Liste over kirker i Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller Bing

Liste over kirker og andre kristne kirkebygg i Oslo.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Adresse Bilde
Abildsø kapell 1960 Oslo Solgt til Oslo Misjonskirke i 2004, revet 2006 59°52′47,27″N 10°49′37,63″Ø Langerudhaugen 1 Abildsø kirke.jpg
Adventkirken Betel 1885 Adventkirken Oslo 59°55′04″N 10°44′40″Ø Akersgata 74 Adventkirken Akersgata.JPG
Adventkirken Ulsrud Adventkirken Oslo 59°53′25″N 10°51′07″Ø John G. Mattesons vei 11 Adventkirken Ulsrud.JPG
Akershus fengselskirke 1866-67 Forsvaret Oslo 59°54′23,12″N 10°44′10,30″Ø Akershus festning Fengselskirka Akershus.jpg
Akershus slottskirke 1624 Oslo Feltprestkorpset Oslo 59°54′23,12″N 10°44′10,30″Ø Akershus festning Akershus slottskirke 20090503-01.jpg
Alfaset gravlunds kapell 1923 Gravferdsetaten - Oslo kommune Oslo 59°55′57,05″N 10°51′28,39″Ø Nedre Kalbakkvei 99 Alfaset gravlunds kapell.jpg
American Lutheran Church 1963-64 American Lutheran Congregation Oslo 59°55′1,06″N 10°42′19,14″Ø Fritzners gate 15 AmericanLutheranchurchOslo 20080430-1.jpg
Bakkehaugen kirke 1959 Oslo Vestre Aker Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker Oslo 59°56′56,07″N 10°45′14,97″Ø Carl Grøndahls vei 27 Bakkehaugens kirke-1.jpg
Bekkelaget kirke 1923 Oslo Søndre Aker Bekkelaget og Ormøy Oslo 59°53′5,62″N 10°47′17,68″Ø Sandstuveien 15 Bekkelaget kirke 20081026-3.jpg
Bjølsen Misjonskirke 1893 Det norske misjonsforbund Oslo 59°56′28,86″N 10°45′34,68″Ø Bergensgata 7 Bjølsen Misjonskirke.jpg
Bjørndal kirke 2015 Oslo Søndre Aker Klemetsrud og Mortensrud Oslo Interimskirke; det tidl. gatekapellet ved Domkirken 59°49′47″N 10°50′15″Ø Nyjordeveien
Botsfengselets kirke 1886 Oslo Oslo 59°54′33″N 10°46′25″Ø Åkebergveien 11 Botsfengselets kirke c1990–2000 OMU OMu.D0585.jpg
Bredtvet kirke 1977 Oslo katolske bispedømme St. Johannes Apostel og Evangelist (katolsk) Oslo Utleid til Den katolske kirke fra 1. mai 2013 59°56′48,57″N 10°51′33,55″Ø Bredtvetveien 12 Bredtvedt church.jpg
Bygdøy kirke 1968 Oslo Oslo domprosti Bygdøy Oslo 59°54′22,56″N 10°40′44,76″Ø Strømsborgveien 8 Bygdøy kirke 20090405-7.jpg
Bøler kirke 2011 Oslo Søndre Aker Bøler Oslo 59°52′57,42″N 10°50′24,03″Ø General Ruges vei 51 Bøler kirke - 2012-05-19 at 10-18-52.jpg
Centralkirken 1961 Metodistkirken Oslo 59°55′4,06″N 10°44′9,93″Ø St. Olavs gate 28 Centralkirken Oslo.JPG
Døves kirke 1974 Oslo Døveprostiet Døves menighet Oslo Oslo 59°55′46,60″N 10°43′35,66″Ø Fagerborggata 12 Døvekirken, Oslo.jpg
Ellingsrud kirke 1981 Oslo Østre Aker-Groruddalen Ellingsrud-Furuset Oslo 59°56′13,34″N 10°54′59,38″Ø Dragonstien 18 Ellingsrud kirke.jpg
Evangelische Gemeinde deutscher Sprache Den tyske evangeliske kirke Oslo 59°55′22″N 10°43′11″Ø Eilert Sundts gate 37 Evangelische Gemeinde Oslo.JPG
Fagerborg kirke 1903 Oslo Oslo domprosti Fagerborg Oslo 59°55′38,30″N 10°43′46,90″Ø Pilestredet 72 Fagerborg kirke2.jpg
Filadelfia Oslo Pinsebevegelsen Oslo 59°55′04″N 10°44′14″Ø St. Olavs gate 24 FIladelfia-St.Olavsgate-20080316.jpg
Fossum kirke 1976 Oslo Østre Aker-Groruddalen Høybråten, Fossum og Stovner Oslo 59°57′45,57″N 10°55′28,43″Ø Stovner senter 12 Fossum kirke.jpg
Frogner kirke 1907 Oslo Oslo domprosti Frogner Oslo 59°55′3,95″N 10°42′25,22″Ø Bygdøy allé 36 Frogner kirke 1.JPG
Frogner kirkes kapell 1939 Oslo Oslo domprosti Frogner Oslo Frogner kirkes kapell OMU OB.X1114.jpg
Furuset kirke 1980 Oslo Østre Aker-Groruddalen Ellingsrud-Furuset Oslo 59°56′34,02″N 10°53′21,72″Ø Ulsholtveien 37 Furuset Kirke 1.jpg
1. baptistkirke 1898 Det Norske Baptistsamfunn Oslo 59°55′7,7808″N 10°45′10,094″Ø Hausmanns gate 22 Oslo 1. baptistkirke.JPG
Gamle Aker kirke 1100-tallet Oslo Oslo domprosti Sentrum og St. Hanshaugen Oslo Oslos eldste bygning 59°55′25,36″N 10°44′49,85″Ø Akersbakken 26 Gamle Aker kirke S.jpg
Gamlebyen kirke 1796 Oslo Utgått som sognekirke 59°54′11,02″N 10°46′3,65″Ø Ekebergveien 1 Gmbkrk3.JPG
Gol stavkirke Rundt 1200 Norsk Folkemuseum Oslo Flyttet til Bygdøy 1884 59°54′27,32″N 10°41′11,14″Ø Museumsveien 10 Gol stavkirke, vinter.JPG
Grefsen kirke 1940 Oslo Vestre Aker Grefsen Oslo 59°57′15,25″N 10°46′45,25″Ø Glads vei 45 Grefsen kirke 20080531-1.jpg
Grorud kirke 1902 Oslo Østre Aker-Groruddalen Grorud Oslo 59°57′28,16″N 10°53′4,53″Ø Pastor Blaauws vei 3 Grorud church 1.jpg
Grønland kirke 1868 Oslo Oslo domprosti Gamlebyen og Grønland Oslo 59°54′39,85″N 10°46′3,59″Ø Grønlandsleiret 34 Groenland kirke Oslo.jpg
Hasle kirke 1960 Oslo Nordre Aker Hasle Oslo 59°55′17,12″N 10°47′3,14″Ø Eindrides vei 7 Hasle kirke Oslo 24.07.2013 11-37-42.JPG
Haugerud kirke 1975 Oslo Østre Aker-Groruddalen Østre Aker og Haugerud Oslo 59°55′17,29″N 10°51′28,00″Ø Haugerudsenteret 47 Haugerud kirke vest.jpg
Hauketo-Prinsdal kirke 1995 Oslo Søndre Aker Hauketo-Prinsdal Oslo 59°50′22,01″N 10°48′25,90″Ø Lerdalsfaret 7 Hauketo-Prinsdal kirke - 2011-09-10 at 17-12-04.jpg
Hellige Nikolai ortodokse kirke 2015 Den ortodokse kirke i Konstantinopel Oslo Menigheten flyttet hit i 2003 fra Majorstuen kirke 59°54′46,08″N 10°48′54,63″Ø Tvetenveien 13 Hellige Nikolai kirke 2015.jpg
Holmenkollen kapell 1996 Oslo Vestre Aker Ris Oslo 59°57′56,47″N 10°40′19,44″Ø Holmenkollveien 142 Holmenkollen kapell.jpg
Holmlia kirke 1992 Oslo Søndre Aker Holmlia Oslo 59°50′10,54″N 10°47′34,11″Ø Ravnåsveien 28 Holmlia kirke utvendig (1).JPG
Høybråten kirke 1932 Oslo Østre Aker-Groruddalen Høybråten, Fossum og Stovner Oslo 59°56′39,45″N 10°54′33,78″Ø Høybråtenveien 37 Høybråten kirke 1.jpg
Iladalen kirke 1941 Oslo Nordre Aker Sagene og Iladalen Oslo 59°55′58,48″N 10°45′10,62″Ø Søren Jaabæks gate 5 Iladalen kirke.JPG
Jesu Kristi Kirke De siste dagers hellige Oslo 59°55′38,21″N 10°46′54,70″Ø Hekkveien 9 Jesu kristi kirke, Oslo 02.05.2010 17-09-24.JPG
Kampen kirke 1882 Oslo Oslo domprosti Kampen Oslo 59°54′43,02″N 10°46′55,10″Ø Bøgata 1 Kampen kirke.jpg
Klemetsrud kirke 1933 Oslo Søndre Aker Klemetsrud og Mortensrud Oslo 59°49′50,48″N 10°50′56,22″Ø Maurtuveien Klemetsrud kirke 20081026-1.jpg
Kristensamfunnets kirke 1990 Kristensamfunnet Oslo 59°54′59″N 10°43′05″Ø Oscars gate 84 Kristensamfunnets kirke Oslo.JPG
Kulturkirken Jakob 1880 Kirkelig Kulturverksted Oslo Utleid til KKV på langtidskontrakt 59°55′05″N 10°45′16″Ø Hausmanns gate 14 Kulturkirken Jakob-1.jpg
Lambertseter kirke 1966 Oslo Søndre Aker Lambertseter Oslo 59°52′12,46″N 10°48′48,85″Ø Langbølgen 33 Lambertseter kirke1.jpg
Lilleborg kirke 1966 Oslo Nordre Aker Torshov og Lilleborg Oslo 59°55′53,67″N 10°45′56,33″Ø Oskar Braatens gate 35 Lilleborg kirke.jpg
Ljan kirke 1932 Oslo Søndre Aker Ljan Oslo 59°50′46,43″N 10°47′3,09″Ø Furumoen 12 Ljan kirke.jpg
Lovisenberg kirke 1912 Oslo Oslo domprosti Sentrum og St. Hanshaugen Oslo 59°55′57,08″N 10°44′40,41″Ø Lovisenberggata 9 Lovisenberg kirke.JPG
Majorstuen kirke 1926 Oslo Vestre Aker Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker Oslo 59°55′52,78″N 10°43′16,32″Ø Kirkeveien 84 MajorstuenKirke 20080511-1.jpg
Manglerud kirke 1963 Oslo Søndre Aker Manglerud Oslo 59°53′47,13″N 10°48′39,08″Ø Byggveien 10 Manglerud kirke.jpg
Maran Ata tempelet Pinsebevegelsen Oslo Stiftet av Aage Samuelsen 59°54′59,77″N 10°44′58,20″Ø Møllergata 28 Maran-Ata Tempelet - 2010-07-05 at 15-12-58.jpg
Maria bebudelseskirke 1891 Den gresk-ortodokse kirke Oslo 59°55′06″N 10°44′48″Ø Thor Olsens gate 9 Maria bebudelses krike Oslo.JPG
Maridalen kirke 1887 Oslo Vestre Aker Maridalen Oslo 59°59′58,15″N 10°46′15,46″Ø Maridalsveien 952 Maridalen kapell 1.jpg
Markus kirke 1927 Oslo Utgått som sognekirke 59°55′26,07″N 10°44′22,94″Ø Ullevålsveien 41 Markus kirke.JPG
Metodistkirken på Bjølsen 1955 Metodistkirken Oslo Endret navn fra Immanuelkirken 2007 59°56′30,23″N 10°45′33,25″Ø Bergensgata 12 Immanuelkirken i Bergensgata Oslo.jpg
Metodistkirken på Grünerløkka 1874 Metodistkirken Oslo Tidl. 1. metodistkirke 59°55′19,92″N 10°45′33,92″Ø Thorvald Meyers gate 56A Thorvald Meyers gate 56A.JPG
Misjonskirken 1986 Den evangeliske forsamling Oslo Slemdalsveien 1 Misjonskirken - 2010-08-07 at 17-22-08.jpg
Mortensrud kirke 2002 Oslo Søndre Aker Klemetsrud og Mortensrud Oslo 59°50′50,18″N 10°49′55,00″Ø Helga Vaneks vei 15 Mortensrud church, MRBK-11-2sh.jpg
Nordberg kirke 1962 Oslo Vestre Aker Nordberg Oslo 59°57′46,41″N 10°44′31,75″Ø Kringsjågrenda 1 Nordberg kirke.jpg
Nordmarkskapellet 1933 Oslo Kristelige Studentlag Oslo 60°1′3,42″N 10°39′48,48″Ø Ved Slaktern Norway, Nordmarskapellet (2).JPG
Nordre gravlunds kapell Gravferdsetaten - Oslo kommune Oslo 59°56′16,06″N 10°44′53,18″Ø Kierschows gate 10 Nordre Gravlund kapell.jpg
Nordstrand kirke 1886 Oslo Søndre Aker Nordstrand Oslo 59°51′33,49″N 10°48′10,08″Ø Ekebergveien 238 Nordstrand kirke 20081026-2.jpg
Den nyapostoliske kirke Den nyapostoliske kirke Oslo 59°57′44″N 10°52′53″Ø Hagelundveien 2 Den nyapostoliske kirke.jpg
Oppsal kirke 1961 Oslo Søndre Aker Oppsal Oslo 59°53′58,87″N 10°50′34,79″Ø Solbergliveien 85 Oppsal kirke.jpg
Ormøy kirke 1892 Oslo Søndre Aker Bekkelaget og Ormøy Oslo 59°52′36,15″N 10°45′44,25″Ø Ormøybakken 4B Ormøya kirke, Oslo.jpg
Oslo domkirke 1697 Oslo Oslo domprosti Sentrum og St. Hanshaugen Oslo Tidl. Vår Frelsers kirke 59°54′45,54″N 10°44′47,37″Ø Stortorvet 1 Oslo Cathedral stevecadman.jpg
Oslo misjonskirke Betlehem 2007-08 Det norske misjonsforbund Oslo 59°52′47,27″N 10°49′37,63″Ø Langerudhaugen 1 Oslo misjonskirke Betlehem.jpg
Oslo Sjømannskirke Oslo Admiral Børresens tidligere villa; solgt 2014 Admiral Børresens vei 4, Bygdøy Bygdøy sjømannskirke 0001.jpg
Paulus kirke 1892 Oslo Nordre Aker Paulus og Sofienberg Oslo 59°55′34,50″N 10°45′30″Ø Thorvald Meyers gate 31 Paulus kirke Oslo.jpg
Ris kirke 1932 Oslo Vestre Aker Ris Oslo 59°56′51″N 10°42′5″Ø Risbakken 1 Ris kirke TRS 070501 015.jpg
Romsås kirke 1995 Oslo Østre Aker-Groruddalen Grorud Oslo Sverre Iversens vei 76 2007-11-04 Romsås kirke.jpg
Ryenberget kirke 1987 Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn Oslo Enebakkveien 152 Ryenberget kirke.JPG
Røa kirke 1939 Oslo Vestre Aker Røa Oslo 59°56′59″N 10°38′36″Ø Nordengveien 9 Roakirke01.jpg
Rødtvet kirke 1978 Oslo Østre Aker-Groruddalen Grorud Oslo 59°57′26″N 10°52′7″Ø Martin Strandlis vei 9 Rødtvet kirke.jpg
Sagene kirke 1891 Oslo Nordre Aker Sagene og Iladalen Oslo 59°56′15″N 10°45′12″Ø Dannevigsveien 17 Sagene kirke2.JPG
Salemkirken 1983 Pinsebevegelsen Oslo Sannergata 12 Salemkirken Oslo.JPG
Sinsen kirke 1971 Oslo Nordre Aker Sinsen Oslo Flerbrukskirke 59°55′55″N 10°47′15″Ø Lørenveien 13 Sinsen kirke 2 TRS.jpg
Skøyen kirke 1989 Oslo Vestre Aker Skøyen Oslo 59°55′45″N 10°41′15″Ø Skøyenveien 43 Skøyen Kirke 20071020.jpg
Slottskapellet Oslo Oslo domprosti Oslo 59°55′1,2″N 10°43′40,2″Ø Henrik Ibsens gate 1 Slottskapellet.jpg
Sofienberg kirke 1877 Oslo Nordre Aker Paulus og Sofienberg Oslo 59°55′20″N 10°45′58″Ø Rathkes gate 18 Sofienberg kirke.jpg
St. Dominikus kirke 1927 Oslo katolske bispedømme St. Olav domkirke (katolsk) Oslo 59°55′34,92″N 10°42′55,53″Ø Neuberggata 15 St Dominikus kirke vestfasade.JPG
St. Edmund's Church 1884 Church of England Oslo (The Anglican Chaplaincy in Norway) Møllergata 30 St edmunds church oslo.jpg
St. Hallvard kirke 1966 Oslo katolske bispedømme St. Hallvard (katolsk) Oslo 59°54′45,55″N 10°46′8,72″Ø Enerhauggata 4 StHallvard1.JPG
St. Joseph kirke 1939 Oslo katolske bispedømme St. Olav domkirke (katolsk) Oslo 59°55′08″N 10°44′43″Ø Akersveien 6 St Joseph kirke Oslo.jpg
St. Olav domkirke 1856 Oslo katolske bispedømme St. Olav domkirke (katolsk) Oslo 59°55′5,3616″N 10°44′38,886″Ø Akersveien 1 Oslo StOlavCathedral01.JPG
Storsalen 1935 Normisjon Storsalen Oslo Staffeldts gate 4 Storsalen01.jpg
Stovner kirke 1979 Oslo Østre Aker-Groruddalen Høybråten, Fossum og Stovner Oslo Stovnerfaret 25 Stovner kirke.jpg
Svenska Margaretakyrkan 1925 Svenska kyrkan Oslo 59°54′59,″N 10°44′47,″Ø Hammersborg torg 8 Margaretakyrkan Oslo.jpg
Søndre Skøyen kapell 1980 Oslo Søndre Aker Oppsal menighet Oslo 59°54′16,21″N 10°49′48,25″Ø Dalbakkveien 39 Sondre Skoyen kapell - 2010.JPG
Sørbråten kapell 1948 Oslo Avvigslet og solgt 2013 Sørbråtveien 36 Sørbråten kapell 1.jpg
Sørkedalen kirke 1865 Oslo Vestre Aker Sørkedalen Oslo 60°0′56″N 10°36′59″Ø Stubberud i Sørkedalen SørkedalenKirke20080127-1.jpg
Templet Frelsesarmeen Templet korps Oslo Frelsesarmeens hovedkvarter i Norge 59°55′3″N 10°44′33″Ø Kommandør T. I. Øgrims plass 1 Frelsesarmeen oslo.jpg
Tonsen kirke 1961 Oslo Østre Aker-Groruddalen Tonsen Oslo Flerbrukskirke 59°56′34″N 10°48′18″Ø Traverveien 16 Tonsen Kirke 1.jpg
Torshov kirke 1958 Oslo Nordre Aker Torshov og Lilleborg Oslo 59°56′19″N 10°46′24″Ø Åsengata 19 Torshov kirke 1.jpg
Trefoldighetskirken 1858 Oslo Oslo domprosti Sentrum og St. Hanshaugen Oslo 59°54′59,57″N 10°44′42,83″Ø Akersgata 60 Trefoldighetskirken Oslo.jpg
Tøyenkirken 1907 Kirkens Bymisjon Oslo Tidligere småkirke 59°54′53,74″N 10°46′5,42″Ø Herslebs gate 43 Tøyenkirka - Oslo.jpg
Ullern kirke 1903 Oslo Vestre Aker Ullern Oslo 59°55′32″N 10°39′17″Ø Holgerslystveien 22 UllernKirke.jpg
Uranienborg kirke 1886 Oslo Oslo domprosti Uranienborg Oslo 59°55′16″N 10°43′11″Ø Uranienborgveien 22B Uranienborg kyrkje 5.jpg
Vaterland småkirke 1899 Oslo Småkirke revet i 1959 Vognmannsgata 25 Vaterland småkirke 1899.jpg
Vestre Aker kirke 1855 Oslo Vestre Aker Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker Oslo 59°56′12″N 10°43′46″Ø Ullevålsveien 117 VestreAkerKirke.JPG
Vestre Frikirke 1920 Den evangelisk-lutherske frikirke Oslo Pilestredet 69 Vestre frikirke Oslo.jpg
Vestre gravlunds kapell 1902 Gravferdsetaten - Oslo kommune Oslo 59°55′53,8″N 10°41′48,8″Ø Sørkedalsveien 66 Vestre Gravlund kapell.JPG
Voksen kirke 1995 Oslo Vestre Aker Voksen Oslo 59°57′25″N 10°38′59″Ø Jarbakken 7 Voksen kirke.jpg
Vålerenga baptistkirke 1983 Det Norske Baptistsamfunn Oslo Oppr. Oslo 2. baptistkirke 59°54′27″N 10°46′57″Ø Vålerenggata 2 Oslo andre baptistkirke.JPG
Vålerenga kirke 1902 Oslo Oslo domprosti Vålerenga Oslo 59°54′26″N 10°47′16″Ø Hjaltlandsgata 3 Vålerengen kirke 2003 (Norway).jpg
Vår Frelsers ortodokse kirke Den russisk-ortodokse kirke Oslo I kapellet på Vår Frelsers gravlund 59°55′23,2″N 10°44′40,2″Ø Akersbakken 32 Oslo OurSavioursOrthodoxChurch01.JPG
Østmarkskapellet 1957 Stiftelsen Østmarkskapellet Oslo 59°51′2″N 10°52′50″Ø ved Rundvann i Østmarka Ostmarkskapellet.jpg
Østre Aker kirke 1860 Oslo Østre Aker-Groruddalen Østre Aker og Haugerud Oslo 59°55′20″N 10°49′12″Ø Ulvenveien 110 Østre Aker kirke 2.jpg
Østre Frikirke 1885 Den evangelisk-lutherske frikirke Oslo Lakkegata 47 Oslo Østre frikirke.JPG
Østre gravlunds kapell 1894 Gravferdsetaten - Oslo kommune Oslo Tvetenveien 7 Øgravl2.JPG

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]