Liste over stortingsrepresentanter 1958–1961

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1957

██ Norges Kommunistiske Parti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

Liste over alle stortingrepresentanter i perioden 1958 til 1961. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 150 representanter, fordelt med 78 til Det norske Arbeiderparti, 29 til Høyre, 15 til Bondepartiet, 15 til Venstre, 12 til Kristelig Folkeparti og 1 til Norges Kommunistiske Parti.

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Magnhild Hagelia Det norske Arbeiderparti
Bjarne Henry Henriksen Det norske Arbeiderparti
Alfred Thommesen Høyre
Birger Breivik Kristelig Folkeparti

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Jens Haugland Det norske Arbeiderparti
Bent Røiseland Venstre
Ole Jørgensen Det norske Arbeiderparti
Trygve Haugeland Bondepartiet
Kaare Steel Groos Høyre

Akershus[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Halvard Lange Det norske Arbeiderparti
Hartvig Svendsen Det norske Arbeiderparti
Hartvig Caspar Christie Høyre
Liv Tomter Det norske Arbeiderparti
John Lyng Høyre
Arne Torolf Strøm Det norske Arbeiderparti
Hans Borgen Bondepartiet

Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Langhelle Det norske Arbeiderparti
Henrik Svensen Høyre
Torstein Selvik Det norske Arbeiderparti
Gunnar Garbo Venstre
Ragnvald Mikal Andersen Det norske Arbeiderparti

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Olaf Fredrik Watnebryn Det norske Arbeiderparti
Ragnar Christiansen Det norske Arbeiderparti
Bernt Ingvaldsen Høyre
Guri Johannessen Det norske Arbeiderparti
Gunnar Mykstu Det norske Arbeiderparti
Botolv Bråtalien Bondepartiet
Olaf Knudson Høyre

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Johannes Olai Olsen Det norske Arbeiderparti
Harry Johan Olai Klippenvåg Det norske Arbeiderparti
Erling Johannes Norvik Høyre Valgt på fellesliste Høyre/Venstre
Harald Nicolai Samuelsberg Det norske Arbeiderparti

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Fjeld Det norske Arbeiderparti
Harald Johan Løbak Det norske Arbeiderparti
Reidar Magnus Aamo Det norske Arbeiderparti
Ole Rømer Aagaard Sandberg Bondepartiet
Paul Oskar Lindberget Det norske Arbeiderparti
Alv Kjøs Høyre
Otto Dahl Det norske Arbeiderparti
Emil Løvlien Norges Kommunistiske Parti Siste representant valgt inn for NKP

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Jakob Martin Pettersen Det norske Arbeiderparti
Torstein Kvamme Kristelig Folkeparti
Isak Larsson Flatabø Det norske Arbeiderparti
Knut Ytre-Arne Venstre
Chr. L. Holm Høyre
Lars Leiro Bondepartiet
Knut Severin Jakobsen Vik Det norske Arbeiderparti
Ola Olsen Kristelig Folkeparti
Olav Hordvik Venstre
Hjalmar Olai Storeide Det norske Arbeiderparti

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ulrik Olsen Det norske Arbeiderparti
Einar Hareide Kristelig Folkeparti
Peter Kjeldseth Moe Det norske Arbeiderparti
Bjarne Fjærtoft Venstre
Olav Rasmussen Langeland Bondepartiet
Ivar Kornelius Eikrem Det norske Arbeiderparti
Knut Toven Kristelig Folkeparti
Sverre Bernhard Nybø Høyre
Sivert Todal Venstre
Anders Sæterøy Det norske Arbeiderparti

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Kolbjørn Sigurd Verner Varmann Det norske Arbeiderparti
Reidar Carlsen Det norske Arbeiderparti
Parelius Hjalmar Bang Berntsen Det norske Arbeiderparti
Håkon Kyllingmark Høyre
Sigurd Lund Hamran Det norske Arbeiderparti
Hans Berg Kristelig Folkeparti
Erling Engan Bondepartiet
Jonas Enge Det norske Arbeiderparti
Harald Warholm Høyre
Peter Ovald Reinsnes Det norske Arbeiderparti
Erling Johan Vindenes Venstre
Margith Johanne Munkebye Det norske Arbeiderparti

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Olav Meisdalshagen Det norske Arbeiderparti
Oskar Skogly Det norske Arbeiderparti
Trond Halvorsen Wirstad Bondepartiet
Gunnar Kalrasten Det norske Arbeiderparti
Thorstein Treholt Det norske Arbeiderparti
Guttorm Granum Høyre
Einar Hovdhaugen Bondepartiet

Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Einar Gerhardsen Det norske Arbeiderparti
Berte Rognerud Høyre
Konrad Mathias Nordahl Det norske Arbeiderparti
Erling Petersen Høyre
Rakel Seweriin Det norske Arbeiderparti
Reidar Bruu Høyre
Finn Moe Det norske Arbeiderparti
Kåre Willoch Høyre
Trygve Bratteli Det norske Arbeiderparti
Per Lønning Høyre
Aase Lionæs Det norske Arbeiderparti
Helge Seip Venstre
Erling Wikborg Kristelig Folkeparti

Rogaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Trond Hegna Det norske Arbeiderparti
Lars Ramndal Venstre
Jakob Martinus Remseth Det norske Arbeiderparti
Kjell Bondevik Kristelig Folkeparti
Ole Bergesen Høyre
Lars Elisæus Vatnaland Bondepartiet
Sunniva Hakestad Møller Det norske Arbeiderparti
Paul Ingebretsen Venstre
Karl J. Brommeland Kristelig Folkeparti
Peter Torleivson Molaug Høyre

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Einar Magnus Stavang Det norske Arbeiderparti
Per Severin Hjermann Bondepartiet
Anders Johanneson Bøyum Venstre
Hans Offerdal Det norske Arbeiderparti
Hans Karolus Ommedal Kristelig Folkeparti

Telemark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Olav Aslakson Versto Det norske Arbeiderparti
Sverre Offenberg Løberg Det norske Arbeiderparti
Halvor Bunkholt Bondepartiet Valgt på fellesliste Høyre/Bondepartiet
Harald Selås Det norske Arbeiderparti
Torkell Tande Venstre
Eigil Olaf Liane Det norske Arbeiderparti

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Peder Nikolai Leier Jacobsen Det norske Arbeiderparti
Ingvald Johannes Jaklin Det norske Arbeiderparti
Nils Kristen Jacobsen Det norske Arbeiderparti
Frithjov Meier Vik Høyre
Hans Nikolai Stavrand Venstre
Bjarne Daniel Solli Det norske Arbeiderparti

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Gustav Adolf Sjaastad Det norske Arbeiderparti
Jon Leirfall Bondepartiet
Gunvald Engelstad Det norske Arbeiderparti
Leif Granli Det norske Arbeiderparti
Olav Benum Venstre
Inge Einarsen Bartnes Bondepartiet

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Kristian Lysø Det norske Arbeiderparti
Håkon Johnsen Det norske Arbeiderparti
Mons Arntsen Løvset Høyre
Johan Sigurd Karlsen Det norske Arbeiderparti
Lars Sæter Kristelig Folkeparti
Per Borten Bondepartiet
Iver Johan Unsgård Det norske Arbeiderparti
Otto Lyng Høyre
Andreas Wormdahl Det norske Arbeiderparti
Oddmund Hoel Venstre

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Oscar Torp Det norske Arbeiderparti
Claudia Olsen Høyre Valgt på fellesliste Høyre/Bondepartiet
Torgeir Andreas Berge Det norske Arbeiderparti
Johan Møller Warmedal Høyre Valgt på fellesliste Høyre/Bondepartiet
Reidar Strømdahl Det norske Arbeiderparti
Bjarne Støtvig Høyre Valgt på fellesliste Høyre/Bondepartiet
Johan Andersen Det norske Arbeiderparti

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Hønsvald Det norske Arbeiderparti
Ingvar Bakken Det norske Arbeiderparti
Erling Fredriksfryd Høyre
Henry Jacobsen Det norske Arbeiderparti
Asbjørn Solberg Kristelig Folkeparti
Martha Frederikke Johannessen Det norske Arbeiderparti
Arvid Johanson Det norske Arbeiderparti
Svenn Thorkild Stray Høyre