Liste over stortingsrepresentanter 1985–1989

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1985

██ Sosialistisk Venstreparti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Høyre

██ Fremskrittspartiet

Liste over alle stortingrepresentanter i peroiden 1985 til 1989. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 157 representanter, fordelt med 71 til Det norske Arbeiderparti, 50 til Høyre, 16 til Kristelig Folkeparti, 12 til Senterpartiet, 6 til Sosialistisk Venstreparti og 2 til Fremskrittspartiet.

I løpet av perioden avgikk tre stortingsrepresentanter ved døden. Dette var Knut Frydenlund (d. 26. februar 1987), Bjørn Erling Ytterhorn (d. 12. september 1987) og Rolf Presthus (d. 1. januar 1988). Disse ble erstattet av henholdsvis Marit Nybakk, Hans J. Røsjorde og Eva R. Finstad.

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Brit Hoel Det norske Arbeiderparti
Astrid Gjertsen Høyre
Asbjørn Andersen Det norske Arbeiderparti
Helga Haugen Kristelig Folkeparti

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Tore Austad Høyre
Sigurd Verdal Det norske Arbeiderparti
Harald Synnes Kristelig Folkeparti
Ole Frithjof Klemsdal Høyre
Aud Blattmann Det norske Arbeiderparti

Akershus[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Jo Benkow Høyre
Reiulf Steen Det norske Arbeiderparti
Rolf Presthus Høyre
Helen Marie Bøsterud Det norske Arbeiderparti
Kaci Kullmann Five Høyre
Terje Granerud Det norske Arbeiderparti
Anne Enger Lahnstein Senterpartiet
Carl Fredrik Lowzow Høyre
Anneliese Dørum Det norske Arbeiderparti
Jan Petersen Høyre
Tora Aasland Sosialistisk Venstreparti
Thor-Eirik Gulbrandsen Det norske Arbeiderparti

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Erik Dalheim Det norske Arbeiderparti
Mona Røkke Høyre
Kirsti Kolle Grøndahl Det norske Arbeiderparti
Hallgrim Berg Høyre
Olaf Øen Det norske Arbeiderparti
Johan Buttedahl Senterpartiet
Aase Moløkken Det norske Arbeiderparti

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Oddvar J. Majala Det norske Arbeiderparti
Oddrunn Pettersen Det norske Arbeiderparti
Steinar Eriksen Høyre
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen Det norske Arbeiderparti

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Kjell Borgen Det norske Arbeiderparti
Anne-Lise Bakken Det norske Arbeiderparti
Johan C. Løken Høyre
Sigbjørn Johnsen Det norske Arbeiderparti
Eirin Faldet Det norske Arbeiderparti
Ragnhild Queseth Haarstad Senterpartiet
Kjell Magne Fredheim Det norske Arbeiderparti
Magnar Sortåsløkken Sosialistisk Venstreparti

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Hallvard Bakke Det norske Arbeiderparti
Arne Skauge Høyre
Grete Knudsen Det norske Arbeiderparti
Inger-Lise Skarstein Høyre
Svein Alsaker Kristelig Folkeparti
Leiv Stensland Det norske Arbeiderparti
Arne Alsåker Spilde Høyre
Ranveig Frøiland Det norske Arbeiderparti
Nils O. Golten Høyre
Britt Harkestad Kristelig Folkeparti
Magnus Stangeland Senterpartiet
Bjarne Kristiansen Det norske Arbeiderparti
Brita Borge Høyre
Kjellbjørg Lunde Sosialistisk Venstreparti
Bjørn Erling Ytterhorn Fremskrittspartiet

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Arve Berg Det norske Arbeiderparti
Inger Koppernæs Høyre
Kjell Magne Bondevik Kristelig Folkeparti
Mary Eide Det norske Arbeiderparti
Anders Talleraas Høyre
Rikard Olsvik Det norske Arbeiderparti
Gudmund Restad Senterpartiet
Kjell Furnes Kristelig Folkeparti
Ingvard Sverdrup Høyre
Laila Kaland Det norske Arbeiderparti

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Bjarne Mørk-Eidem Det norske Arbeiderparti
Petter Thomassen Høyre
Ragna Berget Jørgensen Det norske Arbeiderparti
Finn Knutsen Det norske Arbeiderparti
Hanna Kvanmo Sosialistisk Venstreparti
Thea Knutzen Høyre
Åshild Hauan Det norske Arbeiderparti
Inger Pedersen Det norske Arbeiderparti
Hans Svendsgård Høyre
Dag Jostein Fjærvoll Kristelig Folkeparti
Peter Angelsen Senterpartiet
Jan-Olav Ingvaldsen Det norske Arbeiderparti

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Haakon Blankenborg Det norske Arbeiderparti
Berit Brørby Det norske Arbeiderparti
Harald U. Lied Høyre
Johan M. Nyland Det norske Arbeiderparti
Lars Velsand Senterpartiet
Marie Brenden Det norske Arbeiderparti
Åge Hovengen Det norske Arbeiderparti

Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Kåre Willoch Høyre
Gro Harlem Brundtland Det norske Arbeiderparti
Astrid Nøklebye Heiberg Høyre
Einar Førde Det norske Arbeiderparti
Jan P. Syse Høyre
Thorbjørn Berntsen Det norske Arbeiderparti
Lars Roar Langslet Høyre
Theo Koritzinsky Sosialistisk Venstreparti
Sissel Rønbeck Det norske Arbeiderparti
Annelise Høegh Høyre
Kåre Kristiansen Kristelig Folkeparti statsråd, Eleonore Bjartveit møtte
Per-Kristian Foss Høyre
Knut Frydenlund Det norske Arbeiderparti
Carl I. Hagen Fremskrittspartiet
Anders C. Sjaastad Høyre statsråd, Hallfrid Nybø møtte

Rogaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Sverre Mauritzen Høyre
Gunnar Berge Det norske Arbeiderparti
John S. Tveit Kristelig Folkeparti
Marit Løvvig Høyre
Gunn Vigdis Olsen-Hagen Det norske Arbeiderparti
Lars Storhaug Høyre
Hans Frette Det norske Arbeiderparti
Ole Gabriel Ueland Senterpartiet
Borghild Røyseland Kristelig Folkeparti
Gunnar Fatland Høyre

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Kåre Øvregard Det norske Arbeiderparti
Lars Lefdal Høyre
Leiv Blakset Senterpartiet
Kjell Opseth Det norske Arbeiderparti
Lars Gunnar Lie Kristelig Folkeparti

Telemark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ingeborg Botnen Det norske Arbeiderparti
Jan Helge Jansen Høyre
Kjell Bohlin Det norske Arbeiderparti
Ragnhild Barland Det norske Arbeiderparti
Solveig Sollie Kristelig Folkeparti
Ingvald Godal Høyre

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Asbjørn Sjøthun Det norske Arbeiderparti
Arnljot Norwich Høyre
Ranja Hauglid Det norske Arbeiderparti
Rolf Nilssen Det norske Arbeiderparti
Margit Hansen-Krone Høyre
Per Aas Kristelig Folkeparti

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Inger Lise Gjørv Det norske Arbeiderparti
Johan J. Jakobsen Senterpartiet
Roger Gudmundseth Det norske Arbeiderparti
Wenche Frogn Sellæg Høyre
Inge Staldvik Det norske Arbeiderparti
Reidar Due Senterpartiet

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Liv Aasen Det norske Arbeiderparti
Magnar G. Huseby Høyre
Jostein Berntsen Det norske Arbeiderparti
Siri Frost Sterri Høyre
Kjell Helland Det norske Arbeiderparti
Marit Rotnes Det norske Arbeiderparti
Oddbjørn Hågård Senterpartiet
Harald Ellefsen Høyre
Arent M. Henriksen Sosialistisk Venstreparti
Kåre Gjønnes Kristelig Folkeparti

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Thor Knudsen Høyre
Ernst Wroldsen Det norske Arbeiderparti
Ingrid I. Willoch Høyre
Karin Lian Det norske Arbeiderparti
Morten Steenstrup Høyre
Åge Ramberg Kristelig Folkeparti
Jørgen Kosmo Det norske Arbeiderparti

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Gunnar Skaug Det norske Arbeiderparti
Georg Apenes Høyre
Tom Thoresen Det norske Arbeiderparti
Sigurd Holemark Høyre
Åsa Solberg Iversen Det norske Arbeiderparti
Reidun Andreassen Det norske Arbeiderparti
Bente Bakke Høyre
Odd Steinar Holøs Kristelig Folkeparti