Liste over stortingsrepresentanter 1977–1981

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1977

██ Sosialistisk Venstreparti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

Liste over alle stortingrepresentanter i perioden 1977 til 1981. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 155 representanter, fordelt med 76 til Det norske Arbeiderparti, 41 til Høyre, 22 til Kristelig Folkeparti, 12 til Senterpartiet, 2 til Sosialistisk Venstreparti og 2 til Venstre


Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Osmund Faremo Det norske Arbeiderparti
Johannes Vågsnes Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Senterpartiet/Kristelig Folkeparti/Venstre/Det Nye Folkepartiet.
Astrid Gjertsen Høyre
Thor Lund Det norske Arbeiderparti

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Engly Lie Det norske Arbeiderparti
Tore Austad Høyre
Toralf Westermoen Kristelig Folkeparti
Odd Lien Det norske Arbeiderparti
Ragnar Udjus Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Det Nye Folkepartiet/Venstre.

Akershus[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Inger Louise Valle Det norske Arbeiderparti
Jo Benkow Høyre
Thor Gystad Det norske Arbeiderparti
Rolf Presthus Høyre
Thor-Eirik Gulbrandsen Det norske Arbeiderparti
Gerd Kirste Høyre
Helen Marie Bøsterud Det norske Arbeiderparti
Carl Fredrik Lowzow Høyre
Anne-Olaug Ingeborgrud Kristelig Folkeparti
Erland Asdahl Senterpartiet

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Tor Oftedal Det norske Arbeiderparti
Mona Røkke Høyre
Gunnar Thorleif Hvashovd Det norske Arbeiderparti
Kirsti Kolle Grøndahl Det norske Arbeiderparti
Hans E. Strand Høyre
Olaf Øen Det norske Arbeiderparti
Hans Torgersen Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Kristelig Folkeparti/Venstre/Det Nye Folkepartiet.

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Valter Gabrielsen Det norske Arbeiderparti
Per A. Utsi Det norske Arbeiderparti
Thor Listau Høyre
Oddrunn Pettersen Det norske Arbeiderparti

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Odvar Nordli Det norske Arbeiderparti
Kjell Magne Fredheim Det norske Arbeiderparti
Else Repål Det norske Arbeiderparti
Ottar Landfald Senterpartiet
Sigbjørn Johnsen Det norske Arbeiderparti
Christian Erlandsen Høyre
Kjell Borgen Det norske Arbeiderparti
Anne-Lise Bakken Det norske Arbeiderparti

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Harry Hansen Det norske Arbeiderparti
Per Hysing-Dahl Høyre
Sverre L. Mo Kristelig Folkeparti
Arne Nilsen Det norske Arbeiderparti
Sigrid Utkilen Høyre
Margit Tøsdal Det norske Arbeiderparti
Asbjørn Haugstvedt Kristelig Folkeparti
Håkon Randal Høyre
Hallvard Bakke Det norske Arbeiderparti
Sverre Helland Senterpartiet
Arne Skauge Høyre
Aksel Fossen Det norske Arbeiderparti
Hans Olav Tungesvik Kristelig Folkeparti
Inger-Lise Skarstein Høyre
Georg Johan Jacobsen Det norske Arbeiderparti

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Asbjørn Reidar Jordahl Det norske Arbeiderparti
Odd Vigestad Kristelig Folkeparti
Oddbjørn Sverre Langlo Høyre
Arve Berg Det norske Arbeiderparti
Arnold Weiberg-Aurdal Senterpartiet
Kjell Magne Bondevik Kristelig Folkeparti
Mary Eide Det norske Arbeiderparti
Anders Talleraas Høyre
Hans Hammond Rossbach Venstre
Aslaug Fredriksen Kristelig Folkeparti

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Eivind Bolle Det norske Arbeiderparti
Rolf Hellem Det norske Arbeiderparti
Håkon Kyllingmark Høyre
Bjarne Mørk-Eidem Det norske Arbeiderparti
Odd With Kristelig Folkeparti
Kåre Rønning Senterpartiet
Anne-Lise Steinbach Det norske Arbeiderparti
Petter Thomassen Høyre
Per Karstensen Det norske Arbeiderparti
Gudmund Grytøyr Det norske Arbeiderparti
Karl Sverre Klevstad Kristelig Folkeparti
Hanna Kvanmo Sosialistisk Venstreparti

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Liv Andersen Det norske Arbeiderparti
Rolf Furuseth Det norske Arbeiderparti
Ola O. Røssum Senterpartiet
Kristine Rusten Det norske Arbeiderparti
Harald U. Lied Høyre
Åge Hovengen Det norske Arbeiderparti
Olav Djupvik Kristelig Folkeparti

Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Trygve Bratteli Det norske Arbeiderparti
Kåre Willoch Høyre
Reiulf Steen Det norske Arbeiderparti
Wenche Bryn Lowzow Høyre
Gro Harlem Brundtland Det norske Arbeiderparti
Jan P. Syse Høyre
Eli Kristiansen Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Kristelig Folkeparti/Det Nye Folkepartiet/Senterpartiet.
Thorbjørn Berntsen Det norske Arbeiderparti
Lars Roar Langslet Høyre
Haldis Havrøy Det norske Arbeiderparti
Paul Thyness Høyre
Stein Ørnhøi Sosialistisk Venstreparti
Knut Frydenlund Det norske Arbeiderparti
Karin Hafstad Høyre
Einar Førde Det norske Arbeiderparti

Rogaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Gunnar Berge Det norske Arbeiderparti
Kristin Kverneland Lønningdal Høyre
Jakob Aano Kristelig Folkeparti
Geirmund Ihle Det norske Arbeiderparti
Claus Egil Feyling Høyre
Knut Haus Kristelig Folkeparti
Gunn Vigdis Olsen-Hagen Det norske Arbeiderparti
Ole Gabriel Ueland Senterpartiet
Marit Løvvig Høyre
Hans Frette Det norske Arbeiderparti

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Kåre Øvregard Det norske Arbeiderparti
Per J. Husabø Kristelig Folkeparti
Lars Lefdal Høyre
Ambjørg Sælthun Senterpartiet
Oddleif Fagerheim Det norske Arbeiderparti

Telemark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Finn Kristensen Det norske Arbeiderparti
Turid Dørumsgaard Varsi Det norske Arbeiderparti
Torstein Tynning Høyre
Kjell Bohlin Det norske Arbeiderparti
Jørgen Sønstebø Kristelig Folkeparti
Egil Bergsland Det norske Arbeiderparti

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Asbjørn Sjøthun Det norske Arbeiderparti
Arnljot Norwich Høyre
Kirsten Myklevoll Det norske Arbeiderparti
Per Almar Aas Kristelig Folkeparti
Rolf Nilssen Det norske Arbeiderparti
Margit Hansen-Krone Høyre

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Guttorm Hansen Det norske Arbeiderparti
Inger Lise Gjørv Det norske Arbeiderparti
Johan J. Jakobsen Senterpartiet
Gunnar Vada Høyre Valgt på fellesliste Høyre/Kristelig Folkeparti.
Johnny Stenberg Det norske Arbeiderparti
Reidar Due Senterpartiet

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Liv Aasen Det norske Arbeiderparti
Hermund Eian Høyre
Roald Åsmund Bye Det norske Arbeiderparti
Jens P. Flå Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Kristelig Folkeparti/Venstre/Det Nye Folkepartiet.
Kjell Helland Det norske Arbeiderparti
Johan Syrstad Senterpartiet
Gunvor Margaret Schnitler Høyre
Rolf Fjeldvær Det norske Arbeiderparti
Jostein Berntsen Det norske Arbeiderparti
Odd Einar Dørum Venstre Valgt på fellesliste Kristelig Folkeparti/Venstre/Det Nye Folkepartiet.

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Astrid Murberg Martinsen Det norske Arbeiderparti
Odd Vattekar Høyre
Petter Furberg Det norske Arbeiderparti
Thor Knudsen Høyre
Alf Martin Bjørnø Det norske Arbeiderparti
Åge Ramberg Kristelig Folkeparti
Karen Sogn Høyre

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ingvar Bakken Det norske Arbeiderparti
Arvid Johanson Det norske Arbeiderparti
Svenn Thorkild Stray Høyre
Liv Stubberud Det norske Arbeiderparti
Lars Korvald Kristelig Folkeparti
Thorbjørn Kultorp Det norske Arbeiderparti
Georg Apenes Høyre
Tom Thoresen Det norske Arbeiderparti