Liste over stortingsrepresentanter 2005–2009

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Coat of arms of Norway.svg
Norges politiske system



Stortingsbygningen er tegnet av den svenske arkitekten E.V. Langlet og stod ferdig i 1866.
Mandatfordelingen etter hvor representantene sitter:

██ Sosialistisk Venstreparti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

██ Fremskrittspartiet

██ Andre: stortingspresident, regjering, referenter.

Thorbjørn Jagland var stortingspresident i denne perioden
Fra Stortingets spørretime.
Løvene foran Stortinget er opphav til navnet «Løvebakken»

Liste over alle stortingrepresentanter i perioden 2005 til 2009. Listen omfatter alle som ble valgt til Stortinget ved stortingsvalget 2005, 12. september 2005.

Det er totalt 169 representanter[1], fordelt på 61 til Det norske Arbeiderparti, 38 til Fremskrittspartiet, 23 til Høyre, 15 til Sosialistisk Venstreparti, 11 til Kristelig Folkeparti, 11 til Senterpartiet og 10 til Venstre.

Ved valget i 2005 ble Stortinget utvidet med fire mandater, fra 165. Det velges 150 distriktsmandater i tillegg til ett utjevningsmandat fra hvert fylke (i alt 19). Den gamle ordningen med åtte utjevningsmandater fordelt på hele riket falt da bort.

Den fylkesvise oversikten nedenfor følger samme rekkefølge og alfabetiseringsprinsipp (Agder, Vest) som representantenes plassering[2] i stortingsssalen. Listen viser derfor også partienes oppslutning i det enkelte fylke, ved at den første representanten i hvert fylke kommer fra det partiet som fikk flest stemmer i fylket. Deretter følger representantene etter den beregningsmetode som brukes. Ved norske stortingsvalg brukes en modifisert versjon av St. Laguës metode; dette forklarer også hvorfor representantene fra det enkelte fylke ikke er samlet partivis.

Representantene i rosa er utjevningsmandater.

Sete Navn Parti Valgkrets Kommentarer/Supleanter
1 Ruiter, Freddy deFreddy de Ruiter Ap Aust-Agder
2 Andersen, TorbjørnTorbjørn Andersen FrP Aust-Agder
3 Løite, Inger HaldisInger Haldis Løite Ap Aust-Agder
4 Duesund, Åse Gunhild WoieÅse Gunhild Woie Duesund KrF Aust-Agder
5 Skumsvoll, HenningHenning Skumsvoll FrP Vest-Agder
6 Klungland, Rolf TerjeRolf Terje Klungland Ap Vest-Agder
7 Lilletun, JonJon Lilletun KrF Vest-Agder Dagrun Eriksen møter fast etter Lilletuns død 21.8.2006
8 Gitmark, Peter SkovholtPeter Skovholt Gitmark H Vest-Agder
9 Schmidt, ÅseÅse Schmidt FrP Vest-Agder
10 Larsen, Anne MargretheAnne Margrethe Larsen V Vest-Agder
11 Huitfeldt, AnnikenAnniken Huitfeldt Ap Akershus Statsråd fra 29. februar 2008, Gorm Kjernli møter.
12 Høglund, MortenMorten Høglund FrP Akershus
13 Petersen, JanJan Petersen H Akershus Leder Forsvarskomiteen
14 Myrli, SverreSverre Myrli Ap Akershus
15 Asmyhr, Hans FrodeHans Frode Asmyhr FrP Akershus
16 Sanner, Jan ToreJan Tore Sanner H Akershus
17 Bjørnstad, VidarVidar Bjørnstad Ap Akershus Leder Justiskomiteen
18 Reikvam, RolfRolf Reikvam SV Akershus
19 Tenden, BorghildBorghild Tenden V Akershus
20 Kjos, Kari KjønaasKari Kjønaas Kjos FrP Akershus
21 Eldegard, GunvorGunvor Eldegard Ap Akershus
22 Sjøli, Sonja IreneSonja Irene Sjøli H Akershus
23 Aasen, MarianneMarianne Aasen Ap Akershus
24 Thomsen, IbIb Thomsen FrP Akershus
25 Dahl, André OktayAndré Oktay Dahl H Akershus
26 Haga, ÅslaugÅslaug Haga Sp Akershus Statsråd 20052008, Dagfinn Sundsbø møtte.
Parlamentarisk leder fra 2008
27 Jagland, ThorbjørnThorbjørn Jagland Ap Buskerud Stortingspresident, leder Valgkomiteen
28 Knudsen, Ulf ErikUlf Erik Knudsen FrP Buskerud
29 Eng, SigrunSigrun Eng Ap Buskerud
30 Helleland, TrondTrond Helleland H Buskerud
31 Rytman, JørundJørund Rytman FrP Buskerud
32 Christoffersen, LiseLise Christoffersen Ap Buskerud
33 Bergo, Magnar LundMagnar Lund Bergo SV Buskerud
34 Micaelsen, TorgeirTorgeir Micaelsen Ap Buskerud
35 Lundteigen, Per OlafPer Olaf Lundteigen Sp Buskerud
36 Schjøtt-Pedersen, Karl EirikKarl Eirik Schjøtt-Pedersen Ap Finnmark Stabsjef ved statsministerens kontor fra des 2006.
Alf E. Jakobsen møter.
37 Nielsen, Eva M.Eva M. Nielsen Ap Finnmark
38 Fredriksen, Jan-HenrikJan-Henrik Fredriksen FrP Finnmark
39 Ballo, Olav GunnarOlav Gunnar Ballo SV Finnmark
40 Lysklætt, VeraVera Lysklætt V Finnmark
41 Brustad, SylviaSylvia Brustad Ap Hedmark Statsråd. Ivar Skulstad møter.
42 Storberget, KnutKnut Storberget Ap Hedmark Statsråd. Thomas Breen møter.
43 Bredvold, Per RoarPer Roar Bredvold FrP Hedmark
44 Trettebergstuen, AnetteAnette Trettebergstuen Ap Hedmark
45 Vedum, Trygve SlagsvoldTrygve Slagsvold Vedum Sp Hedmark
46 Faldet, EirinEirin Faldet Ap Hedmark
47 Andersen, KarinKarin Andersen SV Hedmark Leder Arbeids- og sosialkomiteen
48 Gundersen, GunnarGunnar Gundersen H Hedmark
49 Akselsen, OlavOlav Akselsen Ap Hordaland Leder Utenrikskomiteen
50 Sortevik, ArneArne Sortevik FrP Hordaland
51 Solberg, ErnaErna Solberg H Hordaland Parlamentarisk leder
52 Strøm-Erichsen, Anne-GreteAnne-Grete Strøm-Erichsen Ap Hordaland Statsråd. Dag Ole Teigen møter.
53 Hagesæter, GjermundGjermund Hagesæter FrP Hordaland
54 Sørfonn, Ingebrigt S.Ingebrigt S. Sørfonn KrF Hordaland
55 Henriksen, Per RunePer Rune Henriksen Ap Hordaland
56 Halleraker, ØyvindØyvind Halleraker H Hordaland
57 Valle, ÅgotÅgot Valle SV Hordaland
58 Sponheim, LarsLars Sponheim V Hordaland Parlamentarisk leder
59 Woldseth, Karin S.Karin S. Woldseth FrP Hordaland
60 Lydvo, Hilde MagnussonHilde Magnusson Lydvo Ap Hordaland
61 Skjælaaen, Rune J.Rune J. Skjælaaen Sp Hordaland
62 Hansen, TorbjørnTorbjørn Hansen H Hordaland
63 Dåvøy, LailaLaila Dåvøy KrF Hordaland
64 Nesvik, Harald T.Harald T. Nesvik FrP Møre og Romsdal Leder Helse- og omsorgskomiteen
65 Kristoffersen, AsmundAsmund Kristoffersen Ap Møre og Romsdal
66 Løvik, PetterPetter Løvik H Møre og Romsdal Elisabeth Røbekk Nørve møter fast etter Løviks død 3.12. 2007
67 Solholm, LodveLodve Solholm FrP Møre og Romsdal Leder Kontroll- og konstitusjonskomiteen
68 Bekkemellem, KaritaKarita Bekkemellem Ap Møre og Romsdal Statsråd 20052007. Svein Gjelseth møtte.
69 Grimstad, May-Helen MolværMay-Helen Molvær Grimstad KrF Møre og Romsdal Leder Familie- og kulturkomiteen
70 Øveraas, Eli SolliedEli Sollied Øveraas Sp Møre og Romsdal
71 Kongshaug, Leif HelgeLeif Helge Kongshaug V Møre og Romsdal
72 Jacobsen, BjørnBjørn Jacobsen SV Møre og Romsdal
73 Solberg, Hill-MartaHill-Marta Solberg Ap Nordland Parlamentarisk leder
74 Svendsen, KennethKenneth Svendsen FrP Nordland
75 Strøm, Tor-ArneTor-Arne Strøm Ap Nordland
76 Elvik, ÅsaÅsa Elvik SV Nordland
77 Ellingsen, Jan ArildJan Arild Ellingsen FrP Nordland
78 Pedersen, TornyTorny Pedersen Ap Nordland
79 Samuelsen, Alf IvarAlf Ivar Samuelsen Sp Nordland
80 Kristiansen, IvarIvar Kristiansen H Nordland
81 Ljunggren, Anna-KristinAnna-Kristin Ljunggren Ap Nordland
82 Sahl, JanJan Sahl KrF Nordland
83 Rudihagen, TorsteinTorstein Rudihagen Ap Oppland
84 Brørby, BeritBerit Brørby Ap Oppland Leder Fullmaktskomiteen
85 Nistad, Thore A.Thore A. Nistad FrP Oppland
86 Enger, Inger S.Inger S. Enger Sp Oppland
87 Hagebakken, ToreTore Hagebakken Ap Oppland Leder Kommunal- og forvaltningskomiteen
88 Johnsen, EspenEspen Johnsen Ap Oppland
89 Thommessen, OlemicOlemic Thommessen H Oppland
90 Stoltenberg, JensJens Stoltenberg Ap Oslo Statsminister. Truls Wickholm møter.
91 Foss, Per-KristianPer-Kristian Foss H Oslo
92 Hagen, Carl I.Carl I. Hagen FrP Oslo Stortingets visepresident
93 Nybakk, MaritMarit Nybakk Ap Oslo
94 Halvorsen, KristinKristin Halvorsen SV Oslo Statsråd. Heidi Sørensen møtte 20052007.
Akhtar Chaudhry møter 18. oktober 2007 –
95 Dørum, Odd EinarOdd Einar Dørum V Oslo
96 Eriksen Søreide, Ine MarieIne Marie Eriksen Søreide H Oslo Leder Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen
97 Bøhler, JanJan Bøhler Ap Oslo
98 Jensen, SivSiv Jensen FrP Oslo Parlamentarisk leder
99 Hildeng, BrittBritt Hildeng Ap Oslo
100 Holmås, HeikkiHeikki Holmås SV Oslo
101 Lønning, IngeInge Lønning H Oslo
102 Marthinsen, MarianneMarianne Marthinsen Ap Oslo
103 Tybring-Gjedde, ChristianChristian Tybring-Gjedde FrP Oslo
104 Grande, Trine SkeiTrine Skei Grande V Oslo
105 Khan, SaeraSaera Khan Ap Oslo
106 Syversen, Hans OlavHans Olav Syversen KrF Oslo
107 Vaksdal, ØyvindØyvind Vaksdal FrP Rogaland
108 Nordtun, ToreTore Nordtun Ap Rogaland
109 Høie, BentBent Høie H Rogaland
110 Høybråten, DagfinnDagfinn Høybråten KrF Rogaland Parlamentarisk leder
111 Horne, SolveigSolveig Horne FrP Rogaland
112 Sund, Eirin KristinEirin Kristin Sund Ap Rogaland
113 Solvik-Olsen, KetilKetil Solvik-Olsen FrP Rogaland
114 Vallersnes, Finn MartinFinn Martin Vallersnes H Rogaland
115 Kvassheim, GunnarGunnar Kvassheim V Rogaland Leder Energi- og miljøkomiteen
116 Opheim, TorfinnTorfinn Opheim Ap Rogaland
117 Kleppa, Magnhild MeltveitMagnhild Meltveit Kleppa Sp Rogaland Statsråd fra september 2007. Trond Lode møter.
118 Langeland, Hallgeir H.Hallgeir H. Langeland SV Rogaland
119 Tørresdal, BjørgBjørg Tørresdal KrF Rogaland
120 Sandal, ReidarReidar Sandal Ap Sogn og Fjordane Leder Finanskomiteen
121 Navarsete, Liv SigneLiv Signe Navarsete Sp Sogn og Fjordane Statsråd. Erling Sande møter.
122 Starheim, ÅgeÅge Starheim FrP Sogn og Fjordane
123 Heggø, IngridIngrid Heggø Ap Sogn og Fjordane
124 Ludvigsen, GunvaldGunvald Ludvigsen V Sogn og Fjordane
125 Hansen, Sigvald OppebøenSigvald Oppebøen Hansen Ap Telemark
126 Hoksrud, BårdBård Hoksrud FrP Telemark
127 Olsen, GunnGunn Olsen Ap Telemark
128 Aasland, Terje LienTerje Lien Aasland Ap Telemark
129 Fostervold, KåreKåre Fostervold FrP Telemark
130 Holmberg, Kari LiseKari Lise Holmberg H Telemark
131 Arnesen, Bendiks H.Bendiks H. Arnesen Ap Troms
132 Korsberg, ØyvindØyvind Korsberg FrP Troms
133 Bjørnflaten, Anne MaritAnne Marit Bjørnflaten Ap Troms
134 Amundsen, Per-WillyPer-Willy Amundsen FrP Troms
135 Jensen, LenaLena Jensen SV Troms
136 Knutsen, Tove KarolineTove Karoline Knutsen Ap Troms
137 Aspaker, ElisabethElisabeth Aspaker H Troms
138 Hanssen, Bjarne HåkonBjarne Håkon Hanssen Ap Nord-Trøndelag Statsråd. Arild Stokkan-Grande møter.
139 Kristoffersen, Gerd JanneGerd Janne Kristoffersen Ap Nord-Trøndelag
140 Brekk, Lars PederLars Peder Brekk Sp Nord-Trøndelag Statsråd fra juni 2008. Anna Ceselie Brustad møter
Var parlamentarisk leder 2005-08
141 Eriksson, RobertRobert Eriksson FrP Nord-Trøndelag
142 Ryan, IngeInge Ryan SV Nord-Trøndelag Parlamentarisk leder
143 Skjelstad, André NikolaiAndré Nikolai Skjelstad V Nord-Trøndelag
144 Giske, TrondTrond Giske Ap Sør-Trøndelag Statsråd. Arne L. Haugen møter.
145 Gjul, Gunn KarinGunn Karin Gjul Ap Sør-Trøndelag Knut Gravråk møtte i hennes permisjon
146 Sandberg, PerPer Sandberg FrP Sør-Trøndelag
147 Brende, BørgeBørge Brende H Sør-Trøndelag Direktør i Verdens økonomiske forum fra 2008.
Linda Cathrine Hofstad Helleland møter.[3]
148 Djupedal, ØysteinØystein Djupedal SV Sør-Trøndelag Statsråd 20052007, Ingvild Vaggen Malvik møtte.
149 Asphjell, JoroddJorodd Asphjell Ap Sør-Trøndelag
150 Moe, Ola BortenOla Borten Moe Sp Sør-Trøndelag
151 Lien, TordTord Lien FrP Sør-Trøndelag
152 Hansen, Eva KristinEva Kristin Hansen Ap Sør-Trøndelag
153 Lånke, Ola T.Ola T. Lånke KrF Sør-Trøndelag
154 Andersen, Dag TerjeDag Terje Andersen Ap Vestfold Statsråd fra 30. september 2006. Silvia Kosmo møter.
155 Width, Per OvePer Ove Width FrP Vestfold
156 Flåtten, SveinSvein Flåtten H Vestfold
157 Mandt-Bartholsen, SonjaSonja Mandt-Bartholsen Ap Vestfold
158 Anundsen, AndersAnders Anundsen FrP Vestfold
159 Gullvåg, SteinarSteinar Gullvåg Ap Vestfold
160 Thorkildsen, Inga MarteInga Marte Thorkildsen SV Vestfold
161 Øye, SigneSigne Øye Ap Østfold
162 Leirstein, UlfUlf Leirstein FrP Østfold
163 Hansen, Svein RoaldSvein Roald Hansen Ap Østfold
164 Gåsvatn, Jon JægerJon Jæger Gåsvatn FrP Østfold
165 Engeset, MartinMartin Engeset H Østfold
166 Johansen, IreneIrene Johansen Ap Østfold
167 Giltun, VigdisVigdis Giltun FrP Østfold
168 Hansen, MayMay Hansen SV Østfold
169 Holten Hjemdal, Line HenrietteLine Henriette Holten Hjemdal KrF Østfold

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Listen opplyser om fast møtende vararepresentanter som følge av dødsfall eller regjeringsoppgaver, men utelater vararepresentanter som møtte pga svangerskapspermisjon, sykdom eller andre private forhold
  2. ^ Stortinget.noRepresentantene og regjeringens plassering i stortingssalen.
  3. ^ Aftenposten 22. september 2008 Brende får toppjobb

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons Commons: Stortingsrepresentanter 2005–2009 – bilder, video eller lyd