrasten Det norske Arbeiderparti
Einar Hovdhaugen Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre/Radikale Folkeparti
Thorstein Treholt Det norske Arbeiderparti
Trond Halvorsen Wirstad Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre/Radikale Folkeparti
Torger Hovi Det norske Arbeiderparti
Guttorm Granum Høyre

Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Einar Gerhardsen Det norske Arbeiderparti
Kåre Willoch Høyre
Konrad Mathias Nordahl Det norske Arbeiderparti
Berte Rognerud Høyre
Rakel Seweriin Det norske Arbeiderparti
Erling Petersen Høyre
Finn Moe Det norske Arbeiderparti
Reidar Bruu Høyre
Trygve Bratteli Det norske Arbeiderparti
Finn Rudolf Gustavsen Sosialistisk Folkeparti
Per Lønning Høyre
Aase Lionæs Det norske Arbeiderparti
Egil Aarvik Kristelig Folkeparti Arna Vågen

Rogaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Trond Hegna Det norske Arbeiderparti
Ole Bergesen Høyre
Lars Ramndal Venstre
Jakob Martinus Remseth Det norske Arbeiderparti
Kjell Bondevik Kristelig Folkeparti
Bjarne Undheim Senterpartiet
Sunniva Hakestad Møller Det norske Arbeiderparti
Gunnar Hellesen Høyre
Ingolv Helland Venstre
Karl J. Brommeland Kristelig Folkeparti

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Einar Magnus Stavang Det norske Arbeiderparti
John Austrheim Senterpartiet
Hans Offerdal Det norske Arbeiderparti
Ludvig Olai Botnen Venstre
Hans Karolus Ommedal Kristelig Folkeparti

Telemark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Sverre Offenberg Løberg Det norske Arbeiderparti
Harald Selås Det norske Arbeiderparti
Eigil Olaf Liane Det norske Arbeiderparti
Torkell Tande Venstre
Sveinung O. Flaaten Høyre
Jørgen Grave Kristelig Folkeparti

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Kristen Jacobsen Det norske Arbeiderparti
Einar Wøhni Det norske Arbeiderparti
Frithjov Meier Vik Høyre
Kåre Martin Hansen Det norske Arbeiderparti
Helge Jakobsen Venstre
Alfred Meyer Henningsen Det norske Arbeiderparti

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Gunvald Engelstad Det norske Arbeiderparti
Jon Leirfall Senterpartiet
Leif Granli Det norske Arbeiderparti
Guttorm Hansen Det norske Arbeiderparti
Inge Einarsen Bartnes Senterpartiet
Bjarne Lyngstad Venstre

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Kristian Lysø Det norske Arbeiderparti
Håkon Johnsen Det norske Arbeiderparti
Otto Lyng Høyre
Per Borten Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre
Johan Sigurd Karlsen Det norske Arbeiderparti
Iver Johan Unsgård Det norske Arbeiderparti
Kristoffer Rein Kristelig Folkeparti
Martin Skaaren Høyre
Andreas Wormdahl Det norske Arbeiderparti
Oddmund Hoel Venstre Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Asbjørn Lillås Det norske Arbeiderparti
Johan Møller Warmedal Høyre
Reidar Strømdahl Det norske Arbeiderparti
Bjarne Støtvig Høyre
Johan Andersen Det norske Arbeiderparti
Gunvor Katharina Eker Det norske Arbeiderparti
Rolf Schjerven Høyre

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Hønsvald Det norske Arbeiderparti
Ingvar Bakken Det norske Arbeiderparti
Svenn Thorkild Stray Høyre
Henry Jacobsen Det norske Arbeiderparti
Lars Korvald Kristelig Folkeparti
Martha Frederikke Johannessen Det norske Arbeiderparti
Erik Braadland Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre
Erling Fredriksfryd Høyre