Liste over stortingsrepresentanter 1954–1957

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1953

██ Norges Kommunistiske Parti

██ Arbeiderpartiet

██ Bondepartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

Liste over alle stortingrepresentanter i perioden 1954 til 1957. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 150 representanter, fordelt med 77 til Det norske Arbeiderparti, 27 til Høyre, 15 til Venstre, 14 til Bondepartiet, 14 til Kristelig Folkeparti og 3 til Norges Kommunistiske Parti.

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Magnhild Hagelia Det norske Arbeiderparti
Arne Leonhard Nilsen Høyre Valgt på fellesliste Høyre/Bondepartiet
Bjarne Henry Henriksen Det norske Arbeiderparti
Arnt Jacobsen Mørland Kristelig Folkeparti

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ole Jørgensen Det norske Arbeiderparti
Bent Røiseland Venstre
Jens Haugland Det norske Arbeiderparti
Sverre Walter Rostoft Høyre
Arne Askildsen Kristelig Folkeparti

Akershus[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Halvard Lange Det norske Arbeiderparti
Hartvig Svendsen Det norske Arbeiderparti
Hartvig Caspar Christie Høyre
Liv Tomter Det norske Arbeiderparti
Hans Borgen Bondepartiet
Arne Torolf Strøm Det norske Arbeiderparti
Kristian Asdahl Høyre

Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Langhelle Det norske Arbeiderparti
Henrik Svensen Høyre
Torstein Selvik Det norske Arbeiderparti
Arthur Sundt Venstre
Kjell Gjøstein Aabrek Det norske Arbeiderparti

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Konrad Gustav Knudsen Det norske Arbeiderparti
Olaf Fredrik Watnebryn Det norske Arbeiderparti
Bernt Ingvaldsen Høyre
Astrid Skare Det norske Arbeiderparti
Olaf Sørensen Det norske Arbeiderparti
Hans Evju Bondepartiet
Olaf Knudson Høyre

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Johannes Olai Olsen Det norske Arbeiderparti
Harry Johan Olai Klippenvåg Det norske Arbeiderparti
Gotfred Johan Hølvold Norges Kommunistiske Parti
Erling Johannes Norvik Høyre

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Fjeld Det norske Arbeiderparti
Harald Johan Løbak Det norske Arbeiderparti
Reidar Magnus Aamo Det norske Arbeiderparti
Einar Frogner Bondepartiet Døde 1955. Karen Grønn-Hagen møtte 1955-57
Paul Oskar Lindberget Det norske Arbeiderparti
Alv Kjøs Høyre
Emil Løvlien Norges Kommunistiske Parti
Otto Dahl Det norske Arbeiderparti

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Jakob Martin Pettersen Det norske Arbeiderparti
Torstein Kvamme Kristelig Folkeparti
Isak Larsson Flatabø Det norske Arbeiderparti
Knut Ytre-Arne Venstre
Chr. L. Holm Høyre
Ola Olsen Kristelig Folkeparti
Knut Severin Jakobsen Vik Det norske Arbeiderparti
Ola Høyland Bondepartiet
Olav Hordvik Venstre
Hjalmar Olai Storeide Det norske Arbeiderparti

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ulrik Olsen Det norske Arbeiderparti
Einar Hareide Kristelig Folkeparti
Anton Ludvik Alvestad Det norske Arbeiderparti
Knut Olaf Andreasson Strand Venstre
Olav Rasmussen Langeland Bondepartiet
Knut Toven Kristelig Folkeparti
Ivar Kornelius Eikrem Det norske Arbeiderparti
Sverre Bernhard Nybø Høyre
Bjarne Fjærtoft Venstre
Anders Sæterøy Det norske Arbeiderparti

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Reidar Carlsen Det norske Arbeiderparti
Jens Olai Steffensen Det norske Arbeiderparti
Alfred Sigurd Nilsen Det norske Arbeiderparti
Håkon Kyllingmark Høyre
Parelius Hjalmar Bang Berntsen Det norske Arbeiderparti
Hans Berg Kristelig Folkeparti
Kolbjørn Sigurd Verner Varmann Det norske Arbeiderparti
Erling Johan Vindenes Venstre
Jonas Enge Det norske Arbeiderparti
Erling Engan Bondepartiet
Lauritz Johan Riise Høyre
Sigurd Lund Hamran Det norske Arbeiderparti

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Lars Moen Det norske Arbeiderparti
Olav Meisdalshagen Det norske Arbeiderparti
Anton Ryen Bondepartiet
Martin Smeby Det norske Arbeiderparti
Gunnar Kalrasten Det norske Arbeiderparti
Trond Halvorsen Wirstad Bondepartiet
Anders Hove Det norske Arbeiderparti

Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Einar Gerhardsen Det norske Arbeiderparti
Carl Joachim Hambro Høyre
Rakel Seweriin Det norske Arbeiderparti
Berte Rognerud Høyre
Finn Moe Det norske Arbeiderparti
Herman Smitt Ingebretsen Høyre
Trygve Bratteli Det norske Arbeiderparti
Erling Petersen Høyre
Lars Evensen Det norske Arbeiderparti
Helge Seip Venstre
Johan Strand Johansen Norges Kommunistiske Parti
Erling Wikborg Kristelig Folkeparti
Reidar Bruu Høyre

Rogaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ivar Kristiansen Hognestad Det norske Arbeiderparti
Lars Ramndal Venstre
Trond Hegna Det norske Arbeiderparti
Kjell Bondevik Kristelig Folkeparti
Ole Bergesen Høyre
Elisæus Vatnaland Bondepartiet
Jakob Martinus Remseth Det norske Arbeiderparti
Paul Ingebretsen Venstre
Endre Kristian Vestvik Kristelig Folkeparti
Peter Torleivson Molaug Høyre

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Einar Magnus Stavang Det norske Arbeiderparti
Per Severin Hjermann Bondepartiet
Anders Johanneson Bøyum Venstre
Hans Karolus Ommedal Kristelig Folkeparti
Ivar Jacobsen Norevik (død 1956) Det norske Arbeiderparti Edvard Solheim (1956–1957)

Telemark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Olav Aslakson Versto Det norske Arbeiderparti
Sverre Offenberg Løberg Det norske Arbeiderparti
Harald Selås Det norske Arbeiderparti
Neri Valen (død 1954) Venstre 1954- :Torkell Tande
Jørgen Grave Kristelig Folkeparti
Eigil Olaf Liane Det norske Arbeiderparti

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Peder Nikolai Leier Jacobsen Det norske Arbeiderparti
Ingvald Johannes Jaklin Det norske Arbeiderparti
Hans Nikolai Stavrand Venstre
Nils Kristen Jacobsen Det norske Arbeiderparti
Frithjov Meier Vik Høyre
Bjarne Daniel Solli Det norske Arbeiderparti

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Johan Wiik Det norske Arbeiderparti
Gunvald Engelstad Det norske Arbeiderparti
Jon Leirfall Bondepartiet
Leif Granli Det norske Arbeiderparti
Olav Benum Venstre
Inge Einarsen Bartnes Bondepartiet

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Amund Rasmussen Skarholt Det norske Arbeiderparti
Håkon Johnsen Det norske Arbeiderparti
Mons Løvset Høyre
Paul Martin Dahlø Det norske Arbeiderparti
Lars Sæter Kristelig Folkeparti
Per Borten Bondepartiet
Reidar Lyseth Det norske Arbeiderparti
Harald Torp Høyre
Oddmund Hoel Venstre
Johan Sigurd Karlsen Det norske Arbeiderparti

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Oscar Torp Det norske Arbeiderparti
Claudia Olsen Høyre
Torgeir Andreas Berge Det norske Arbeiderparti
Sigurd Lersbryggen Høyre
Reidar Strømdahl Det norske Arbeiderparti
Johan Andersen Det norske Arbeiderparti
Johan Møller Warmedal Høyre

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Hønsvald Det norske Arbeiderparti
Karl Henry Karlsen Det norske Arbeiderparti
Erling Fredriksfryd Høyre
Klara Amalie Skoglund Det norske Arbeiderparti
Asbjørn Solberg Kristelig Folkeparti
Henry Jacobsen Det norske Arbeiderparti
Wilhelm Engel Bredal Bondepartiet
Arthur Arntzen Det norske Arbeiderparti