Liste over kirker i Hedmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over kirker i Hedmark lister kirkebygg i Den norske kirke og andre kristne kirkebygg i Hedmark.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Alvdal kirke 1861 Hamar Nord-Østerdal Alvdal Alvdal 62°06′35″N 10°37′49″Ø Alvdal Kirke.jpg
Eidskog kirke 1665 Hamar Solør, Vinger og Odal Eidskog Eidskog 60°1′48″N 12°7′30″Ø Eidskog kirke.jpg
Magnor kirke 1923 Hamar Solør, Vinger og Odal Eidskog Eidskog 59°56′42″N 12°11′34″Ø Magnor kirke.jpg
Vestmarka kirke 1883 Hamar Solør, Vinger og Odal Vestmarka Eidskog 59°55′38″N 11°59′25″Ø Vestmarka kirke.jpg
Elverum kirke 1736 Hamar Sør-Østerdal Elverum Elverum 60°52′39″N 11°33′58″Ø Elverum kirke.jpg
Elverum metodistkirke Metodistkirken Elverum ikke kirkegård 60°52′43″N 11°33′08″Ø Elverum metodistkirke.jpg
Heradsbygd kirke 1895 Hamar Sør-Østerdal Heradsbygd Elverum 60°49′22″N 11°38′3″Ø Heradsbygd kapell Elverum.jpg
Hernes kirke 1935 Hamar Sør-Østerdal Hernes Elverum 60°55′37″N 11°38′1″Ø Hernes kapell.jpg
Nordskogbygda kirke 1873 Hamar Sør-Østerdal Nordskogbygda Elverum 60°59′32,881″N 11°41′47,677″Ø Nordskogbygda kirke.jpg
Sørskogbygda kirke 1873 Hamar Sør-Østerdal Sørskogbygda Elverum 60°56′34″N 11°46′26″Ø Sørskogbygda kirke 2.jpg
Drevsjø kirke 1848 Hamar Sør-Østerdal Drevsjø Engerdal 61°53′5″N 12°1′47″Ø Drevsjø-Church-Engerdal-Norway.jpg
Elgå kirke 1946 Hamar Sør-Østerdal Elgå Engerdal 62°9′59″N 11°56′30″Ø Elgå03.jpg
Engerdal kirke 1873 Hamar Sør-Østerdal Engerdal Engerdal 61°45′27″N 11°57′40″Ø Engerdal church.jpg
Sømådal kirke 1937 Hamar Sør-Østerdal Sømådal Engerdal 62°5′57″N 11°39′39″Ø Sømådalen kirke.jpg
Søre Elvdal kirke 1885 Hamar Sør-Østerdal Søre Elvdal Engerdal 61°40′5″N 11°47′10″Ø Søre Elvdal kirke.JPG
Dalen kirke 1934 Hamar Nord-Østerdal Øvre Folldal Folldal 62°10′33″N 9°48′44″Ø Dalen Kirke.jpg
Egnund kapell 1975 Hamar Nord-Østerdal Folldal Folldal 62°12′1″N 10°22′32″Ø EgnundKapell-2010-01-25.jpg
Folldal kirke 1882 Hamar Nord-Østerdal Folldal Folldal 62°7′37″N 10°2′20″Ø Folldal kirke.jpg
Grue kirke 1825 Hamar Solør, Vinger og Odal Grue Grue 60°26′57″N 12°3′11″Ø Grue kirke.jpg
Grue Finnskog kirke 1886 Hamar Solør, Vinger og Odal Grue Finnskog Grue 60°25′6″N 12°24′22″Ø Grue Finnskog kirke.jpg
Hamar baptistkirke Det Norske Baptistsamfunn Hamar ikke kirkegård 60°47′46,3″N 11°03′58,5″Ø Hamar baptistkirke.JPG
Hamar domkirke 1866 Hamar Hamar domprosti Hamar Hamar ikke kirkegård 60°47′47,7″N 11°4′5,6″Ø Hamar domkirke.jpg
Hamar Frikirke 1894 Den evangelisk-lutherske frikirke Hamar ikke kirkegård 60°47′50,345″N 11°4′22,544″Ø Hamar Frikirke 2014.jpg
Hamar kirkegård 1859 Hamar gravkapell med krematorium ute av drift 60°47′58,42″N 11°4′10,97″Ø Hamar krematorium 2.jpg
Hamar metodistkirke 1889 Metodistkirken Hamar ikke kirkegård 60°47′41,3″N 11°04′23,9″Ø Hamar Metodistkirke 2014.jpg
Hamardomen (domkirkeruin m/glassoverbygg) Hamar Hamar ikke kirkegård 60°47′31,3″N 11°2′18″Ø Domkirkeruinene-Hamar.jpg
Hol gravlund 1983 Hamar 60°48′56,6″N 11°2′44,53″Ø Hol gravlund.JPG
Storhamar kirke 1975 Hamar Hamar domprosti Hamar Hamar ikke kirkegård 60°48′14″N 11°2′47″Ø Storhamar-church.jpg
St. Torfinns kirke 1939 Oslo katolske bispedømme Hamar ikke kirkegård 60°47′44″N 11°3′53″Ø St Torfinns kirke Hamar.jpg
Vang kirke 1810 Hamar Hamar domprosti Vang Hamar 60°48′8,6″N 11°7′57,8″Ø Vang-kirke1.jpg
Øvre Vang kirke 1907 Hamar Hamar domprosti Vang Hamar 60°50′45,4″N 11°12′17″Ø Øvre Vang kirke.JPG
Austmarka kirke 1858 Hamar Solør, Vinger og Odal Austmarka Kongsvinger 60°6′6″N 12°19′30″Ø Austmarka kirke.jpg
Brandval kirke 1651 Hamar Solør, Vinger og Odal Brandval Kongsvinger 60°18′55,7″N 12°0′49,7″Ø Brandval kirke.jpg
Holt gravplass Kongsvinger 60°10′50,31″N 12°0′33,91″Ø Holt kirkegård.JPG
Lundersæter kirke 1868 Hamar Solør, Vinger og Odal Brandval Kongsvinger 60°18′0″N 12°16′31″Ø Lundersæter kirke.jpg
Roverud kirke 1969 Hamar Solør, Vinger og Odal Brandval Kongsvinger ikke kirkegård 60°15′12″N 12°3′23″Ø Roverud krk.jpg
Sta. Clara kirke 2001 Oslo katolske bispedømme Kongsvinger ikke kirkegård 60°10′48,3″N 12°01′52,9″Ø Sta Clara kirke.jpg
Vinger kirke 1699 Hamar Solør, Vinger og Odal Vinger Kongsvinger 60°11′41,5″N 12°0′38″Ø Vinger kirke.jpg
Løten kirke 1200-tallet Hamar Hamar domprosti Løten Løten 60°49′36″N 11°18′55″Ø Løiten kyrka, Hasse A.jpg
Oppegård kapell 1886 Hamar Hamar domprosti Løten Løten ikke kirkegård 60°44′20,652″N 11°29′47,112″Ø Oppegård kapell.JPG
Oset kapell 1885 Hamar Hamar domprosti Løten Løten ikke kirkegård 60°47′22″N 11°28′39″Ø Oset kapell.jpg
Rokoberget kirke Hamar Løten ruin av middelalderkirke 60°46′35″N 11°28′24″Ø Rokoberget kirkeruin.jpg
Ådalsbruk kapell 1997 Hamar Hamar domprosti Løten Løten ikke kirkegård 60°47′17,8″N 11°19′45,5″Ø Ådalsbruk skole I.jpg
Gammeldalsrud gravplass Nord-Odal i bruk 1878–1932 60°30′01″N 11°21′51″Ø Gammeldalsrud.JPG
Hagajordet gravplass Nord-Odal i bruk 1862–1878 60°30′07″N 11°21′44″Ø Hagajordet.JPG
Jugramo kirkegård Hamar Nord-Odal nedlagt; gammelt kirkested for Mo kirke
Mo kirke 1864 Hamar Solør, Vinger og Odal Mo Nord-Odal 60°25′44″N 11°38′8″Ø Mo kirke.jpg
Sand kirke 1891 Hamar Solør, Vinger og Odal Sand Nord-Odal 60°23′24″N 11°32′39″Ø Sandkrk.jpg
Trautskogen kapell 1931 Hamar Solør, Vinger og Odal Sand Nord-Odal 60°30′7″N 11°22′58″Ø Trøftskogen.jpg
Dalsbygda kirke 1960 Hamar Nord-Østerdal Dalsbygda Os 62°31′31″N 11°6′29″Ø Dalsbygda kirke.jpg
Narbuvoll kirke 1862 Hamar Nord-Østerdal Narbuvoll Os 62°21′3″N 11°28′3″Ø Narbuvollen kirke.jpg
Narjordet kirkegård 1898 Os 62°26′30,44″N 11°24′20,98″Ø Narjordet kirkegård.JPG
Os kirke 1862 Hamar Nord-Østerdal Os Os 62°30′6″N 11°11′32″Ø OsTolgaKirke.jpg
Tufsingdalen kirke 1920 Hamar Nord-Østerdal Narbuvoll Os 62°18′12″N 11°43′11″Ø H Tufsingdal kirke.jpg
Finstad gravplass 1920 Rendalen 62°6′6,82″N 11°2′1,27″Ø Finstad gravplass.jpg
Hanestad kirke 1926 Hamar Nord-Østerdal Hanestad Rendalen 61°50′21″N 10°53′21″Ø Hanestad-Chapel-Rendalen-Norway.jpg
Sjøli kirke 1914 Hamar Nord-Østerdal Sjøli Rendalen 61°28′43″N 11°18′23″Ø Sjøli kapell.jpg
Ytre Rendal kirke 1751 Hamar Nord-Østerdal Ytre Rendal Rendalen 61°45′34″N 11°10′51″Ø Ytre Rendal Kirke.jpg
Øvre Rendal kirke 1759 Hamar Nord-Østerdal Øvre Rendal Rendalen 61°53′23″N 11°04′44″Ø Øvre Rendal Kirke.jpg
Brumunddal baptistkirke Det Norske Baptistsamfunn Ringsaker ikke kirkegård 60°53′14″N 10°56′18″Ø Brumunddal baptistikirke.JPG
Brumunddal kirke 1965 Hamar Ringsaker Brumunddal/Veldre Ringsaker 60°53′4″N 10°57′9″Ø Brumunddal kirke.jpg
Brøttum kirke 1790 Hamar Ringsaker Brøttum Ringsaker 61°1′41″N 10°32′59″Ø Brøttum krk.jpg
Furnes kirke 1707 Hamar Ringsaker Furnes Ringsaker 60°50′27″N 11°1′17″Ø Furnes kirke.jpg
Helgøya kirke 1870 Hamar Ringsaker Nes Ringsaker 60°44′40″N 10°57′30″Ø Helgoeya church.JPG
Mesnali kirke 1933 Hamar Ringsaker Brøttum Ringsaker 61°6′9″N 10°41′32″Ø Mesnali kirke.JPG
Moelv kirkesenter 1987 Hamar Ringsaker Ringsaker Ringsaker ikke kirkegård 60°55′54,8″N 10°41′51,9″Ø Moelv kirkesenter.jpg
Nes kirke 1250 Hamar Ringsaker Nes Ringsaker 60°45′44″N 10°56′35″Ø Nes church2.JPG
Ringsaker kirke 1100-tallet Hamar Ringsaker Ringsaker Ringsaker 60°54′10″N 10°43′29″Ø Ringsaker kirke.jpg
Sjusjøen fjellkirke 1962 Hamar Ringsaker Brøttum Ringsaker ikke kirkegård 61°9′18″N 10°41′19″Ø Sjusjøen fjellkirke.JPG
Stavsjø kirke 1880 Hamar Ringsaker Nes Ringsaker 60°48′18″N 10°50′24″Ø Stavsjoe church.JPG
Veldre kirke 2000 Hamar Ringsaker Brumunddal/Veldre Ringsaker 60°55′2″N 10°53′25″Ø Veldre kirke.JPG
Åsmarka kirke 1859 Hamar Ringsaker Åsmarka Ringsaker 61°0′42″N 10°46′48″Ø Åsmarka kirke.JPG
Hekne kapell 1990 Hamar Hamar domprosti Stange ikke kirkegård
Ottestad kirke 1731 Hamar Hamar domprosti Ottestad Stange 60°45′26″N 11°8′41″Ø Ottestadkrk.jpg
Romedal kirke 1887 Hamar Hamar domprosti Romedal Stange 60°45′6″N 11°15′40″Ø Romedal-kirke.jpg
Sanderud kapell 1938 Hamar Stange ved Sanderud sykehus; ikke kirkegård 60°46′47″N 11°09′34″Ø Sanderud kapell.jpg
Skåråsberget skogskapell 1994 Hamar Stange ikke kirkegård; tilhører «Vallset kulturstier» 60°41′43,63″N 11°21′8,7″Ø Skåråsberget skogskapell.jpg
Stange kirke 1250 Hamar Hamar domprosti Stange Stange 60°42′35″N 11°8′8″Ø Stange kirke NE.jpg
Strandlykkja kirke 1915 Hamar Hamar domprosti Tangen Stange 60°30′49″N 11°14′50″Ø Strandlykkja kapell.jpg
Tangen kirke 1861 Hamar Hamar domprosti Tangen Stange 60°37′4″N 11°15′52″Ø Tangen church.jpg
Utvandrerkirken Hamar Stange museumskirke; ikke kirkegård 60°47′20″N 11°21′44″Ø Norsk utvandrermuseum church.jpg
Vallset kirke 1850 Hamar Hamar domprosti Vallset Stange 60°42′4″N 11°19′42″Ø Vallset kirke.jpg
Atneosen kirke 1882 Hamar Sør-Østerdal Atneosen Stor-Elvdal 61°44′15″N 10°59′1″Ø Atneosen kapell.jpg
Evenstad kirke 1904 Hamar Sør-Østerdal Evenstad Stor-Elvdal 61°24′21″N 11°8′0″Ø Evenstad kirke.JPG
Koppang kirke 1952 Hamar Sør-Østerdal Stor-Elvdal Stor-Elvdal 61°34′35″N 11°2′12″Ø Koppang kirke.jpg
Sollia kirke 1738 Hamar Sør-Østerdal Sollia Stor-Elvdal 61°46′49″N 10°24′2″Ø Sollia kirke01.jpg
Stor-Elvdal kirke 1821 Hamar Sør-Østerdal Stor-Elvdal Stor-Elvdal 61°31′26″N 11°2′54″Ø Stor-Elvdal kirke.jpg
Strand kirke 1863 Hamar Sør-Østerdal Strand Stor-Elvdal 61°17′26″N 11°16′26″Ø Strand kirke (Stor-Elvdal).jpg
Oppstad kirke 1725 Hamar Solør, Vinger og Odal Oppstad Sør-Odal 60°17′15″N 11°40′11″Ø Oppstad kirke.jpg
Strøm kirke 1857 Hamar Solør, Vinger og Odal Strøm Sør-Odal 60°14′37″N 11°45′49″Ø Strømk2.jpg
Ullern kirke 1868 Hamar Solør, Vinger og Odal Ullern Sør-Odal 60°12′46″N 11°38′9″Ø Ulleren kirke.jpg
Hodalen kirke 1934 Hamar Nord-Østerdal Hodalen Tolga 62°21′46″N 11°11′57″Ø Hodalen kapell.jpg
Holøydalen kirke 1908 Hamar Nord-Østerdal Holøydalen Tolga 62°12′18″N 11°26′26″Ø Holøydalen kapell.jpg
Tolga kirke 1840 Hamar Nord-Østerdal Tolga Tolga 62°24′54″N 10°59′38″Ø Tolga Kirke.jpg
Vingelen kirke 1880 Hamar Nord-Østerdal Vingelen Tolga 62°25′2″N 10°51′59″Ø Vingelen kirke.jpg
Drevdalen kirkegård Trysil 61°31′53,96″N 12°22′1,21″Ø
Ljørdalen kirke 1872 Hamar Sør-Østerdal Ljørdalen Trysil 61°23′2″N 12°41′8″Ø Ljørdalen kirke.jpg
Plassen kirke 1907 Hamar Sør-Østerdal Plassen Trysil 61°8′3″N 12°30′24″Ø Plassen kirke.jpg
Nordre Trysil kirke 2000 Hamar Sør-Østerdal Nordre Trysil Trysil 61°24′53″N 12°8′15″Ø Nordre-Trysil-Church-Trysil-Norway.jpg
Søre Osen kirke 1882 Hamar Sør-Østerdal Søre Osen Trysil 61°10′22″N 11°54′50″Ø Søre Osen kirke.jpg
Trysil kirke 1861 Hamar Sør-Østerdal Trysil Trysil 61°19′1,4196″N 12°15′39,636″Ø Trysil kirke.JPG
Tørberget kirke 1922 Hamar Sør-Østerdal Tørberget Trysil 61°8′4″N 12°6′33″Ø H Tørberget kirke.jpg
Østby kirke 1940 Hamar Sør-Østerdal Østby Trysil 61°15′20,693″N 12°31′49,444″Ø Østby kirke.JPG
Brydalen kirke 1883 Hamar Nord-Østerdal Brydalen Tynset 62°11′16″N 10°59′17″Ø Brydalen kirke.jpg
Kvikne kirke 1654 Hamar Nord-Østerdal Kvikne Tynset 62°33′44″N 10°20′05″Ø Kvikne kirke.JPG
Tylldalen kirke 1736 Hamar Nord-Østerdal Tylldalen Tynset 62°8′14″N 10°47′44″Ø Tylldal Kirke.jpg
Tynset kirke 1795 Hamar Nord-Østerdal Tynset Tynset 62°17′05″N 10°45′13″Ø Tynset kyrkje01.jpg
Gravberget kirke 1955 Hamar Solør, Vinger og Odal Gravberget Våler 60°52′44″N 12°14′43″Ø Gravberget kirke.jpg
Risberget gravlund 1857 Hamar Solør, Vinger og Odal Våler Våler 60°51′49,16″N 12°3′38,88″Ø Risberget gravlund.jpg
Risberget kirkesal 1862 Hamar Solør, Vinger og Odal Våler Våler gravlund et stykke unna 60°51′32″N 12°3′12″Ø Risberget kirkesal.jpg
Våler kirke 2015 Hamar Solør, Vinger og Odal Våler Våler 60°40′21″N 11°50′5″Ø Våler kirke.jpg
Våler gamle kirke 1805 Hamar Solør, Vinger og Odal Våler Våler 60°40′21″N 11°50′5″Ø Vaaler kirke.jpg
Deset kirke 1867 Hamar Sør-Østerdal Deset Åmot 61°18′12″N 11°27′36″Ø Deset kirke.JPG
Nordre Osen gamle kirke 1777 Hamar Sør-Østerdal Nordre Osen Åmot 61°18′3″N 11°45′46″Ø Nordre-Osen-Old-Church-Åmot-Norway.jpg
Nordre Osen kirke 1923 Hamar Sør-Østerdal Nordre Osen Åmot 61°18′1″N 11°45′46″Ø Nordre-Osen-Church-Åmot-Norway.jpg
Åmot kirke 1901 Hamar Sør-Østerdal Åmot Åmot 61°8′2″N 11°22′22″Ø Aamot kirke rena.jpg
Arneberg kirke 1878 Hamar Solør, Vinger og Odal Arneberg Åsnes 60°34′4″N 12°3′30″Ø Arneberg kirke.jpg
Gjesåsen kirke 1863 Hamar Solør, Vinger og Odal Gjesåsen Åsnes 60°40′42″N 12°1′29″Ø Gjesaasen kirke.jpg
Hof Finnskog kirke 1953 Hamar Solør, Vinger og Odal Hof Finnskog Åsnes 60°34′36″N 12°20′16″Ø Hof Finnskog kirke.jpg
Hof kirke 1861 Hamar Solør, Vinger og Odal Hof Åsnes 60°33′3″N 12°1′3″Ø Hof kirke.jpg
Nordre gravlund 1896 Hamar Åsnes Åsnes Finnskog; nedlagt 60°42′29,14″N 12°21′41,66″Ø Nordre gravlund (Åsnes Finnskog).jpg
Åsnes Finnskog kirke 1861 Hamar Solør, Vinger og Odal Åsnes Finnskog Åsnes 60°42′14″N 12°22′47″Ø Åsnes Finnskog kirke.JPG
Åsnes kirke 1744 Hamar Solør, Vinger og Odal Åsnes Åsnes 60°36′36″N 11°38′57″Ø Aasnes kirke.jpg

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]