Liste over stortingsrepresentanter 1922–1924

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over alle stortingrepresentanter i perioden 1922 til 1924. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 150 representanter, fordelt med 42 til Høyre, 37 til Venstre, 29 til Det norske Arbeiderparti, 17 til Bondepartiet, 15 til Det Frisinnede Venstre, 8 til Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti og 2 til Arbeiderdemokratene.

Landkretser[rediger | rediger kilde]

Østfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Gunder Anton Jahren Høyre
Johannes Olaf Bergersen Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Peder Ludvik Kolstad Bondepartiet
Johan Kristian Hansen Ileby Høyre
Peter Olai Thorvik Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Johan Fredrik Olsen Maseng Venstre

Akershus fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anders Venger Høyre
Peter Andreas Morell Høyre
Alfred Martin Madsen Det norske Arbeiderparti
Jon Sundby Bondepartiet
Olaf Bryn Høyre
Harald Halvorsen Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Jakob Brevig Det Frisinnede Venstre

Kristiania[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Otto Bahr Halvorsen Høyre
Olav Andreas Scheflo Det norske Arbeiderparti
Carl Joachim Hambro Høyre
Christian Emil Stoud Platou Høyre
Kristian Kristensen Det norske Arbeiderparti
Wilhelm Martin Nygaard Det Frisinnede Venstre
Karen Platou Høyre

Hedmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Oscar Wilhelm Nilssen Det norske Arbeiderparti
Wollert Konow (H) Det Frisinnede Venstre
Olav Jørgen Sæter Det norske Arbeiderparti
Johan Egeberg Mellbye Bondepartiet
Thorbjørn Gjølstad Høyre
Knut Torstensen Sjøli Det norske Arbeiderparti
Johannes Johnsen Grue Venstre

Oppland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Olsen Skurdal Bondepartiet
Alf Mjøen Arbeiderdemokratene
Einar Gram Borch Bondepartiet
Ole Martin Lappen Arbeiderdemokratene
Lars Pedersen Det norske Arbeiderparti
Helge Nilsen Thune Bondepartiet

Buskerud fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Jon Reinholdt Aas Høyre
Christopher Hornsrud Det norske Arbeiderparti
Kristen Christoffersen Kopseng Høyre
Ansgar Eugéne Olaussen Det norske Arbeiderparti
Bernt Severinsen Høyre

Vestfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ole Olsen Nauen Høyre
Nils Jacob Schjerven Høyre
Fredrik Anton Martin Olsen Nalum Venstre
Haldor Virik Det Frisinnede Venstre

Telemark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ivar Petterson Tveiten Venstre
Olav Martinius Knutsen Steinnes Det norske Arbeiderparti
Herman Løvenskiold Høyre
Gjermund Nilsen Grivi Venstre
Tor Ovaldsen Lundtveit Det norske Arbeiderparti

Aust-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Torjus Værland Venstre
Lars Olsen Skjulestad Høyre
Nils Nersten Bondepartiet
Aasulv Eivindson Lande Venstre

Vest-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Gunnuf Jakobsen Eiesland Venstre
Gabriel Endresen Moseid Bondepartiet
Karl Sanne Høyre
Nils Salveson Belland Venstre

Rogaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Jørgensen Aarstad Venstre
Karl Korneliussen Kleppe Venstre
Otto Georg Jahn Reimers Bondepartiet
Torjus Larsen Gard Venstre
Jakob Svendsen Gimre Høyre

Hordaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ole Monsen Mjelde Venstre
Wilhelm Mohr Høyre
Nils Nilsson Skaar Venstre
Olaf Josefson Bjørgum Bondepartiet
Olav Jensen Myklebust Venstre
Sverre Krogh Det norske Arbeiderparti
Lauritz Johan Annaniassen Tvedt Høyre
Knut Olson Markhus Venstre

Sogn og Fjordane fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Elias Faleide Venstre
Ingolf Elster Christensen Høyre
Anfin Øen Bondepartiet
Kristofer Pedersen Indrehus Venstre
Per Klingenberg Hestetun Venstre

Møre fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anders Rasmussen Vassbotn Venstre
Jakob Larsen Mork Venstre
Kristoffer Eckhoff Knutsen Høgset Bondepartiet
Olav Eysteinson Fjærli Venstre
Rasmus Martinus Sivertsen Moltu Venstre
Rasmus Olsen Langeland Bondepartiet
Ole Rasmus Knutsen Flem Venstre

Sør-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
John Iversen Wolden Venstre
Johan Nygaardsvold Det norske Arbeiderparti
Ingebrigt Ingebrigtsen Huus Bondepartiet
Johannes Berg Høyre
Benjamin Olsen Schei Venstre
Svend Larsen Skaardal Det norske Arbeiderparti

Nord-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ivar Larsen Kirkeby-Garstad Bondepartiet
Johannes Karlsen Okkenhaug Venstre
Albert Johnsen Moen Det norske Arbeiderparti
Johannes Sivertsen Bragstad Bondepartiet
Haakon M. Five Venstre

Nordland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Sven Martin Nøkleby Det Frisinnede Venstre
Johan Jæger Caroliussen Venstre
Peter Olsen Bolstad Det norske Arbeiderparti
Jens Jørgen Jensen Steiro Bondepartiet
Mathias Johan Rasofill Skaar Høyre
Nils Jørgen August Mikalsen Kulstad Venstre
Andreas Johan Hagerup Hansen Moan Det norske Arbeiderparti
Eilert Hagerup Prytz Pedersen Præsteng Det Frisinnede Venstre

Troms fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Pedersen Tønder Det norske Arbeiderparti
Kristian Fredrik Holst Det Frisinnede Venstre
Lorents Vilhelm Dass Hansen Venstre
Wilhelm Aldor Ingebrigtsen Det norske Arbeiderparti
Meyer Nilsen Foshaug Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti

Finmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hagbarth Lund Venstre
Waldemar Heggelund Larssen Det Frisinnede Venstre
Thorolf Bugge Det norske Arbeiderparti


Bykretser[rediger | rediger kilde]

Fredrikshald, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Drøbak[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Wilhelm Blakstad Høyre
Arne Magnussen Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Otto Thott Fritzner Müller Høyre
Karl Bolivar Olafsen Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti

Hamar, Kongsvinger, Lillehammer, Gjøvik (Kjøpstedene i Hedmark og Oppland fylker)[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Nils Erik Flakstad Høyre
Christian Fredrik Monsen Det norske Arbeiderparti
Simen Fougner Det Frisinnede Venstre

Hønefoss, Drammen, Kongsberg[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Otto Knoph Rømcke Høyre
Hans Johansen Det norske Arbeiderparti
Sven Adolf Svensen Høyre

Notodden, Skien, Porsgrund, Brevik, Kragerø, Risør, Arendal, Grimstad[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Henrik Roardsen Spangelo Det Frisinnede Venstre
Eivind Reiersen Det norske Arbeiderparti
Peter Johan Støren Høyre
Finn Christian Knudsen Høyre
Christen Eriksen Berg Venstre

Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Henrik Christiansen Høyre
Jørgen Herman Meinich Høyre
Thomas Arbo Høeg Høyre
Hans Andreas Hanssen Det norske Arbeiderparti

Kristiansand, Mandal, Flekkefjord, Stavanger, Haugesund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Cornelius Middelthon Høyre
Lars Oftedal Venstre
Adam Hjalmar Egede-Nissen Det norske Arbeiderparti
Tørris Heggelund Høyre
Sven Hans Jørgen Svensen Venstre
Johan David Haslund Gjøstein Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Hakon Magne Valdemar Wrangell Det Frisinnede Venstre

Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Henrik Ameln Høyre
Ingvald Berentin Aase Det norske Arbeiderparti
Johan Ernst Mowinckel Høyre
Johan Ludwig Mowinckel Venstre
Christian Petersen Høyre

Ålesund, Molde, Kristiansund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anton Ludvik Alvestad Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Oluf Christian Müller Det Frisinnede Venstre
Oscar Ludvig Larsen Høyre

Trondhjem, Levanger[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Suppleanter
Odd Klingenberg Høyre
Sverre Støstad Arbeiderpartiet
Ivar Lykke Høyre
Joakim Sveder Bang Frisinnede Venstre
Olaf Løhre Arbeiderpartiet

Bodø, Narvik, Tromsø, Hammerfest, Vardø, Vadsø[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Henrik Rye Holmboe Det Frisinnede Venstre
Harald Langhelle Det norske Arbeiderparti
Arnold Holmboe Venstre
Karl Marenius Ivarsson Det Frisinnede Venstre Døde i 1923, erstatta av Christian Albrecht Jakhelln.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste

kildevilkår "(En del av) De data som er benyttet i denne publikasjonen er hentet fra Norsk Samfunnsvitenskapelig datatjenestes Politikerarkiv. NSD er ikke ansvarlig for hverken analysen av dataene, eller for de tolkninger som her er gjort."