Diskusjon:Liste over paver

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tabellformen på denne siden er hentet fra http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_popes. De norske navnene er hentet fra Den katolske kirkes nettsider, og stemmer med tradisjonell norsk skrivemåte og Språkrådets anbefalinger. Slik jeg ser det for meg skal det være nokså lite informasjon under merknader; mer omfattende ting bør legges inn på den enkeltes side.

Chris Nyborg 17. aug 2004 kl.12:40 (UTC)

Jeg ser at pavene ved navn Innocens ligger under Innocent. På norsk brukes den første skrivemåten, se f.eks. Store norske leksikon og Språkrådets historieordliste. Jeg kunne jo flyttet artiklene selv, men da hadde dere kanskje blitt sure ;p Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.48.119.156 (diskusjon · bidrag) 26. okt 2006 kl. 17:16 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Skrivemåten Innocent har lange tradisjoner i Norge. Hvorfor Språkrådet har gått bort fra den norske formen og over til den latinske aner jeg ikke, men det er en merkelig overgang og et av flere eksempler på underlige skrivemåter i listen over historiske navn. Jeg mener vi bør beholde den egentlige norske formen, men dersom det er sterke meninger om at man bør gjøre noe annet aksepterer jeg det. Cnyborg 26. okt 2006 kl. 17:33 (UTC)
Har du noen kilder for at dette er en tradisjon? Navnet skrives Innocens også på dansk, Innozenz på tysk, og norsk følger tradisjonelt(!) samme skrivemåte som disse språkene - jevnfør f.eks. kongenavn. Jeg ser at den katolske kirkens nettsider bruker Innocent, men det blir ikke riktig av den grunn. Det virker man har oversatt fra engelsk, hvor det jo skrives Innocent. Den latinske formen er forøvrig Innocentius.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.48.119.156 (diskusjon · bidrag) 26. okt 2006 kl. 19:04 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)
Jeg har dessverre ikke noen skriftlig kilde tilgjengelig, jeg har bare fått vite det av han som lagde listen på katolsk.no at formene der er hentet fra eldre liturgiske bøker og andre kilder. Cnyborg 26. okt 2006 kl. 19:30 (UTC)

God liste?[rediger kilde]

Hadde denne artikkelen kunne egnet seg som kandidat for god liste? Er en del røde lenker, men alle de første pavene (minus motpaver) har egne artikler, og alle etter år 1185 har også egne artikler, som må sies å være bra. --Tarjeimo (diskusjon) 17. apr. 2015 kl. 13:42 (CEST)[svar]

Tror nok dessverre en god liste bør ha alle lenkene blå, og her var det nok litt for mange rødlenker. I tillegg er det to forskjellige layout på de forskjellige delene. Men om denne blir "blået" er den naturligvis en god kandidat. --- Løken (diskusjon) 19. apr. 2015 kl. 21:20 (CEST)[svar]