Liste over kirker i Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller Bing

Liste over kirker og andre kristne kirkebygg i Oslo.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Adresse Bilde
Abildsø kapell 1960 Oslo Solgt til Oslo Misjonskirke i 2004, revet 2006 59°52′47,27″N 10°49′37,63″Ø Langerudhaugen 1 Abildsø kirke.jpg
Adventkirken Betel 1885 Adventkirken Oslo 59°55′04″N 10°44′40″Ø Akersgata 74 Adventkirken Akersgata.JPG
Adventkirken Ulsrud Adventkirken Oslo 59°53′25″N 10°51′07″Ø John G. Mattesons vei 11 Adventkirken Ulsrud.JPG
Akershus fengselskirke 1866-67 Forsvaret Oslo 59°54′23,12″N 10°44′10,30″Ø Akershus festning Fengselskirka Akershus.jpg
Akershus slottskirke 1624 Oslo Feltprestkorpset Oslo 59°54′23,12″N 10°44′10,30″Ø Akershus festning Akershus slottskirke 20090503-01.jpg
Alfaset gravlunds kapell 1923 Gravferdsetaten - Oslo kommune Oslo 59°55′57,05″N 10°51′28,39″Ø Nedre Kalbakkvei 99 Alfaset gravlunds kapell.jpg
American Lutheran Church 1963-64 American Lutheran Congregation Oslo 59°55′1,06″N 10°42′19,14″Ø Fritzners gate 15 AmericanLutheranchurchOslo 20080430-1.jpg
Bakkehaugen kirke 1959 Oslo Vestre Aker Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker Oslo 59°56′56,07″N 10°45′14,97″Ø Carl Grøndahls vei 27 Bakkehaugens kirke-1.jpg
Bekkelaget kirke 1923 Oslo Søndre Aker Bekkelaget og Ormøy Oslo 59°53′5,62″N 10°47′17,68″Ø Sandstuveien 15 Bekkelaget kirke 20081026-3.jpg
Bjølsen Misjonskirke 1893 Det norske misjonsforbund Oslo 59°56′28,86″N 10°45′34,68″Ø Bergensgata 7 Bjølsen Misjonskirke.jpg
Bjørndal kirke 2015 Oslo Søndre Aker Klemetsrud og Mortensrud Oslo Interimskirke; det tidl. gatekapellet ved Domkirken 59°49′47″N 10°50′15″Ø Nyjordeveien
Botsfengselets kirke 1886 Oslo Oslo 59°54′33″N 10°46′25″Ø Åkebergveien 11 Botsfengselets kirke c1990–2000 OMU OMu.D0585.jpg
Bredtvet kirke 1977 Oslo katolske bispedømme St. Johannes Apostel og Evangelist (katolsk) Oslo Utleid til Den katolske kirke fra 1. mai 2013 59°56′48,57″N 10°51′33,55″Ø Bredtvetveien 12 Bredtvedt church.jpg
Bygdøy kirke 1968 Oslo Oslo domprosti Bygdøy Oslo 59°54′22,56″N 10°40′44,76″Ø Strømsborgveien 8 Bygdøy kirke 20090405-7.jpg
Bøler kirke 2011 Oslo Søndre Aker Bøler Oslo 59°52′57,42″N 10°50′24,03″Ø General Ruges vei 51 Bøler kirke - 2012-05-19 at 10-18-52.jpg
Centralkirken 1961 Metodistkirken Oslo 59°55′4,06″N 10°44′9,93″Ø St. Olavs gate 28 Centralkirken Oslo.JPG
Døves kirke 1974 Oslo Døveprostiet Døves menighet Oslo Oslo 59°55′46,60″N 10°43′35,66″Ø Fagerborggata 12 Døvekirken, Oslo.jpg
Ellingsrud kirke 1981 Oslo Østre Aker Ellingsrud-Furuset Oslo 59°56′13,34″N 10°54′59,38″Ø Dragonstien 18 Ellingsrud kirke.jpg
Evangelische Gemeinde deutscher Sprache Den tyske evangeliske kirke Oslo 59°55′22″N 10°43′11″Ø Eilert Sundts gate 37 Evangelische Gemeinde Oslo.JPG
Fagerborg kirke 1903 Oslo Oslo domprosti Fagerborg Oslo 59°55′38,30″N 10°43′46,90″Ø Pilestredet 72 Fagerborg kirke2.jpg
Filadelfia Oslo Pinsebevegelsen Oslo 59°55′04″N 10°44′14″Ø St. Olavs gate 24 FIladelfia-St.Olavsgate-20080316.jpg
Fossum kirke 1976 Oslo Østre Aker Høybråten, Fossum og Stovner Oslo 59°57′45,57″N 10°55′28,43″Ø Stovner senter 12 Fossum kirke.jpg
Frogner kirke 1907 Oslo Oslo domprosti Frogner Oslo 59°55′3,95″N 10°42′25,22″Ø Bygdøy allé 36 Frogner kirke 1.JPG
Frogner kirkes kapell 1939 Oslo Oslo domprosti Frogner Oslo Frogner kirkes kapell OMU OB.X1114.jpg
Furuset kirke 1980 Oslo Østre Aker Ellingsrud-Furuset Oslo 59°56′34,02″N 10°53′21,72″Ø Ulsholtveien 37 Furuset Kirke 1.jpg
1. baptistkirke 1898 Det Norske Baptistsamfunn Oslo 59°55′7,7808″N 10°45′10,094″Ø Hausmanns gate 22 Oslo 1. baptistkirke.JPG
Gamle Aker kirke 1100-tallet Oslo Oslo domprosti Sentrum og St. Hanshaugen Oslo Oslos eldste bygning 59°55′25,36″N 10°44′49,85″Ø Akersbakken 26 Gamle Aker kirke S.jpg
Gamlebyen kirke 1796 Oslo Utgått som sognekirke 59°54′11,02″N 10°46′3,65″Ø Ekebergveien 1 Gmbkrk3.JPG
Gol stavkirke Rundt 1200 Norsk Folkemuseum Oslo Flyttet til Bygdøy 1884 59°54′27,32″N 10°41′11,14″Ø Museumsveien 10 Gol stavkirke, vinter.JPG
Grefsen kirke 1940 Oslo Vestre Aker Grefsen Oslo 59°57′15,25″N 10°46′45,25″Ø Glads vei 45 Grefsen kirke 20080531-1.jpg
Grorud kirke 1902 Oslo Østre Aker Grorud Oslo 59°57′28,16″N 10°53′4,53″Ø Pastor Blaauws vei 3 Grorud church 1.jpg
Grønland kirke 1868 Oslo Oslo domprosti Gamlebyen og Grønland Oslo 59°54′39,85″N 10°46′3,59″Ø Grønlandsleiret 34 Groenland kirke Oslo.jpg
Hasle kirke 1960 Oslo Nordre Aker Hasle Oslo 59°55′17,12″N 10°47′3,14″Ø Eindrides vei 7 Hasle kirke Oslo 24.07.2013 11-37-42.JPG
Haugerud kirke 1975 Oslo Østre Aker Østre Aker og Haugerud Oslo 59°55′17,29″N 10°51′28,00″Ø Haugerudsenteret 47 Haugerud kirke vest.jpg
Hauketo-Prinsdal kirke 1995 Oslo Søndre Aker Hauketo-Prinsdal Oslo 59°50′22,01″N 10°48′25,90″Ø Lerdalsfaret 7 Hauketo-Prinsdal kirke - 2011-09-10 at 17-12-04.jpg
Hellige Nikolai ortodokse kirke 2015 Den ortodokse kirke i Konstantinopel Oslo Menigheten flyttet hit i 2003 fra Majorstuen kirke 59°54′46,08″N 10°48′54,63″Ø Tvetenveien 13 Hellige Nikolai kirke 2015.jpg
Holmenkollen kapell 1996 Oslo Vestre Aker Ris Oslo 59°57′56,47″N 10°40′19,44″Ø Holmenkollveien 142 Holmenkollen kapell.jpg
Holmlia kirke 1992 Oslo Søndre Aker Holmlia Oslo 59°50′10,54″N 10°47′34,11″Ø Ravnåsveien 28 Holmlia kirke utvendig (1).JPG
Høybråten kirke 1932 Oslo Østre Aker Høybråten, Fossum og Stovner Oslo 59°56′39,45″N 10°54′33,78″Ø Høybråtenveien 37 Høybråten kirke 1.jpg
Iladalen kirke 1941 Oslo Nordre Aker Sagene og Iladalen Oslo 59°55′58,48″N 10°45′10,62″Ø Søren Jaabæks gate 5 Iladalen kirke.JPG
Jesu Kristi Kirke De siste dagers hellige Oslo 59°55′38,21″N 10°46′54,70″Ø Hekkveien 9 Jesu kristi kirke, Oslo 02.05.2010 17-09-24.JPG
Kampen kirke 1882 Oslo Oslo domprosti Kampen Oslo 59°54′43,02″N 10°46′55,10″Ø Bøgata 1 Kampen kirke.jpg
Klemetsrud kirke 1933 Oslo Søndre Aker Klemetsrud og Mortensrud Oslo 59°49′50,48″N 10°50′56,22″Ø Maurtuveien Klemetsrud kirke 20081026-1.jpg
Kristensamfunnets kirke 1990 Kristensamfunnet Oslo 59°54′59″N 10°43′05″Ø Oscars gate 84 Kristensamfunnets kirke Oslo.JPG
Kulturkirken Jakob 1880 Kirkelig Kulturverksted Oslo Utleid til KKV på langtidskontrakt 59°55′05″N 10°45′16″Ø Hausmanns gate 14 Kulturkirken Jakob-1.jpg
Lambertseter kirke 1966 Oslo Søndre Aker Lambertseter Oslo 59°52′12,46″N 10°48′48,85″Ø Langbølgen 33 Lambertseter kirke1.jpg
Lilleborg kirke 1966 Oslo Nordre Aker Torshov og Lilleborg Oslo 59°55′53,67″N 10°45′56,33″Ø Oskar Braatens gate 35 Lilleborg kirke.jpg
Ljan kirke 1932 Oslo Søndre Aker Ljan Oslo 59°50′46,43″N 10°47′3,09″Ø Furumoen 12 Ljan kirke.jpg
Lovisenberg kirke 1912 Oslo Oslo domprosti Sentrum og St. Hanshaugen Oslo 59°55′57,08″N 10°44′40,41″Ø Lovisenberggata 9 Lovisenberg kirke.JPG
Majorstuen kirke 1926 Oslo Vestre Aker Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker Oslo 59°55′52,78″N 10°43′16,32″Ø Kirkeveien 84 MajorstuenKirke 20080511-1.jpg
Manglerud kirke 1963 Oslo Søndre Aker Manglerud Oslo 59°53′47,13″N 10°48′39,08″Ø Byggveien 10 Manglerud kirke.jpg
Maran Ata tempelet Pinsebevegelsen Oslo Stiftet av Aage Samuelsen 59°54′59,77″N 10°44′58,20″Ø Møllergata 28 Maran-Ata Tempelet - 2010-07-05 at 15-12-58.jpg
Maria bebudelseskirke 1891 Den gresk-ortodokse kirke Oslo 59°55′06″N 10°44′48″Ø Thor Olsens gate 9 Maria bebudelses krike Oslo.JPG
Maridalen kirke 1887 Oslo Vestre Aker Maridalen Oslo 59°59′58,15″N 10°46′15,46″Ø Maridalsveien 952 Maridalen kapell 1.jpg
Markus kirke 1927 Oslo Utgått som sognekirke 59°55′26,07″N 10°44′22,94″Ø Ullevålsveien 41 Markus kirke.JPG
Metodistkirken på Bjølsen 1955 Metodistkirken Oslo Endret navn fra Immanuelkirken 2007 59°56′30,23″N 10°45′33,25″Ø Bergensgata 12 Immanuelkirken i Bergensgata Oslo.jpg
Metodistkirken på Grünerløkka 1874 Metodistkirken Oslo Tidl. 1. metodistkirke 59°55′19,92″N 10°45′33,92″Ø Thorvald Meyers gate 56A Thorvald Meyers gate 56A.JPG
Misjonskirken 1986 Den evangeliske forsamling Oslo 59°55′49″N 10°42′56″Ø Slemdalsveien 1 Misjonskirken - 2010-08-07 at 17-22-08.jpg
Mortensrud kirke 2002 Oslo Søndre Aker Klemetsrud og Mortensrud Oslo 59°50′50,18″N 10°49′55,00″Ø Helga Vaneks vei 15 Mortensrud church, MRBK-11-2sh.jpg
Nordberg kirke 1962 Oslo Vestre Aker Nordberg Oslo 59°57′46,41″N 10°44′31,75″Ø Kringsjågrenda 1 Nordberg kirke.jpg
Nordmarkskapellet 1933 Oslo Kristelige Studentlag Oslo 60°1′3,42″N 10°39′48,48″Ø Ved Slaktern Norway, Nordmarskapellet (2).JPG
Nordre gravlunds kapell Gravferdsetaten - Oslo kommune Oslo 59°56′16,06″N 10°44′53,18″Ø Kierschows gate 10 Nordre Gravlund kapell.jpg
Nordstrand kirke 1886 Oslo Søndre Aker Nordstrand Oslo 59°51′33,49″N 10°48′10,08″Ø Ekebergveien 238 Nordstrand kirke 20081026-2.jpg
Den nyapostoliske kirke Den nyapostoliske kirke Oslo 59°57′44″N 10°52′53″Ø Hagelundveien 2 Den nyapostoliske kirke.jpg
Oppsal kirke 1961 Oslo Søndre Aker Oppsal Oslo 59°53′58,87″N 10°50′34,79″Ø Solbergliveien 85 Oppsal kirke.jpg
Ormøy kirke 1892 Oslo Søndre Aker Bekkelaget og Ormøy Oslo 59°52′36,15″N 10°45′44,25″Ø Ormøybakken 4B Ormøya kirke, Oslo.jpg
Oslo domkirke 1697 Oslo Oslo domprosti Sentrum og St. Hanshaugen Oslo Tidl. Vår Frelsers kirke 59°54′45,54″N 10°44′47,37″Ø Stortorvet 1 Oslo Cathedral stevecadman.jpg
Oslo misjonskirke Betlehem 2007-08 Det norske misjonsforbund Oslo 59°52′47,27″N 10°49′37,63″Ø Langerudhaugen 1 Oslo misjonskirke Betlehem.jpg
Oslo Sjømannskirke Oslo Admiral Børresens tidligere villa; solgt 2014 59°54′03″N 10°41′34″Ø Admiral Børresens vei 4, Bygdøy Bygdøy sjømannskirke 0001.jpg
Paulus kirke 1892 Oslo Nordre Aker Paulus og Sofienberg Oslo 59°55′34,50″N 10°45′30″Ø Thorvald Meyers gate 31 Paulus kirke Oslo.jpg
Ris kirke 1932 Oslo Vestre Aker Ris Oslo 59°56′51″N 10°42′5″Ø Risbakken 1 Ris kirke TRS 070501 015.jpg
Romsås kirke 1995 Oslo Østre Aker Grorud Oslo 59°58′9″N 10°53′24″Ø Sverre Iversens vei 76 2007-11-04 Romsås kirke.jpg
Ryenberget kirke 1987 Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn Oslo 59°53′56″N 10°53′32″Ø Enebakkveien 152 Ryenberget kirke.JPG
Røa kirke 1939 Oslo Vestre Aker Røa Oslo 59°56′59″N 10°38′36″Ø Nordengveien 9 Roakirke01.jpg
Rødtvet kirke 1978 Oslo Østre Aker Grorud Oslo 59°57′26″N 10°52′7″Ø Martin Strandlis vei 9 Rødtvet kirke.jpg
Sagene kirke 1891 Oslo Nordre Aker Sagene og Iladalen Oslo 59°56′15″N 10°45′12″Ø Dannevigsveien 17 Sagene kirke2.JPG
Salemkirken 1983 Pinsebevegelsen Oslo 59°55′44″N 10°45′45″Ø Sannergata 12 Salemkirken Oslo.JPG
Sinsen kirke 1971 Oslo Nordre Aker Sinsen Oslo Flerbrukskirke 59°55′55″N 10°47′15″Ø Lørenveien 13 Sinsen kirke 2 TRS.jpg
Skøyen kirke 1989 Oslo Vestre Aker Skøyen Oslo 59°55′45″N 10°41′15″Ø Skøyenveien 43 Skøyen Kirke 20071020.jpg
Slottskapellet Oslo Oslo domprosti Oslo 59°55′1,2″N 10°43′40,2″Ø Henrik Ibsens gate 1 Slottskapellet.jpg
Sofienberg kirke 1877 Oslo Nordre Aker Paulus og Sofienberg Oslo 59°55′20″N 10°45′58″Ø Rathkes gate 18 Sofienberg kirke.jpg
St. Dominikus kirke 1927 Oslo katolske bispedømme St. Olav domkirke (katolsk) Oslo 59°55′34,92″N 10°42′55,53″Ø Neuberggata 15 St Dominikus kirke vestfasade.JPG
St. Edmund's Church 1884 Church of England Oslo (The Anglican Chaplaincy in Norway) 59°55′0,30720″N 10°44′58,970″Ø Møllergata 30 St edmunds church oslo.jpg
St. Hallvard kirke 1966 Oslo katolske bispedømme St. Hallvard (katolsk) Oslo 59°54′45,55″N 10°46′8,72″Ø Enerhauggata 4 StHallvard1.JPG
St. Joseph kirke 1939 Oslo katolske bispedømme St. Olav domkirke (katolsk) Oslo 59°55′08″N 10°44′43″Ø Akersveien 6 St Joseph kirke Oslo.jpg
St. Olav domkirke 1856 Oslo katolske bispedømme St. Olav domkirke (katolsk) Oslo 59°55′5,3616″N 10°44′38,886″Ø Akersveien 1 Oslo StOlavCathedral01.JPG
Storsalen 1935 Normisjon Storsalen Oslo 59°55′09″N 10°43′58″Ø Staffeldts gate 4
Stovner kirke 1979 Oslo Østre Aker Høybråten, Fossum og Stovner Oslo 59°57′20,232″N 10°55′34,158″Ø Stovnerfaret 25 Stovner kirke.jpg
Svenska Margaretakyrkan 1925 Svenska kyrkan Oslo 59°54′59,″N 10°44′47,″Ø Hammersborg torg 8 Margaretakyrkan Oslo.jpg
Søndre Skøyen kapell 1980 Oslo Søndre Aker Oppsal menighet Oslo 59°54′16,21″N 10°49′48,25″Ø Dalbakkveien 39 Sondre Skoyen kapell - 2010.JPG
Sørbråten kapell 1948 Oslo Avvigslet og solgt 2013 60°01′33″N 10°48′29″Ø Sørbråtveien 36 Sørbråten kapell 1.jpg
Sørkedalen kirke 1865 Oslo Vestre Aker Sørkedalen Oslo 60°0′56″N 10°36′59″Ø Stubberud i Sørkedalen SørkedalenKirke20080127-1.jpg
Templet Frelsesarmeen Templet korps Oslo Frelsesarmeens hovedkvarter i Norge 59°55′3″N 10°44′33″Ø Kommandør T. I. Øgrims plass 1 Frelsesarmeen oslo.jpg
Tonsen kirke 1961 Oslo Østre Aker Tonsen Oslo Flerbrukskirke 59°56′34″N 10°48′18″Ø Traverveien 16 Tonsen Kirke 1.jpg
Torshov kirke 1958 Oslo Nordre Aker Torshov og Lilleborg Oslo 59°56′19″N 10°46′24″Ø Åsengata 19 Torshov kirke 1.jpg
Trefoldighetskirken 1858 Oslo Oslo domprosti Sentrum og St. Hanshaugen Oslo 59°54′59,57″N 10°44′42,83″Ø Akersgata 60 Trefoldighetskirken Oslo.jpg
Tøyenkirken 1907 Kirkens Bymisjon Oslo Tidligere småkirke 59°54′53,74″N 10°46′5,42″Ø Herslebs gate 43 Tøyenkirka - Oslo.jpg
Ullern kirke 1903 Oslo Vestre Aker Ullern Oslo 59°55′32″N 10°39′17″Ø Holgerslystveien 22 UllernKirke.jpg
Uranienborg kirke 1886 Oslo Oslo domprosti Uranienborg Oslo 59°55′16″N 10°43′11″Ø Uranienborgveien 22B Uranienborg kyrkje 5.jpg
Vaterland småkirke 1899 Oslo Småkirke revet i 1959 Vognmannsgata 25 Vaterland småkirke 1899.jpg
Vestre Aker kirke 1855 Oslo Vestre Aker Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker Oslo 59°56′12″N 10°43′46″Ø Ullevålsveien 117 VestreAkerKirke.JPG
Vestre Frikirke 1920 Den evangelisk-lutherske frikirke Oslo 59°55′30″N 10°43′50″Ø Pilestredet 69 Vestre frikirke Oslo.jpg
Vestre gravlunds kapell 1902 Gravferdsetaten - Oslo kommune Oslo 59°55′53,8″N 10°41′48,8″Ø Sørkedalsveien 66 Vestre Gravlund kapell.JPG
Voksen kirke 1995 Oslo Vestre Aker Voksen Oslo 59°57′25″N 10°38′59″Ø Jarbakken 7 Voksen kirke.jpg
Vålerenga baptistkirke 1983 Det Norske Baptistsamfunn Oslo Oppr. Oslo 2. baptistkirke 59°54′27″N 10°46′57″Ø Vålerenggata 2 Oslo andre baptistkirke.JPG
Vålerenga kirke 1902 Oslo Oslo domprosti Vålerenga Oslo 59°54′26″N 10°47′16″Ø Hjaltlandsgata 3 Vålerengen kirke 2003 (Norway).jpg
Vår Frelsers ortodokse kirke Den russisk-ortodokse kirke Oslo I kapellet på Vår Frelsers gravlund 59°55′23,2″N 10°44′40,2″Ø Akersbakken 32 Oslo OurSavioursOrthodoxChurch01.JPG
Østmarkskapellet 1957 Stiftelsen Østmarkskapellet Oslo 59°51′2″N 10°52′50″Ø ved Rundvann i Østmarka Ostmarkskapellet.jpg
Østre Aker kirke 1860 Oslo Østre Aker Østre Aker og Haugerud Oslo 59°55′20″N 10°49′12″Ø Ulvenveien 110 Østre Aker kirke 2.jpg
Østre Frikirke 1885 Den evangelisk-lutherske frikirke Oslo 59°54′59″N 10°45′44″Ø Lakkegata 47 Oslo Østre frikirke.JPG
Østre gravlunds kapell 1894 Gravferdsetaten - Oslo kommune Oslo 59°54′53,377″N 10°48′24,451″Ø Tvetenveien 7 Øgravl2.JPG

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]