Liste over stortingsrepresentanter 1993–1997

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1993

██ Rød Valgallianse

██ Sosialistisk Venstreparti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

██ Fremskrittspartiet

Liste over alle stortingrepresentanter i perioden 1993 til 1997. Listen omfatter alle som ble valgt til Stortinget.

Det var totalt 165 representanter, fordelt med 67 til Det norske Arbeiderparti, 32 til Senterpartiet, 28 til Høyre, 13 til Sosialistisk Venstreparti, 13 til Kristelig Folkeparti, 10 til Fremskrittspartiet, 1 til Venstre, og 1 til Rød Valgallianse.


De 8 utjevningsmandatene gikk til Akershus (2), Buskerud (1), Oslo (2), Rogaland (1) og Telemark (2).

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Brit Hoel Arbeiderpartiet
Terje Sandkjær Senterpartiet
Gunnar Halvorsen Arbeiderpartiet
Tore A. Liltved Høyre

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Aud Blattmann Arbeiderpartiet
Jon Lilletun Kristelig Folkeparti
Sigurd Manneråk Senterpartiet
Ansgar Gabrielsen Høyre
Rolf Terje Klungland Arbeiderpartiet


Akershus[rediger | rediger kilde]

2 utjevningsmandater.

Navn Parti Kommentarer
Anneliese Dørum Arbeiderpartiet
Kaci Kullmann Five Høyre
Solveig Torsvik Arbeiderpartiet
Jan Petersen Høyre
Anne Enger Lahnstein Senterpartiet
Vidar Bjørnstad Arbeiderpartiet
Fridtjof Frank Gundersen Fremskrittspartiet
Kjell Engebretsen Arbeiderpartiet
Eva R. Finstad Høyre
Paul Chaffey Sosialistisk Venstreparti
Grethe Fossli Arbeiderpartiet
Jan Tore Sanner Høyre
Valgerd Svarstad Haugland Kristelig Folkeparti
Stephen Bråthen Fremskrittspartiet

Buskerud[rediger | rediger kilde]

1 utjevningsmandat.

Navn Parti Kommentarer
Thorbjørn Jagland Arbeiderpartiet
Kirsti Kolle Grøndahl Arbeiderpartiet
Hallgrim Berg Høyre
Per Olaf Lundteigen Senterpartiet
Erik Dalheim Arbeiderpartiet
Sigrun Eng Arbeiderpartiet
Arild Hiim Høyre
Roy N. Wetterstad Fremskrittspartiet

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen Arbeiderpartiet
Johanne Gaup Senterpartiet
Mimmi Bæivi Arbeiderpartiet
Reidar Johansen Sosialistisk Venstreparti


Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Sigbjørn Johnsen Arbeiderpartiet
Sylvia Brustad Arbeiderpartiet
Ragnhild Queseth Haarstad Senterpartiet
Eirin Faldet Arbeiderpartiet
Magnar Sortåsløkken Sosialistisk Venstreparti
Ola D. Gløtvold Senterpartiet
Einar Olav Skogholt Arbeiderpartiet
Bjørn Hernæs Høyre


Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Hallvard Bakke Arbeiderpartiet
Magnus Stangeland Senterpartiet
Oddvard Nilsen Høyre
Grete Knudsen Arbeiderpartiet
Are Næss Kristelig Folkeparti
Ranveig Frøiland Arbeiderpartiet
Bjørg Hope Galtung Senterpartiet
Erna Solberg Høyre
Kjellbjørg Lunde Sosialistisk Venstreparti
Olav Akselsen Arbeiderpartiet
Lars Sponheim Venstre
Hans J. Røsjorde Fremskrittspartiet
Rita Tveiten Arbeiderpartiet
John Dale Senterpartiet
Anita Apelthun Sæle Kristelig Folkeparti


Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Laila Kaland Arbeiderpartiet
Gudmund Restad Senterpartiet
Asmund Kristoffersen Arbeiderpartiet
Kjell Magne Bondevik Kristelig Folkeparti
Anders Talleraas Høyre
Jørgen Holte Senterpartiet
Karita Bekkemellem Orheim Arbeiderpartiet
Eli Sollied Øveraas Senterpartiet
May-Helen Molvær Grimstad Kristelig Folkeparti
Ottar Kaldhol Arbeiderpartiet


Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Gunnar Breimo Arbeiderpartiet
Peter Angelsen Senterpartiet
Hill-Marta Solberg Arbeiderpartiet
Lisbeth Holand Sosialistisk Venstreparti
Petter Thomassen Høyre
Inga Kvalbukt Senterpartiet
Ragna Berget Jørgensen Arbeiderpartiet
Odd Eriksen Arbeiderpartiet
Odd Roger Enoksen Senterpartiet
Dag Jostein Fjærvoll Kristelig Folkeparti
Inge Myrvoll Sosialistisk Venstreparti
Tomas Norvoll Arbeiderpartiet


Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Haakon Blankenborg Arbeiderpartiet
Syver Berge Senterpartiet
Berit Brørby Arbeiderpartiet
Johan M. Nyland Arbeiderpartiet
Marit Tingelstad Senterpartiet
Marie Brenden Arbeiderpartiet
Dag C. Weberg Høyre


Oslo[rediger | rediger kilde]

2 utjevningsmandater.

Navn Parti Kommentarer
Gro Harlem Brundtland Arbeiderpartiet
Jan P. Syse Høyre
Thorbjørn Berntsen Arbeiderpartiet
Per-Kristian Foss Høyre
Jens Stoltenberg Arbeiderpartiet
Carl I. Hagen Fremskrittspartiet
Annelise Høegh Høyre
Marit Nybakk Arbeiderpartiet
Erik Solheim Sosialistisk Venstreparti
Bjørn Tore Godal Arbeiderpartiet
Kristin Krohn Devold Høyre
Erling Folkvord Rød Valgallianse
Grete Faremo Arbeiderpartiet
Arne Haukvik Senterpartiet
Anders C. Sjaastad Høyre
Ellen Chr. Christiansen Fremskrittspartiet
Kristin Halvorsen Sosialistisk Venstreparti

Rogaland[rediger | rediger kilde]

1 utjevningsmandat.

Navn Parti Kommentarer
Tore Nordtun Arbeiderpartiet
Magnhild Meltveit Kleppa Senterpartiet
Gunnar Fatland Høyre
Einar Steensnæs Kristelig Folkeparti
Oddbjørg Ausdal Starrfelt Arbeiderpartiet
Unn Aarrestad Senterpartiet
Magnar Sætre Arbeiderpartiet
Jan Simonsen Fremskrittspartiet
Thorhild Widvey Høyre
Hilde Frafjord Johnson Kristelig Folkeparti
Eilef A. Meland Sosialistisk Venstreparti

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Kjell Opseth Arbeiderpartiet
Jorunn Ringstad Senterpartiet
Astrid Marie Nistad Arbeiderpartiet
Håkon Steinar Giil Senterpartiet
Lars Gunnar Lie Kristelig Folkeparti


Telemark[rediger | rediger kilde]

2 utjevningsmandater.

Navn Parti Kommentarer
Ragnhild Barland Arbeiderpartiet
Sigvald Oppebøen Hansen Arbeiderpartiet
Terje Riis-Johansen Senterpartiet
Bent Hegna Arbeiderpartiet
Ingvald Godal Høyre
Solveig Sollie Kristelig Folkeparti
Børre Rønningen Sosialistisk Venstreparti
John I. Alvheim Fremskrittspartiet

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
William Engseth Arbeiderpartiet
Tor Nymo Senterpartiet
Ranja Hauglid Arbeiderpartiet
Svein Ludvigsen Høyre
Rolf Ketil Bjørn Sosialistisk Venstreparti
Rita H. Roaldsen Senterpartiet


Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Roger Gudmundseth Arbeiderpartiet
Johan J. Jakobsen Senterpartiet
Aud Gaundal Arbeiderpartiet
Marit Arnstad Senterpartiet
Jon Olav Alstad Arbeiderpartiet
Jorunn Hageler Sosialistisk Venstreparti


Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Gunhild Øyangen Arbeiderpartiet
Ulf Guttormsen Arbeiderpartiet
Tove Kari Viken Senterpartiet
Harald Ellefsen Høyre
Ola Røtvei Arbeiderpartiet
Øystein Djupedal Sosialistisk Venstreparti
Morten Lund Senterpartiet
Gunn Karin Gjul Arbeiderpartiet
Siri Frost Sterri Høyre
Ola T. Lånke Kristelig Folkeparti

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Jørgen Kosmo Arbeiderpartiet
Ole Johs. Brunæs Høyre
Karin Lian Arbeiderpartiet
Eva Lian Senterpartiet
Arild Lund Høyre
Oscar D. Hillgaar Fremskrittspartiet
Anne Helen Rui Arbeiderpartiet


Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Gunnar Skaug Arbeiderpartiet
Ane Sofie Tømmerås Arbeiderpartiet
Edvard Grimstad Senterpartiet
Kjellaug Nakkim Høyre
Tom Thoresen Arbeiderpartiet
Odd Holten Kristelig Folkeparti
Signe Øye Arbeiderpartiet
Øystein Hedstrøm Fremskrittspartiet