Liste over kirker i Buskerud

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller Bing

Liste over kirker i Buskerud lister kirkebygg i Den norske kirke og andre kristne kirkebygg i Buskerud.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Bragernes kirke 1871 Tunsberg Drammen Bragernes Drammen 59°44′48″N 10°12′24″Ø Bragernes church, Drammen.JPG
Bragernes kirkegård 1806 Tunsberg Drammen 59°44′52,09″N 10°12′7,54″Ø Bragernes kirkegård.jpg
Bragernes nedre kirkegård 1853 Drammen nedlagt 59°44′36,09″N 10°12′59,83″Ø Bragernes nedre kirkegård.jpg
Drammen baptistkirke 1907 Det Norske Baptistsamfunn Drammen ikke kirkegård 59°44′21″N 10°12′00″Ø Drammen baptistkirke.jpg
Drammen frikirke Frikirken Drammen ikke kirkegård 59°44′19″N 10°12′12″Ø Drammen frikirke.jpg
Drammen krematorium 1826 Drammen på Bragernes kirkegård 59°44′52,09″N 10°12′7,54″Ø Drammen krematorium.JPG
Drammen metodistkirke 1878 Metodistkirken Drammen ikke kirkegård 59°44′04″N 10°12′50″Ø Drammen metodistkirke.jpg
Drammen misjonskirke Det Norske Misjonsforbund Drammen ikke kirkegård 59°44′15″N 10°12′20″Ø Drammen misjonskirke.jpg
Filadelfia Drammen 1921 Pinsebevegelsen Drammen 59°44′29″N 10°12′52″Ø Filadelfia Drammen.jpg
Fjell kirke 1984 Tunsberg Drammen Fjell Drammen ikke kirkegård 59°43′1″N 10°13′12″Ø Fjell kirke Drammen.jpg
Jesu kristi kirke SDH Drammen 59°45′09″N 10°09′45″Ø
Konnerud gamle kirke 1858 Tunsberg Drammen Konnerud Drammen har kirkegård 59°43′14,4″N 10°8′26,3″Ø Konnerud gamle kirke.jpg
Konnerud nye kirke 1996 Tunsberg Drammen Konnerud Drammen kirkegård ved gamlekirken 59°43′2,64″N 10°9′10,72″Ø Konnerud kirke.jpg
Landfalløya kapell 1878 Drammen ikke kirkegård 59°44′57,923″N 10°9′44,320″Ø Landfalløya kapell.jpg
St. Laurentius kirke 1998 Oslo katolske bispedømme Drammen ikke kirkegård 59°44′49″N 10°12′14″Ø St Laurentius Drammen.jpg
Norkirken Drammen Normisjon Drammen ikke kirkegård 59°44′41″N 10°12′30″Ø Norkirken Drammen.jpg
Skoger gamle kirke 1220 ca Tunsberg Drammen Skoger Drammen har kirkegård 59°40′38″N 10°12′30″Ø Skoger gamle kirke A.jpg
Skoger nye kirke 1885 Tunsberg Drammen Skoger Drammen har kirkegård 59°41′13″N 10°13′7″Ø Skoger kirke.jpg
Strømsgodset kirke 1843 Tunsberg Drammen Strømsgodset Drammen har kirkegård 59°44′33,209″N 10°11′13,463″Ø Strømsgodset kirke TRS 070724 017.jpg
Strømsø kirke 1667 Tunsberg Drammen Strømsø Drammen har kirkegård 59°44′10″N 10°12′30″Ø Stromso kirke.jpg
Tangen kirke 1854 Tunsberg Drammen Tangen Drammen har kirkegård 59°43′48,360″N 10°14′5,2620″Ø TangenKirke1.png
Tverken sportskapell 1938 Tunsberg Drammen ikke kirkegård 59°47′15,958″N 10°8′3,1236″Ø Tverken sportskapell.JPG
Åssiden kirke 1967 Tunsberg Drammen Åssiden Drammen kirkegård et annet sted 59°45′15,552″N 10°8′35,257″Ø Aassiden kirke Drammen 1 a.jpg
Åssiden kirkegård 1990 Tunsberg Drammen 59°45′36,55″N 10°6′58,2″Ø Åssiden kapell.jpg
Flesberg stavkirke 1100-tallet Tunsberg Kongsberg Flesberg Flesberg har kirkegård 59°51′46″N 9°25′58″Ø Flesberg stave church.jpg
Lyngdal kirke 1701 Tunsberg Kongsberg Lyngdal Flesberg har kirkegård 59°54′38″N 9°31′43″Ø Lyngdal kirke.JPG
Svene kirke 1738 Tunsberg Kongsberg Svene Flesberg har kirkegård 59°47′57″N 9°34′56″Ø Svene.JPG
Flå kirke 1858 Tunsberg Hallingdal Flå Flå har kirkegård 60°25′42″N 9°27′58″Ø Flå kirke.jpg
Gol kirke 1882 Tunsberg Hallingdal Gol Gol har kirkegård 60°42′34,83″N 8°55′7,28″Ø Gol kirke.jpg
Gol nye stavkirke 1994 Gol ikke kirkegård 60°41′53″N 8°56′51″Ø 2011-04-25 Gol nye stavkirke 01.jpg
Herad kirke 1934 Tunsberg Hallingdal Herad Gol har kirkegård 60°41′59″N 9°0′37″Ø Herad kirke.jpg
Oset fjellkirke 1980 Tunsberg Gol ikke kirkegård 60°49′57″N 8°59′38″Ø Oset fjellkirke.jpg
Harahorn kapell 1996 Hemsedal privatkapell; ikke kirkegård 60°56′3″N 8°27′10″Ø Harahorn kapell.jpg
Hemsedal kirke 1882 Tunsberg Hallingdal Hemsedal Hemsedal har kirkegård 60°51′42″N 8°33′48″Ø Hemsedal Kyrkje.jpg
Lykkja kapell 1961 Tunsberg Hallingdal Hemsedal Hemsedal ikke kirkegård 60°53′1,3236″N 8°50′28″Ø Lykkja Kapell.jpg
Dagali kirke 1850 Tunsberg Hallingdal Dagali og Skurdalen Hol har kirkegård 60°24′59″N 8°28′7″Ø Dagali kirke.jpg
Geilo kirke 1890 Tunsberg Hallingdal Geilo Hol har kirkegård 60°32′7″N 8°12′37″Ø Geilo church.jpg
Geilo kulturkirke 2010 Tunsberg Hallingdal Geilo Hol 60°31′51″N 8°12′32″Ø Geilo-kulturkyrkje.jpg
Geilo kirkegård Tunsberg Hol 60°31′49″N 8°12′29″Ø
Hol gamle kirke 1200-tallet Tunsberg Hallingdal Hol og Hovet Hol har kirkegård 60°36′54″N 8°17′59″Ø Hol old church 5.JPG
Hol kirke 1924 Tunsberg Hallingdal Hol og Hovet Hol har kirkegård 60°35′53″N 8°20′53″Ø Hol church jan2006.jpg
Hovet kirke 1910 Tunsberg Hallingdal Hol og Hovet Hol har kirkegård 60°37′21″N 8°9′28″Ø Hovet kirke.jpg
Leggsta'n gravplass (Dagali) Tunsberg Hol i bruk 1819-1850
Skurdalen kirke 1969 Tunsberg Hallingdal Dagali og Skurdalen Hol har kirkegård 60°28′35″N 8°18′3″Ø Skurdalen kirke.jpg
Bønsnes kirke 1200-tallet Tunsberg Ringerike Hole Hole ikke kirkegård 60°3′37″N 10°11′44″Ø Bønsnes kirke hole tb2000.jpg
Helgelandsmoen kapell 1983 Tunsberg Hole 60°06′34″N 010°13′08″Ø Helgelandsmoen kapell.jpg
Hole kirke 1200-tallet Tunsberg Ringerike Hole Hole har kirkegård 60°5′51″N 10°12′56″Ø Hole kirke vest.JPG
Sollihøgda kapell 1911 Tunsberg Ringerike Hole Hole urnelund 59°58′0″N 10°20′55″Ø Sollihøgda kapell.JPG
Filtvet kirke 1894 Tunsberg Lier Filtvet/Tofte Hurum har kirkegård 59°34′11″N 10°35′46″Ø Filtvet kirke, Buskerud - Riksantikvaren-T052 01 0072.jpg
Holmsbu kirke 1887 Tunsberg Lier Hurum Hurum har kirkegård 59°33′24″N 10°26′11″Ø Holmsbu kirke.jpg
Hurum kirke 1150 Tunsberg Lier Hurum Hurum har kirkegård 59°36′53″N 10°27′34″Ø Hurum kirke.jpg
Kongsdelene kirke 1905 Tunsberg Lier Kongsdelene Hurum har kirkegård 59°40′14″N 10°33′19″Ø Kongsdelene kirke, Buskerud, Norway - 20070405.jpg
Ble sportskapell 1971 Tunsberg Kongsberg ikke kirkegård 59°45′16″N 9°24′48″Ø Sportskapellet på Ble Vinterbilde.jpg
Efteløt kirke 1184 ca Tunsberg Kongsberg Efteløt Kongsberg har kirkegård 59°33′1″N 9°48′36″Ø Kongsberg Efteløt kirke.JPG
Hedenstad kirke 1100-tallet Tunsberg Kongsberg Hedenstad Kongsberg har kirkegård 59°36′43″N 9°39′23″Ø Hedenstad kirke.jpg
Heistadmoen kapell 1974 Tunsberg Kongsberg
Hvittingfoss metodistkirke Metodistkirken Kongsberg ikke kirkegård 59°29′26″N 10°00′14″Ø
Jondalen kirke 1882 Tunsberg Kongsberg Kongsberg og Jondalen Kongsberg har kirkegård 59°42′14″N 9°30′51″Ø Jondalen kirke TRS 070603 089.jpg
Komnes kirke 1881 Tunsberg Kongsberg Komnes Kongsberg har kirkegård 59°30′22″N 9°54′46″Ø Komnes kirke TRS 060715 014.jpg
Kongsberg gravlund (med Gomsrud kapell) Tunsberg Kongsberg har kirkegård 59°38′26″N 9°39′25″Ø Kongsberg kapell.jpg
Kongsberg kirke 1761 Tunsberg Kongsberg Kongsberg og Jondalen Kongsberg har kirkegård 59°39′57″N 09°38′47″Ø Kongsbergkirkefront2.jpg
Kongsberg metodistkirke 1887 Metodistkirken Kongsberg ikke kirkegård 59°39′48″N 9°38′34″Ø FV89 Kongsberg metodistkirke.jpg
Kongsberg misjonskirke Det Norske Misjonsforbund Kongsberg ikke kirkegård 59°40′14″N 9°38′55″Ø
Norkirken Kongsberg 1876 Normisjon Kongsberg ikke kirkegård 59°39′46″N 9°38′54″Ø Norkirken Kongsberg.jpg
Skrim sportskapell 1984 Tunsberg Kongsberg ikke kirkegård 59°29′26″N 9°46′13″Ø Skrim sportskapell.jpg
Tuft kirke 1880 Tunsberg Kongsberg Tuft Kongsberg har kirkegård 59°29′30″N 10°0′41″Ø Tuft kirke.jpg
Glesne kapell 1909 Tunsberg Eiker Krødsherad Krødsherad har kirkegård 60°7′19″N 9°45′43″Ø Glesne kapell.JPG
Olberg kirke 1859 Tunsberg Eiker Krødsherad Krødsherad har kirkegård 60°10′16″N 9°38′13″Ø Olberg kirke.jpg
Veikåker kapell 1934 Tunsberg Eiker Krødsherad Krødsherad har kirkegård 60°15′20″N 9°39′4″Ø Veikåker kapell.jpg
Frogner kirke 1694 Tunsberg Lier Frogner Lier har kirkegård 59°46′44,234″N 10°13′25,399″Ø Frogner kirke (Lier) 20080608-1.jpg
Gullaug kirke 1905 Tunsberg Lier Frogner Lier ikke kirkegård 59°44′56″N 10°16′35″Ø Gullaug kirke.JPG
Lierskogen kirke 1937 Tunsberg Lier Tranby Lier ikke kirkegård 59°49′11″N 10°20′0″Ø Lierskogen bedehuskapell.jpg
Sjåstad kirke 1896 Tunsberg Lier Sjåstad Lier har kirkegård 59°50′59″N 10°12′50″Ø Sjåstad kirke TRS 070526 002.jpg
Sylling kirke 1852 Tunsberg Lier Sylling Lier har kirkegård 59°53′55″N 10°16′53″Ø Sylling kirke TRS 070526 003.jpg
Tranby kirke 1855 Tunsberg Lier Tranby Lier har kirkegård 59°48′37,840″N 10°15′25,693″Ø Tranby kirke, Buskerud, Norway - 20070526.jpg
Gulsrud kirke 1931 Tunsberg Eiker Modum Modum har kirkegård 60°0′53″N 10°7′30″Ø Gulsrud Kirke.jpg
Heggen kirke 1200-tallet Tunsberg Eiker Modum Modum har kirkegård 59°56′27″N 10°0′3″Ø Heggen kirke TRS 070429 022.jpg
Nykirke 1847 Tunsberg Eiker Modum Modum har kirkegård 59°53′14″N 9°52′47″Ø Nykirke Modum.JPG
Olavskirken 1976 Tunsberg Modum ikke kirkegård 59°57′55″N 9°56′39″Ø Olavskirken Modum.JPG
Rud kirke 1917 Tunsberg Eiker Modum Modum har kirkegård 60°0′57″N 10°0′46″Ø Rud kapell.jpg
Snarum kirke 1869 Tunsberg Eiker Modum Modum har kirkegård 60°1′31,49″N 9°52′5,8″Ø Snarum kirke.jpg
Vestre Spone kirke 1880 Tunsberg Eiker Modum Modum har kirkegård 59°57′10″N 9°54′19″Ø Vestre Spone kapell.JPG
Vikersund menighetssenter 1980 Tunsberg Eiker Modum Modum ikke kirkegård 59°58′3,42″N 9°59′47,66″Ø
Åmot kirke 1996 Tunsberg Eiker Modum Modum har kirkegård 59°53′42″N 9°55′44″Ø Aamot kirke Modum 260305.JPG
Adventkirken Mjøndalen Nedre Eiker 59°45′01″N 10°01′28″Ø
Betania Mjøndalen Pinsebevegelsen Nedre Eiker 59°44′57″N 10°00′38″Ø
Mjøndalen kirke 1983 Tunsberg Eiker Mjøndalen Nedre Eiker ikke kirkegård 59°44′52″N 10°0′22″Ø Mjøndalen kirke.jpg
Mjøndalen gravlund Nedre Eiker 59°45′15″N 10°02′38″Ø
Nedre Eiker kirke 1860 Tunsberg Eiker Nedre Eiker Nedre Eiker har kirkegård 59°45′23″N 10°2′19″Ø Nedre Eiker kirke.jpg
Nedre Eiker nye kirkegård Tunsberg Nedre Eiker
Solberg kapell 1899 Tunsberg Nedre Eiker ikke kirkegård 59°45′48″N 10°04′42″Ø Solberg kapell.jpg
Tabor kapell 1906 Tunsberg Nedre Eiker ikke kirkegård 59°43′19″N 10°03′43″Ø Tabor kapell.jpg
Nes fjellkirke 1994 Tunsberg Hallingdal Nes Nes ikke kirkegård 60°32′8″N 8°47′9″Ø
Nes kirke 1862 Tunsberg Hallingdal Nes Nes har kirkegård 60°34′1,01″N 9°6′12,79″Ø Nes kirke Hallingdal.jpg
Nore kirke 1880 Tunsberg Kongsberg Nore Nore og Uvdal har kirkegård 60°10′9,71″N 9°0′42,53″Ø Nore kirke.jpg
Nore stavkirke 1167 Nore og Uvdal Fortidsminneforeningen 60°9′52″N 9°0′38″Ø Nore stave church.jpg
Skjønne kirke 1880 Tunsberg Kongsberg Nore Nore og Uvdal har kirkegård 60°15′32″N 8°59′56″Ø Skjønne kirke, TFT.JPG
Tunhovd kirke 1942 Tunsberg Kongsberg Tunhovd Nore og Uvdal har kirkegård 60°27′26″N 8°44′46″Ø Tunhovd kirke.jpg
Uvdal kirke 1893 Tunsberg Kongsberg Uvdal Nore og Uvdal har kirkegård 60°16′10″N 8°45′11″Ø Uvdal kirke.JPG
Uvdal stavkirke 1168 Nore og Uvdal Fortidsminneforeningen 60°15′54″N 8°50′4″Ø Uvdal stave church.jpg
Ask kapell 1937 Tunsberg Ringerike Norderhov og Ask Ringerike har kirkegård 60°8′16″N 10°10′51″Ø Ask kapell.jpg
Haug kirke 1200-tallet Tunsberg Ringerike Haug Ringerike har kirkegård 60°10′27″N 10°19′12″Ø Haug Kirke Ring tb0305.jpg
Hval kirke (Ytre Ådal) 1862 Tunsberg Ringerike Hval Ringerike har kirkegård 60°16′4″N 10°10′28″Ø Hval kirke.jpg
Hønefoss adventkirke Adventkirken Ringerike ikke kirkegård 60°09′49″N 10°15′07″Ø Adventkirken Hønefoss.JPG
Hønefoss frikirke Frikirken Ringerike ikke kirkegård 60°10′24″N 10°15′39″Ø Frikirken Hønefoss HDR.jpg
Hønefoss kirke 1862 Tunsberg Ringerike Hønefoss Ringerike har kirkegård 60°10′0″N 10°15′37″Ø Honefoss-kirke-tb05.jpg
Hønefoss kirke 2017 Tunsberg Ringerike Hønefoss Ringerike ny kirke forventes vigslet 10. desember 2017; har kirkegård 60°10′0″N 10°15′37″Ø Hønefoss kirke 15.09.2016.jpg
Lunder kirke 1761 Tunsberg Ringerike Lunder Ringerike har kirkegård 60°14′31″N 9°55′42″Ø Lunder kirke Sokna 009.jpg
Nes kirke 1860 Tunsberg Ringerike Nes Ringerike har kirkegård 60°33′49,82″N 9°59′7,95″Ø Nes kirke, Nes i Ådal.jpg
Norderhov kirke 1170 Tunsberg Ringerike Norderhov og Ask Ringerike har kirkegård 60°7′53,047″N 10°16′10,711″Ø Norderhov Kirke tb0305.jpg
Ringkollkapellet 1982 Tunsberg Ringerike Haug Ringerike ikke kirkegård 60°10′18″N 10°23′24″Ø Ringkollen kapell.JPG
Strømsoddbygda kapell 1953 Tunsberg Ringerike Lunder Ringerike har kirkegård 60°20′22,69″N 9°50′37,89″Ø Stromsoddbygda kapell 30.jpg
Sta. Teresia kirke 1935 Oslo katolske bispedømme Ringerike ikke kirkegård 60°5′10,09″N 10°5′51,92″Ø StTeresiaKatolskeKirke00.jpg
Tyristrand kirke 1857 Tunsberg Ringerike Tyristrand Ringerike har kirkegård 60°5′10,09″N 10°5′51,92″Ø Tyristrand kirke TRS 070602 007.jpg
Ullerål kirke 1984 Tunsberg Ringerike Ullerål Ringerike ikke kirkegård 60°10′49,17″N 10°15′29,62″Ø Ulleraal kirke northeast-tb06.jpg
Veme kirke 1893 Tunsberg Ringerike Veme Ringerike har kirkegård 60°12′24,52″N 10°5′8,83″Ø Veme kirke 07110146.jpg
Viker kirke 1702 Tunsberg Ringerike Viker Ringerike har kirkegård 60°26′58,01″N 10°2′23,54″Ø Viker kirke, Ringerike.JPG
Rollag stavkirke 1200-tallet Tunsberg Kongsberg Rollag Rollag har kirkegård 60°1′15″N 9°16′23″Ø Rollag stave church 07apr2005.jpg
Veggli fjellkirke 1992 Tunsberg Rollag ikke kirkegård 60°2′45″N 9°1′40″Ø Veggli fjellkirke.jpg
Veggli kirke 1859 Tunsberg Kongsberg Veggli Rollag har kirkegård 60°2′35″N 9°8′46″Ø Veggli kirke.jpg
Nærsnes kirke 1893 Tunsberg Lier Slemmestad og Nærsnes Røyken ikke kirkegård 59°45′39″N 10°29′51″Ø Nærsnes kirke TRS.jpg
Røyken kirke 1229 Tunsberg Lier Røyken Røyken har kirkegård 59°44′47″N 10°23′12″Ø Røyken kirke TRS 060620 003.jpg
Slemmestad kapell Tunsberg Røyken har kirkegård 59°46′7,214″N 10°28′23,56″Ø Slemmestad kapell.JPG
Slemmestad kirke 1935 Tunsberg Lier Røyken kirkegård ved kapellet 59°46′7,3″N 10°28′24,46″Ø Slemmestad kirke TRS 070324 003.jpg
Spikkestad kirke- og kultursenter 2017 Tunsberg Eiker Røyken ikke kirkegård; forventes innviet 2017 59°44′43″N 10°20′20″Ø Spikkestad kirke april 2017.jpg
Åros kirke 1903 Tunsberg Lier Åros Røyken har kirkegård 59°42′18″N 10°30′45″Ø Åros kirke, Buskerud, Norway - 20070405.jpg
Eggedal kirke 1878 Tunsberg Eiker Eggedal Sigdal har kirkegård 60°14′46″N 9°21′27″Ø Eggedal kirke, TFT.jpg
Haglebu fjellkirke 1980 Tunsberg Sigdal ikke kirkegård 60°20′5″N 9°10′52″Ø Haglebu fjellkirke.jpg
Holmen kirke 1853 Tunsberg Eiker Sigdal Sigdal har kirkegård 60°2′45″N 9°37′56″Ø Holmen kirke Sigdal.jpg
Solumsmoen kapell 1893 Tunsberg Eiker Sigdal Sigdal har kirkegård 59°57′48″N 9°46′14″Ø Solumsmoen kapell.jpg
Vatnås kirke 1665 Tunsberg Eiker Sigdal har kirkegård 59°57′37″N 9°36′53″Ø Vatnås kirke.jpg
Bakke kirke 1883 Tunsberg Eiker Bakke Øvre Eiker har kirkegård 59°50′9″N 9°52′22″Ø Bakke kirke TRS.jpg
Bingen kapell 1924 Tunsberg Eiker Bakke Øvre Eiker har kirkegård 59°53′21″N 9°46′8″Ø Bingen kapell.jpg
Fiskum gamle kirke 1250 Tunsberg Eiker Fiskum Øvre Eiker har kirkegård 59°41′56″N 9°48′35″Ø Fiskum gamle kirke.jpg
Fiskum kirke 1945 Tunsberg Eiker Fiskum Øvre Eiker har kirkegård 59°42′11″N 9°48′22″Ø Fiskum kirke TRS 060715 046A.jpg
Haug kirke Tunsberg Eiker Haug Øvre Eiker har kirkegård 59°45′53″N 9°54′18″Ø Haug kirke.jpg
Vestfossen kapell 1863 Tunsberg Eiker Vestfossen Øvre Eiker ikke kirkegård 59°43′48″N 9°51′58″Ø Vestfossen-Kapell-d9770rm.jpg
Vestfossen kirke 2010 Tunsberg Eiker Vestfossen Øvre Eiker 59°43′51″N 9°52′16″Ø Vestfossen kirke.jpg
Leveld kirke 1880 Tunsberg Hallingdal Leveld Ål har kirkegård 60°41′50″N 8°30′7″Ø Leveld kyrkje 01.JPG
Nystølkirken Normisjon Ål 60°45′5″N 8°32′58″Ø
Sangefjell naturkatedral 2000 Tunsberg Ål friluftskirke 60°32′19″N 8°28′42″Ø
Torpo kirke 1880 Tunsberg Hallingdal Torpo Ål har kirkegård 60°39′51″N 8°42′30″Ø Torpo stavkyrkje.jpeg
Torpo stavkirke 1160 Tunsberg Hallingdal Torpo Ål har kirkegård 60°39′50″N 8°42′30″Ø Torpo stavkirke 03040026.jpg
Vats fjellkirke 1990 Tunsberg Hallingdal Ål ikke kirkegård 60°42′26″N 8°15′37″Ø Vats fjellkirke.jpg
Ål kirke 1880 Tunsberg Hallingdal Ål Ål har kirkegård 60°37′45″N 8°33′30″Ø Ål kyrkje, TFT.JPG

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]