Liste over kirker i Oppland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over kirker i Oppland lister kirkebygg i Den norske kirke og andre kristne kirkebygg i Oppland.

Den norske kirke er i fylket underlagt Hamar bispedømme med prostiene Nord-Gudbrandsdal prosti, Sør-Gudbrandsdal prosti, Toten prosti, Valdres prosti og Hadeland og Land prosti.

Dersom ikke annet er angitt er det kirkegård på stedet.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Dombås kirke 1939 Hamar Nord-Gudbrandsdal Dombås Dovre 62°4′30,02″N 9°7′28,55″Ø Dombaaskirke-Norway-HH.jpg
Dovre kirke 1736 Hamar Nord-Gudbrandsdal Dovre Dovre 61°59′17,66″N 9°14′50,71″Ø Dovre kyrkje.jpg
Eysteinskyrkja 1969 Hamar Nord-Gudbrandsdal Dovre ikke kirkegård 62°13′20,71″N 9°34′6,28″Ø Eysteinskirka.jpg
Bruflat kirke 1750 Hamar Valdres Bruflat Etnedal 60°53′16″N 9°38′21″Ø Bruflat kirke, Etnedal.jpg
Nord-Etnedal kirke 1866 Hamar Valdres Nord-Etnedal Etnedal 61°1′31,34″N 9°30′2″Ø Nord-Etnedal kirke, Etnedal.jpg
Aulstad kirke 1864 Hamar Sør-Gudbrandsdal Aulstad Gausdal 61°16′24,272″N 10°0′13,921″Ø Aulstad kirke.JPG
Follebu kirke 1260 Hamar Sør-Gudbrandsdal Follebu Gausdal 61°13′33,6″N 10°16′3,54″Ø Follebu kirke.JPG
Skei fjellkirke 2001 Hamar Sør-Gudbrandsdal Gausdal ikke kirkegård 61°20′40″N 10°04′37″Ø Skei fjellkirke.JPG
Svatsum kirke 1860 Hamar Sør-Gudbrandsdal Svatsum Gausdal 61°19′09″N 9°51′21″Ø Svatsum kirke.JPG
Vestre Gausdal kirke 1784 Hamar Sør-Gudbrandsdal Vestre Gausdal Gausdal 61°12′01″N 10°08′51″Ø Vestre Gausdal kirke.JPG
Østre Gausdal kirke 1250 Hamar Sør-Gudbrandsdal Østre Gausdal Gausdal 61°15′27″N 10°09′19″Ø Østre Gausdal kirke - 2.JPG
Biri kirke 1777 Hamar Toten Biri Gjøvik gml kirkegård ved kirken, ny (1942) borti veien 60°57′32,800″N 10°35′31,898″Ø Biri kirke.jpg
Bråstad kirke 1963 Hamar Toten Bråstad Gjøvik urnelund 60°50′37,91″N 10°39′41,41″Ø Bråstad kirke.JPG
Engehaugen kirke 1994 Hamar Toten Engehaugen Gjøvik ikke kirkegård 60°46′26,13″N 10°40′12,31″Ø Engehaugen kirke.JPG
Gjøvik kapell 1911 Hamar Toten Gjøvik 60°47′15″N 10°41′58″Ø Gjøvik kapell.JPG
Gjøvik baptistkirke Det Norske Baptistsamfunn Gjøvik ikke kirkegård 60°47′04″N 10°38′33″Ø Gjøvik baptistkirke.jpg
Gjøvik kirke 1882 Hamar Toten Gjøvik Gjøvik ikke kirkegård 60°47′53,03″N 10°41′15,96″Ø Gjøvik kirke.jpg
Hunn kapell 1958 Hamar Toten Gjøvik også krematorium 60°48′9,2″N 10°40′20,88″Ø Hunn Kapell.jpg
Hunn kirke 1968 Hamar Toten Hunn Gjøvik ikke kirkegård 60°47′38,486″N 10°39′24,257″Ø Hunn kirke.JPG
Nykirke 1872 Hamar Toten Snertingdal Gjøvik 60°53′51,87″N 10°20′19,76″Ø Nykirke i Snertingdal.jpg
Seegård kirke 1997 Hamar Toten Snertingdal Gjøvik 60°52′49,34″N 10°27′45,32″Ø Seegard kirke.jpg
Vardal kirke 1803 Hamar Toten Vardal Gjøvik 60°48′58,064″N 10°31′29,647″Ø Vardal kirke.JPG
Grinaker stavkirke 1100-tallet Hamar Hadeland og Land Gran ikke kirkegård; revet 1866 60°24′8,9429″N 10°29′3,8169″Ø Grinaker kirketuft.JPG
Grymyr kirke 2003 Hamar Hadeland og Land Gran/Tingelstad Gran 60°20′25,95″N 10°24′14,58″Ø Grymyr church (front), Gran, Norway.jpg
Mariakirken på Gran 1150 (ca.) Hamar Hadeland og Land Gran/Tingelstad Gran 60°21′59,28″N 10°31′46,13″Ø Sisterchurches at Gran, Mariachurch.jpg
Moen kirke 1914 Hamar Hadeland og Land Moen/Ål Gran 60°24′54,52″N 10°32′41,72″Ø Moen chapel, Gran, Norway.JPG
Nes kirke 1730 Hamar Hadeland og Land Brandbu Gran 60°25′51,79″N 10°27′16,24″Ø Nes church, Gran, Norway.JPG
Nikolaikirken på Gran 1150 (ca.) Hamar Hadeland og Land Gran/Tingelstad Gran 60°22′0,35″N 10°31′46,02″Ø Sisterchurches at Gran, Nicolaychurch.jpg
Røysum kapell 1920 Hamar Gran ved Røysumtunet Habiliteringssenter;
ikke kirkegård
60°23′30″N 10°31′45″Ø Røysum kapell.JPG
Sørum kirke 1861 Hamar Hadeland og Land Bjoneroa Gran 60°31′0″N 10°17′47″Ø Sørum church, Gran, Norway.jpg
Tingelstad gamle kirke 1220 (ca.) Hamar Hadeland og Land Gran/Tingelstad Gran ikke kirkegård 60°23′38,05″N 10°30′36,82″Ø Tingelstad old church, Gran.jpg
Tingelstad kirke 1866 Hamar Hadeland og Land Gran/Tingelstad Gran 60°23′43,08″N 10°29′8,95″Ø Tingelstad new church, Gran.jpg
Ål kirke 1929 Hamar Hadeland og Land Moen/Ål Gran 60°21′29,94″N 10°35′8,35″Ø Ål church, Gran, Norway.JPG
Jevnaker kirke 1834 Hamar Hadeland og Land Jevnaker Jevnaker 60°15′27,738″N 10°26′3,9336″Ø Jevnaker kirke.jpg
Randsfjord kirke 1916 Hamar Hadeland og Land Jevnaker Jevnaker 60°14′16,5″N 10°22′51,6″Ø Randsfjord kirke.JPG
Lesja kirke 1749 Hamar Nord-Gudbrandsdal Lesja og Lesjaverk Lesja 62°6′43,79″N 8°51′14,23″Ø Lesja kyrkje.jpg
Lesjaskog kirke 1697 Hamar Nord-Gudbrandsdal Lesja og Lesjaskog Lesja 62°13′59,14″N 8°20′49,48″Ø Lesjaskog kyrkje crop.jpg
Lesjaverk kirke 1964 Hamar Nord-Gudbrandsdal Lesja og Lesjaskog Lesja 62°11′20,029″N 8°33′5,3388″Ø Lesjaverk kirke.jpg
Sjong seterkapell 1981 Hamar Nord-Gudbrandsdal Lesja ikke kirkegård 62°13′9,54″N 8°52′16,64″Ø Sjong seterkapell.JPG
Fiskerkapellet 1459 Privat Lillehammer museumskirke 61°06′39″N 10°28′45″Ø Fiskarkapellet 1928 Wilse.jpeg
Fåberg kirke 1727 Hamar Sør-Gudbrandsdal Fåberg Lillehammer 61°9′37,1″N 10°22′18,3″Ø Fåberg church Lillehammer.jpg
Garmo stavkirke 1200 (ca.) Hamar Sør-Gudbrandsdal Lillehammer ikke kirkegård 61°06′29″N 10°28′50″Ø Garmo Stave Church Winter (edited).JPG
Jørstadmoen krigskirkegård Lillehammer 61°9′4,42″N 10°22′47,3″Ø Jørstadmoen krigskirkegård.JPG
Leirvika gravplass Lillehammer nedlagt ca. 1908 61°06′43″N 10°25′48″Ø Leirvika gravplass.jpg
Lillehammer adventkirke 1974 Adventkirken Lillehammer ikke kirkegård 61°05′58″N 10°29′04″Ø Lillehammer adventkirke.jpg
Lillehammer baptistkirke 1974 Det Norske Baptistsamfunn Lillehammer ikke kirkegård 61°08′02″N 10°27′03″Ø Lillehammer baptistkirke.JPG
Lillehammer kirke 1882 Hamar Sør-Gudbrandsdal Lillehammer Lillehammer 61°6′41,74″N 10°27′49,92″Ø Lillehammer church.jpg
Mariakirken på Lillehammer 1970 Oslo katolske bispedømme Lillehammer Lillehammer ikke kirkegård 61°06′26″N 10°28′01″Ø Mariakirken Lillehammer.JPG
Nordre gravlund Hamar Sør-Gudbrandsdal Lillehammer 61°07′23″N 10°27′13″Ø Nordre gravlund Lillehammer.JPG
Nordre Ål kirke 1994 Hamar Sør-Gudbrandsdal Nordre Ål Lillehammer 61°8′3,5″N 10°28′2,47″Ø Nordre Ål kirke.jpg
Nordseter fjellkirke 1964 Hamar Sør-Gudbrandsdal Lillehammer ikke kirkegård 61°10′31″N 10°37′01″Ø Nordseter fjellkirke.jpg
Saksumdal kirke 1875 Hamar Sør-Gudbrandsdal Saksumdal Lillehammer 61°6′48,524″N 10°18′20,718″Ø Saksumdal kirke.JPG
Søre Ål kirke 1964 Hamar Sør-Gudbrandsdal Søre Ål Lillehammer 61°05′24,1″N 10°28′29,39″Ø Søre Ål kirke Lillehammer.jpg
Vingrom kirke 1908 Hamar Sør-Gudbrandsdal Vingrom Lillehammer 61°4′20,17″N 10°25′47,21″Ø Vingrom kirke 01.JPG
Bøverdal kirke 1864 Hamar Nord-Gudbrandsdal Bøverdalen Lom 61°43′11,11″N 8°20′40,12″Ø Bøverdal kirke -16.jpg
Garmo kirke 1879 Hamar Nord-Gudbrandsdal Garmo Lom 61°50′50,62″N 8°48′16,01″Ø Garmo kyrkje.jpg
Lom stavkirke 1185 (ca.) Hamar Nord-Gudbrandsdal Lom Lom 61°50′22,945″N 8°33′58,176″Ø Iglesia vikinga en LOM,Noruega.jpg
Grua kirke 1924 Hamar Hadeland og Land Grua/Harestua Lunner 60°15′19,84″N 10°39′44,1″Ø Grua kirke - 2012-09-30 at 11-00-14.jpg
Harestua kapell 2001 Hamar Hadeland og Land Grua/Harestua Lunner ikke kirkegård 60°12′44″N 10°42′35″Ø Harestua kapell.JPG
Lunner kirke 1150 (ca.) Hamar Hadeland og Land Lunner Lunner 60°18′26,72″N 10°33′25,9″Ø Lunner church 2.jpg
Oppdalen kapell 1914 Hamar Hadeland og Land Lunner Lunner 60°18′13,29″N 10°38′57,12″Ø Lunner Oppdalen kirke rk 85224 IMG 3408.JPG
Aurdal fjellkirke 1966 Hamar Valdres Aurdal Nord-Aurdal ikke kirkegård 60°57′7,3728″N 9°25′37,506″Ø Aurdal fjellkirke.JPG
Aurdal kirke 1737 Hamar Valdres Aurdal Nord-Aurdal 60°55′27,934″N 9°24′48,532″Ø Aurdal kirke.jpg
Skrautvål kirke 1785 Hamar Valdres Skrautvål Nord-Aurdal 61°1′47,993″N 9°12′43,754″Ø Skrautvål kirke.jpg
Strand kirke 1735 Hamar Valdres Svenes Nord-Aurdal 60°58′31,62″N 9°10′52,33″Ø Strand kirke Valdres.jpg
Tingnes kirke 1972 Hamar Valdres Tingnes Nord-Aurdal 60°59′02″N 9°15′30″Ø Tingnes kirke.JPG
Tisleidalen kirke 1957 Hamar Valdres Tisleidalen Nord-Aurdal 60°52′8,57″N 9°13′2,95″Ø Tisleidalen kapell.jpg
Ulnes kirke 1250 Hamar Valdres Ulnes Nord-Aurdal 60°59′41,87″N 9°6′50,15″Ø Ulnes kyrkje svartkvitt 2009.jpg
Kvam kirke 1952 Hamar Nord-Gudbrandsdal Kvam Nord-Fron 61°39′56,181″N 9°41′39,702″Ø Kvam church, Nord-Fron, Norway (Rear).JPG
Kvikne kirke 1764 Hamar Nord-Gudbrandsdal Kvikne Nord-Fron 61°34′27,70″N 9°35′15,75″Ø Kvikne church, Nord-Fron, Norway.jpg
Skåbu kirke 1927 Hamar Nord-Gudbrandsdal Skåbu Nord-Fron 61°31′43″N 9°24′57″Ø Skåbu church, Nord-Fron, Norway.JPG
Sødorp kapell 1929 Hamar Nord-Gudbrandsdal Sødorp Nord-Fron 61°35′19,97″N 9°46′52,75″Ø Sødorp kapell fra sørvest 14 juli 2004.jpg
Sødorp kirke 1752 Hamar Nord-Gudbrandsdal Sødorp Nord-Fron 61°35′56″N 9°44′6″Ø Sødorp church, Nord-Fron, Norway.jpg
Haugner kirke 1950 Hamar Hadeland og Land Nordsinni Nordre Land 60°51′8,1684″N 9°58′44,468″Ø Haugner kirke.JPG
Kinn kirke 1956 Hamar Hadeland og Land Torpa Nordre Land 60°56′12,18″N 10°7′44,98″Ø Kinn kirke.jpg
Lunde kirke 1769 Hamar Hadeland og Land Lunde Nordre Land 60°55′55,110″N 10°2′30,728″Ø Lunde kirke (vest-Torpa).JPG
Nordsinni kirke 1758 Hamar Hadeland og Land Nordsinni Nordre Land 60°50′29,14″N 9°57′30,71″Ø Nordsinni kirke.JPG
Vølstad kirke 1959 Hamar Hadeland og Land Østsinni Nordre Land 60°50′44,088″N 10°11′3,5736″Ø Vølstad kirke.JPG
Østsinni kirke 1877 Hamar Hadeland og Land Østsinni Nordre Land 60°50′56,71″N 10°4′43,49″Ø Ostsinni-kirke-Dokka.jpg
Åmot kirke 1823 Hamar Hadeland og Land Torpa Nordre Land 60°59′48″N 010°02′48″Ø AamotkirkeTorpa.jpg
Fåvang kirke 1630 Hamar Sør-Gudbrandsdal Fåvang Ringebu 61°25′37,67″N 10°13′13,32″Ø Fåvang kirke.JPG
Fåvangfjellet sportskapell 1974 Hamar Sør-Gudbrandsdal Ringebu ikke kirkegård 61°25′15,91″N 10°23′33,49″Ø Fåvangfjellet sportskapell.JPG
Ringebu stavkirke 1220 (ca.) Hamar Sør-Gudbrandsdal Ringebu Ringebu 61°30′32″N 10°10′24″Ø Ringebu stavkirke 2009-03-19.jpg
Ringebu ungdomssenter 1972 Hamar Sør-Gudbrandsdal Ringebu 61°31′53″N 10°08′19″Ø Ringebu ungdomssenter.JPG
Venabygd fjellkapell 1979 Hamar Sør-Gudbrandsdal Ringebu ikke kirkegård 61°38′49″N 10°05′55″Ø Venabu IMG 8247 Lunde kirke Lundesätra rk 85296.JPG
Venabygd kirke 1780 Hamar Sør-Gudbrandsdal Venabygd Ringebu 61°35′33,13″N 10°3′9,12″Ø FV27P Venabygd kirke.jpg
Heidal kirke 1941 Hamar Nord-Gudbrandsdal Heidal Sel 61°44′50,11″N 9°19′53,29″Ø Heidal church, Sel, Norway.jpg
Høvringen fjellalter 2010 Hamar Nord-Gudbrandsdal Sel friluftskirke; ikke kirkegård 61°53′44″N 9°28′34″Ø
Jørundgard stavkirke 1999 Sel rekonstruksjon i forbindelse med
filminnspilling; nå museumskirke;
ikke kirkegård
61°50′46″N 9°25′58″Ø
Nord-Sel kirke 1932 Hamar Nord-Gudbrandsdal Nord-Sel Sel 61°50′58″N 9°25′15″Ø Nord-Sel church, Sel, Norway.jpg
Otta bykirke Hamar Nord-Gudbrandsdal Sel ikke kirkegård 61°46′15,46″N 9°32′9,92″Ø Otta bykirke.jpg
Rossbu kapell 1999 Sel privat kapell; ikke kirkegård 61°51′10″N 9°29′35″Ø Rossbu kapell.JPG
Sel baptistkirke Det Norske Baptistsamfunn Sel ikke kirkegård 61°46′15″N 9°32′31″Ø Sel baptistkirke.JPG
Sel kirke 1742 Hamar Nord-Gudbrandsdal Sel Sel 61°48′6″N 9°33′10″Ø Sel church, Sel, Norway.jpg
Sjoa kapell 1978 Hamar Nord-Gudbrandsdal Sel Sel ikke kirkegård 61°40′46,44″N 9°32′45,03″Ø Sjoa chapel, Sel, Norway.jpg
Nordberg kirke 1864 Hamar Nord-Gudbrandsdal Nordberg Skjåk 61°54′20,387″N 8°9′16,567″Ø Nordberg-kirke.jpg
Skjåk kirke 1752 Hamar Nord-Gudbrandsdal Skjåk Skjåk 61°52′39,065″N 8°22′22,638″Ø Skjåk kyrkje.jpg
Enger kirke 1875 Hamar Hadeland og Land Søndre Land Søndre Land 60°34′48,799″N 10°19′59,981″Ø Enger kirke.JPG
Fluberg kirke 1703 Hamar Hadeland og Land Fluberg Søndre Land 60°46′33,334″N 10°14′46,046″Ø Fluberg-kirke-2-Norway-HH.jpg
Hov kirke 1781 Hamar Hadeland og Land Søndre Land Søndre Land 60°41′51,792″N 10°21′4,2516″Ø Hov kirke i Land vinter.JPG
Landåsbygda kirke 1965 Hamar Hadeland og Land Fluberg Søndre Land 60°50′0,28″N 10°17′45,8″Ø Landåsbygda kapell.jpg
Skute kirke 1915 Hamar Hadeland og Land Skute Søndre Land 60°38′21″N 10°19′59″Ø Skute kirke.jpg
Bagn kirke 1736 Hamar Valdres Bagn Sør-Aurdal 60°49′11,924″N 9°33′49,032″Ø Bagn kirke
Begnadalen kirke 1964 Hamar Valdres Begnadalen Sør-Aurdal 60°38′51,58″N 9°47′1,06″Ø Begnadalen kirke  Foto: John Erling Blad (2007)
Hedalen stavkirke 1165 (ca.) Hamar Valdres Hedalen Sør-Aurdal 60°37′21″N 9°41′27″Ø Hedalen stavkirke
Leirskogen kirke 1924 Hamar Valdres Leirskogen Sør-Aurdal 60°47′51,88″N 9°40′56,51″Ø Leirskogen kirke  Foto: John Erling Blad
Reinli kapell 1964 Hamar Valdres Reinli Sør-Aurdal kirkegård ved stavkirken 60°49′51,43″N 9°29′32,45″Ø Reinli nye kirke.jpg
Reinli stavkirke 1326 Hamar Valdres Reinli Sør-Aurdal 60°49′53″N 9°29′33″Ø Reinli stavkirke  Foto: John Erling Blad
Veståskapellet 1968 Hamar Valdres Sør-Aurdal ikke kirkegård 60°44′24,126″N 9°26′9,1788″Ø Veståskapellet.jpg
Espedalen fjellkirke 1974 Hamar Sør-Gudbrandsdal Sør-Fron Sør-Fron 61°26′7,751″N 9°29′42,518″Ø Espedalen Mountain Church.jpg
Sør-Fron kirke 1792 Hamar Sør-Gudbrandsdal Sør-Fron Sør-Fron 61°33′31,277″N 9°56′30,984″Ø Sør-Fron kirke 1.JPG
Heensåsen kirke 1902 Hamar Valdres Heensåsen Vang kirkegård nedenfor fylkesvei 293 61°10′13,433″N 8°41′41,971″Ø Heensåsen kirke.jpg
Høre stavkirke 1180 Hamar Valdres Høre Vang 61°9′11,430″N 8°48′17,478″Ø  Foto: mroach
St Thomaskirken 1971 Hamar Valdres Vang ikke kirkegård 61°10′49″N 8°7′8″Ø Sankt Thomaskirken på Filefjell
Vang kirke 1840 Hamar Valdres Vang Vang 61°07′34″N 8°34′30″Ø Vang kirke i Valdres
Øye kirke 1747 Hamar Valdres Øye Vang 61°10′1,81″N 8°23′57,81″Ø Øye i Vang.JPG
Øye stavkirke 1200 (ca.) Hamar Valdres Vang ikke kirkegård 61°10′5,0880″N 8°23′59,042″Ø Øye stavkirke  Foto: John Erling Blad
Lomen kirke 1914 Hamar Valdres Lomen Vestre Slidre 61°7′58,96″N 8°53′26,78″Ø Lomen kirke.png
Lomen stavkirke 1179 Hamar Valdres Lomen Vestre Slidre 61°8′5,8164″N 8°55′25,122″Ø Lomen stavkyrkje, Vestre Slidre.jpg
Mo kirkeruin 1225 (ca.) Vestre Slidre ikke kirkegård 61°3′50,162″N 9°0′11,866″Ø Mo-kirkeruin-picture.jpg
Røn kirke 1747 Hamar Valdres Røn Vestre Slidre 61°2′50,345″N 9°2′59,957″Ø Røn kirke.jpg
Vestre Slidre kirke 1200 (ca.) Hamar Valdres Slidre Vestre Slidre 61°5′25,278″N 8°58′47,510″Ø Slidredomen, Vestre Slidre.JPG
Øyjar kapell 1963 Hamar Valdres Røn Vestre Slidre 61°2′35,984″N 9°0′51,415″Ø Øyjar kapell.JPG
Bakkerud gravlund 1999 Vestre Toten 60°42′44″N 10°36′40″Ø Bakkerud gravlund.JPG
Eina kirke 1890 Hamar Toten Eina Vestre Toten 60°34′18,440″N 10°39′14,371″Ø Eina kirke - 2012-09-30 at 13-57-19.jpg
Raufoss baptistkirke Det Norske Baptistsamfunn Vestre Toten ikke kirkegård 60°43′46″N 10°37′03″Ø Raufoss baptistkirke.JPG
Raufoss kirke 1939 Hamar Toten Raufoss Vestre Toten 60°43′28,535″N 10°36′38,639″Ø Raufoss kirke - 2012-09-30 at 15-41-33.jpg
Toten frikirke 1934 Den evangelisk-lutherske frikirke Vestre Toten ikke kirkegård 60°43′35″N 10°36′54″Ø Toten frikirke.jpg
Aas kirke 1921 Hamar Toten Ås Vestre Toten 60°40′10″N 010°41′57″Ø Ås church V Toten.jpg
Vågå kirke 1625 (ca.) Hamar Nord-Gudbrandsdal Vågå Vågå 61°52′33,236″N 9°5′52,991″Ø Vågå Kyrkje.JPG
Balke kirke 1170 Hamar Toten Balke Østre Toten 60°40′06″N 010°57′00″Ø Balke kirke på Skreia-2.JPG
Hoff kirke 1175 (ca.) Hamar Toten Hoff Østre Toten 60°41′02″N 010°50′41″Ø Hoff-kirke - 09.jpg
Kapp kirke 1939 Hamar Toten Kapp Østre Toten 60°42′35,338″N 10°51′45,835″Ø Kapp kirke.jpg
Kolbu kirke 1730 Hamar Toten Kolbu Østre Toten 60°37′47″N 010°46′25″Ø Kolbu kirke.jpg
Nordlia kirke 1901 Hamar Toten Nordlien Østre Toten 60°44′36″N 010°46′12″Ø Nordlia kirke.JPG
Totenviken kirke 1896 Hamar Toten Balke Østre Toten 60°38′43″N 011°00′05″Ø Totenviken kirke.JPG
Sirabølkapellet 1972 Øyer privat kapell; ikke kirkegård 61°17′33″N 10°23′50″Ø
Tretten kirke 1728 Hamar Sør-Gudbrandsdal Tretten Øyer 61°19′3,8100″N 10°18′19,868″Ø Tretten kirke 2017.jpg
Øyer kirke 1725 Hamar Sør-Gudbrandsdal Øyer Øyer 61°15′58,579″N 10°25′21,331″Ø Oyer kirke.jpg
Hegge stavkirke 1216 Hamar Valdres Hegge Øystre Slidre 61°9′28,127″N 9°1′26,022″Ø Hegge.jpg
Lidar kirke 1932 Hamar Valdres Lidar Øystre Slidre 61°12′1,8504″N 8°58′47,820″Ø Lidar kirke.jpg
Lyskapellet 2000 Hamar Øystre Slidre ikke kirkegård 61°14′07″N 8°55′45″Ø Kapell1.jpg
Rogne kirke 1857 Hamar Valdres Rogne Øystre Slidre 61°5′16,242″N 9°7′26,926″Ø Rogne Church.JPG
Volbu kirke 1820 Hamar Valdres Volbu Øystre Slidre 61°7′14,495″N 9°3′32,090″Ø Volbu kirke.JPG

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]