Liste over stortingsrepresentanter 1965–1969

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1965

██ Sosialistisk Folkeparti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

Liste over alle stortingrepresentanter i perioden 1965 til 1969. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 150 representanter, fordelt med 68 til Det norske Arbeiderparti, 31 til Høyre, 18 til Senterpartiet, 18 til Venstre, 13 til Kristelig Folkeparti og 2 til Sosialistisk Folkeparti.


Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Bjarne Henry Henriksen Det norske Arbeiderparti
Osmund Faremo Det norske Arbeiderparti
Alfred Thommesen Høyre
Øyvind Bjorvatn Venstre

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Jens Haugland Det norske Arbeiderparti
Bent Røiseland Venstre
Sverre Walter Rostoft Høyre
Salve Andreas Salvesen Det norske Arbeiderparti
Haakon Sløgedal Kristelig Folkeparti

Akershus[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Halvard Lange Det norske Arbeiderparti
Kristian Asdahl Høyre
Thor Fossum Det norske Arbeiderparti
Sonja Aase Ludvigsen Det norske Arbeiderparti
Jo Benkow Høyre
Halfdan Hegtun Venstre
Hans Borgen Senterpartiet

Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Langhelle Det norske Arbeiderparti
Edvard Isak Hambro Høyre Valgt på fellesliste Høyre/Kristelig Folkeparti
Torstein Selvik Det norske Arbeiderparti
Gunnar Garbo Venstre
Nikolai Paul Kornelius Molvik Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Høyre/Kristelig Folkeparti

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ragnar Christiansen Det norske Arbeiderparti
Reidar Strømdahl Det norske Arbeiderparti
Bernt Ingvaldsen Høyre
Guri Johannessen Det norske Arbeiderparti
Erland Steenberg Senterpartiet
Sverre Oddvar Andresen Det norske Arbeiderparti
Olaf Knudson Høyre

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Valter Gabrielsen Det norske Arbeiderparti
Harald Nicolai Samuelsberg Det norske Arbeiderparti
Erling Norvik Høyre
Harry Johan Olai Klippenvåg Det norske Arbeiderparti

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Harald Johan Løbak Det norske Arbeiderparti
Otto Dahl Det norske Arbeiderparti
Karstein Seland Senterpartiet
Haldis Tjernsberg Det norske Arbeiderparti
Odvar Nordli Det norske Arbeiderparti
Lars T. Platou Høyre
Johan Østby Senterpartiet
Lars Holen Det norske Arbeiderparti

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Steffen Ingebriktsen Toppe Det norske Arbeiderparti
Kjeld Langeland Høyre
Olav Hordvik Venstre
Arne Nilsen Det norske Arbeiderparti
Lars Amandus Aasgard Kristelig Folkeparti
Lars Leiro Senterpartiet
Ingvald Johan Ulveseth Det norske Arbeiderparti
Kaare Meland Høyre
Thor Myklebust Venstre
Sverre L. Mo Kristelig Folkeparti

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Anders Sæterøy Det norske Arbeiderparti
Olav Rasmussen Langeland Senterpartiet
Knut Toven Kristelig Folkeparti
Bjarne Flem Venstre
Peter Kjeldseth Moe Det norske Arbeiderparti
Sverre Bernhard Nybø Høyre
Kåre Stokkeland Det norske Arbeiderparti
Arnt Gudleik Hagen Senterpartiet
Ola Johan Gjengedal Kristelig Folkeparti
Hans Hammond Rossbach Venstre

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Magnus Andersen Det norske Arbeiderparti
Margith Johanne Munkebye Det norske Arbeiderparti
Håkon Kyllingmark Høyre
Per Karstensen Det norske Arbeiderparti
Erling Engan Senterpartiet
Rolf Hellem Det norske Arbeiderparti
Hans Berg Kristelig Folkeparti
Asbjørn Antoni Holm Sosialistisk Folkeparti
Halvor Bjellaanes Venstre
Harald Warholm Høyre
Jonas Enge Det norske Arbeiderparti
Sigurd Lund Hamran Det norske Arbeiderparti

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Oskar Skogly Det norske Arbeiderparti
Thorstein Treholt Det norske Arbeiderparti
Einar Hovdhaugen Senterpartiet
Per Mellesmo Det norske Arbeiderparti
Trygve Owren Høyre
Torger Hovi Det norske Arbeiderparti
Trond Halvorsen Wirstad Senterpartiet

Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Einar Gerhardsen Det norske Arbeiderparti
Kåre Willoch Høyre Astri Rynning møtte fast som vara
Trygve Bratteli Det norske Arbeiderparti
Berte Rognerud Høyre
Rakel Seweriin Det norske Arbeiderparti
Erling Petersen Høyre
Finn Moe Det norske Arbeiderparti
Finn Rudolf Gustavsen Sosialistisk Folkeparti
Reidar Bruu Høyre
Helge Seip Venstre
Gunnar Alf Larsen Det norske Arbeiderparti
Paul Thyness Høyre
Aase Lionæs Det norske Arbeiderparti

Rogaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Peder P. Næsheim Det norske Arbeiderparti
Gunnar Hellesen Høyre
Inga Lovise Tusvik Venstre
Jakob Aano Kristelig Folkeparti
Sunniva Hakestad Møller Det norske Arbeiderparti
Bjarne Undheim Senterpartiet
Edvard Magnus Edvardsen Det norske Arbeiderparti
Egil Endresen Høyre
Ingolv Helland Venstre
Karl J. Brommeland Kristelig Folkeparti

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Einar Magnus Stavang Det norske Arbeiderparti
John Austrheim Senterpartiet
Ludvig Olai Botnen Venstre
Paul Svarstad Høyre
Knut Myrstad Kristelig Folkeparti

Telemark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Sverre Offenberg Løberg Det norske Arbeiderparti
Harald Selås Det norske Arbeiderparti
Johannes Østtveit Kristelig Folkeparti
Eigil Olaf Liane Det norske Arbeiderparti
Torstein Tynning Høyre
Torkell Tande Venstre

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Kristen Jacobsen Det norske Arbeiderparti
Alfred Meyer Henningsen Det norske Arbeiderparti
Martin Buvik Høyre
Kåre Martin Hansen Det norske Arbeiderparti
Johannes Gilleberg Senterpartiet
Helge Jakobsen Venstre

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Leif Granli Det norske Arbeiderparti
Jon Leirfall Senterpartiet
Guttorm Hansen Det norske Arbeiderparti
Bjarne Lyngstad Venstre
Johan Støa Det norske Arbeiderparti
Inge Einarsen Bartnes Senterpartiet

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Olav Gjærevoll Det norske Arbeiderparti
Iver Johan Unsgård Det norske Arbeiderparti
Otto Lyng Høyre
Håkon Johnsen Det norske Arbeiderparti
Per Borten Senterpartiet
Martin Skaaren Høyre
Rolf Fjeldvær Det norske Arbeiderparti
Lars Tangvik Venstre
Kristoffer Rein Kristelig Folkeparti
Andreas Wormdahl Det norske Arbeiderparti

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Asbjørn Lillås Det norske Arbeiderparti
Johan Møller Warmedal Høyre
Johan Andersen Det norske Arbeiderparti
Rolf Schjerven Høyre
Gunvor Katharina Eker Det norske Arbeiderparti
Theodor Dyring Senterpartiet
Borghild Bondevik Haga Venstre

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Hønsvald Det norske Arbeiderparti
Ingvar Bakken Det norske Arbeiderparti
Svenn Thorkild Stray Høyre
Martha Frederikke Johannessen Det norske Arbeiderparti
Erik Braadland Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre
Arvid Johanson Det norske Arbeiderparti
Per Sonerud Høyre
Lars Korvald Kristelig Folkeparti