Liste over stortingsrepresentanter 1973–1977

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1973

██ Sosialistisk Valgforbund

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Det Nye Folkepartiet

██ Høyre

██ Anders Langes Parti

Liste over alle stortingrepresentanter i perioden 1973 til 1977. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 155 representanter, fordelt med 62 til Det norske Arbeiderparti, 29 til Høyre, 21 til Senterpartiet, 20 til Kristelig Folkeparti, 16 til Sosialistisk Valgforbund, 4 til Anders Langes Parti, 2 til Venstre og 1 til Det Nye Folkepartiet.

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Osmund Faremo Det norske Arbeiderparti
Johannes Vågsnes Kristelig Folkeparti
Astrid Gjertsen Høyre
Thor Lund Det norske Arbeiderparti

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Engly Lie Det norske Arbeiderparti
Toralf Westermoen Kristelig Folkeparti
Kolbjørn Stordrange Høyre
Odd Lien Det norske Arbeiderparti
Ragnar Udjus Senterpartiet

Akershus[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Sonja Aase Ludvigsen Det norske Arbeiderparti
Jo Benkow Høyre
Thor Gystad Det norske Arbeiderparti
Torild Skard Sosialistisk Valgforbund
Rolf Presthus Høyre
Tønnes Madsson Andenæs Det norske Arbeiderparti
Bjørn Unneberg Senterpartiet
Egil Aarvik Kristelig Folkeparti
Erik Gjems-Onstad Anders Langes Parti
Gerd Kirste Høyre

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ragnar Christiansen Det norske Arbeiderparti
Tor Oftedal Det norske Arbeiderparti
Olaf Knudson Høyre
Kåre Øistein Hansen Sosialistisk Valgforbund
Gunnar Thorleif Hvashovd Det norske Arbeiderparti
Erland Steenberg Senterpartiet
Gunnar Johnsen Høyre

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Valter Gabrielsen Det norske Arbeiderparti
Annemarie Lorentzen Det norske Arbeiderparti
Tor Henriksen Sosialistisk Valgforbund
Thor Listau Høyre

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Odvar Nordli Det norske Arbeiderparti
Lars Holen Det norske Arbeiderparti
Johan Østby Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Kristelig Folkeparti/Venstre.
Kjell Magne Fredheim Det norske Arbeiderparti
Reidar T. Larsen Sosialistisk Valgforbund
Else Repål Det norske Arbeiderparti
Lars T. Platou Høyre
Ottar Landfald Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Kristelig Folkeparti/Venstre.

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Harry Hansen Det norske Arbeiderparti
Sverre L. Mo Kristelig Folkeparti
Per Hysing-Dahl Høyre
Arne Nilsen Det norske Arbeiderparti
Einar Nyheim Sosialistisk Valgforbund
Bergfrid Fjose Kristelig Folkeparti
Sigrid Utkilen Høyre
Sverre Helland Senterpartiet
Margit Tøsdal Det norske Arbeiderparti
Ole Myrvoll Det Nye Folkepartiet
Harald Bjarne Slettebø Anders Langes Parti
Georg Johan Jacobsen Det norske Arbeiderparti
Asbjørn Haugstvedt Kristelig Folkeparti
Håkon Randal Høyre
Aksel Fossen Det norske Arbeiderparti

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Alv Jakob Fostervoll Det norske Arbeiderparti
Odd Vigestad Kristelig Folkeparti
Arnt Gudleik Hagen Senterpartiet
Arve Berg Det norske Arbeiderparti
Hans Hammond Rossbach Venstre
Kjell Magne Bondevik Kristelig Folkeparti
Oddbjørn Sverre Langlo Høyre
Arnold Weiberg-Aurdal Senterpartiet
Kåre Stokkeland Det norske Arbeiderparti
Ola Langset Sosialistisk Valgforbund

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Rolf Hellem Det norske Arbeiderparti
Eivind Bolle Det norske Arbeiderparti
Willy Arne Wold Senterpartiet
Hanna Kvanmo Sosialistisk Valgforbund
Odd With Kristelig Folkeparti
Håkon Kyllingmark Høyre
Bjarne Mørk-Eidem Det norske Arbeiderparti
Per Karstensen Det norske Arbeiderparti
Kåre Rønning Senterpartiet
Odin Hansen Sosialistisk Valgforbund
Karl Sverre Klevstad Kristelig Folkeparti
Anne-Lise Steinbach Det norske Arbeiderparti

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Thorstein Treholt Det norske Arbeiderparti
Liv Andersen Det norske Arbeiderparti
Ola O. Røssum Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre.
Per Mellesmo Det norske Arbeiderparti
Bodil Finsveen Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre.
Rolf Furuseth Det norske Arbeiderparti
Harald U. Lied Høyre

Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Trygve Bratteli Det norske Arbeiderparti
Kåre Willoch Høyre
Aase Lionæs Det norske Arbeiderparti
Karin Hafstad Høyre
Finn Rudolf Gustavsen Sosialistisk Valgforbund
Gunnar Alf Larsen Det norske Arbeiderparti
Paul Thyness Høyre
Kåre Kristiansen Kristelig Folkeparti
Haldis Havrøy Det norske Arbeiderparti
Anders Lange Anders Langes Parti
Berit Ås Sosialistisk Valgforbund
Lars Roar Langslet Høyre
Einar Førde Det norske Arbeiderparti
Jan P. Syse Høyre
Knut Frydenlund Det norske Arbeiderparti

Rogaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Gunnar Berge Det norske Arbeiderparti
Jakob Aano Kristelig Folkeparti
Lauritz Bernhard Sirevaag Høyre
Geirmund Ihle Det norske Arbeiderparti
Karl Aasland Senterpartiet
Knut Haus Kristelig Folkeparti
Berge Furre Sosialistisk Valgforbund
Erling Erland Anders Langes Parti
Edvard Magnus Edvardsen Det norske Arbeiderparti
Kristin Kverneland Lønningdal Høyre

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Sverre Johan Juvik Det norske Arbeiderparti
John Austrheim Senterpartiet
Knut Myrstad Kristelig Folkeparti
Oddleif Fagerheim Det norske Arbeiderparti
Ambjørg Sælthun Senterpartiet

Telemark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Aslak Versto Det norske Arbeiderparti
Finn Kristensen Det norske Arbeiderparti
Arne Kielland Sosialistisk Valgforbund
Jørgen Sønstebø Kristelig Folkeparti
Hallvard Eika Venstre Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre.
Torstein Tynning Høyre

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Asbjørn Sjøthun Det norske Arbeiderparti
Johannes Gilleberg Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre.
Kirsten Myklevoll Det norske Arbeiderparti
Martin Buvik Høyre
Ottar Brox Sosialistisk Valgforbund
Per Almar Aas Kristelig Folkeparti

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Guttorm Hansen Det norske Arbeiderparti
Johan A. Vikan Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre.
Johan Støa Det norske Arbeiderparti Døde i 1973, Steiner Kvalø møtte.
Johan J. Jakobsen Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre.
Ottar Gravås Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Høyre/Kristelig Folkeparti.
Johnny Stenberg Det norske Arbeiderparti

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Liv Aasen Det norske Arbeiderparti
Roald Åsmund Bye Det norske Arbeiderparti
Otto Lyng Høyre
Kai Øverland Sosialistisk Valgforbund Aud Gustad møtte fra 27. august 1975
Per Borten Senterpartiet
Kjell Helland Det norske Arbeiderparti
Jens P. Flå Kristelig Folkeparti
Hermund Eian Høyre
Rolf Fjeldvær Det norske Arbeiderparti
Arent M. Henriksen Sosialistisk Valgforbund

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Astrid Murberg Martinsen Det norske Arbeiderparti
Odd Vattekar Høyre
Petter Furberg Det norske Arbeiderparti
Torgeir Andersen Høyre
Aslaug Fadum Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Venstre.
Åge Ramberg Kristelig Folkeparti
Alf Martin Bjørnø Det norske Arbeiderparti

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ingvar Bakken Det norske Arbeiderparti
Arvid Johanson Det norske Arbeiderparti
Svenn Thorkild Stray Høyre
Lars Korvald Kristelig Folkeparti
Liv Stubberud Det norske Arbeiderparti
Otto Hauglin Sosialistisk Valgforbund
Anton Skulberg Senterpartiet
Thorbjørn Kultorp Det norske Arbeiderparti