Liste over kirker i Oppland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over kirker i Oppland lister kirkebygg i Den norske kirke og andre kristne kirkebygg i Oppland.

Den norske kirke er i fylket underlagt Hamar bispedømme med prostiene Nord-Gudbrandsdal prosti, Sør-Gudbrandsdal prosti, Toten prosti, Valdres prosti og Hadeland og Land prosti.

Dersom ikke annet er angitt er det kirkegård på stedet.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Dombås kirke 1939 Hamar Nord-Gudbrandsdal Dombås Dovre 62°4′30,02″N 9°7′28,55″Ø Dombaaskirke-Norway-HH.jpg
Dovre kirke 1736 Hamar Nord-Gudbrandsdal Dovre Dovre 61°59′17,66″N 9°14′50,71″Ø Dovre kyrkje.jpg
Eysteinskyrkja 1969 Hamar Nord-Gudbrandsdal Dovre ikke kirkegård 62°13′20,71″N 9°34′6,28″Ø Eysteinskirka.jpg
Bruflat kirke 1750 Hamar Valdres Bruflat Etnedal Bruflat kirke, Etnedal.jpg
Nord-Etnedal kirke 1866 Hamar Valdres Nord-Etnedal Etnedal Nord-Etnedal kirke, Etnedal.jpg
Aulstad kirke 1864 Hamar Sør-Gudbrandsdal Aulstad Gausdal 61°16′24,272″N 10°0′13,921″Ø Aulstad kirke.JPG
Follebu kirke 1260 Hamar Sør-Gudbrandsdal Follebu Gausdal Follebu kirke.JPG
Skei fjellkirke 2001 Hamar Sør-Gudbrandsdal Gausdal ikke kirkegård Skei fjellkirke.JPG
Svatsum kirke 1860 Hamar Sør-Gudbrandsdal Svatsum Gausdal 61°19′09″N 9°51′21″Ø Svatsum kirke.JPG
Vestre Gausdal kirke 1784 Hamar Sør-Gudbrandsdal Vestre Gausdal Gausdal 61°12′01″N 10°08′51″Ø Vestre Gausdal kirke.JPG
Østre Gausdal kirke 1250 Hamar Sør-Gudbrandsdal Østre Gausdal Gausdal 61°15′27″N 10°09′19″Ø Østre Gausdal kirke - 2.JPG
Biri kirke 1777 Hamar Toten Biri Gjøvik gml kirkegård ved kirken, ny (1942) borti veien Biri kirke.jpg
Bråstad kirke 1963 Hamar Toten Bråstad Gjøvik urnelund 60°50′37,91″N 10°39′41,41″Ø Bråstad kirke.JPG
Engehaugen kirke 1994 Hamar Toten Engehaugen Gjøvik ikke kirkegård Engehaugen kirke.JPG
Gjøvik kapell 1911 Hamar Toten Gjøvik Gjøvik kapell.JPG
Gjøvik baptistkirke Det Norske Baptistsamfunn Gjøvik ikke kirkegård Gjøvik baptistkirke.jpg
Gjøvik kirke 1882 Hamar Toten Gjøvik Gjøvik ikke kirkegård 60°47′53,03″N 10°41′15,96″Ø Gjøvik kirke.jpg
Hunn kapell 1958 Hamar Toten Gjøvik også krematorium Hunn Kapell.jpg
Hunn kirke 1968 Hamar Toten Hunn Gjøvik ikke kirkegård Hunn kirke.JPG
Nykirke 1872 Hamar Toten Snertingdal Gjøvik Nykirke i Snertingdal.jpg
Seegård kirke 1997 Hamar Toten Snertingdal Gjøvik Seegard kirke.jpg
Vardal kirke 1803 Hamar Toten Vardal Gjøvik Vardal kirke.JPG
Grinaker stavkirke 1100-tallet Hamar Hadeland og Land Gran ikke kirkegård; revet 1866 Grinaker kirketuft.JPG
Grymyr kirke 2003 Hamar Hadeland og Land Gran/Tingelstad Gran Grymyr church (front), Gran, Norway.jpg
Mariakirken på Gran 1150 (ca.) Hamar Hadeland og Land Gran/Tingelstad Gran Sisterchurches at Gran, Mariachurch.jpg
Moen kirke 1914 Hamar Hadeland og Land Moen/Ål Gran Moen chapel, Gran, Norway.JPG
Nes kirke 1730 Hamar Hadeland og Land Brandbu Gran Nes church, Gran, Norway.JPG
Nikolaikirken på Gran 1150 (ca.) Hamar Hadeland og Land Gran/Tingelstad Gran Sisterchurches at Gran, Nicolaychurch.jpg
Røysum kapell 1920 Hamar Gran ved Røysumtunet Habiliteringssenter; ikke kirkegård Røysum kapell.JPG
Sørum kirke 1861 Hamar Hadeland og Land Bjoneroa Gran Sørum church, Gran, Norway.jpg
Tingelstad gamle kirke 1220 (ca.) Hamar Hadeland og Land Gran/Tingelstad Gran ikke kirkegård Tingelstad old church, Gran.jpg
Tingelstad kirke 1866 Hamar Hadeland og Land Gran/Tingelstad Gran Tingelstad new church, Gran.jpg
Ål kirke 1929 Hamar Hadeland og Land Moen/Ål Gran Ål church, Gran, Norway.JPG
Jevnaker kirke 1834 Hamar Hadeland og Land Jevnaker Jevnaker Jevnaker kirke.jpg
Randsfjord kirke 1916 Hamar Hadeland og Land Jevnaker Jevnaker Randsfjord kirke.JPG
Lesja kirke 1749 Hamar Nord-Gudbrandsdal Lesja og Lesjaverk Lesja 62°6′43,79″N 8°51′14,23″Ø Lesja kyrkje.jpg
Lesjaskog kirke 1697 Hamar Nord-Gudbrandsdal Lesja og Lesjaskog Lesja Lesjaskog kyrkje crop.jpg
Lesjaverk kirke 1964 Hamar Nord-Gudbrandsdal Lesja og Lesjaskog Lesja Lesjaverk kirke.jpg
Sjong seterkapell 1981 Hamar Nord-Gudbrandsdal Lesja ikke kirkegård Sjong seterkapell.JPG
Fiskerkapellet 1459 Privat Lillehammer museumskirke Fiskarkapellet 1928 Wilse.jpeg
Fåberg kirke 1727 Hamar Sør-Gudbrandsdal Fåberg Lillehammer 61°9′37,1″N 10°22′18,3″Ø Fåberg church Lillehammer.jpg
Garmo stavkirke 1200 (ca.) Hamar Sør-Gudbrandsdal Lillehammer ikke kirkegård 61°06′29″N 10°28′50″Ø Garmo Stave Church Winter (edited).JPG
Jørstadmoen krigskirkegård Lillehammer Jørstadmoen krigskirkegård.JPG
Leirvika gravplass Lillehammer nedlagt ca. 1908 Leirvika gravplass.jpg
Lillehammer adventkirke 1974 Adventkirken Lillehammer ikke kirkegård Lillehammer adventkirke.jpg
Lillehammer baptistkirke 1974 Det Norske Baptistsamfunn Lillehammer ikke kirkegård Lillehammer baptistkirke.JPG
Lillehammer kirke 1882 Hamar Sør-Gudbrandsdal Lillehammer Lillehammer 61°6′41,74″N 10°27′49,92″Ø Lillehammer church.jpg
Mariakirken på Lillehammer 1970 Oslo katolske bispedømme Lillehammer Lillehammer ikke kirkegård Mariakirken Lillehammer.JPG
Nordre gravlund Hamar Sør-Gudbrandsdal Lillehammer Nordre gravlund Lillehammer.JPG
Nordre Ål kirke 1994 Hamar Sør-Gudbrandsdal Nordre Ål Lillehammer 61°8′3,5″N 10°28′2,47″Ø Nordre Ål kirke.jpg
Nordseter fjellkirke 1964 Hamar Sør-Gudbrandsdal Lillehammer ikke kirkegård 61°10′31″N 10°37′01″Ø Nordseter fjellkirke.jpg
Saksumdal kirke 1875 Hamar Sør-Gudbrandsdal Saksumdal Lillehammer 61°6′48,524″N 10°18′20,718″Ø Saksumdal kirke.JPG
Søre Ål kirke 1964 Hamar Sør-Gudbrandsdal Søre Ål Lillehammer 61°05′24,1″N 10°28′29,39″Ø Søre Ål kirke Lillehammer.jpg
Vingrom kirke 1908 Hamar Sør-Gudbrandsdal Vingrom Lillehammer 61°4′20,17″N 10°25′47,21″Ø Vingrom kirke 01.JPG
Bøverdal kirke 1864 Hamar Nord-Gudbrandsdal Bøverdalen Lom Bøverdal church, Lom, Norway.jpg
Garmo kirke 1879 Hamar Nord-Gudbrandsdal Garmo Lom Garmo church, Lom, Norway.jpg
Lom stavkirke 1185 (ca.) Hamar Nord-Gudbrandsdal Lom Lom Stabkirche-Lom.jpg
Grua kirke 1924 Hamar Hadeland og Land Grua/Harestua Lunner Grua kirke - 2012-09-30 at 11-00-14.jpg
Harestua kapell 2001 Hamar Hadeland og Land Grua/Harestua Lunner ikke kirkegård Harestua kapell.JPG
Lunner kirke 1150 (ca.) Hamar Hadeland og Land Lunner Lunner Lunner church 2.jpg
Oppdalen kapell 1914 Hamar Hadeland og Land Lunner Lunner Lunner Oppdalen kirke rk 85224 IMG 3408.JPG
Aurdal fjellkirke 1966 Hamar Valdres Aurdal Nord-Aurdal ikke kirkegård Aurdal fjellkirke.JPG
Aurdal kirke 1737 Hamar Valdres Aurdal Nord-Aurdal Aurdal kirke 2010.jpg
Skrautvål kirke 1785 Hamar Valdres Skrautvål Nord-Aurdal Skrautvål kirke.jpg
Strand kirke 1735 Hamar Valdres Svenes Nord-Aurdal Strand kirke Valdres.jpg
Tingnes kirke 1972 Hamar Valdres Tingnes Nord-Aurdal Tingnes kirke.JPG
Tisleidalen kirke 1957 Hamar Valdres Tisleidalen Nord-Aurdal Tisleidalen kapell.jpg
Ulnes kirke 1250 Hamar Valdres Ulnes Nord-Aurdal Ulnes kyrkje svartkvitt 2009.jpg
Kvam kirke 1952 Hamar Nord-Gudbrandsdal Kvam Nord-Fron Kvam church, Nord-Fron, Norway (Rear).JPG
Kvikne kirke 1764 Hamar Nord-Gudbrandsdal Kvikne Nord-Fron Kvikne church, Nord-Fron, Norway.jpg
Skåbu kirke 1927 Hamar Nord-Gudbrandsdal Skåbu Nord-Fron Skåbu church, Nord-Fron, Norway.JPG
Sødorp kapell 1929 Hamar Nord-Gudbrandsdal Sødorp Nord-Fron Sødorp kapell fra sørvest 14 juli 2004.jpg
Sødorp kirke 1752 Hamar Nord-Gudbrandsdal Sødorp Nord-Fron Sødorp church, Nord-Fron, Norway.jpg
Haugner kirke 1950 Hamar Hadeland og Land Nordsinni Nordre Land Haugner kirke.JPG
Kinn kirke 1956 Hamar Hadeland og Land Torpa Nordre Land Kinn kirke.jpg
Lunde kirke 1769 Hamar Hadeland og Land Lunde Nordre Land Lunde kirke (vest-Torpa).JPG
Nordsinni kirke 1758 Hamar Hadeland og Land Nordsinni Nordre Land Nordsinni kirke.JPG
Vølstad kirke 1959 Hamar Hadeland og Land Østsinni Nordre Land Vølstad kirke.JPG
Østsinni kirke 1877 Hamar Hadeland og Land Østsinni Nordre Land Ostsinni-kirke-Dokka.jpg
Åmot kirke 1823 Hamar Hadeland og Land Torpa Nordre Land AamotkirkeTorpa.jpg
Fåvang kirke 1630 Hamar Sør-Gudbrandsdal Fåvang Ringebu Fåvang kirke.JPG
Fåvangfjellet sportskapell 1974 Hamar Sør-Gudbrandsdal Ringebu ikke kirkegård Fåvangfjellet sportskapell.JPG
Ringebu stavkirke 1220 (ca.) Hamar Sør-Gudbrandsdal Ringebu Ringebu Ringebu stavkirke 2009-03-19.jpg
Ringebu ungdomssenter 1972 Hamar Sør-Gudbrandsdal Ringebu ikke kirkegård Ringebu ungdomssenter.JPG
Venabygd fjellkapell 1979 Hamar Sør-Gudbrandsdal Ringebu ikke kirkegård Venabu IMG 8247 Lunde kirke Lundesätra rk 85296.JPG
Venabygd kirke 1780 Hamar Sør-Gudbrandsdal Venabygd Ringebu 61°35′33,13″N 10°3′9,12″Ø Ringebu Venabygd IMG 4061 rk 85803.jpg
Heidal kirke 1941 Hamar Nord-Gudbrandsdal Heidal Sel Heidal church, Sel, Norway.jpg
Høvringen fjellalter 2010 Hamar Nord-Gudbrandsdal Sel friluftskirke; ikke kirkegård
Jørundgard stavkirke 1999 Sel rekonstruksjon i forbindelse med filminnspilling; nå museumskirke; ikke kirkegård
Nord-Sel kirke 1932 Hamar Nord-Gudbrandsdal Nord-Sel Sel Nord-Sel church, Sel, Norway.jpg
Otta bykirke Hamar Nord-Gudbrandsdal Sel ikke kirkegård Otta bykirke.jpg
Rossbu kapell 1999 Sel privat kapell; ikke kirkegård Rossbu kapell.JPG
Sel baptistkirke Det Norske Baptistsamfunn Sel ikke kirkegård Sel baptistkirke.JPG
Sel kirke 1742 Hamar Nord-Gudbrandsdal Sel Sel Sel church, Sel, Norway.jpg
Sjoa kapell 1978 Hamar Nord-Gudbrandsdal Sel Sel ikke kirkegård Sjoa chapel, Sel, Norway.jpg
Nordberg kirke 1864 Hamar Nord-Gudbrandsdal Nordberg Skjåk Nordberg-kirke.jpg
Skjåk kirke 1752 Hamar Nord-Gudbrandsdal Skjåk Skjåk Skjåk kyrkje.jpg
Enger kirke 1875 Hamar Hadeland og Land Søndre Land Søndre Land Enger kirke.JPG
Fluberg kirke 1703 Hamar Hadeland og Land Fluberg Søndre Land Fluberg-kirke-2-Norway-HH.jpg
Hov kirke 1781 Hamar Hadeland og Land Søndre Land Søndre Land Hov kirke i Land vinter.JPG
Landåsbygda kirke 1965 Hamar Hadeland og Land Fluberg Søndre Land Landåsbygda kapell.jpg
Skute kirke 1915 Hamar Hadeland og Land Skute Søndre Land Skute kirke.jpg
Bagn kirke 1736 Hamar Valdres Bagn Sør-Aurdal Bagn kirke
Begnadalen kirke 1964 Hamar Valdres Begnadalen Sør-Aurdal Begnadalen kirke  Foto: John Erling Blad (2007)
Hedalen stavkirke 1165 (ca.) Hamar Valdres Hedalen Sør-Aurdal Hedalen stavkirke
Leirskogen kirke 1924 Hamar Valdres Leirskogen Sør-Aurdal Leirskogen kirke  Foto: John Erling Blad
Reinli kapell 1964 Hamar Valdres Reinli Sør-Aurdal kirkegård ved stavkirken Reinli nye kirke.jpg
Reinli stavkirke 1326 Hamar Valdres Reinli Sør-Aurdal Reinli stavkirke  Foto: John Erling Blad
Veståskapellet 1968 Hamar Valdres Sør-Aurdal ikke kirkegård Veståskapellet.jpg
Espedalen fjellkirke 1974 Hamar Sør-Gudbrandsdal Sør-Fron Sør-Fron Espedalen Mountain Church.jpg
Sør-Fron kirke 1790 Hamar Sør-Gudbrandsdal Sør-Fron Sør-Fron Sør-Fron kirke 1.JPG
Heensåsen kirke 1902 Hamar Valdres Heensåsen Vang kirkegård nedenfor fylkesvei 293 Heensåsen kirke.jpg
Høre stavkirke 1180 Hamar Valdres Høre Vang  Foto: mroach
St Thomaskirken 1971 Hamar Valdres Vang ikke kirkegård Sankt Thomaskirken på Filefjell
Vang kirke 1840 Hamar Valdres Vang Vang Vang kirke i Valdres
Øye kirke 1747 Hamar Valdres Øye Vang Øye i Vang.JPG
Øye stavkirke 1200 (ca.) Hamar Valdres Vang ikke kirkegård Øye stavkirke  Foto: John Erling Blad
Lomen kirke 1914 Hamar Valdres Lomen Vestre Slidre Lomen kirke.png
Lomen stavkirke 1179 Hamar Valdres Lomen Vestre Slidre Lomen stavkyrkje, Vestre Slidre.jpg
Mo kirkeruin 1225 (ca.) Vestre Slidre ikke kirkegård Mo-kirkeruin-picture.jpg
Røn kirke 1747 Hamar Valdres Røn Vestre Slidre Røn kirke.jpg
Vestre Slidre kirke 1200 (ca.) Hamar Valdres Slidre Vestre Slidre Slidredomen, Vestre Slidre.JPG
Øyjar kapell 1963 Hamar Valdres Røn Vestre Slidre Øyjar kapell.JPG
Bakkerud gravlund 1999 Vestre Toten Bakkerud gravlund.JPG
Eina kirke 1890 Hamar Toten Eina Vestre Toten Eina kirke - 2012-09-30 at 13-57-19.jpg
Raufoss baptistkirke Det Norske Baptistsamfunn Vestre Toten ikke kirkegård Raufoss baptistkirke.JPG
Raufoss kirke 1939 Hamar Toten Raufoss Vestre Toten Raufoss kirke - 2012-09-30 at 15-41-33.jpg
Toten frikirke 1934 Den evangelisk-lutherske frikirke Vestre Toten ikke kirkegård Toten frikirke.jpg
Aas kirke 1921 Hamar Toten Ås Vestre Toten Ås church V Toten.jpg
Vågå kirke 1625 (ca.) Hamar Nord-Gudbrandsdal Vågå Vågå Vågå Kyrkje.JPG
Balke kirke 1170 Hamar Toten Balke Østre Toten Balke kirke på Skreia-2.JPG
Hoff kirke 1175 (ca.) Hamar Toten Hoff Østre Toten Hoff-kirke - 09.jpg
Kapp kirke 1939 Hamar Toten Kapp Østre Toten Kapp kirke.jpg
Kolbu kirke 1730 Hamar Toten Kolbu Østre Toten Kolbu kirke.jpg
Nordlia kirke 1901 Hamar Toten Nordlien Østre Toten Nordlia kirke.JPG
Totenviken kirke 1896 Hamar Toten Balke Østre Toten Totenviken kirke.JPG
Sirabølkapellet 1972 Øyer privat kapell; ikke kirkegård
Tretten kirke 1728 Hamar Sør-Gudbrandsdal Tretten Øyer og Tretten Tretten kirke 2017.jpg
Øyer kirke 1725 Hamar Sør-Gudbrandsdal Øyer Øyer og Tretten Oyer kirke.jpg
Hegge stavkirke 1216 Hamar Valdres Hegge Øystre Slidre Hegge.jpg
Lidar kirke 1932 Hamar Valdres Lidar Øystre Slidre Lidar kirke.jpg
Lyskapellet 2000 Hamar Øystre Slidre ikke kirkegård Kapell1.jpg
Rogne kirke 1857 Hamar Valdres Rogne Øystre Slidre Rogne Church.JPG
Volbu kirke 1820 Hamar Valdres Volbu Øystre Slidre Volbu kirke.JPG

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]