Liste over kirker i Østfold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller Bing

Liste over kirker i Østfold lister kirkebygg i Den norske kirke og andre kristne kirkebygg i Østfold.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Aremark kirke 1861 Borg Østre Borgesyssel Aremark Aremark har kirkegård 59°14′40,916″N 11°40′54,570″Ø Aremark kirke.jpg
Holmgill kirke (Også Holmegil) 1902 Borg Østre Borgesyssel Aremark Aremark har kirkegård 59°8′33,824″N 11°44′27,733″Ø Holmegil kirke.jpg
Askim kirke 1878 Borg Østre Borgesyssel Askim Askim har kirkegård 59°35′26,53″N 11°9′17,56″Ø Askim kirke.jpg
Askim kapell Borg Østre Borgesyssel Askim Askim har kirkegård 59°35′23″N 11°09′21″Ø Askim kapell - 2012.jpg
Grøtvedt menighetssenter 1984 Borg Østre Borgesyssel Askim Askim ikke kirkegård 59°35′26,6″N 11°10′34″Ø
Mariakirken Oslo katolske bispedømme Askim ikke kirkegård 59°34′45″N 11°10′40″Ø FV128P Mariakirken Askim.jpg
Misjonskirken Askim Det Norske Misjonsforbund og DFEF Askim ikke kirkegård 59°34′54″N 11°09′33″Ø Misjonskirken Askim.jpg
Eidsberg kirke 1200-tallet Borg Østre Borgesyssel Eidsberg Eidsberg har kirkegård 59°31′11,698″N 11°15′26,921″Ø Eidsbergkirke2.jpg
Hærland kirke 1878 Borg Østre Borgesyssel Hærland Eidsberg har kirkegård 59°33′11,563″N 11°24′12,910″Ø Haerland.JPG
Mysen adventkirke Adventkirken Eidsberg ikke kirkegård 59°33′03″N 11°20′38″Ø Mysen adventkirke.jpg
Mysen kapell Borg Eidsberg har kirkegård 59°33′02″N 11°19′41″Ø Mysen kapell.jpg
Mysen kirke 1903 Borg Østre Borgesyssel Mysen Eidsberg har kirkegård 59°33′13,396″N 11°19′48,364″Ø Mysenkirke.jpg
Mysen metodistkirke Metodistkirken Eidsberg ikke kirkegård 59°33′15″N 11°19′33″Ø Mysen metodistkirke.jpg
Trømborg kirke 1878 Borg Østre Borgesyssel Trømborg Eidsberg har kirkegård 59°30′21,906″N 11°21′32,108″Ø Trømborg kirke.jpg
Borge kapell og gravlund Borg Fredrikstad krematorium nedlagt 59°13′27″N 11°02′11″Ø Borge kapell.JPG
Borge kirke 1861 Borg Fredrikstad domprosti Borge Fredrikstad har kirkegård 59°13′39,828″N 11°2′37,262″Ø Borge kyrkje 01.JPG
Fredrikstad baptistkirke Det Norske Baptistsamfunn Fredrikstad ikke kirkegård 59°12′49″N 10°56′28″Ø Fredrikstad baptistkirke.jpg
Fredrikstad domkirke 1880 Borg Fredrikstad domprosti Fredrikstad domkirke Fredrikstad Vestre Fredrikstad gravlund 59°12′33,948″N 10°56′34,508″Ø Fredrikstad Cathedral01.JPG
Fredrikstad frikirke Frikirken Fredrikstad ikke kirkegård 59°12′49″N 10°56′32″Ø Fredrikstad frikirke.jpg
Fredrikstad metodistkirke Metodistkirken Fredrikstad ikke kirkegård 59°12′24″N 10°56′39″Ø Fredrikstad metodistkirke.jpg
Glemmen gamle kirke 1182 Borg Fredrikstad domprosti Gamle Glemmen Fredrikstad har kirkegård 59°14′15,612″N 10°58′16,630″Ø GamleGlemmenKirkeLowRes.jpg
Glemmen kirke 1853 Borg Fredrikstad domprosti Glemmen Fredrikstad har kirkegård 59°12′56,268″N 10°56′21,376″Ø Glemmen nye kirke.JPG
Gressvik kirke 1925 Borg Fredrikstad domprosti Gressvik Fredrikstad har kirkegård 59°13′07″N 10°53′55″Ø Gressvik kyrkje01.JPG
Jesu kristi kirke SDH De siste dagers hellige Fredrikstad ikke kirkegård 59°13′53″N 10°57′54″Ø
Kjølstad kirke 1986 Borg Fredrikstad domprosti Borge Fredrikstad ikke kirkegård 59°14′5,2008″N 11°0′27,720″Ø Kjølstad kyrkje01.JPG
Kråkerøy kirke 1911 Borg Fredrikstad domprosti Kråkerøy Fredrikstad har kirkegård 59°10′51,708″N 10°55′41,905″Ø Kraakeroy church.JPG
Leie kapell og gravlund 1965 Borg Fredrikstad Leie gravlund
Tidl. Fredrikstad krematorium
59°13′39,08″N 10°57′26,5″Ø Leie gravlund.jpg
Onsøy kirke 1877 Borg Fredrikstad domprosti Onsøy Fredrikstad har kirkegård 59°15′22,446″N 10°51′2,9628″Ø 2011-04-11 Onsøy kirke.jpg
Petrikirken 1866 Metodistkirken Fredrikstad ikke kirkegård 59°13′31″N 10°59′53″Ø
Rolvsøy kirke 1908 Borg Fredrikstad domprosti Rolvsøy Fredrikstad har kirkegård 59°15′57,36″N 11°1′0,66″Ø Rolvsøy kirke.JPG
St. Birgitta kirke Oslo katolske bispedømme Fredrikstad ikke kirkegård 59°12′28″N 10°56′37″Ø Fredrikstad StBirgittachurch01.JPG
Torsnes kirke 1860 Borg Fredrikstad domprosti Torsnes Fredrikstad har kirkegård 59°11′17,624″N 11°4′17,533″Ø Torsnes kyrkje 01.JPG
Vestre Fredrikstad gravlund Borg Fredrikstad 59°13′17″N 10°55′28″Ø Vestre Fredrikstad gravlund.jpg
Østre Fredrikstad gravlund Borg Fredrikstad 59°12′11″N 10°57′40″Ø Østre Fredrikstad gravlund.jpg
Østre Fredrikstad kirke 1779 Borg Fredrikstad domprosti Østre Fredrikstad Fredrikstad Østre Fredrikstad gravlund 59°12′8,1828″N 10°57′9,3096″Ø Østre Fredrikstad kyrkje01.jpg
Asak kirke 1893 Borg Sarpsborg Asak Halden har kirkegård 59°8′39,034″N 11°27′17,327″Ø Asak kirke.jpg
Berg kirke 1100 Borg Sarpsborg Berg Halden har kirkegård 59°8′15,954″N 11°19′46,819″Ø Berg Kirke.jpg
Idd kirke 1100 Borg Sarpsborg Idd Halden har kirkegård 59°5′10,543″N 11°26′5,1396″Ø Idd kirke TRS.jpg
Immanuels kirke 1833 Borg Sarpsborg Halden Halden Noen få gamle graver ved kirken
Ny kirkegård v/Os kapell (1km)
59°7′16,216″N 11°23′27,650″Ø Immanuels kirke Halden.jpg
Os kapell og krematorium 1931 Borg Halden har kirkegård 59°07′41″N 11°23′30″Ø Fil-Halden, Os kapell (7)Wcr.JPG
Prestebakke kirke 1793 Borg Sarpsborg Enningdalen Halden har kirkegård 58°59′36,078″N 11°31′56,503″Ø Prestebakke kirke TRS.jpg
Rokke kirke 1100-tallet Borg Sarpsborg Rokke Halden har kirkegård 59°11′20,634″N 11°20′39,581″Ø Rokke kirke (Halden) sydost.jpg
Solli gravlund Borg Halden har kirkegård 59°05′44″N 11°26′34″Ø Solli gravlund.jpg
St. Peter kirke Oslo katolske bispedømme Halden ikke kirkegård 59°07′30″N 11°23′15″Ø St Peter kirke Halden.jpg
Søndre Enningdalen kirke 1956 Borg Sarpsborg Enningdalen Halden har kirkegård 58°54′29,891″N 11°31′18,728″Ø Søndre Enningdal kapell TRS.jpg
Tistedal kirke 1865 Borg Sarpsborg Tistedal Halden har kirkegård 59°7′47,460″N 11°26′44,304″Ø Tistedal kirke IMG 8421 rk 85627.JPG
Hobøl kirke 1100-tallet Borg Vestre Borgesyssel Hobøl Hobøl har kirkegård 59°36′2,7036″N 10°55′26,054″Ø Hobøl kirke TRS 070804 037.jpg
Tomter kirke 1600 ca. Borg Vestre Borgesyssel Tomter Hobøl har kirkegård 59°39′05″N 11°0′40″Ø Tomter kirke 20071021 2.jpg
Hvaler kirke 1100-tallet Borg Fredrikstad domprosti Hvaler Hvaler har kirkegård 59°1′57,540″N 11°1′32,221″Ø Hvaler kirke.JPG
Spjærøy kirke 1891 Borg Fredrikstad domprosti Hvaler Hvaler har kirkegård 59°5′18,539″N 10°55′5,5956″Ø Spjærøy kyrkje01.JPG
Klund kirke 1888 Borg Østre Borgesyssel Klund Marker har kirkegård 59°31′29″N 11°38′12″Ø Klund kirke 2007-10-08-1.jpg
Rødenes kirke 1230 Borg Østre Borgesyssel Rødenes Marker har kirkegård 59°35′17″N 11°35′42″Ø Rødenes kyrkje01.JPG
Ørje kirke 1931 Borg Østre Borgesyssel Ørje Marker ikke kirkegård 59°28′51,204″N 11°39′34,812″Ø Orjekirke.JPG
Øymark kirke 1879 Borg Østre Borgesyssel Øymark Marker har kirkegård 59°25′11,327″N 11°39′49,334″Ø Oymark kirke.JPG
Jeløy kapell 1963 Borg Vestre Borgesyssel Jeløy Moss har kirkegård 59°26′51,7″N 10°38′3,38″Ø Jeløy kapell.jpg
Jeløy kirke 1975 Borg Vestre Borgesyssel Jeløy Moss ikke kirkegård 59°26′11,047″N 10°38′14,118″Ø Jeløy kirke.JPG
Jesu kristi kirke SDH De siste dagers hellige 59°26′38″N 10°38′47″Ø Moss ikke kirkegård
St. Mikael kirke 1998 Oslo katolske bispedømme Moss ikke kirkegård 59°26′03″N 10°39′37″Ø Moss StMikaelchurch01.JPG
Moss adventkirke Adventkirken Moss ikke kirkegård 59°26′00″N 10°38′15″Ø Moss adventkirke.JPG
Moss frikirke 1987 Frikirken Moss ikke kirkegård 59°26′18″N 10°40′17″Ø Moss frikirke.jpg
Moss kapell 1938 Borg Moss har kirkegård; krematorium nedlagt 59°25′50,66″N 10°39′44,34″Ø Moss krematorium.jpg
Moss kirke 1861 Borg Vestre Borgesyssel Moss Moss ikke kirkegård 59°26′6,7668″N 10°39′43,358″Ø Moss Mosskirke01.JPG
Degernes kirke 1863 Borg Østre Borgesyssel Degernes Rakkestad har kirkegård 59°21′16,927″N 11°25′23,099″Ø Degernes kirke.jpg
Os kirke 1835 Borg Østre Borgesyssel Os Rakkestad har kirkegård 59°27′0,80280″N 11°14′17,668″Ø Os Kirke (Østfold).jpg
Rakkestad kirke 1200 Borg Østre Borgesyssel Rakkestad Rakkestad har kirkegård 59°24′38,822″N 11°22′9,4980″Ø Rakkestad kirke.jpg
Ekholt kirke 1980 Borg Vestre Borgesyssel Ekholt Rygge ikke kirkegård 59°24′33,494″N 10°41′10,201″Ø Ekholt kirke 20080511-1.jpg
Larkollen kirke 1890 Borg Vestre Borgesyssel Rygge Rygge ikke kirkegård 59°19′57,137″N 10°40′0,44760″Ø Larkollen kirke.jpg
Rygge kirke 1100-tallet Borg Vestre Borgesyssel Rygge Rygge har kirkegård 59°22′46,895″N 10°43′20,827″Ø Rygge kirke 20080511-1.jpg
Rømskog kirke 1270 Borg Østre Borgesyssel Rømskog Rømskog har kirkegård 59°43′37,380″N 11°48′59,490″Ø Rømskog kirke.JPG
Råde kirke 1185 Borg Vestre Borgesyssel Råde Råde har kirkegård 59°20′46,122″N 10°53′37,997″Ø Råde kirke 04 480px.JPG
Tomb kirke 1869 Borg Vestre Borgesyssel Råde Råde ikke kirkegård 59°19′19,229″N 10°48′35,554″Ø Tomb kapell 20080511-1.jpg
Greåker kirke 1974 Borg Sarpsborg Greåker Sarpsborg ikke kirkegård 59°16′20″N 11°2′36″Ø Greåker kirke.jpg
Hafslund kirke 1891 Borg Sarpsborg Hafslund Sarpsborg har kirkegård 59°16′21,605″N 11°8′22,949″Ø Hafslund kirke.JPG
Hafslundsøy kirke 1995 Borg Sarpsborg Varteig Sarpsborg ikke kirkegård 59°17′47″N 11°9′4″Ø Hafslundsøy kirke.jpg
Holleby kirke 1920 Borg Sarpsborg Tune Sarpsborg ikke kirkegård 59°20′35″N 11°6′46″Ø Holleby kirke.jpg
Ingedal kirke 1250 Borg Sarpsborg Søndre Skjeberg Sarpsborg har kirkegård 59°10′42,3″N 11°12′54,4″Ø Ingedal kirke.jpg
Kurland menighetssenter 1976 Borg Sarpsborg Sarpsborg Sarpsborg ikke kirkegård 59°17′40,4″N 11°6′19,6″Ø
Sarpsborg kapell og krematorium 1961 Borg Sarpsborg St. Olav kirkegård 59°17′10″N 11°06′26″Ø Sarpsborg kapell.JPG
Sarpsborg kirke Borg1863 Sarpsborg Sarpsborg Sarpsborg kirkegård nedlagt 59°16′56,64″N 11°6′39,6″Ø Sarpsborg kyrkje01.jpg
Skjeberg kirke 1100 Borg Sarpsborg Søndre Skjeberg Sarpsborg har kirkegård 59°13′44″N 11°11′23″Ø Skjeberg kirke (Sarpsborg) nord.jpg
Skjebergdalen kirke 1911 Borg Sarpsborg Skjebergdalen Sarpsborg har kirkegård 59°17′5″N 11°16′53″Ø Skjebergdal kirke.jpg
Solli kirke 1904 Borg Sarpsborg Solli Sarpsborg har kirkegård 59°19′31″N 10°57′50″Ø Solli kirke.jpg
Tune kirke 1910 Borg Sarpsborg Tune Sarpsborg har kirkegård 59°17′32″N 11°5′0″Ø Tune kirke 01.JPG
Ullerøy kirke 1725 Borg Sarpsborg Søndre Skjeberg Sarpsborg har kirkegård 59°12′17″N 11°7′16″Ø Ulleroy kirke.jpg
Varteig kirke 1859 Borg Sarpsborg Varteig Sarpsborg har kirkegård 59°21′1″N 11°11′23″Ø Varteig kyrkje 01.JPG
Skiptvet kirke 1100-tallet Borg Vestre Borgesyssel Skiptvet Skiptvet har kirkegård 59°28′4,75″N 11°10′29,94″Ø Skiptvet kirke nordøst.jpg
Heli kirke 2001 Borg Vestre Borgesyssel Heli Spydeberg har kirkegård 59°33′48,66″N 11°5′44,1″Ø Heli kirke TRS 070804 053.jpg
Hovin kirke 1720 Borg Vestre Borgesyssel Hovin Spydeberg har kirkegård 59°37′52″N 11°7′17″Ø Hovin kirke (Spydeberg) 20071021 1.jpg
Mariaholm kapell Oslo katolske bispedømme Askim Spydeberg ikke kirkegård 59°40′33″N 11°13′07″Ø
Spydeberg kirke 1844 Borg Vestre Borgesyssel Spydeberg Spydeberg har kirkegård 59°35′42,12″N 11°4′6,12″Ø Spydeberg kirke TRS 070804 055.jpg
Båstad kirke 1860 Borg Østre Borgesyssel Båstad Trøgstad har kirkegård 59°41′42″N 11°17′43″Ø Båstad kirke 20071021 1.jpg
Trøgstad kirke 1250 ca. Borg Østre Borgesyssel Trøgstad Trøgstad har kirkegård 59°38′12″N 11°18′46″Ø Trøgstad kirke 20071021 3.jpg
Svinndal kirke 1856 Borg Vestre Borgesyssel Svinndal Våler har kirkegård 59°25′26,64″N 11°0′59,46″Ø Svinndal kirke TRS 070804 045.jpg
Våler kirke 1100-tallet Borg Vestre Borgesyssel Våler Våler har kirkegård 59°29′18,6″N 10°52′4,98″Ø Våler kirke (Østfold) TRS 070804 041.jpg

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]