Liste over kirker i Akershus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller Bing

Liste over kirker i Akershus lister kirkebygg i Den norske kirke og andre kristne kirkebygg i Akershus.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Asker kirke 1879 Oslo Asker Asker Asker 59°50′36,0″N 010°26′11,9″Ø Asker kirke 280720087945.jpg
Heggedal kirke 1931 Oslo Asker Heggedal Asker ikke kirkegård 59°47′9,4848″N 10°26′12,469″Ø Heggedal kirke TRS 070317 002.jpg
Holmen kirke 1965 Oslo Asker Holmen Asker ikke kirkegård 59°52′19″N 10°29′25″Ø Holmen Kirke 20070603 2.jpg
Vardåsen kirke 2004 Oslo Asker Vardåsen Asker ikke kirkegård 59°49′33,892″N 10°24′49,968″Ø Vardåsen Church Asker 20110921.jpg
Østenstad kirke 1980 Oslo Asker Østenstad Asker 59°48′45,533″N 10°27′50,728″Ø Østenstad kirke 20080601-1.jpg
Aurskog kirke 1881 Borg Østre Romerike Aurskog Aurskog-Høland kirkegård med Aurskog kapell 59°55′37″N 11°27′24″Ø Aurskog kirke 20071021 1.jpg
Bjørkelangen kirke 1925 Borg Østre Romerike Bjørkelangen Aurskog-Høland 59°52′37″N 11°33′34″Ø Bjørkelangen kirke 20071021 1.jpg
Hemnes gamle kirkegård Borg Østre Romerike Søndre Høland Aurskog-Høland tidl. kirkested for Søndre Høland kirke 59°43′22,73″N 11°25′17,98″Ø Hemnes gamle kirkegård.JPG
Løken gamle kirkegård Borg Østre Romerike Løken Aurskog-Høland tidl. kirkested for Løken kirke 59°47′43,82″N 11°27′39,73″Ø Løken gamle kirkegård.jpg
Løken kirke 1883 Borg Østre Romerike Løken Aurskog-Høland 59°47′50″N 11°28′4″Ø Løken kirke 20071021 1.jpg
Mangen kapell 1903 Borg Østre Romerike Aurskog Aurskog-Høland 59°59′33,018″N 11°46′28,704″Ø MangenChapel.jpg
Setskog kirke 1846 Borg Østre Romerike Setskog Aurskog-Høland 59°49′35,814″N 11°43′19,758″Ø Setskog kirke.JPG
Søndre Høland kirke 1864 Borg Østre Romerike Søndre Høland Aurskog-Høland 59°43′3,2628″N 11°26′54,848″Ø Søndre Høland kirke.jpg
Bryn kirke 1861 Oslo Bærum Bryn Bærum Bryn kirkegård 59°55′15,632″N 10°29′17,981″Ø Bryn kirke.jpg
Grinilund kirke 1959 Oslo Bærum Grinilund Bærum ikke kirkegård 59°56′56,810″N 10°37′21,821″Ø Grinilunden kirke.jpg
Haslum kirke 1190 Oslo Bærum Haslum Bærum 59°55′25,939″N 10°33′56,884″Ø Haslum kirke 1.JPG
Haslumseter kapell 1969 Oslo Bærum Bærum ikke kirkegård 59°58′28,427″N 10°32′36,971″Ø Haslumseter kapell.jpg
Helgerud kirke 1982 Oslo Bærum Helgerud Bærum ikke kirkegård 59°54′8,4096″N 10°30′48,089″Ø Helgerud kirke 20080601-1.jpg
Høvik kirke 1898 Oslo Bærum Høvik Bærum ikke kirkegård 59°53′57,214″N 10°34′38,827″Ø Høvik kirke 20071111.jpg
Jar kirke 1961 Oslo Bærum Jar Bærum ikke kirkegård 59°55′6,2040″N 10°37′3,2628″Ø Jar kirke 20080601-1.jpg
Jesu kristi kirke SDH Bærum 59°54′32″N 10°32′03″Ø
Kilentunet kapell 1987 Oslo Bærum Fornebulandet Bærum ikke kirkegård 59°54′25″N 10°37′18″Ø Kilentunet kapell.jpg
Kristi Freds kirke 1972 Oslo katolske bispedømme Asker og Bærum Bærum Eikeli; ikke kirkegård 59°56′09″N 10°36′16″Ø Kristi Freds kirke.jpg
Lommedalen kirke 1995 Oslo Bærum Lommedalen Bærum ikke kirkegård 59°57′3,2724″N 10°30′4,5036″Ø Lommedalen kirke.jpg
Mariakirken 1960 Oslo katolske bispedømme Asker og Bærum Bærum Stabekk; ikke kirkegård 59°54′40″N 10°36′41″Ø Mariakirken Bærum.jpg
Snarøya kirke 1968 Oslo Bærum Fornebulandet Bærum ikke kirkegård 59°52′52,014″N 10°36′40,687″Ø Fornebu 006.JPG
Steinsskogen gravlund 2002 Oslo Bærum Bærum 59°55′57″N 10°33′13″Ø Steinsskogen gravlund.JPG
Tanum kirke 1115 (ca.) Oslo Bærum Tanum Bærum 59°53′44,837″N 10°28′44,569″Ø Tanum kirke 01.jpg
Østerås kirke 1974 Oslo Bærum Østerås Bærum ikke kirkegård 59°56′24,961″N 10°36′24,829″Ø Østerås kirke 20080601-1.jpg
Eidsvoll kirke 1200 (ca.) Borg Øvre Romerike Eidsvoll Eidsvoll 60°19′24″N 11°14′40″Ø Eidsvoll kirke.jpg
Feiring kirke 1875 Borg Øvre Romerike Feiring Eidsvoll 60°29′5,2008″N 11°8′58,326″Ø Feiring Kirke, Eidsvoll.jpg
Langset kirke 1859 Borg Øvre Romerike Langset Eidsvoll 60°24′26,449″N 11°14′33,310″Ø LangsetKkirke.jpg
Råholt kirke 1888 Borg Øvre Romerike Råholt Eidsvoll 60°16′32,390″N 11°10′46,668″Ø Råholt Kirk f.jpg
Enebakk kirke 1204 Borg Nordre Follo Enebakk Enebakk 59°45′42,63″N 11°8′47,93″Ø Enebakkirke2006.JPG
Mari kirke 1761 Borg Nordre Follo Mari Enebakk 59°43′16″N 11°3′0″Ø Marikirke2006.JPG
Dalen kirke 1905 Borg Østre Romerike Dalen Fet 59°51′49″N 11°13′35″Ø Dalen kirke (Fet) 20080614-1.jpg
Enebakkneset gravplass Fet kapell oppført 2006 59°46′52,51″N 11°15′12,9″Ø Enebakkneset gravplass.JPG
Fet kirke 1890 Borg Østre Romerike Fet Fet 59°54′51″N 11°9′56″Ø Fet kirke 20080614-1.jpg
Drøbak kirke 1776 Borg Søndre Follo Drøbak Frogn 59°39′55″N 10°37′38″Ø Drøbak kirke.jpg
Frogn kirke 1999 Borg Søndre Follo Frogn Frogn 59°41′58″N 10°43′24″Ø Frognkirke.JPG
Gjerdrum kirke 1686 Borg Øvre Romerike Gjerdrum Gjerdrum 60°5′24,385″N 11°5′14,348″Ø Gjerdrum kirke2.JPG
Heni kirke 1864 Borg Øvre Romerike Heni Gjerdrum 60°5′47,994″N 11°3′35,701″Ø Heni kirke2.JPG
Hurdal kirke 1681 Borg Øvre Romerike Hurdal Hurdal 60°24′34,574″N 11°3′13,183″Ø Hurdal church.jpg
Skrukkeli kapell 1923 Borg Øvre Romerike Hurdal Hurdal 60°26′55,414″N 10°49′36,908″Ø Skrukkeli kapell.JPG
Fjellhamar kirke 1989 Borg Nedre Romerike Fjellhamar Lørenskog ikke kirkegård 59°56′32,100″N 10°58′47,068″Ø Fjellhamar kirke 20080614-1.jpg
Lørenskog kirke 1200 (ca.) Borg Nedre Romerike Skårer Lørenskog 59°55′28,474″N 10°59′5,2584″Ø Lørenskog kirke 20080614-1.jpg
Skårer kirke 1978 Borg Nedre Romerike Skårer Lørenskog ikke kirkegård 59°55′11,111″N 10°57′36,461″Ø Skårer kirke 20080614-1.jpg
Bjørke kirke 1696 Borg Øvre Romerike Bjørke Nannestad 60°14′3,3432″N 11°0′43,787″Ø Bjoerkekirke.jpg
Holter kirke 1600 Borg Øvre Romerike Holter Nannestad 60°8′44,300″N 11°3′0,66960″Ø Holter-Church-Nannestad-Norway.jpg
Nannestad kirke 1693 Borg Øvre Romerike Nannestad Nannestad opprinnelig fra middelalderen 60°12′48,017″N 11°0′10,379″Ø Nannestad kirke.JPG
Stensgård kirke 1902 Borg Øvre Romerike Stensgård Nannestad 60°16′39,169″N 11°5′18,751″Ø Stensgård kirke i Nannestad, ved Hurdalssjøens sørbredd.JPG
Auli kirke 1907 Borg Østre Romerike Auli Nes 60°02′14,1″N 011°23′53,2″Ø Auli kirke.jpg
Fenstad kirke 1703 Borg Østre Romerike Fenstad Nes 60°12′40,802″N 11°22′36,494″Ø Fenstad kirke.jpg
Ingeborgrud kirke 1906 Borg Østre Romerike Ingeborgrud Nes 60°14′3,7932″N 11°31′1,6356″Ø Ingeborgrud kirke.jpeg
Klodsbodding kapell 1906 Borg Østre Romerike Auli Nes 60°4′55,279″N 11°24′51,138″Ø Klodsbodding kapell TRS 070609 009.jpg
Nes gamle kirke 1100-tallet Borg Østre Romerike Nes Nes restaurert ruin 60°8′56,353″N 11°27′24,318″Ø Nes kirkeruiner 3.jpg
Nes kirke 1860 Borg Østre Romerike Nes Nes 60°9′43,657″N 11°26′57,707″Ø Nes kirke Akershus.jpg
Rakeie gravplass 1887 Borg Nes nedlagt 1927 60°1′23″N 11°45′53″Ø Rakeie gravplass.jpg
Udnes kirke 1708 Borg Østre Romerike Udenes Nes 60°5′17,315″N 11°23′55,867″Ø Udenes kirke1.jpg
Årnes kirke 1878 Borg Østre Romerike Årnes Nes 60°7′30,580″N 11°28′19,783″Ø Årnes kirke, Akershus - Riksantikvaren-T041 01 0503.jpg
Gjøfjell kirke 1900 Borg Søndre Follo Gjøfjell Nesodden 59°44′47,882″N 10°36′37,440″Ø Gjofjellkapell.JPG
Misjonskirken Nesodden 1984 Det Norske Misjonsforbund Nesodden 59°49′23″N 10°37′58″Ø Misjonskirken Alværn.jpg
Nesodden kirke 1175 Borg Søndre Follo Nesoddden Nesodden 59°48′18,767″N 10°41′36,467″Ø Nesoddenkirke.JPG
Skoklefall kirke 1936 Borg Søndre Follo Skoklefall Nesodden ikke kirkegård 59°50′48,502″N 10°40′16,864″Ø Skoklefallkapell.JPG
Hakadal kirke 1610 (ca.) Borg Nedre Romerike Hakadal Nittedal 59°56′39,527″N 10°54′33,462″Ø Hakadal kirke TRS 070801 086.jpg
Lillomarkskapellet 1965 Borg Nedre Romerike Nittedal ikke kirkegård 60°0′46,976″N 10°52′4,2960″Ø Lillomarkskapellet.jpg
Nittedal kirke 1869 Borg Nedre Romerike Nittedal Nittedal 60°0′32,515″N 10°56′45,902″Ø Nittedal kirke.JPG
Rotnes kirke 2016 Borg Nedre Romerike Nittedal ikke kirkegård 60°02′43,7″N 10°52′52,9″Ø Rotnes kirke 1.jpg
Greverud kirke 1967 Borg Nordre Follo Greverud Oppegård ikke kirkegård 59°46′29,536″N 10°48′11,048″Ø Greverud kirke.jpg
Kolbotn kapell 1928 Oppegård kommunal gravlund 59°49′14,23″N 10°47′28,13″Ø Kolbotn gravlund.jpg
Kolbotn kirke 1932 Borg Nordre Follo Kolbotn Oppegård ikke kirkegård 59°48′25,236″N 10°48′22,500″Ø Kolbotnkirke.JPG
Metodistkirken (Øståsen) 1969 Oppegård ikke kirkegård 59°48′54″N 10°48′46″Ø Øståsen metodistkirke.jpg
Oppegård kirke 1876 Borg Nordre Follo Oppegård Oppegård kirkegård ved kirken og borti veien 59°46′43,536″N 10°45′2,0808″Ø Oppegaardkirke.JPG
Sofiemyr kirke 1987 Borg Nordre Follo Kolbotn Oppegård ikke kirkegård 59°47′45,496″N 10°48′43,376″Ø Sofiemyrkirke hovedinngang.jpg
Rælingen kirke 1828 Borg Nedre Romerike Rælingen Rælingen 59°55′15,254″N 11°4′59,282″Ø Rælingen kirke, Akershus - Riksantikvaren-T035 01 0144.jpg
Øvre Rælingen kirke 1973 Borg Nedre Romerike Øvre Rælingen Rælingen ikke kirkegård 59°56′48″N 11°2′8″Ø Øvre Rælingen kirke.jpg
Jesu kristi kirke SDH Skedsmo 59°59′35″N 11°01′45″Ø
Lahaugmoen kapell 1968 Borg Nedre Romerike Skedsmo nedlagt; ikke kirkegård
Lillestrøm kirke 1935 Borg Nedre Romerike Lillestrøm Skedsmo ikke kirkegård 59°57′31,003″N 11°2′54,200″Ø Lilleström kirke.jpg
Skedsmo kirke 1180 Borg Nedre Romerike Skedsmo Skedsmo 59°59′37,500″N 11°2′43,249″Ø 20060718220013!Skedsmo kirke.jpg
St. Magnus kirke 1988 Oslo katolske bispedømme Lillestrøm Skedsmo ikke kirkegård 59°57′37″N 11°03′21″Ø St Magnus kirke Lillestrøm.jpg
Stalsberghagen kapell 1901 Skedsmo krematorium og gravlund 59°56′41,72″N 11°1′21,02″Ø Stalsberghagen kapell.JPG
Strømmen kirke 1929 Borg Nedre Romerike Strømmen Skedsmo 59°57′9,5940″N 11°0′54,079″Ø Strommen church.jpg
Kråkstad kirke 1150 Borg Nordre Follo Kråkstad Ski 59°40′36″N 10°52′51″Ø Kraakstadkirke.JPG
Langhus kirke 1975 Borg Nordre Follo Langhus Ski 59°45′17″N 10°50′36″Ø Langhus kirke.jpg
Siggerud kirke 1905 Borg Nordre Follo Siggerud Ski 59°47′30″N 10°53′16″Ø Siggerudkirke.JPG
Ski kirke 1150 Borg Nordre Follo Ski Ski 59°43′20,672″N 10°51′41,123″Ø Skikirke2006.JPG
Ski nye kirke 1988 Borg Nordre Follo Ski Ski 59°43′10,038″N 10°49′51,780″Ø Ski nye kirke.jpg
Sørmarkskapellet 1981 Borg Ski ikke kirkegård 59°44′53,682″N 10°58′16,244″Ø
Blaker kirke 1881 Borg Østre Romerike Blaker Sørum 60°0′5,6952″N 11°18′5,9364″Ø Blaker kirke TRS 070609 005.jpg
Frogner gamle kirke 1180 Borg Østre Romerike Frogner Sørum 60°1′14,24″N 11°6′17,41″Ø Frogner medieval church.jpg
Frogner nye kirke 1925 Borg Østre Romerike Frogner Sørum 60°1′12,050″N 11°6′20,106″Ø Frogner church.jpg
Sørum kirke 1166 Borg Østre Romerike Sørum Sørum 60°0′23,846″N 11°14′4,6536″Ø Sørum kirke TRS 070609 002.jpg
Furuset kirke 1879 Borg Øvre Romerike Furuset Ullensaker 60°9′30,895″N 11°15′48,049″Ø Furuset kirke i Ullensaker5.jpg
Gardermoen kapell 1996 Borg Ullensaker ikke kirkegård OslChap.JPG
Hovin kirke 1695 Borg Øvre Romerike Hovin Ullensaker 60°8′33,878″N 11°7′30,727″Ø Hovin kirke Ullensaker.jpg
Jessheim kirke (1984–2016) 1984 Borg Øvre Romerike Hovin Ullensaker ikke kirkegård 60°8′41,251″N 11°10′29,150″Ø Jessheim kirke.jpg
Jessheim kirke 2017 Borg Øvre Romerike Hovin Ullensaker ikke kirkegård 60°8′41,251″N 11°10′29,150″Ø Jessheim nye kirke.jpg
Mogreina kirke 1912 Borg Øvre Romerike Mogreina Ullensaker 60°13′2,8668″N 11°9′48,190″Ø Mogreina kirke.jpg
St. Gudmund katolske kirke 2016 Oslo katolske bispedømme Jessheim Ullensaker ikke kirkegård 60°8′57,6″N 11°9′11,3″Ø St Gudmund kirke (2).jpg
Ullensaker kirke 1958 Borg Øvre Romerike Ullensaker Ullensaker 60°5′1,9068″N 11°9′52,787″Ø Ullensaker kirke 20080203-1.jpg
Garder kirke 1881 Borg Søndre Follo Garder Vestby 59°34′52,097″N 10°48′35,032″Ø Garderkirke.JPG
Hvitsten kirke 1903 Borg Søndre Follo Hvitsten Vestby 59°35′57,455″N 10°39′30,823″Ø Hvitstenkapell2.JPG
Son kulturkirke 2014 Borg Søndre Follo Såner Vestby ikke kirkegård 59°31′08″N 10°41′14″Ø Son kulturkirke.jpg
Strømbråten kapell 1924 Borg Vestby 59°31′32,970″N 10°41′49,193″Ø Son Strømbråtenkapell01.JPG
Såner kirke 2000 Borg Søndre Follo Såner Vestby 59°31′42,168″N 10°45′10,634″Ø Såner kirke04.JPG
Vestby kirke 1886 Borg Søndre Follo Vestby Vestby 59°36′7,7364″N 10°43′54,084″Ø Vestbykirke.JPG
Kroer kirke 1925 Borg Søndre Follo Kroer Ås 59°38′17,221″N 10°50′52,224″Ø Kroerkirke.JPG
Nordby kirke 1826 Borg Søndre Follo Nordby Ås 59°43′10,603″N 10°46′22,091″Ø Nordbykirke.JPG
Ås arbeidskirke 1985 Borg Søndre Follo Ås Ås ikke kirkegård 59°39′57,996″N 10°48′33,991″Ø Ås arbeidskirke.jpg
Ås kirke 1867 Borg Søndre Follo Ås Ås 59°40′17,324″N 10°46′7,2192″Ø Aaskirke.jpg

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]