Tampa Bay Buccaneers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tampa Bay Buccaneers
Amerikansk fotball Tampa Bay Buccaneers i NFL-sesongen 2023
Tampa Bay Buccaneers
Tampa Bay Buccaneers
Drakter
Maskot Captain Fear
Lagfarger Buccaneer rød, pewter, sort, oransje, sort[1][2][3]
                   
Laginformasjon
Stiftet 24. april 1974 (49 år)[4]
By USAs flaggTampa

Floridas flaggFlorida

Kallenavn The Bucs
Conference National Football Conference
Division NFC South
Ledelse
Eier Glazer-familien
General manager Jason Licht
Hovedtrener Todd Bowles
Laghistorie

Tampa Bay Buccaneers (1976-nå)

Meritter
 • Super Bowls: (2)
2002 (XXXVII), 2020 (LV)
 • Conference-titler: (2)
NFC: 2002, 2020
 • Divisjonstitler: (9)
NFC Central: 1979, 1981, 1999, 2021
NFC South: 2002, 2005, 2007, 2022, 2023
 • Sluttspill: (14)
NFL: 1979, 1981, 1982, 1997, 1999, 2000, 2001, 2002, 2005, 2007, 2020, 2021, 2022, 2023
Hjemmebane
Tampa Bay Buccaneers' hjemmebane
Stadionnavn Raymond James Stadium
Bygget 1998
Kapasitet 75 000

Tampa Bay Buccaneers er et profesjonelt amerikansk fotballag basert i Tampa, Florida. Buccaneers konkurrer i National Football League (NFL) i ligaens National Football Conference (NFC) i NFC South-divisjonen. Laget ble med i NFL i 1976 som et ekspansjonslag sammen med Seattle Seahawks. Laget spilte sin første sesong i American Football Conference (AFC) West som en del av NFLs utvidelsesplan hvor de nye lagene skulle spille mot alle de andre lagene i ligaen i løpet av sine to første år. Etter sesongen byttet laget plass med Seahawks og ble med i NFC Central. Da ligaen ble omorganisert i 2002 ble Buccaneers flyttet til den nye NFC South-divisjonen sammen med tre lag fra NFC West. Klubben er eid av Glazer-familien og spiller hjemmekamper i Raymond James Stadium i Tampa.

Buccaneers har vunnet to Super Bowls og er, sammen med Baltimore Ravens, ett av to lag i NFL som er ubeseiret med flere turer til tittelkampen. De ble sett på som et svakt lag gjennom store deler av lagets to første tiåer med 26 tap på lag i de to første sesongene (inkludert en første sesong uten seiere) og 14 tapende sesonger på rad mellom 1983 og 1996. Til tross for de tidlige problemene var de det første ekspansjonslaget etter sammenslåingen av AFL og NFL til å vinne en divisjonsittel, vinne en sluttspillkamp og spille hjemme i et conference championship; noe de klarte innen sin fjerde sesong i 1979. Laget forbedret seg og vant den første ligatittelen i 2002 da de ble første laget stiftet etter sammenslåingen til å vinne et Super Bowl,[a] men gikk deretter uten en seier i sluttspillet frem til de vant sitt andre Super Bowl i 2020. Buccaneers har den laveste seierprosenten i NFL med .406.

Opphav[rediger | rediger kilde]

Ekspansjonslaget i Tampa Bay ble først tildelt Tom McCloskey fra Philadelphia. Det oppstod snart økonomiske uenigheter mellom McCloskey og NFL,[5] og ligaen endte opp med å finne en erstatning i Hugh Culverhouse, en velstående skatteadvokat fra Jacksonville. Culverhouses avtale om å kjøpe opp Los Angeles Rams fra Dan Reeves ble stanset da Robert Irsay kjøpte opp laget, som han i tur byttet til Carroll Rosenbloom mot Baltimore Colts. Culverhouse gikk til sak mot NFL, som han mente hadde spilt en rolle i å hindre hans oppkjøp av Rams, som igjen førte til at NFL eventuelt gav ham prioritet når NFL skulle utvides senere.[6]

En navnekonkurranse resulterte i lagnavnet "Buccaneers", en referanse til den mytiske piraten fra Florida José Gaspar, som var inspirasjonen for Tampas Gasparilla Pirate Festival.[7] Navnet møtte motstand fra forretningsmenn i St. Petersburg som mente at det satte fokuset på Tampa istedenfor de andre byene i Bay Area, frem til NFLs kommissær Pete Rozelle holdt et møte med dem for å sikre deres støtte.[8] Uniformene og logoen ("Bucco Bruce") ble designet av Lamar Sparkman, tegner for Tampa Tribune, som brukte farger inspirert av de fire store collegelagene i delstaten: oransje fra universitetene i Miami og Florida, og rødt fra Florida State og University of Tampa. De var ett av få lag som brukte hvite hjemmeuniformer, som tvingte motspillere til å bruke mørkere uniformer i det varme vært i Tampa.[9] Lagets første hjem var Tamp Stadium, som ble bygget i 1967 for å tiltrekke seg en NFL-lag og utvidet til en kapasitet på like over 72 500 i 1974.

John McKay, en trener i college football som hadde ledet University of Southern California Trojans til fire nasjonale titler på 60- og 70-tallet, ble utpekt til lagets første hovedtrener tidlige i 1976. Laget byttet snart til seg Steve Spurrier, som hadde vunnet Heisman Trophy ved University of Florida i 1966, som startende quarterback for sin første sesong.

Historie[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Tampa Bay Buccaneers’ historie

Hugh Culverhouse-æraen (1976–1994)[rediger | rediger kilde]

John McKay-årene (1976–1984)[rediger | rediger kilde]

Buccaneers ble plassert i NFLs AFC West i 1976. Året etter ble det flyttet til NFC Central, mens det andre ekspansjonslaget fra 1976 Seattle Seahawks byttet conference og ble flyttet til AFC West. Dette var en del av NFLs plan for utvidelse i 1976, slik at begge lagene fikk spilt mot hverandre to ganger samt møte alle de andre lagene i NFL minst én gang i sine to første sesonger. Istedenfor en tradisjonell terminliste hvor de spilte to kamper mot divisjonsmotstanderne spilte Buccaneers mot hvert lag i sin conference én gang, samt Seahawks.[10]

Tampa Bays første seier kom ikke før i uke 13 i lagets andre sesong, med 26 nederlag på rad (Bucs vant mot Atlanta Falcons 17-3 i en sesongoppkjøringskamp i 1976).[11] Frem til Detroit Lions i 2008 var Bucs det eneste laget som hadde hatt en sesong uten en eneste seier i Super Bowl-æraen. Den første seieren var i en bortekamp mot New Orleans Saints, som førte til at Saints' hovedtrener Hank Stram fikk sparken.[12]

Buccaneers slo Eagles i sitt første sluttspill i 1979 etter tre tapende sesonger på rad.

Bucs forbedret seg kjapt i 1979. Med en 3-0 seier mot San Francisco 49ers i sesongfinalen sikret Bucs sin første tur til sluttspillet, og sikret sin første divisjonstittel etter en tiebreaker mellom Bucs og Bears. I divisjonsrunden av sluttspillet sikret Bucs en overraskende seier mot Philadelphia Eagles, men tapte på hjemmebane mot Los Angeles Rams i NFC Championship Game uken etter.

Bucs sikret divisjonstittelen og nådde sluttspillet for andre gang i 1981, men ble slått ut i divisjonsrunden etter et 38-0 tap mot Dallas Cowboys. 1982-sesongen ble rammet av en spillerstreik som ledet til en betydelig kortere sesong og et lengre sluttspill, hvor Bucs gikk 5-4 i grunnserien før de tapte i første runde av sluttspillet, igjen mot Dallas Cowboys. Dette skulle ende opp med å bli den siste positive sesongen med Culverhouse som eier.

Bucs tapte sine første ni kamper i 1983-sesongen og avsluttet eventuelt 2-14 i det som skulle bli den første av 12 sesonger på rad med minst 10 nederlag - en rekord i NFL. Med Culverhouse som eier var Bucs et av de mest lønnsomme lagene i 1980-årene, i hovedsak fordi han hadde noen av de laveste lønningene i ligaen som hindret dem fra å plukke opp sterke spillere. Tilskuertallene gikk ned, og nådde på et punkt så lave tall at laget gikk gjennom deler av tre hele sesonger uten at en hjemmekamp ble sendt på TV lokalt, og når de ble sendt var det i hovedsak på grunn av besøkende lag med et høyt antall tilhengere i området, som Chicago Bears og Green Bay Packers.

Glazer-familiens æra (1995–nå)[rediger | rediger kilde]

Til tross for at laget var svært lønnsomt på 80-tallet ble det etter at Culverhouse døde i 1994 oppdaget at Culverhouse var nær konkurs til tross for de lave lønningene på laget.[13] Sønnen hans Hugh Coulverhouse Jr., som var en advokat i Miami, saksøkte ikke lenge etter farens medarbeidere (Stephen Story, Jack Donlan og Fred Cone) som hadde bygget opp legatkontoer som skulle brukes til å styre den elder Culverhouses bedrifter (som inkluderte en sum på $350 millioner) etter at konen signerte en kontrakt etter bryllupet. Det ble eventuelt inngått et forlik som gav Culverhouse Jr. kontroll over midlene, og han endte opp med å selge laget for $192 millioner. Eieren av New York Yankees George Steinbrenner[14] og eieren av Baltimore Orioles Peter Angelos uttrykte interesse for å kjøpe opp laget, hvor sistnevnte erklærte at han skulle flytte laget til Baltimore dersom han kjøpte det, ettersom at byen ikke hadde et NFL-lag på den tiden.[15]

Det var derimot eiendomsmogulen Malcolm Glazer som overrasket med et bud på $192 millioner, som på den tid var den høyeste prisen et profesjonelt idrettslag hadde blitt solgt for. Glazer gav sine sønner Bryan, Edward og Joel ansvar for lagets økonomi, og erklærte at han hadde planer om å beholde laget i Tampa, men at det var nødvendig med et nytt stadion. Glazer-familien klarte å overtale folket i Hillsborough County til å stemme for et vedtak om å øke salgsskatten for å dekke utgifter i forbindelse med byggingen av det som skulle bli Raymond James Stadium.

Tony Dungy-årene (1996–2001)[rediger | rediger kilde]

Under Glazers-familien kunne laget igjen bli kompetitivt. Lagets presterte bedre etter at Glazers ansatte Minnesota Vikings' defensive coordinator Tom Dungy som hovedtrener.

Laget hadde fremdeles problemer i Dungys første sesong i 1996, og startet sesongen 1-8. Bucs forbedret seg i andre halvdel av sesongen, og gikk 5-2 i hovedsak takket være et forsvar som ble rangert som #7 i NFL, ledet av Hardy Nickerson. Forsvaret skulle danne grunnlaget for Buccaneers' fremtidige suksess.[16] Deres utgave av Cover 2-forsvaret var så vellykket at det senere ble kjent som Tampa 2.[17] Opplegget har senere blitt tatt i bruk av Chicago Bears, Detroit Lions, Kansas City Chiefs (introdusert av Herman Edwards), og Dungy selv brukte det med Indianapolis Colts.

Bucs fikk sin første positive sesong siden 1982 i 1997, og nådde sluttspillet som et Wild Card-lag med et sammenlagtresultat på 10-6, men tapte mot Green Bay Packers i divisjonsrunden. Lagets siste hjemmekamp i Houlihan's Stadium (tidligere Tampa Stadium) endte med en seier mot Detroit Lions.

1998-sesongen ble lagets første i det nye Raymond James Stadium,[18] men måtte spille de første seks bortekampene (inkludert sesongoppkjøring) på bortebane da stadionet ikke var helt ferdigstilt. Bucs avsluttet sesongen 8-8. Året etter så en betydelig forbedring hvor laget nådde NFC Championships etter et sesongresultat på 11-5 og en seier (14-13) mot Washington i divisjonsrunden, men sluttspillet tok slutt med et tap mot St. Louis Rams som gikk videre til å vinne årets Super Bowl.[19]

Til tross for at laget nådde sluttspillet også i 2000 og 2001 oppnådde de ikke målet, en seier i Super Bowl. Laget gikk inn i sluttspillet som Wild Card-lag på bortebane i begge årene, og begge kampene ble spilt i minusgrader i Philadelphia mot Eagles.

Jon Gruden-æraen (2002–2008)[rediger | rediger kilde]

Jon Gruden ledet Buccaneers til en Super Bowl-seier i 2002.

Dungy fikk sparken etter tapet mot Eagles i sluttspillet i 2001[20] og ble snart etter ansatt som hovedtrener for Indianapolis Colts,[21] mens Bucs lenge lette etter en erstatning, med flere kandidater.[22] General manager Rich McKay ønsket å plukke opp defensive coordinator for Baltimore Ravens Marvin Lewis, men Glazer-brødrene likte ikke tanken på å ha nok en defensiv hovedtrener, så de la ned veto mot Lewis. Bucs endte eventuelt opp med Jon Gruden,[23] som tidligere hadde vært under kontrakt med Oakland Raiders, men det kostet dem fire draft picks, inkludert picks i første og andre runde i 2002, første runde i 2003 og andre runde i 2004, samt $8 millioner.[24] (Det hele resulterte i at ligaen la ned forbud mot å bytte draft picks mot trenere).

Gruden gjorde store endringer med hovedfokus på angrepet, og byttet ut over halvparten av lagets startere. Samme år ble laget flyttet til den nye NFC South-divisjonen sammen med Atlanta Falcons, Carolina Panthers og New Orleans Saints.[25]

Super Bowl XXXVII-mestere (2002)[rediger | rediger kilde]
Buccaneers' mesterskapsflagg for Super Bowl XXXVII.

Den første sesongen i NFC South ble lagets beste til da. Buccaneers sikret divisjonstittelen med sitt beste sesongresultat noensinne, 12-4, og score flere poeng i to seiere i sluttspillet mot 49ers og Eagles enn de hadde gjort i alle sine tidligere kamper i sluttspillet kombiner. I Super Bowl XXXVII møtte de Grudens forrige lag, Oakland Raiders, hvor de sikret sin første Super Bowl-seier 48-21.

Like etter tittelseieren ble det rapportert at forholdet mellom Gruden og general manager McKay hadde surnet, og forverret seg videre mens Bucs slet på banen i 2003. I desember lot Glazer-familien McKay forlate stillingen sin før slutten av seriespillet, og han gikk videre til Atlanta Falcons hvor han ble tilbudt en jobb som president og general manager. Bucs endte sesongen med et skuffende resultat på 7-9.

Etter en skuffende 2004-sesongen sikret Bucs enda en divisjonsseier i 2005, men ble slått ut av sluttspillet i Wild Card-runden av Washington Redskins, 17-10.[26]

President George W. Bush under et besøk til Bucs' trening.

2006-sesongen var preget av skader, som spilte en stor rolle i en av Bucs' dårligste sesonger i nyere tid, med kun 4 seiere og et forsvar som ble rangert som #17, utenfor topp ti for første gang siden 1996. Laget hadde derimot en del penger å bruke på free agents i offseason, og med flere gode spillere plukket opp både der og i NFL Draft i 2007, presterte Bucs å sikre en divisjonstittel i 2007 med et sammenlagtresultat på 9-7, den andre divisjonstittelen under Gruden. Sluttspillet ble derimot avsluttet tidlig etter et tap mot New York Giants (24-14), som gikk videre til å vinne Super Bowl, i Wild Card-runden.

Sist Buccaneers nådde sluttspillet var etter 2007-sesongen.

Til tross for at Bucs oppnådde det samme sesongresultatet som i 2007, var 9-7 ikke nok til å sikre hverken en divisjonstittel eller en tur til sluttspillet i 2008.

Etter sesongen erstattet Raheem Morris Monte Kiffin som defensive coordinator.[27] En måned senere fikk Jon Gruden sparken, og Morris ble forfremmet til hovedtrener.[28] Bruce Allen ble også sluppet, og erstattet av Mark Dominik.

Begynnelsen på 2009-sesongen var en krise for laget, med syv nederlag på rad. Det var først da nykommer quarterback Josh Freeman ble løftet til starter[29] at laget vant sin første kamp, men avsluttet allikevel 3-13, det dårligste resultatet siden 1991.

Bak Freeman klarte derimot Bucs å klatre til et sesongresultat på 10-6 i 2010,[30] som fremdeles ikke holdt til å nå sluttspillet da Green Bay sikret Wild Card-plassen etter tiebreakers.[31] Det kom så som en overraskelse da Tampa endte 2011-sesongen 4-12. Etter sesongavslutningen mot Falcons, hvor de tapte 45-24, fikk hovedtrener Raheem Morris og offensive coordinator Greg Olson sparken, sammen med størsteparten av sistnevntes trenerstall.[32]

Bucs mot Jacksonville Jaguars

Omtrent tre uker Morris fikk sparken ble Greg Schiano fra Rutgers ansatt som ny hovedtrener.[33] Under sin første pressekonferanse med Buccaneers sa han "There will be Buccaneer men, and there will be a Buccaneer Way." Frasen "The Buccaneer Way" ble et populært slagord for tilhengere og i lokale medier som en beskrivelse på det nye regimet og den nye innstillingen. Laget avsluttet 2012-sesongen 7-9, med det sterkeste forsvaret mot rushing i ligaen. Etter to sesonger hvor kamper hadde blitt påvirket av NFLs blackoutregler hadde høyere tilskuertall ført til at flere kamper ble sendt på TV; seks av sesongens kamper be fremdeles sperret fra sending på lokal-TV. Tilhengere og analytikere hadde relativt høye forventninger til laget i forkant av 2013-sesongen, men problemer både på og av banen førte til en total kollaps for laget. Flere spillere pådro seg MRSA som eventuelt ledet til et søksmål av Tynse i 2015 som varte til 2017.[34][35][36] Laget tapte sesongens åtte første kamper før de fikk en seier mot Miami i niende uke, men laget så bare tre seiere til før seriespillet var over, for et sammenlagtresultat på 4-12. Ingen av kampene i 2013 ble påvirket av NFLs blackoutregler ettersom at Glazerene kjøpte opp det nødvendige antallet billetter for to kamper for å sikre at over 85% av billettene var solgt. Den 30. desember fikk Schiano og general manager Mark Dominik sparken.[37]

Lovie Smith ble ansatt som ny hovedtrener den 1. januar 2014.[38] Smith hadde tidligere vært linebackers coach under Tony Dungy for Buccaneers fra 1996 til 2001.[38] 21. januar 2014 ble Jason Licht ansatt som general manager for å erstatte Dominik.[39] Bucs avsluttet sesongen 2–14, med 2 færre seiere enn i fjoråret, og sikret seg første pick i NFL Draft i 2015[40] Etter sesongslutt plukket Tampa Bay opp Ben Steele som offensive quality control coach og tidligere offensive coordinator for Atlanta Falcons Dirk Koetter i samme stilling ved Buccaneers.

Smith fikk sparken den 6. januar 2016 etter å ha gått 8-24 i sine to sesonger, inkludert 6-10 i 2015.[41]

Dirk Koetter ble forfremmet fra offensive coordinator til hovedtrener den 15. januar samme år.[42][43] Til tross for en seierrekke på fem kamper, lagets lengste siden 2002, og et sammenlagtresultat på 9-7, klarte ikke Tampa Bay å nå sluttspillet. 2017-sesongen endte opp med å markere lagets tiende år uten å nå sluttspillet da Bucs stod med fem seiere og 11 tap ved sesongslutt. Etter at 2018-sesongen endte med nøyaktig samme resultat fikk Koetter sparken.[44]

Bruce Arians-årene (2019–2021)[rediger | rediger kilde]

Bruce Arians og Tom Brady i wildcardrunden 2020 mot Washington Football Team

Bruce Arians ble valgt til lagets tolvte hovedtrener den 8. januar 2019, etter at han pensjonerte seg i 2017 etter fem sesonger som hovedtrener for Arizona Cardinals. Siden Arians teknisk sett var under kontrakt med Cardinals ut 2019-sesongen gav Tampa Bay Cardinals et draft pick i sjette runde i NFL Draft i 2019 mot rettighetene til Arians og Arizonas pick i syvende runde.

Super Bowl LV-mestere (2020)[rediger | rediger kilde]

Etter 2019-sesongen annonserte Tom Brady, som til da hadde spilt for New England Patriots i hele sin 20 år lange karriere, at han ikke kom til å signere ny kontrakt med Patriots.[45] Den 20. mars 2020 annonserte Brady at han hadde signert kontrakt med Buccaneers.[46]

Tom Brady i 2020

Den 21. april 2020 annonserte Rob Gronkowski at han skulle komme tilbake fra pensjon for å spille i NFL. Samme dag inngikk Patriots en avtale om å bytte Gronkowski til Buccaneers sammen med et pick i syvende runde mot et kompensasjonspick i fjerde runde i NFL Draft 2020.

Den 27. oktober 2020 signerte free agent wide receiver Antonio Brown en 1-årig kontrakt med Buccaneers, som gjenforente ham med Arians som var offensive coordinator for Brown med Pittsburgh Steelers, og Brady som han spilte én kamp med for Patriots. Browns første kamp for Bucs kom mot divisjonsrivalene New Orleans Saints den 8. november 2020.[47]

Den 26. desember 2020 sikret Tampa Bay sin første tur til sluttspillet siden 2007 etter en 47–7 seier over Detroit Lions i uke 16. Dette var den første gangen noensinne at alle de fire store profesjonelle lagene i Tampa Bay nådde sluttspillet i samme kalenderår. Tampa Bay Lightning, Tampa Bay Rays og Tampa Bay Rowdies nådde alle sluttspillet i sine ligaer. Ved slutten av seriespillet hadde Tom Brady satt en ny lagrekord med 40 touchdownpasninger. Mottakeren Mike Evans satte også en NFL-rekord for flest sesonger på rad med 1 000 yards med sin syvende.

I sluttspillet vant Buccaneers 31–23 over Washington Football Team i wildcardrunden. I divisjonsrunden sikret de en 30–20 seier over New Orleans Saints, og nådde dermed NFC Championship Game for fjerde gang i lagets historie, og for første gang siden 2002. Med en seier over Green Bay Packers gikk Buccaneers videre til Super Bowl LV, lagets andre tur til tittelkampen. Ettersom at Raymond James Stadium ble valgt som vertsstadion for Super Bowl LV i 2017,[48] ble Tampa Bay Buccaneers det første laget i NFLs historie til å spille et Super Bowl kamp i sitt eget stadion.[49] Den 7. februar sikret Tampa Bay sin andre Super Bowl-seier.

I offseason 2021 signerte Buccaneers alle de 22 kampstarterne fra 2020-sesongen til kontraktsfornyelser, i tillegg til Fournette og tidligere running back for Cincinnati Bengals Giovani Bernard. Buccaneers er det første laget siden lønnstaket ble introdusert (1994) og det fjerde noensinne til å beholde alle de 22 starterne fra en sesong som endte i en Super Bowl-seier.[50]

Todd Bowles-årene (2022–nå)[rediger | rediger kilde]

Den 30. mars 2022 sluttet hovedtrener Bruce Arians plutselig, og defensive coordinator Todd Bowles ble valgt til å erstatte ham.[51][52]

Forsvar[rediger | rediger kilde]

Gjennom lagets historie har Buccaneers vært kjent for sitt sterke forsvar, som begynte med draftingen av Hall of Fame defensive end Lee Roy Selmon med sitt første pick i 1976. Tre Buccaneers-spillere har blitt utpekt til AP Defensive Player of the Year, og ladet har ledet ligaen i forsvar tre ganger. Lagets forsvar spilte en ekstremt viktig rolle i sluttspillet i 2020, som endte i Buccaneers' andre seier i et Super Bowl. Alle de fem som representerer laget i Pro Football Hall of Fame er forsvarsspillere eller trenere.

1978–1982[rediger | rediger kilde]

Under Selmon skapte linebackerene Dewey Selmon, Richard Wood, Dave Lewis, Mike Washington, Mark Cotney, og Cedric Brown en identitet som et forsvarslag for det tidlige Buccaneers. 3-4-forsvaret nådde sitt høydepunkt i 1979 da de ledet ligaen i total defense, poeng tillatt og first downs tillatt. Lee Roy Selmon ble utpekt til NFL Defensive Player of the Year, men laget nådde ikke Super Bowl etter et tap mot Los Angeles Rams i NFC Championships.

1997–2008: Tampa 2[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Tampa 2

Laget draftet John Lynch i 1993 og Warren Sapp og Derrick Brooks i 1995 sammen med All-Pro linebacker Hardy Nickerson. Bucs fulgte opp med ansettelsen av defensive coordinator Monte Kiffin i 1996. Det nye Bucs la grunnlaget for en av de sterkeste periodene for et forsvar i NFLs historie. Fra 1997 til 2008 plasserte lagets forsvar i topp 10 i NFL hvert eneste år utenom ett, inkludert åtte år i topp fem og to år på første plass. Sammen med hovedtrener Tony Dungy skapte Kiffin "Tampa 2"-forsvaret, en tilpasset versjon av det veletablerte Cover 2.

Kiffins forsvar ble kjent som gjengtaklere med høy hastighet og fire spillere i front som konsistent klarte å legge press på motstandernes quarterback, kjappe sideline-to-sideline linebackere og en heftig secondary som ofte tvingte frem turnovers. Flere lag har siden kopiert Tampa 2, men ingen har vært like vellykkede som Buccaneers. I Tampa Bays forsvar finner man fremtidige Hall of Famere Derrick Brooks og Warren Sapp og Pro Bowlere John Lynch, Ronde Barber, Hardy Nickerson, Simeon Rice, Shelton Quarles, Donnie Abraham, og Super Bowl XXXVII MVP Dexter Jackson. Sapp og Nickerson ble også valgt ut til 1990s All-Decade 2nd Team mens 2000s All-Decade Team hadde Sapp og Brooks på førstelaget og Ronde Barber på andrelaget.

Forsvaret i 2002[rediger | rediger kilde]

Spillere fra 2002 med hovedtrener Jon Gruden

Buccaneers' forsvar i 2002 blir av flere sett på som det sterkeste i NFLs historie, sammenlignbart med bare Ravens i 2000, Bears i 1985, Steelers i 1976 og få flere. I seriespillet ledet Tampa Bay i total defense (252,8 ypg), poeng tillatt (196), first downs tillatt (14,8 pg), passing (155,6 ypg), interceptions (31), interceptions returnert for touchdowns (5), motstanders passer rating (48.4), og shutouts (2). De var også tredje best i motstanders rushing average (3,8 ypc) og sjette i sacks (43). Derrick Brooks ble tildelt AP Defensive Player of the Year mens forsvaret ledet laget til et seriespill på 12-4. Laget gjorde det enda bedre i sluttspillet med bare 37 poeng tillatt i tre kamper kombinert, mot lag hvis angrep lå i topp ti i NFL. I de tre kampene sikret de 9 interceptions - hvor fire ble returnert for touchdowns - og 11 sacks.

I Super Bowl XXXVII leverte Buccaneers en av de mest imponerende forestillingene i Super Bowls historie. Mot det best rangerte angrepet i ligaen, under MVP Rich Gannon, scoret forsvaret mer poeng enn Oakland Raiders angrep, som fikk to touchdowns på angrep mens Bucs returnerte tre interceptions for touchdowns. Forsvaret satte to rekorder i kampen, som endte 48-21, for flest interceptions i ett Super Bowl (5) og for flest interceptions returnert for touchdowns i et Super Bowl (3). Defensive back Dwight Smith ble den eneste spilleren i tittelkampens historie til å få flere interceptions returnert for touchdowns i én kamp, og defensive back Dexter Jackson ble utnevnt Super Bowl MVP for hans to interceptions i kampen. I løpet av 19 kamper i 2002 samlet Buccaneers 40 interceptions, 53 sacks, og 9 touchdowns på forsvaret.

2019–nå: Todd Bowles 3–4 forsvar[rediger | rediger kilde]

Da Arians ble ansatt som hovedtrener valgte han tidligere hovedtrener for New York Jets Todd Bowles som defensive coordinator. Samme sesong draftet laget linebacker Devin White med femte pick i NFL Draft i 2019, etter å ha signert outside linebacker Shaquil Barrett til en 1-årig kontrakt på $4 millioner og defensive lineman Ndamukong Suh til en 1-årig kontrakt på $10 millioner. Med disse nye spillerne samt linebackerne Lavonte David, Carl Nassib, Jason Pierre-Paul og defensive linemen Vita Vea, Beau Allen og William Gholston, implementerte Bowles et 3-4 forsvar med fokus på blitzing. David og White var lederne på laget, og Barrett ledet laget og ligaen i sacks med 19,5. Ved sesongslutt hadde laget det beste forsvaret mot løp i ligaen. Forsvaret forbedret seg neste år med kontraktsfornyelser til Suh, Barrett og Pierre-Paul, og draftingen av Antoine Winfield Jr. i andre runde av NFL Draft i 2020. Buccaneers' forsvar spilte en stor rolle i lagets suksess i 2020, hvor de igjen avsluttet sesongen best i ligaen på forsvar mot løp, #7 mot forsvar og #8 totalt. Pasningsforsvaret deres gikk fra #29 til #7, tildels takket være en ung secondary ledet av Carlton Davis, Sean Murphy-Bunting, Jordan Whitehead, Winfield Jr., Ross Cockrell, Herb Miller og Mike Edwards. Med kallenavnet «Grave Diggers» fikk de to interceptions, inkludert en pick-six av Jamel Dean, fire sacks og tillot ingen touchdown fra NFLs MVP i 2020 Aaron Rodgers i uke 6, tre interception og en quarterback rating på 32,3 fra fremtidig Hall of Famer Drew Brees og fem sacks og nok en interception fra Rodgers i NFC Championship Game. I Super Bowl LV, hvor de møtte ligaens beste angrep under ligaens MVP i 2018 Patrick Mahomes holdt Buccaneers' forsvar Chiefs til lagets dårligste poengresultat i sesongen, med kun ni poeng fra field goals, 22 første downs og 0 scoringer fra tre turer til red zonen. De hadde to interceptions, tre sacks, 29 pressures, fem QB hits og Mahomes avsluttet kampen med en quarterback rating på kun 49,9. Chiefs' receiver Tyreek Hill, som hadde 269 yards da de to møttes i seriespillet, tok imot sin første pasning i fjerde kvarter, og en av pasningene som gikk hans vei ble intercepted av safety Antoine Winfield Jr. I løpet av de totalt 19 kampene laget spilte i 2020 hadde forsvaret 18 interceptions, 58 sacks, 19 fumbles forårsaket og 12 plukket opp.

Lagets fasiliteter[rediger | rediger kilde]

Tampa Stadium, hvor Buccaneers spilte i sine første 22 sesonger
Raymond James Stadium, hvor Buccaneers spiller i dag

Siden 1998 har Buccaneers spilt hjemmekampene sine i Raymond James Stadium i Tampa. Før det hadde de spilt i Tampa Stadium siden laget ble stiftet.

I 1975 bygget Buccaneers et lite treningskompleks med kontorer nær Tampa International Airport kalt One Buccaneer Place - ofte forkortet til "One Buc Place". Laget brukte fasilitetene gjennom 90-tallet og til begynnelsen av 2000-tallet. Da andre NFL-klubber begynte å erstatte og oppgradere sine fasiliteter begynte Buccaneers' spillere og trenere å klage på støy fra flyplassen, små kontorer og garderober og de dårlige tilstandene i One Buc Place. Hovedtrener Jon Gruden refererte til fasilitetene som "The Woodshed", da noen av trenernes kontorer egentlig var bøttekott som var blitt omgjort til kontorer.[53] Buccaneers holdt lenge sin treningsleir ved University of Campus, og brukte Disney's Wide World of Sports Complex nær Orlando fra 2002 til 2008.

Piratskipet i Raymond James Stadium

I august 2006 kunne Buccaneers presentere nye treningsfasiliteter med en prislapp på $30 millioner. De moderne fasilitetene lå over gaten fra Raymond James Stadium (hvor Tampa Bay Center tidligere stod) og var ett av de største i NFL på 145 000 kvadratfot (13 500 m²) på 33 acre (13 ha). Fasilitetene inkluderer kontorer og møterom, tre treningsbaner med naturlig gress, en storsal for møter og pressekonferanser, et utvidet vektrom, et fullt utstyrt kjøkken med spisesal, et rehabiliteringssenter med tre separate svømmebasseng og en dobbelt så stor garderobe. En innendørs bane med kunstgress ble ferdigstilt i 2017. I 2009 begynte laget å holde treningsleirene sine her.

I den andre uken i 2007 ble statuer av viktige personer fra Bucs' mesterskapssesong i 2002 flyttet inn i lobbyen under en utstilling kalt "Moment of Victory". Statuene, som er i naturlig størrelse, inkluderer spillerne Mike Alstott, Ronde Barber, Derrick Brooks, Brad Johnson, John Lynch, Shelton Quarles, Simeon Rice, Warren Sapp, og hovedtrener Jon Gruden. Statuene er modellert etter bilder tatt fra sidelinjen mot slutten av Super Bowl XXXVII.[54]

Fasilitetene hadde ikke et navn til å begynne med, men ble referert til som "One Buc Place" i det første tiåret. I 2018 fikk det navnet AdventHealth Training Facility som en del av en tiårig navnerettighetsavtale med Florida Hospital.[55]

Logoer og uniformer[rediger | rediger kilde]

Logoer[rediger | rediger kilde]

Buccaneers har endret hovedlogoen fem ganger siden 1976; de fleste endringene har derimot vært relativt små. Den originale logoen som laget brukte de første 20 årene er mest unik, med både forskjellige farger og et annerledes design fra logoene laget har brukt siden. Der er to relativt like versjoner av den originale logoen, som hadde mindre endringer fra 1992 til 1996 da de nye uniformene ble avduket. Den siste av de oransje logoene ble kun brukt i de fem siste sesongene med de gamle uniformene. Den mest merkbare forskjellen var utformingen av ansiktet, især det åpne øyet, designet på dolken, og bruken av hvitt nær halsen på det første designet. Laget brukte den originale oransje logoen fra 1976 til 1991 i throwback-kamper. Fra 1997 og ut har Buccaneers' logo gått gjennom tre versjoner. Den andre utgaven var mindre, og har mindre forskjeller på hodeskallen og sverdet sammenlignet med senere versjoner. De to siste utgavene er relativt like, hvor hovedforskjellen er at rødfargen er annerledes. Logoene har blitt endret i sammenheng med endringer i lagets uniformer.

1976[rediger | rediger kilde]

I februar 1975 ble navnet «Buccaneers» valgt, sammen med de foreslåtte lagfargene grønn, oransje og hvit. Navnet dro frem minner om José Gaspar og buccaneerene i det karibiske hav, og fargen oransje representerte sitrusfruktindustrien i Florida. Kallenavnet «Bucs» ble omtrent umiddelbart populært, fremfor det mindre populære «Bay Bucs».[56]

Et par måneder senere ble grønnfargen droppet. Kunstnerens forslag var for likt Miami Dolphins' blågrønne farge, samt grønnfargen brukt av Miami Hurricanes og Florida A&M. Selv om de ønsket å fortsette å bruke oransje som primærfarge, som en populær visuell tilknytning til Gators, Hurricans og Florida A&M, ønsket de også å skille seg mer ut. Laget tok i bruk rødfarge, som et nikk til Tampa Spartans og Florida State Sminoles. Kombinasjonen av oransje, rød og hvit var nå en sammensetting av alle de store idrettslagene på collegenivå i delstaten på tiden.[57] Offisielt var lagets farger i denne perioden Florida orange, rødt og hvitt.[58]

Lamar Sparkman designet lagets første logo.[59][60] Sparkman skapte en pirat med en bart og en hatt med fjær i, store runde øreringer og en kniv mellom tennene.[57] I en kort periode ble logoen referert til som «Morgan», og trener John McKay kalte han «Errol Flynn».[60] Sportsjournalisten Hubert Mizell fant på det noe støtende navnet «Bucco Bruce» i februar 1976 i referanse til hvor lite skremmende logoen så ut.[61][62] Kallenavnet forble,[63] mens logoen og navnet «Bucco Bruce» ble symboler for lagets pågående problemer.[64] Journalist og kommentator Nick Bakay kalte Bucco Bruce for piraten som «struck fear in the hearts of no one.»

Hjemmeuniformene inkluderte oransje trøyer med hvite numre og en rød ytterlinje - nå kjent som «Creamsicle»-uniformene.[65] De hvite bortetrøyene hadde oransje numre med rød kant.[58] I lagets første sesong i 1976 ble det oransje trøyene derimot kun brukt i sesongoppvarmingen, og Buccaneers brukte de hvite i alle de 14 seriekampene.[57] Ettern 1976-sesongen sluttet laget å bruke stripete sokker før de introduserte dem med en throwback-uniform i 2009.

1977–1991[rediger | rediger kilde]

Etter bare én sesong ble de oransje numrene (med rød kant) på de hvite borteuniformene reversert. Fra 1977 av hadde de hvite trøyene røde numre med oransje kanter, som gjorde dem mer synlige blant annet for TV-dekning.[66] De stripede sokkene ble droppet helt.

Beloit College, som lå i Beloit, Wisconsin, fikk en melding fra Tampa Bay Buccaneers om deres ulovlige bruk av maskoten. Beloit Colleges buccaneer var identisk med Tampa Bays buccaneer, hvor fargene ble erstattet med Beloits skolefarger.[67] Athletic Director Ed DeGeorge sa at Beloits logo hadde vært i bruk siden tidlig på 80-tallet, da han valgte den i en bok mens han besteilte klistremerker for fotballagets hjelmer. NFLs Buccaneers hadde blitt med i ligaen i 1976.[68] Beloit College endte opp med å designe en ny logo.

1992–1996[rediger | rediger kilde]

I 1992 fikk Bucco Bruce-logoen en mindre ansiktsløft som en del av en oppdatering av uniformene. Dette resulterte i klarere og større versjoner som ble brukt i fem sesonger.[69] Laget introduserte oransje bukser med de hvite trøyene, som nå hadde en oransje krage. Laget brukte hvite trøyer med oransje bukser i de fleste hjemmekampene i seriespillet i denne perioden. Den helt hvite kombinasjonen ble kun brukt i sesongoppkjøringen.

Før lagets sesongfinale i 1995 mot Lions foreslo trener Sam Wyche at Buccaneers skulle bruke oransje bukser med de oransje trøyene.[70] Flere spillere la ned veto mot ideen, inkludert Pro Bowl linebacker Hardy Nickerson.

For 1993-sesongen, etter at Culverhouse døde, la Buccaneers til et emblem i hans minne på høyre erme av de oransje borteuniformene, med "Mr C" i kursiv.[71]

1997–2013[rediger | rediger kilde]

Buccaneers' uniformer i 2012-sesongen, inkludert den oransje throwback-uniformen
Buccaneers hjelm, brukt fra 1997 til 2013

For 1997-sesongen jobbet Buccaneers med NFL for å utvikle en mer markedsførbar og skremmende identitet for å bedre lagets image. Buccaneers endret fargene til rød, tinn, sort og oransje. "Bucco Bruce" ble erstattet av et blafrende rødt flagg med en hvit skalle og to sabler i kryss, en variasjon av Jolly Roger. Flaggstangen var en større sabel. Navnet "Buccaneers" ble skrevet i en ny font, Totally Gothic, og var enten rød med skygger i tinn eller rød og hvit. En oransje fotball ble inkludert som en referanse til lagets tidligere farger.[64][72] Chris Berman gav dem kallenavnet "the pirates in pewter pants", en referanse til operaen The Pirates of Penzance. Buccaeneers hadde en seremoni på St. Petersburg Pier den 7. april 1997 hvor Bucco Bruce gikk planken på piratskipet Bounty som lå ankret i Tampa Bay, men ikke før an ble benådet av guvernør Lawton Chiles.[60][73]

Laget tok i bruk nye uniformer mens Raymond James Stadium var under konstruksjon, og de nye fargene ble tatt flittig i bruk i de nye fasilitetene. Fargekombinasjonen hadde likheter med Tampa Bay Bandits, et lag som spilte i USFL i samme regionen i tre sesongen fra 1983 til 1985 og brukte fargene rød, sølv, sort og hvit.

De nye uniformene kom i kombinasjoner av røde eller hvite trøyer med hvite eller tinnfargede bukser. Den helhvite kombinasjonen har ofte blitt brukt i sesongoppkjøret og tidlige kamper i seriespillet, mens den røde og hvite kombinasjonen ikke har blitt brukt like ofte. Kombinasjonen har blitt brukt i noen hjemmekamper i bestesendetid. I de fleste kampene har laget brukt tinnfargede bukser.

I 2003 introduserte Buccaneers en treningstrøye med oransje elementer. Året etter ble en tinnfarget treningstrøye brukt med numre i Totally Gothic-fonten. I 2005 ble et emblem for å feire lagets 30. sesong inkludert i uniformene.

I likhet med andre lag i subtropiske klima bruker Bucs vanligvis de hvite bortetrøyene på hjemmebane i første halvdel av seriespillet, og tvinger da motstanderne til å bruke mørkere farger i de varme sommer- og høsttemperaturene i Tampa. Bortebenkene i Raymond James Stadium er også plassert på østsiden av stadionet, som er i direkte sollys for kamper som starter klokken 13:00 Eastern. I enkelte år - som i 1989, 1990, 1991 og 1996, brukte Buccaneers hvitt hjemme i hele sesonger, inkludert i sesongoppkjøret. Siden de nye uniformene ble introdusert har Buccaneers brukte røde trøyer på hjemmebane i andre halvdel av seriespillet, og i omtrent alle kveldskamper på hjemmebane. Siden 1997-sesongen har Buccaneers brukt både de røde trøyene (5 ganger) og de hvite trøyene (4 ganger) i hjemmekamper i sluttspillet. Under Super Bowl XXXVII valgte laget å bruke de røde hjemmeunbiformene, til tross for temperaturer rundt 81 °F (27 °C).[74]

I 2003 gikk Oakland Raiders til sak hvor de anklaget NFL og Buccaneers for å ha brukt elementer av Raiders' merke, inkludert piratlogoen. I samme søksmål ble også Carolina Panthers' farger nevnt, som inkluderte sølv og sort. Raiders ønsket å hindre Buccaneers og Panthers fra å bruke sine uniformer mens de spilte i California. Ettersom at søksmålet ble loggført i delstatsretten i California ble den kastet ut, da tvister rundt immaterialrett kun kan håndteres av en føderal domstol.[75]

2014–2019[rediger | rediger kilde]

Buccaneers avduket mindre endringer til logoen og hjelmen den 20. februar 2014.[76][77] 3. mars 2014 avduket de en helt ny uniform for 2014-sesongen. Numrene fikk en reflektiv ytterlinje, logoen på hjelmene ble endret og ansiktsmaskene fikk et skinnende utseende. Oransje ble introdusert tilbake i uniformene.[78][79][80] Reaksjonene rundt de nye uniformene har vært blandet.[81] Spillernummerne har blitt sammenlignet med numre sett på digitale klokker.[82]

I 2015 debuterte Buccaneers sin Color Rush-uniform, med røde trøyer og bukser og tinnfargede numre.[83]

2020–nå[rediger | rediger kilde]

Lagets uniformer siden 2020

Buccaneers avduket tre nye uniformdesign 7. april 2020. Det nye designet hintet til uniformene brukte fra 1997 til 2013 samtidig som det inkluderte mer moderne designelementer fra oppdateringen i 2014, inkludert den forstørrede logoen med flagg og sverd i kryss, samt den moderne skipslogoen på ermene.[84][85][86]

I Super Bowl LV i Raymond James Stadium var Tampa Bay årets hjemmelag, og det første laget i NFLs historie til å spille et Super Bowl i sitt eget stadion. De valgte å bruke de hvite borteuniformene istedenfor de røde trøyene, etter suksessen de hadde hatt i seriespillet med uniformene. Tampa Bay slo Kansas City 31–9, og har dermed vunnet et Super Bowl både i røde trøyer (XXXVII) og hvite trøyer (LV).[87]

I 2020-sesongen vant Tampa Bay alle de seks kampene de spilte med de nye hvite uniformene med tinnfargede bukser, inkludert seiere i sluttspillet mot New Orleans Saints, Green Bay Packers og Kansas City Chiefs. Uniformene ble først introdusert i uke 6, da Buccaneers slo Green Bay 38–10. Den økte interessen for å bruke kombinasjonen førte til at laget valgte å brkue disse uniformene i seks av hjemmekampene i 2021.

Throwback-uniform[rediger | rediger kilde]

Etter uniformendringene i 1997 valgte Buccaneers å ikke bruke de gamle uniformene, selv under de populære "throwback"-helgene. De gamle uniformene ble for det meste unngått av laget, og de valgte å ikke selge merch med de gamle fargene i flere år. Tilhengere hadde generelt et negativt syn på de gamle uniformene, men etter rundt et tiår begynte folk å bli nostalgiske. I 2008 annonserte laget at de skulle bruke oransje throwback-uniformer i minst én kamp i 2009-sesongen.[88] Uniformene ble brukt i sammenheng med opprettelsen av Buccaneers Ring of Honor, som en feiring av da laget vant divisjonstittelen i 1979.

Laget begynte å selge throwback-utstyr sommeren 2009 og refererte da til den oransje fargen som "Orange Glaze" istedenfor "Florida Orange". Piraten med en kniv mellom tennene fikk et mer oppdatert og moderne utseende, og de oransje, røde og hvite uniformene ble debutert mot Green Bay Packers den 8. november 2009. Raymond James Stadium undergikk også endringer med oransje bannere og klassiske banelogoer, og teksten tok også i bruk en font lik den som ble brukt i Tampa Stadium på slutten av 70-tallet. Buccaneers vant sin første throwback-kamp (lagets første seier i 2009).[89] Throwback-kampen ble en årlig tradisjon, men ble satt på pause i 2013 etter ligaen innførte nye regler som tvinger spillere til å bruke den samme hjelmen hele sesongen av sikkerhetsgrunner.[90] Etter endringer i reglementet la Buccaneers nye planer om å introdusere uniformen igjen i 2023.[91]

Sesonger, fakta og rekorder[rediger | rediger kilde]

Tapsrekker[rediger | rediger kilde]

Steve Spurrier startet 12 kamper som quarterback for det seierløse Bucs i 1976.

Ekspansjonslaget Buccaneers tapte alle 14 kampene i seriespillet i 1976, og de 12 første kampene i 1977, og satte med det en rekord for lengste seiersrekke. De forble det eneste NFL-laget i den moderne perioden med en seierløs sesong frem til Detroit gikk 0-16 i 2008, og deretter Cleveland i 2017.

 • Tampa Bay tapte 20 kamper på rad mot lag i AFC som ble avsluttet da de vant 17-10 mot Denver den 26. desember 1993.[92]
 • Etter å ha slått Bengals i Riverfront Stadium i 1980 begynte Buccaneers en 27 kamper lang tapsrekke utendørs på AstroTurf.[trenger referanse] Tapsrekken ble brutt i 1995 da de slo Eagles i Veterans Stadium.
 • Etter at laget ble stiftet tapte Tampa Bay 20 kamper på rad når temperaturen var under 40 °F (4 °C). Rekken ble brutt under seriespillet i 2002, da de slo Bears i Champaign.
 • Fra laget ble stiftet i 1976 og ut 1995 gikk Tampa Bay 1-19 i kamper spilt på vestkysten.[93] Etter en comebackseier i San Diego i 1996 forbedret laget seg i Pacific Time, og gikk 6-8 i sine neste 14 kamper som inkluderte en seier i Super Bowl XXXVII.
 • Tamp Bay gikk 0-6 i sine første seks bortekamper i sluttspillet. Deres første seier borte i sluttspillet kom først i 2002, i NFC Championships mot Philadelphia.
 • Fra 1990 til 2001 tapte Tampa 13 bortekamper på rad mot divisjonsrivalen Green Bay, inkludert en kamp i divisjonsrunden av sluttspillet. Tapsrekken ble brutt i 2005 da Tampa Bay vant 17-16 i Lambeau Field etter at lagene ikke lenger var i samme divisjon.
 • Fra stiftelsen til 2008 vant Tampa Bay ingen bortekamper hvor de lå 10+ poeng etter i andre halvdel.[94] Første gang Bucs vant en kamp etter å ha vært 10+ poeng bak i andre runde var mot Chicago (28. september 2008)[95] og deretter Kansas City (2. november 2008). Mot Kansas City kom Buccaneers tilbake fra å ligge 21 poeng etter, som er lagets største comeback noensinne.
 • Tampa Bay er det første laget siden sammenslåingen av AFL og NFL i 1970 som har vært sist i sin divisjon fem år på rad.

Rekorder[rediger | rediger kilde]

Derrick Brooks spilte en viktig rolle i Bucs sitt sterke forsvar.
 • Matt Bryants 62-yard field goal mot Eagles i 2006 var det tredje lengste i NFLs historie. Det er nå det syvende lengste—NFL-rekorden er på 66 yards (satt av Justin Tucker for Baltimore Ravens).[96]
 • Buccaneers er det første ekspansjonslaget etter sammenslåingen til å vinne en divisjonstittel, en kamp i sluttspillet, og verte en Conference Championship-kamp. Laget oppnådde dette under 1979-sesongen.
 • Med Super Bowl XXXVII i 2002 ble de også det første ekspansjonslaget etter sammenslåingen til å nå og vinne et Super Bowl.[a]
 • De er det første laget siden sammenslåingen til å sikre en positiv sesong med 10 eller flere nykommere, som skjedde i 2010-sesongen.
 • Frem til 16. desember 2007 var Buccaneers det eneste NFL-laget som ikke hadde returnert et kickoff for en touchdown under seriespillet. Dette varte frem til Michael Spurlock returnerte forsøk nummer 1 865 90 yards for en touchdown i uke femten mot Atlanta Falcons.[97]
 • 69 kamper på rad med minst én sack. Rekorden (tidligere 68 av Dallas) ble satt 9. november 2003 mot Carolinas. Rekken ble avsluttet uken etter, den 16. november 2003, mot Green Bay.
 • 50 kamper på rad med minst én sack og én force turnover. Rekken ble avsluttet 16. november 2003 mot Green Bay Packers.
 • 54 kamper på rad med minst én forced turnover (interception eller forced fumble). Rekken ble avsluttet 14. desember 2003 mot Texans. Rekorden er på 71 kamper på rad og er satt av Eagles.
 • Det første laget til å spille et Super Bowl i eget stadion og vinne kampen, og det eneste laget per Super Bowl LV.
 • 9 seiere på rad (inkludert sluttspill) med 30+ poeng scoret.

Merkbare spillere[rediger | rediger kilde]

Nåværende spillerstall[rediger | rediger kilde]

Spillerstall Tampa Bay Buccaneers
Quarterbacks

Running backs

Wide receivers

Tight ends

Offensive linemen

Defensive linemen

Linebackers

Defensive backs

Special teams

Reservelister

Unrestricted FAs

Restricted FAs

Exclusive-Rights FAs

Nykommere i kursiv

Spillerstall oppdatert 4. februar 2024

33 aktive, 18 inaktive, 22 free agent(s)

Spillerstaller i AFCSpillerstaller i NFC


Pro Football Hall of Famere[rediger | rediger kilde]

Tampa Bay Buccaneers i Pro Football Hall of Fame
Spillere
Nr. Navn Posisjon Periode Innlemmet
63 Lee Roy Selmon DE 1976–1984 1995
8 Steve Young QB 1985–1986 2005
64 Randall McDaniel OG 2000–2001 2009
99 Warren Sapp DT 1995–2003 2013
55 Derrick Brooks LB 1995–2008 2014
81 Tim Brown WR 2004 2015
47 John Lynch S 1993–2003 2021
20 Ronde Barber CB 1997–2012 2023
24 Darrelle Revis CB 2013 2023
Trenere og ansatte
Navn Posisjon Periode Innlemmet
Ron Wolf GM/VP 1976–1978 2015
Tony Dungy Trener 1996–2001 2016

Pensjonerte numre[rediger | rediger kilde]

Buccaneers har pensjonert tre uniformnumre. Lee Roy Selmon (#63), Derrick Brooks (#55) og Warren Sapp (#99). Sapp og Brooks’ numre ble formelt pensjonert etter de ble innlemmet i Pro Football Hall of Fame. Selv om de ikke er offisielt pensjoner har Buccaneers ikke delt ut 20 (Ronde Barber), 40 (Mike Alstott) 47 (John Lynch) siden spillerne pensjonerte seg. Per 2023 har hverken John Lynch eller Ronde Barbers numre blitt pensjonert, til tross for at de ble innlemmet i Pro Football Hall of Fame. Et annet nummer med begrenset bruk er 42, som ble brukt av Ricky Bell. Siden Bells siste sesong i 1981 har kun to andre spillere brukt 42, sist i 1990.

Tampa Bay Buccaneers' pensjonerte numre
Nr. Spiller Posisjon Periode Pensjonert
Derrick Brooks LB 1995–2008 14. september 2014
Lee Roy Selmon DE 1976–1984 15. september 1986
Warren Sapp DT 1995–2003 11. november 2013

Noter:

 • Selv om de ikke er offisielt pensjonert har Buccaneers ikke delt ut 20 (Ronde Barber), 40 (Mike Alstott) 47 (John Lynch) siden spillerne pensjonerte seg. Derrick Brooks og Warren Sapps numre ble ikke formelt pensjonert før de to ble innlemmet i Pro Football Hall of Fame. Per 2023 har John Lynchs nummer ikke blitt pensjonert, til tross for at han ble innlemmet i 2021. Et annet nummer med begrenset bruk er 42, som ble brukt av Ricky Bell. Siden Bells siste sesong i 1981 har kun to andre spillere brukt 42, sist i 1990.

Individuelle priser[rediger | rediger kilde]

NFL Defensive Player of the Year
Sesong Spiller Posisjon
1979 Lee Roy Selmon DE
1999 Warren Sapp DT
2002 Derrick Brooks LB
Super Bowl MVP
Super Bowl Spiller Posisjon
XXXVII Dexter Jackson S
LV Tom Brady QB
Pro Bowl MVP
Pro Bowl Spiller Posisjon
1982 Lee Roy Selmon DE
2006 Derrick Brooks LB
2024 Baker Mayfield QB
NFL Rookie of the Year Award
Sesong Spiller Posisjon
1991 Lawrence Dawsey WR
1992 Santana Dotson DT
1997 Warrick Dunn RB
2005 Cadillac Williams RB
2015 Jameis Winston QB
NFL Offensive Rookie of the Year Award
Sesong Spiller Posisjon
1997 Warrick Dunn RB
2005 Cadillac Williams RB
NFL Comeback Player of the Year
Sesong Spiller Posisjon
2008 Antonio Bryant WR
2013 Darrelle Revis CB
Maxwell Club NFL Coach of the Year
Sesong Trener
1997 Tony Dungy
Byron "Whizzer" White NFL Man of the Year Award
Sesong Spiller Posisjon
1997 Hardy Nickerson LB
2003 Derrick Brooks LB
Walter Payton NFL Man of the Year Award
Sesong Spiller Posisjon
2000 Derrick Brooks LB
ESPY Awards
År Mottaker Pris
2003 Jon Gruden Best Coach/Manager
2021 Tom Brady Best Male Athlete
2021 Tom Brady Best NFL Player
2021 Buccaneers Outstanding Team
NFL Salute to Service Award
Sesong Spiller Posisjon
2015 Vincent Jackson WR
PFWA Assistant Coach of the Year
Sesong Trener Posisjon
2002 Monte Kiffin DC
Deacon Jones Award
Sesong Spiller Posisjon
2019 Shaquil Barrett OLB
Bridgestone Performance Play of the Year
Sesong Spillere
2016 Jameis Winston & Mike Evans
George S. Halas Courage Award
Sesong Spiller Posisjon
2009 Matt Bryant K
Jack Horrigan Award
Sesong Spiller Posisjon
1998 Tony Dungy HC
Sports Illustrated Sportsperson of the Year
Sesong Spiller Posisjon
2021 Tom Brady QB
FedEx Air NFL Players of the Year
Sesong Spiller Posisjon
2021 Tom Brady QB

NFL All-Decade & jubileumslag[rediger | rediger kilde]

Siden Tampa Bay ble et medlem av NFL har minst én spiller blitt inkludert på hvert av NFLs All-Decade Teams, bortsett fra for 1970-tallet da Tampa Bay kun spilte fire sesonger. Tampa Bay har hatt spillere på jubileumslagene for 1980-tallet, 1990-tallet, 2000-tallet og 2010-tallet. Tampa Bay eksisterte ikke før NFL 50th Anniversary Team, ingen spillere ble valgt ut til NFL 75th Anniversary Team, og fem spillere ble valgt til NFL 100th Anniversary Team.

NFL 1980s All-Decade Team
Spiller Posisjon Periode Lag
Lee Roy Selmon DE 1976–1984 Andrelag

NFL 1990s All-Decade Team
Spiller Posisjon Periode Lag
Warren Sapp DT 1995–2003 Andrelag
Hardy Nickerson LB 1993–1999 Andrelag
Sean Landeta P 1997 Andrelag

NFL 2000s All-Decade Team
Spiller Posisjon Periode Lag
Warren Sapp DT 1995–2003 Førstelag
Derrick Brooks LB 1995–2008 Førstelag
Ronde Barber CB 1997–2012 Andrelag
Tony Dungy Trener 1996–2001 Andrelag

NFL 2010s All-Decade Team
Spiller Posisjon Periode
Logan Mankins G 2014–2015
Ndamukong Suh DT 2019–nå
Darrelle Revis CB 2013

NFL 100th Anniversary All-Time Team
Spiller Posisjon Periode
Tom Brady QB 2020–2022
Rob Gronkowski TE 2020–2021
Randall McDaniel G 2000–2001
Lee Roy Selmon DE 1976–1984
Derrick Brooks OLB 1995–2008

Tampa Stadium Krewe of Honor[rediger | rediger kilde]

I 1991 etablerte organisasjonen "Krewe of Honor" for å hedre gode spillere, med et maleri av den første klassen bestående av tre medlemmer.[98] Utstillingen kan finnes på østsiden av stadionet. Quarterback Doug Williams ble innlemmet 6. september 1992,[99] og eier Hugh Culverhouse ble innlemmet 5. september 1993.[100] Ingen andre personer ble lagt til før Tampa Stadium ble stengt og revet; da stadionet ble revet i 1998 ble også Krewe of Honor revet.

Innlemmet i Pro Football Hall of Fame
Tampa Stadium Krewe of Honor
År Nr. Navn Posisjon Periode
1991 63 Lee Roy Selmon DE 1976–1984
John McKay Hovedtrener 1976–1984
42 Ricky Bell RB 1977–1981
1992 12 Doug Williams QB 1978–1982
1993 Hugh Culverhouse[101] Eier 1976–1994

Ring of Honor[rediger | rediger kilde]

Den 8. november 2009 avduket laget en ny Ring of Honor i Raymond James Stadium. Hall of Fame defensive tackle og lagets første draft pick, Lee Roy Selmon ble det første medlemmet.[102] Den 19. oktober 2008, ett år før han ble innlemmet i Ring of Honor, ble Mike Alstott hedret av laget etter å han gått av med pensjon.[103] Han ble formelt innlemmet i 2015. Tidligere hovedtrener Jon Gruden ble innlemmet i 2017, men etter en kontrovers som inkluderte publiserte eposter fra da han jobbet for ESPN ble han fjernet i 2021.[104] På grunn av koronaviruspandemien ble seremonien for innlemmelsen av Monte Kiffin i 2020 utsatt til 2021.[105] Ingen ble innlemmet i 2021, men John Lynch, som allerede var medlem, ble hedret av laget igjen for å ha blitt innlemmet i Pro Football Hall of Fame.

Kriteriene for innlemmelse er ikke satt og det avholdes ingen formella vstemming. Eierne vurderer spillere, trenere eller ansatte som har hatt en klar effekt på laget. En nær tilknytning til laget og området spiller en viktig rolle.[106] Per 2022 har alle spillerne som var i det nå avsluttede «Krewe of Honor» også blitt innlemmet i lagets Ring of Honor med unntak av Ricky Bell.

Ringen viste første spillernes nummer og etternavn i uthevede tall og bokstaver, men etter renovasjonene i 2015 og 2016 ble den endret til å vise spillernes fulle navn i hvite flate bokstaver på en rød bakgrunn. De som også er medlem i Pro Football Hall of Fame har æresgalleriets logo ved siden av navnene sine. I 2021 ble ringen også utvidet for å anerkjenne Tampa Bays to Super Bowl-seiere i 2002 og 2020.

Ring of Honor i Raymond James Stadium
En oppdatert Ring of Honor i Raymond James Stadium etter renovasjoner i 2016–2017.
Stemt inn i Pro Football Hall of Fame
Tampa Bay Buccaneers Ring of Honor
År Nr. Navn Posisjon Periode Innlemmelse
2009 63 Lee Roy Selmon DE 1976–1984 8. november 2009
2010 John McKay Hovedtrener 1976–1984 5. desember 2010
2011 88 Jimmie Giles TE 1978–1986 4. desember 2011
2012 74 Paul Gruber OT 1988–1999 14. oktober 2012
2013 99 Warren Sapp DT 1995–2003 11. november 2013
2014 55 Derrick Brooks LB 1995–2008 14. september 2014
2015 40 Mike Alstott FB 1996–2007 4. oktober 2015
12 Doug Williams QB 1978–1982 6. desember 2015
2016 47 John Lynch S 1993–2003 13. november 2016
(HOF-seremoni: 22. november 2021)
2017 Malcolm Glazer Eier 1995–2014 15. oktober 2017
2018 Tony Dungy Hovedtrener 1996–2001 24. september 2018
2019 20 Ronde Barber CB 1997–2012 22. september 2019
(HOF-seremoni: 25. september 2023)
2020 Monte Kiffin Defensive Coordinator 1996–2008 19. september 2021
2022 Bruce Arians Hovedtrener
Leder
2019–nå 1. januar 2023
Tidligere medlemmer
2017 Jon Gruden Hovedtrener 2002–2008 18. desember 2017
(fjerne oktober 2021)
Lag
2021 Super Bowl XXXVII
Super Bowl LV
2002
2020
9. september 2021

All-Pros[rediger | rediger kilde]

Flere nåværende og tidligere spillere har blitt valgt til Associated PressAll-Pro-lag. APs lag ses på som den største nominasjonen, men også Pro Football Writers of America, Newspaper Enterprise Association, Pro Football Weekly, Pro Football Focus og The Sporting News har inkludert Buccaneers-spillere på sine publikasjoners All-Pro-lag.

Innlemmet i Pro Football Hall of Fame
Tampa Bay Buccaneers All-Pros
Spiller Posisjon Periode Antall førstelag Førstelag Antall andrelag Andrelag
Derrick Brooks OLB 1995–2008 6 1999 (AP, PFWA, TSN),
2000 (AP, PFWA, TSN),
2002 (AP, PFWA, TSN),
2003 (TSN)†,
2004 (AP, PFWA),
2005 (AP)
4 1997 (AP),
1998 (AP),
2001 (AP),
2003 (AP)
Warren Sapp DT 1995–2003 4 1999 (AP, PFWA, TSN),
2000 (AP, PFWA, TSN),
2001 (AP, PFWA, TSN),
2002 (AP, PFWA, TSN)
2 1997 (AP),
1998 (AP)
Lee Roy Selmon DE 1976–1984 3 1979 (AP, PFWA, NEA, PFW),
1980 (PFWA, NEA, TSN)†,
1982 (PFWA, NEA)
4 1978 (AP, NEA),
1980 (AP)†,
1982 (AP)†,
1984 (NEA)
John Lynch S 1993–2003 3 1999 (AP, PFWA, TSN),
2000 (AP, PFWA, TSN),
2001 (PFWA)
2 2001 (AP)†,
2002 (AP)
Ronde Barber CB 1997–2012 3 2001 (AP, PFWA),
2004 (AP),
2005 (AP)
2 2002 (AP),
2006 (AP)
Mike Alstott FB 1996–2007 3 1997 (AP),
1998 (AP),
1999 (AP)
1 1996 (AP)
Gerald McCoy DT 2010–2018 2 2013 (AP, PFWA, PFF, TSN),
2014 (TSN)
3 2012 (PFF),
2014 (AP)†,
2016 (AP)
Hugh Green OLB 1981–1985 2 1982 (PFWA, PFW)†,
1983 (TSN)
2 1982 (AP, NEA)†,
1983 (AP, NEA)
Hardy Nickerson MLB 1993–1999 2 1993 (AP, PFWA, TSN)
1997 (AP)
2 1996 (AP),
1999 (AP)
Simeon Rice DE 2001–2006 2 2002 (AP, PFWA, TSN),
2003 (TSN)
1 2003 (AP)
Antoine Winfield Jr. S 2020–nå 2 2021 (PFF),
2023 (AP, PFF)
Lavonte David LB 2012–nå 1 2013 (AP, PFWA, PFF) 6 2016 (AP),
2017 (PFF),
2019 (PFF),
2020 (AP),
2021 (PFF),
2022 (PFF)
Mike Evans WR 2014–nå 1 2016 (PFF) 3 2016 (AP)†,
2019 (PFF),
2023 (AP)
Paul Gruber G 1988–1999 1 1992 (NEA) 2 1991 (NEA),
1992 (AP)
Tristan Wirfs T 2020–nå 1 2021 (AP, FW, SN, PFF) 2 2020 (PFF),
2022 (AP, PFF)
Chris Godwin WR 2017–nå 1 2019 (PFF) 1 2019 (AP)
Ali Marpet G 2015–2021 1 2020 (PFF) 1 2021 (PFF)
Tom Brady QB 2020–2022 1 2021 (PFF) 1 2021 (AP)
Sean Farrell G 1982–1986 1 1984 (TSN)
David Logan DT 1979–1986 1 1984 (TSN)
Harry Hamilton S 1988–1991 1 1989 (TSN)
Darrelle Revis CB 2013 1 2013 (PFF)
Doug Martin RB 2012–2017 1 2015 (AP, PFWA, PFF, TSN)
Chase McLaughlin K 2023–nå 1 2023 (PFF)
Dewey Selmon OLB 1976–1981 1 1979 (AP)
Dave Lewis OLB 1977–1981 1 1979 (NEA)
Neal Colzie S 1980–1983 1 1982 (AP)
James Wilder RB 1981–1989 1 1984 (AP, NEA)
Mark Carrier WR 1987–1992 1 1989 (NEA)
Martin Gramatica K 1999–2003 1 2000 (AP)
Josh Bidwell P 2004–2009 1 2005 (AP)
Clifton Smith KR 2008–2009 1 2008 (AP)
Vincent Jackson WR 2012–2016 1 2012 (PFF)
Demar Dotson T 2009–2019 1 2017 (PFF)
Shaquil Barrett OLB 2018–nå 1 2019 (AP)
Ryan Jensen C 2018–nå 1 2019 (PFF)
Bradley Pinion P 2019–2021 1 2020 (PFF)

Note:

 • † indikerer en spiller som har blitt nominert til både første- og andrelag samme år

Pro Bowlere[rediger | rediger kilde]

Flere tidligere og nåværende spillere har representert laget i Pro Bowl:

Innlemmet i Pro Football Hall of Fame
Tampa Bay Buccaneers Pro Bowlere
Antall Pro Bowls Spiller Posisjon Periode Pro Bowls
11 Derrick Brooks LB 1995–2008 19962005, 2008
7 Warren Sapp DT 1995–2003 19962002
6 Lee Roy Selmon DE 1976–1984 19781984
6 Mike Alstott FB 1996–2007 1997, 19972002
6 Gerald McCoy DT 2010–2018 20122017
5 Hardy Nickerson LB 1993–1999 1993, 19961999
5 John Lynch SS 1993–2003 1997, 20002002
5 Ronde Barber CB 1997–2012 2001, 20042006, 2008
5 Mike Evans WR 2014–nå 2016, 2018, 2019, 2021, 2023
4 Jimmie Giles TE 1978–1986 19801982, 1985
3 Tony Mayberry C 1990–1999 19961998
2 Hugh Green LB 1981–1985 1982, 1983
2 Warrick Dunn RB 1997–2001, 2008 1997, 2000
2 Simeon Rice DE 2001–2006 2002, 2003
2 Davin Joseph G 2006–2013 2008, 2011
2 Doug Martin RB 2012–2017 2012, 2015
1 Shaquil Barrett LB 2019–nå 2019, 2021
3 Tristan Wirfs T 2020–nå 20212023
1 Dave Pear DT/NT 1976–1978 1978
1 Dave Lewis LB 1977–1981 1980
1 James Wilder Sr. RB 1981–1989 1984
1 Mark Carrier WR 1987–1992 1989
1 Wayne Haddix CB 1990–1991 1990
1 Trent Dilfer QB 1994–1999 1997
1 Donnie Abraham CB 1996–2001 2000
1 Martín Gramática K 1999–2003 2000
1 Randall McDaniel G 2000–2001 2000
1 Jeff Christy C 2000–2002 2000
1 Keyshawn Johnson WR 2000–2003 2001
1 Shelton Quarles LB 1997–2006 2002
1 Brad Johnson QB 2001–2004 2002
1 Keenan McCardell WR 2002–2003 2003
1 Josh Bidwell P 2004–2009 2005
1 Dave Moore TE 1992–2001
2004–2007
2006
1 Jeff Garcia QB 2007–2008 2007
1 Clifton Smith RB/RS 2008–2009 2008
1 Donald Penn T 2006–2013 2010
1 Vincent Jackson WR 2012–2016 2012
1 Darrelle Revis CB 2013 2013
1 Lavonte David LB 2012–nå 2015
1 Logan Mankins G 2014–2015 2015
1 Jameis Winston QB 2015–2019 2015
1 Kwon Alexander LB 2015–2018 2017
1 Chris Godwin WR 2017–nå 2019
1 Jason Pierre-Paul OLB 2018–2021 2020
1 Tom Brady QB 2020–2022 2021
1 Ryan Jensen C 2018–nå 2021
1 Ali Marpet G 2015–2021 2021
1 Vita Vea NT 2018–nå 2021
1 Devin White ILB 2019–nå 2021
1 Antoine Winfield Jr. FS 2020–nå 2021
1 Baker Mayfield QB 2023–nå 2023
Hovedtrenere
Trener Periode Pro Bowls
John McKay 1976–1984 1981
Tony Dungy 1996–2001 1999

PFWA All-Rookie Team[rediger | rediger kilde]

Spillere som har representert Tampa Bay Buccaneers på Pro Football Writers of America NFL All-Rookie Team:

PFWA All-Rookie Team
Sesong Spiller Posisjon
1976 Lee Roy Selmon DE (andrelag)
1976 Steve Young T (andrelag)
1978 Doug Williams QB
1979 Greg Roberts G
1980 Ray Snell G
1981 Hugh Green OLB
1982 Sean Farrell G
1984 Keith Browner OLB
1984 Ron Heller T
1986 J.D. Maarleveld T
1987 Vinny Testaverde QB
1988 Sidney Coleman ILB
1988 Paul Gruber G
1989 Chris Mohr P
1990 Steve Christie PK
1991 Lawrence Dawsey WR
1992 Santana Dotson DE
1993 Eric Curry DE
1994 Errict Rhett RB
1995 Derrick Brooks LB
1995 Warren Sapp DT
1996 Donnie Abraham CB
1997 Reidel Anthony WR
1997 Warrick Dunn RB
1997 Frank Middleton G
1998 Jacquez Green PR
1999 Martin Gramatica PK
1999 John McLaughlin ST
2001 Kenyatta Walker T
2004 Michael Clayton WR
2005 Dan Buenning G
2005 Cadillac Williams RB
2007 Gaines Adams DE
2007 Arron Sears G
2008 Clifton Smith PR
2010 LeGarrette Blount RB
2010 Mike Williams WR
2012 Mark Barron S
2012 Lavonte David LB
2012 Doug Martin RB
2013 Mike Glennon QB
2014 Mike Evans WR
2015 Kwon Alexander LB
2015 Ali Marpet G
2015 Donovan Smith T
2015 Jameis Winston QB
2016 Vernon Hargreaves III CB
2019 Sean Murphy-Bunting CB
2019 Devin White LB
2020 Antoine Winfield Jr. S
2020 Tristan Wirfs T

A Football Life / The Timeline / Hard Knocks[rediger | rediger kilde]

Tidligere spillere som har blitt profilert på A Football Life og The Timeline:

Tampa Bay-spillere[rediger | rediger kilde]

Tampa Bays startende quarterbacks[rediger | rediger kilde]

Tampa Bay draft picks[rediger | rediger kilde]

Personale og hovedtrenere[rediger | rediger kilde]

Nåværende personale[rediger | rediger kilde]

Tampa Bay Buccaneers personale
Administrasjon
 • Medeier/president – Darcie Glazer Kassewitz
 • Medeier/co-chairman – Bryan Glazer
 • Medeier/co-chairman – Edward Glazer
 • Medeier/co-chairman – Joel Glazer
 • Medeier – Avram Glazer
 • Medeier – Kevin Glazer
 • General manager – Jason Licht
 • Assistant general manager – John Spytek
 • Director of football operations – Shelton Quarles
 • Assistant general manager – Mike Greenberg
 • Director of player personnel – Mike Biehl
 • Director of player personnel – Rob McCartney
 • Assistant director of college scouting – Byron Kiefer
 • Vice president of player engagement – Duke Preston
 • Senior advisor to the general manager – Bruce Arians
 • Director of pro scouting – Shane Scannell
 • Assistant director of pro scouting – Alex Smith
Hovedtrenere
Offensive coaches
 
Defensive coaches
Special teams coaches
Support staff
 • Senior manager of coaching operations – Sarah Evans
 • Assistant coach – Tom Moore
Strength and conditioning
 • Head strength and conditioning – Anthony Piroli
 • Assistant strength and conditioning – Cory Bichey
 • Assistant strength and conditioning – Chad Wade
 • Assistant strength and conditioning – DeAndre Ward
 • Director of rehabilitation and performance – Maral Javadifar

Trenerstall
Administrasjon

Hovedtrenere[rediger | rediger kilde]

Trener Sesonger S–T–U (%) Divisjons-
titler
Wildcards NFC
Championship-
kamper
NFC
Championships
Super Bowl
Championships
John McKay 1976–1984 45–91–1 (.332) 1979, 1981 1982 1979 (mot Rams)
Leeman Bennett 1985–1986 4–28–0 (.125)
Ray Perkins 1987–1990 19–41–0 (.317)
Richard Williamson 1990–1991 4–15–0 (.211)
Sam Wyche 1992–1995 23–41–0 (.359)
Tony Dungy 1996–2001 56–46–0 (.549) 1999 1997, 2000, 2001 1999 (at Rams)
Jon Gruden 2002–2008 60–57–0 (.513) 2002, 2005, 2007 2002 (at Eagles) 2002 XXXVII (mot Raiders)
Raheem Morris 2009–2011 17–31–0 (.354)
Greg Schiano 2012–2013 11–21–0 (.344)
Lovie Smith 2014–2015 8–24–0 (.250)
Dirk Koetter 2016–2018 19–29–0 (.396)
Bruce Arians 2019–2021 36–18–0 (.667) 2020 2020 (at Packers) 2020 LV (mot Chiefs)
Todd Bowles 2022–nå 17–17–0 (.500) 2022, 2023

Kultur[rediger | rediger kilde]

Tampa Bay Buccaneers Cheerleaders[rediger | rediger kilde]

Bucs opprettet en offisiell cheerleadergruppe i sin første sesong kalt "Swash-Buc-Lers". I 1999 skiftet de navn til "Tampa Bay Buccaneers Cheerleaders."[107]

A Triumph of the Heart: The Ricky Bell Story[rediger | rediger kilde]

Bells rushing hjalp Tampa Bay til sin første seier i sluttspillet i 1979.

A Triumph of the Heart: The Ricky Bell Story er en TV-film om livet til avdøde running back for Buccaneers Ricky Bell. Filmen er en dramatisk reenactment av Tampa Bays 1981-sesong, og inkluderer film fra kamper mens Mario Van Peebles spiller rollen som Bell. Bell blir venn med et barn, og de to inspirerer hverandre til å forbedre seg på forskjellige måter. Filmen inkluderer også andre tidligere spillere, som Lee Roy Selmon, Charley Hannah, og Doug Williams (i videoklipp fra kamper).

Rivaler[rediger | rediger kilde]

Buccaneers har funnet rivaler i flere lag i NFL, men de mest kjente er de tre andre lagene i NFC South: Atlanta Falcons, Carolina Panthers og New Orleans Saints. Til tross for at laget spiller i NFC South har laget også en sterk rival i Chicago Bears,[108][109][110] Minnesota Vikings,[111][112] Detroit Lions[113][114] og Green Bay Packers da de spilte i NFC Central fra 1977 til 2001, hvor rivaliseringen med Packers er den mest kjente.[115][116][117][118][119] Buccaneers har også en rivalisering med Philadelphia Eagles som vokste frem på 1970-tallet, men fikk større fokus tidlig på 2000-tallet da de to lagene møttes i sluttspillet.[120][121][122] Rivaliseringen kom igjen i fokus tidlig på 2020-tallet etter at Buccaneers slo Eagles ut av sluttspillet i januar 2022.[123] Buccaneers har også geografiske rivaler i Jacksonville Jaguars[124] og Miami Dolphins.[125]

Divisjonsrivaler[rediger | rediger kilde]

Carolina Panthers[rediger | rediger kilde]

Buccaneers og Panthers møttes for første gang i 1995 da Panthers var et nytt lag i NFL.[126] Rivaliseringen vokste først frem på 2000-tallet da NFC South ble opprettet og har blitt beskrevet som «hissig» og «fysisk» av to hovedgrunner; begge lagene kjempet for dominans av divisjonen gjennom store deler av 2000-tallet,[127][128][129][130][131][132] og fordi spillere på begge lag pådro seg sesongavsluttende skader under de årlige kampene. Eksempler på dette inkluderer Chris Simms, Dante Wesley, Clifton Smith og Kavika Pittman.[126][133] Carolina leder sammenlagt 25–19.

New Orleans Saints[rediger | rediger kilde]

Det kan dras flere paralleler mellom Saints og Buccaneers opp gjennom årene, hvor den mest åpenbare var at begge lagene ikke fant noe særlig suksess før i det 21. århundre, da begge lagene ble plassert i NFC South, rivaliseringen begynte å vokse frem[134] og begge lagene begynte å vinne kamper, inkludert Super Bowl XXXVII for Buccaneers og Super Bowl XLIV for Saints syv år senere. De to lagene møttes for første gang i 1977 da Buccaneers avsluttet en 26 kamper lang tapsrekke med seier over Saints.[135] Selv om det ikke er en av de mest kjente rivaliseringene i ligaen nådde forholdet nye høyder på 2000-tallet da begge lagene begynte å sikre vinnende sesonger.[136][137][138][139] New Orleans Saints leder sammenlagt 39–24, og lagene har møttes én gang i sluttspillet hvor Buccaneers vant 30–20 og gikk videre til en seier i Super Bowl LV.[140]

Radio og TV[rediger | rediger kilde]

Kart over radiopartnere[141]
Tampa Bay Buccaneers
WDAE
Tampa Bay Buccaneers
WFUS
Tampa Bay Buccaneers
WINZ
Tampa Bay Buccaneers
WYGM
Tampa Bay Buccaneers
WXCV
Tampa Bay Buccaneers
WWJB
Tampa Bay Buccaneers
WROK-FM
Tampa Bay Buccaneers
WMEN
Tampa Bay Buccaneers
WWCN
Tampa Bay Buccaneers
WTLY
Kart over radiopartnere[141]

Buccaneers’ hovedstasjoner på radio er WXTB 97,9 FM og WDAE 620 AM. Hovedkommentator har siden 1989 vært Gene Deckerhoff. Tidligere tight end for Bucs Dave Moore ble med som analytiker i 2007-sesongen. T.J. Rivers er sidelinjereporter.

Ray Scott var hovedkommentator for Bucs i deres to første sesonger i 1976 og 1977. Dick Crippen kommenterte i første halvdel av 1978, og Jim Gallogly tok over for andre halvdel. Fra 1979 til 1988 var det Mark Champion, som senere ble radiostemmen for Detroit Lions (1989–2004) og nå Detroit Pistons (2001–nå) som holdt stillingen.

Tidligere Buccaneer Hardy Nickerson var ekspertkommentator i én sesong i 2006 før han gikk til Bears som linebackers coach den 23. februar 2007. Nickerson hadde erstattet Scot Brantley, som var kommentator fra 1999 ut 2005. Jesse Ventura, kjent fribryter, skuespiller og tidligere guvernør i Minnesota, var Deckerhoffs partner på Bucs radio i ett år, 1990, og ftidligere Buc David Logan holdt stillingen etter Venture frem til han døde etter 1998-sesongen. Dave Kocerek og Fran Curci var også ekspertkommentatorer for Buccaneers i de tidligere årene.

Ronnie Lane har tidligere jobbet som sidelinjereporter.[142]

Bucs har kringkastet på FM-radio siden de skrev kontrakt med WRBQ-FM i 1992. Laget flyttet til WQYK-FM i 1994, deretter til WFUS i 2004 og til WXTB i 2017.

Mens kamper i seriespillet og sluttspillet i NFL sendes på riksdekkende TV gjennom kontrakter med CBS, Fox, NBC, ESPN og NFL Network, blir TV-sendinger stort sett håndtert av de individuelle lagene. Fra 2011-sesongen ble kamper i sesongoppkjøret som ikke ble sendt på riksdekkende TV sendt på WTSP. WESH sender også samtidig i Orlando.

Kamper som sendes på CBS, Fox og NBC sendes henholdsvis på WTSP, [WTVT og WFLA-TV i Tampa Bay, og henholdsvis på WKMG, WOFL og WESH i Orlando. Flesteparten av kampene sendes på Fox-kanalene WTVT og WOFL ettersom at Fox eier rettighetene til kamper i NFC. WTSP og WKMG sender Buccaneers' hjemmekamper mot lag i American Football Conference. Monday Night Football-kamper på ESPN og torsdagskamper på NFL Network sendes samtidig lokalt på WMOR-TV, som også tidligere sendte Bucs' Sunday Night Football-kamper da de ble sendt på ESPN og TNT; Bucs sine kamper på kabel-TV ble tidligere sendt lokalt på WFLA-TV og WFTS.

Fra 2003 til 2010 ble Buccaneers' kamper i sesongoppkjøringen sendt på WFLA, hvor Chris Myers var hovedkommentator med John Lynch som ekspertkommentator. Både Myers og Lynch jobbet med Fox Sports for riksdekkende sendinger frem til Lynch tok en stilling som General Manager for San Francisco 49ers i 2017. Ron Jaworski var ekspertkommentator frem til han skrev kontrakt med Monday Night Football i forkant av 2007-sesongen. Charles Davis var også ekspertkommentator fra 2007 til 2008.

WTOG kanal 44 sendte også kamper i sesongoppkjøret i flere år frem til 2002. Tidligere kommentator for CBS og ESPN Jim Kelly var hovedkommentator for flere av kampene på 80-tallet, og Joe Namath var ekspertkommentator.

Noter[rediger | rediger kilde]

Type nummerering
 1. ^ a b Offisielt anses Baltimore Ravens å være det første laget stiftet etter sammenslåingen til å vinne et Super Bowl, men laget bestod da av det tidligere Cleveland Browns som gjør Buccaneers til det første laget stiftet etter sammenslåingen til å vinne et Super Bowl uten å være basert på et tidligere lag.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «BUCCANEERS REVEAL NEW UNIFORMS FOR 2020 SEASON» (PDF). Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises. 7. april 2020. Besøkt 7. april 2020. «Tampa Bay returns to the traditional deeper, richer red to accompany the modern pewter hue as its primary colors while including orange highlights to honor the team’s origin and restoring black as an accent color.» 
 2. ^ «BUCCANEERS UNVEIL NEW LOGO AND COLORS (4/9/1997) – HISTORICAL HIGHLIGHTS» (PDF). 2021 Tampa Bay Buccaneers Media Guide (engelsk). NFL Enterprises. 20. august 2020. Besøkt 5. februar 2024. «The team unveils its eagerly anticipated new logo and color scheme at a noon downtown ceremony. The new logo, consisting of a red pirate flag with a skull and crossed swords, draws instant rave reviews. The team colors are Buccaneer red, pewter, black and orange.» 
 3. ^ «Tampa Bay Buccaneers Team Capsule» (PDF). 2022 Official National Football League Record and Fact Book (engelsk). NFL Enterprises. 11. august 2021. Besøkt 5. februar 2024. 
 4. ^ «Tampa Bay Buccaneers Team Facts». ProFootballHOF.com (engelsk). Besøkt 9. mai 2019. 
 5. ^ Mizell, Hubert. "Economics chase McCloskey out". St. Petersburg Times. 6. desember 1974
 6. ^ Zier, Patrick, og Bill Clark. "Bucs' Ownership Part Of Settlement?". The Lakeland Ledger. 2. februar 1976
 7. ^ Awosika, Mary, og Mark Zaloude. "Pirate State (of mind); When bad boys make for good fun: Pirates have shed their villainous image in Florida". Sarasota Herald-Tribune. 3. februar 2003
 8. ^ Martz, Ron. "Red carpet treatment for Bay Bucs". St. Petersburg Times. 25. april 1975
 9. ^ Gurney, Jack. "Tampa Bay Bucs Announce Colors: Orange-Red-White". The Sarasota Herald-Tribune. 15. juni 1975
 10. ^ «The Answer Man, Series 2, Vol. 18». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. 20. juni 2005. Besøkt 1. juli 2019. 
 11. ^ Underwood, John. "A Three-hour Time Difference". Sports Illustrated. 23. august 1976
 12. ^ «Stram Firing Interests Allen». The Washington Post (engelsk). Besøkt 9. mai 2019. 
 13. ^ McLeod, Mike; Thomas, Mike (2. mars 1997). «Culverhouse». Orlando Sentinel (engelsk). Besøkt 27. november 2021. 
 14. ^ «Remembering Steinbrenner». JoeBucsFan.com (engelsk). 13. juli 2010. Besøkt 27. november 2021. 
 15. ^ Morgan, Joe (19. desember 1994). «Angelos could strike deal soon, Bucs say». Baltimore Sun (engelsk). Besøkt 27. november 2021. 
 16. ^ «Tony Dungy to Join Buccaneers Ring of Honor». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. 23. september 2018. Besøkt 9. mai 2019. 
 17. ^ Varley, Teresa (31. januar 2007). «Tony Dungy credits Chuck Noll with his defensive philosophy». Steelers.com (engelsk). Arkivert fra originalen 9. februar 2007. Besøkt 9. mai 2019. 
 18. ^ «Stadium History – Raymond James Stadium». RaymondJamesStadium.com (engelsk). Arkivert fra originalen 8. april 2020. Besøkt 9. mai 2019. 
 19. ^ «Committee advises banning on-field group celebrations». SportsIllustrated.CNN.com (engelsk). 31. juli 2012. Arkivert fra originalen 31. juli 2012. Besøkt 9. mai 2019. 
 20. ^ «Bucs fire coach Tony Dungy». UPI.com (engelsk). 14. januar 2001. Besøkt 9. mai 2019. 
 21. ^ «Dungy Will Sign Contract With Colts». New York Times (engelsk). 23. januar 2002. Besøkt 9. mai 2019. 
 22. ^ Laine, Jenna (18. desember 2017). «'A trade that shook the NFL': How Bucs' Jon Gruden gamble paid off with a Super Bowl». ESPN (engelsk). Besøkt 27. november 2021. 
 23. ^ Olney, Buster (19. februar 2002). «Buccaneers Get Gruden, But Pay a Steep Price». New York Times (engelsk). Besøkt 9. mai 2019. 
 24. ^ Freeman, Mike (24. februar 2002). «Raiders Get a Pirate's Booty for Gruden». New York Times (engelsk). Besøkt 9. mai 2019. 
 25. ^ Anderson, Dave (25. mars 2001). «Keep the Realigned N.F.L. Realistic». New York Times (engelsk). Besøkt 9. mai 2019. 
 26. ^ Carpenter, Les (8. januar 2006). «'I'll Hold It Tighter Next Time'». The Washington Post (engelsk). ISSN 0190-8286. Besøkt 9. mai 2019. 
 27. ^ «Morris to replace Kiffin as Bucs D-coordinator». ESPN.com (engelsk). 25. desember 2008. Besøkt 9. mai 2019. 
 28. ^ Bensch, Bob (17. januar 2009). «Buccaneers Hire Morris as Head Coach, Replacing Fired Gruden». bloomberg.com (engelsk). Besøkt 9. mai 2019. 
 29. ^ «Bucs to start rookie Freeman at quarterback». ESPN.com (engelsk). 29. oktober 2009. Besøkt 9. mai 2019. 
 30. ^ Cummings, Roy (8. januar 2011). «Bucs reward Morris for turnaround season». Tampa Tribune (engelsk). Arkivert fra originalen 10. januar 2011. Besøkt 9. mai 2019. 
 31. ^ P, Brian (3. januar 2011). «Winning the Games You're Scheduled to Play» (engelsk). Besøkt 9. mai 2019. 
 32. ^ Stroud, Rick (2. januar 2012). «Tampa Bay Buccaneers fire head coach Raheem Morris». Tampa Bay Times (engelsk). Besøkt 9. mai 2019. 
 33. ^ Schefter, Adam (26. januar 2012). «Bucs hire Rutgers' Schiano as new coach». ESPN.com (engelsk). Besøkt 9. mai 2019. 
 34. ^ Patra, Kevin (11. oktober 2013). «Johnthan Banks third Bucs player with MRSA infection». NFL.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. Besøkt 9. mai 2019. 
 35. ^ Lawrence, Andrew (21. april 2015). «Lawrence Tynes’ Nightmare». Sports Illustrated (engelsk). Besøkt 9. mai 2019. 
 36. ^ «Buccaneers, former kicker Lawrence Tynes reach settlement in MRSA lawsuit». ESPN.com (engelsk). ESPN Internet Ventures, LLC. 22. februar 2017. Besøkt 9. mai 2019. 
 37. ^ «Greg Schiano and GM Mark Dominik fired by Buccaneers» (engelsk). CBS Sports. 30. desember 2013. Besøkt 9. mai 2019. 
 38. ^ a b «Sources: Bucs, Lovie Smith have agreement». ESPN.com (engelsk). 2. januar 2014. Besøkt 9. mai 2019. 
 39. ^ Breech, John (21. januar 2014). «Buccaneers hire Arizona's Jason Licht as new general manager». CBSSports.com (engelsk). Besøkt 9. mai 2019. 
 40. ^ Corbett, Jim (1. mai 2015). «Tampa Bay Buccaneers select Jameis Winston with top pick of NFL draft». USA TODAY (engelsk). Besøkt 25. juni 2019. 
 41. ^ «Buccaneers, in a Surprise, Fire Coach Lovie Smith». New York Times (engelsk). 6. januar 2016. Besøkt 9. mai 2019. 
 42. ^ Hanzus, Dan (14. januar 2016). «Buccaneers promote OC Dirk Koetter to head coach». NFL.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. Besøkt 9. mai 2019. 
 43. ^ Smith, Scott (15. januar 2016). «Dirk Koetter Named Buccaneers Head Coach». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. Arkivert fra originalen 17. januar 2016. Besøkt 9. mai 2019. 
 44. ^ Laine, Jenna (30. desember 2018). «Dirk Koetter out as Bucs coach after going 5-11 in 3rd season». espn.com. ESPN. Besøkt 9. mai 2019. 
 45. ^ Middlehurst-Schwartz, Michael (17. mars 2020). «Tom Brady announces he won't re-sign with New England Patriots in historic NFL move». USA Today (engelsk). Besøkt 20. mars 2020. 
 46. ^ Laine, Jenna (20. mars 2020). «'Hungry' Brady officially signs with Buccaneers». ESPN.com (engelsk). Besøkt 20. mars 2020. 
 47. ^ Laine, Jenna (27. oktober 2020). «Antonio Brown signs one-year deal with Tampa Bay Buccaneers». ESPN.com (engelsk). Besøkt 20. november 2020. 
 48. ^ Knoblauch, Austin (23. mai 2017). «Super Bowl LV relocated to Tampa; L.A. will host SB LVI». NFL.com (engelsk). Besøkt 25. januar 2021. 
 49. ^ Laine, Jenna (24. januar 2021). «Tom Brady, Tampa Bay Buccaneers hold off Green Bay Packers to punch Super Bowl ticket». ESPN.com (engelsk). Besøkt 25. januar 2021. 
 50. ^ Vitali, Carmen (5. april 2021). «The Buccaneers Will Return All 22 Super Bowl Starters in 2021». Buccaneers.com (engelsk). Besøkt 21. april 2021. 
 51. ^ King, Peter (30. mars 2022). «Bruce Arians steps down as Tampa Bay Buccaneers head coach; Todd Bowles picked to be successor» (engelsk). Arkivert fra originalen 31. mars 2022. Besøkt 31. mars 2021. 
 52. ^ Tampa Bay Buccaneers [Buccaneers] (31. mars 2022). «Congratulations, Coach Bowles!» (Tweet). 
 53. ^ Stroud, Rick (18. august 2006). «Time to say goodbye» (engelsk). St. Pete Times. Arkivert fra originalen 29. august 2006. Besøkt 10. mai 2019. 
 54. ^ Stroud, Rick (18. september 2007). «Bucs' moment of victory is permanently set». Tampa Bay Times (engelsk). Arkivert fra originalen 24. september 2017. Besøkt 10. mai 2019. 
 55. ^ Cook, Mark (27. august 2018). «Bucs Team Up With AdventHealth On New Facility Naming Rights» (engelsk). Pewter Reports. Besøkt 10. mai 2019. 
 56. ^ «Bay Bucs picked as NFL Tampa name». The Tampa Times (engelsk). 17. februar 1975. s. 23. Besøkt 19. januar 2021 – via Newspapers.com. 
 57. ^ a b c «Dashing Bucs Hoist Their Colors». The Tampa Tribune (engelsk). 15. juni 1975. s. 55. Besøkt 19. januar 2021 – via Newspapers.com. 
 58. ^ a b «Linking Decades: Bucs Throw Back to '76». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises. Besøkt 19. januar 2021.  Teksten «31. juli 2009» ignoreres (hjelp)
 59. ^ Gershman, Rick. "101 Gasparilla". St. Petersburg Times. 28. januar 2005
 60. ^ a b c Williams, Charean (8. april 1997). «Bucs push Bucco Bruce overboard (Part 1)». The Orlando Sentinel (engelsk). s. 41. Besøkt 10. mai 2019 – via Newspapers.com. 
 61. ^ Mizell, Hubert (8. februar 1976). «Bay Bucs better have a sense of humor (Part 1)». St. Petersburg Times (engelsk). s. 49. Besøkt 10. mai 2019 – via Newspapers.com. 
 62. ^ Mizell, Hubert (8. februar 1976). «Bay Bucs better have a sense of humor (Part 2)». St. Petersburg Times (engelsk). s. 61. Besøkt 10. mai 2019 – via Newspapers.com. 
 63. ^ Mizell, Hubert (23. desember 1979). «McKay's ugly turn to swans». St. Petersburg Times (engelsk). s. 182. Besøkt 10. mai 2019 – via Newspapers.com. 
 64. ^ a b Williams, Charean (10. april 1997). «New-look Bucs dressed for success (Part 2)». The Orlando Sentinel (engelsk). s. 29. Besøkt 10. mai 2019 – via Newspapers.com. 
 65. ^ Albom, Mitch (5. oktober 1994). «Losing to Tampa Bay simply the ultimate indignity for Lions». The Tampa Tribune (engelsk). Besøkt 5. oktober 2023. 
 66. ^ «Linking Decades: Tampa Bay Buccaneers Gridiron Uniform Database» (engelsk). The Gridiron Uniform Database. Besøkt 30. desember 2020. 
 67. ^ «Beloit College Buccaneers». MASCOTdb.com (engelsk). Arkivert fra originalen 6. oktober 2014. Besøkt 10. mai 2019. 
 68. ^ «Beloit College: A Logo Pirateer?». Seattle Times (engelsk). 1997. Besøkt 10. mai 2019. 
 69. ^ Stroud, Rick (3. juni 1992). «Bucs go with new scheme». St. Petersburg Times (engelsk). s. 19. Besøkt 5. oktober 2023 – via Newspapers.com. 
 70. ^ Mason, Andrew (13. september 2016). «NFL reveals Color Rush jersey for the Broncos» (engelsk). Arkivert fra originalen 14. september 2016. Besøkt 10. mai 2019. 
 71. ^ «Bucs vs. Broncos - The Game». The Orlando Sentinel (engelsk). 8. august 1999. s. 266. Besøkt 8. februar 2021 – via Newspapers.com. 
 72. ^ Williams, Charean (10. april 1997). «New-look Bucs dressed for success (Part 1)». The Orlando Sentinel (engelsk). s. 132. Besøkt 10. mai 2019 – via Newspapers.com. 
 73. ^ Williams, Charean (8. april 1997). «Bucs push Bucco Bruce overboard (Part 2)». The Orlando Sentinel (engelsk). s. 42. Besøkt 10. mai 2019 – via Newspapers.com. 
 74. ^ «Super Bowl Game-Time Temperatures» (engelsk). Pro Football Hall of Fame. Besøkt 10. mai 2019. 
 75. ^ «Bucs free to use pirate logo after Raiders suit is tossed». Tampa Bay Times (engelsk). 22. april 2003. Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 10. mai 2019. 
 76. ^ Smith, Scott (20. februar 2014). «Bucs Unveil Enhanced Logo and Helmet». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. Besøkt 1. juli 2019. 
 77. ^ Hanzus, Dan (20. februar 2014). «Tampa Bay Buccaneers update helmet, logo for 2014». NFL.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. Besøkt 10. mai 2019. 
 78. ^ «New Uniform Design Unveiled». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. 3. mars 2014. Besøkt 1. juli 2019. 
 79. ^ Patra, Kevin (3. mars 2014). «Tampa Bay Buccaneers reveal new uniforms». NFL.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. Besøkt 10. mai 2019. 
 80. ^ Yasinskas, Pat (3. mars 2014). «Tampa Bay Buccaneers Unveil New Bolder Uniforms» (engelsk). ESPN. Besøkt 10. mai 2019. 
 81. ^ Kinnan, Cory (12. juni 2019). «Tampa Bay Buccaneers get jerseys ranked as 26th best in NFL» (engelsk). The Pewter Plank. Besøkt 9. august 2019. 
 82. ^ Lukas, Paul (3. mars 2014). «Uni Watch: Bucs font an odd choice». ESPN.com (engelsk). Besøkt 9. august 2019. 
 83. ^ «Buccaneers' Color Rush Uniforms Unveiled». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. 16. desember 2015. Besøkt 30. mai 2019. 
 84. ^ Smith, Scott (7. april 2020). «Bucs New Uniforms Draw from Super Bowl Era». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. Besøkt 7. april 2020. 
 85. ^ Smith, Scott (15. april 2020). «Q&A: Bucs' New Helmet and Marks». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. Besøkt 29. april 2020. 
 86. ^ Shook, Nick (7. april 2020). «Buccaneers unveil new unis, mark start of Brady era». NFL.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. Besøkt 7. april 2020. 
 87. ^ Jones, Jonathan (6. februar 2021). «Super Bowl uniforms: Here's why Bucs opting to wear white jerseys could give Chiefs the edge in Super Bowl LV». CBSSports.com (engelsk). Besøkt 16. februar 2021. 
 88. ^ Stroud, Rick; Holder, Stephen F. (16. oktober 2008). «Bucs to create Ring of Honor, wear orange uniforms in 2009». Tampa Bay Times (engelsk). Arkivert fra originalen 23. september 2009. Besøkt 10. mai 2019. 
 89. ^ «The Color of Victory!». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. 8. november 2009. Besøkt 1. juli 2019. 
 90. ^ Smith, Allison (17. september 2013). «Tampa Bay Buccaneers Can’t Wear Throwback ‘Bucco Bruce’ Helmets Because of New NFL Rule» (engelsk). NESN. Besøkt 10. mai 2019. 
 91. ^ Smith, Scott (28. februar 2022). «Bucco Bruce and Bucs Throwback Uniforms Returning in 2023». Buccaneers.com (engelsk). Arkivert fra originalen 28. februar 2022. Besøkt 1. mars 2022. 
 92. ^ «Milestone». Bucpower.com (engelsk). Besøkt 10. mai 2019. 
 93. ^ Stroud, Rick (18. november 1996). «Meet the toast of the coast». Bucpower.com (engelsk). Besøkt 10. mai 2019. 
 94. ^ Tampa Bay at New Orleans – ESPN Sunday Night Football telecast, 1. desember 2002
 95. ^ Smith, Scott (22. september 2008). «Bucs 27 Bears 24 - the game report». bucpower.com (engelsk). Besøkt 10. mai 2019. 
 96. ^ Smith, Michael David (26. september 2021). «Justin Tucker hits NFL-record 66-yard field goal to deliver Ravens win over Lions». Pro Football Talk (engelsk). NBC Sports. Besøkt 19. november 2021. 
 97. ^ «Chemistry Lesson: Unity Contributing to Buc Success». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. 19. desember 2007. Besøkt 1. juli 2019. 
 98. ^ Werder, Ed (5. desember 1991). «Tampa initiates Krewe of Honor». The Orlando Sentinel (engelsk). s. 42. Besøkt 10. mai 2019 – via Newspapers.com. 
 99. ^ Boylan, Tony (7. september 1992). «Popular Williams placed in Bucs' Krewe of Honor». News-Press (engelsk). s. 54. Besøkt 10. mai 2019 – via Newspapers.com. 
 100. ^ Miller, Robin (6. september 1993). «Kansas City vs. Tampa Bay: The Game - Headliners». The Orlando Sentinel (engelsk). s. 15. Besøkt 10. mai 2019 – via Newspapers.com. 
 101. ^ «Notebook - Invoking The Fifth». The Tampa Tribune (engelsk). 6. september 1993. s. 24. Besøkt 25. mars 2022 – via Newspapers.com. 
 102. ^ Edrington, Tom (23. juli 2009). «Tampa Bay Buccaneers Take Selmon for Their Ring of Honor» (engelsk). Bleacher Report. Besøkt 10. mai 2019. 
 103. ^ Richardson, Anwar S. (20. oktober 2008). «A-Train's Final Stop». The Tampa Tribune (engelsk). s. 21. Besøkt 25. mars 2022 – via Newspapers.com. 
 104. ^ Gordon, Grant (12. oktober 2021). «Buccaneers removing Jon Gruden from team's Ring of Honor». NFL.com (engelsk). Besøkt 17. oktober 2021. 
 105. ^ Suss, Nick (1. januar 2021). «Outback Bowl: For Lane Kiffin, Tampa is where he began learning to coach from dad, Monte» (engelsk). Clarion Ledger. Besøkt 17. oktober 2021. 
 106. ^ «Does your NFL team have a ring of honor? Here's how it works». ESPN.com (engelsk). 9. september 2023. Besøkt 14. september 2023. 
 107. ^ «Buccaneers Cheerleaders». Buccaneers.com (engelsk). NFL Enterprises, LLC. Besøkt 10. mai 2019. 
 108. ^ Smith, Scott (22. desember 2015). «Series History: Buccaneers vs. Bears». Buccaneers.com (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 109. ^ Salvarezza, Alex (29. september 2018). «Series history between the Bucs and Bears». Bucs Nation (engelsk). SB Nation. Besøkt 10. september 2022. 
 110. ^ Riese, Dustin (21. oktober 2021). «What History tells us about Bears vs. Buccaneers». ChicagoBearsHQ.com (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 111. ^ Easterling, Luke (12. desember 2020). «Bucs vs. Vikings, a visual history». Bucs Wire (engelsk). USA Today. Besøkt 10. september 2022. 
 112. ^ Reidell, Robert (24. oktober 2014). «Vikings vs. Buccaneers: What Are Experts Saying About Minnesota?». Bleacher Report (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 113. ^ Payton, Mike. «Lions vs. Buccaneers: Random Stats». Pride Of Detroit (engelsk). SB Nation. Besøkt 10. september 2022.  Parameteren |datO= støttes ikke av malen. Mente du |dato=?) (hjelp)
 114. ^ Schalter, Ty (8. september 2011). «Lions vs. Buccaneers: Is Detroit-Tampa Bay NFL's Next Great Rivalry?». Bleacher Report (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 115. ^ Fox, Bob (18. november 2011). «Green Bay Packers vs. Tampa Bay Bucs: It's Not the Bay of Pigs Anymore». Bleacher Report (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 116. ^ Benson, Michael (15. oktober 2020). «Packers History: Favre, Sapp and a Once Great Rivalry». Game On Wisconsin (engelsk). Arkivert fra originalen 10. september 2022. Besøkt 10. september 2022. 
 117. ^ Carlson, Chuck (2016). Facing the Green Bay Packers: Players Recall the Glory Years of the Team from Titletown, USA. Sports Publishing. ISBN 978-1-61321-930-0. OCLC 956133168. 
 118. ^ Smith, Scott (17. desember 2014). «Series History: Bucs-Packers». Buccaneers.com (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 119. ^ «Packers take on Bucs in NFC Championship». Packers.com (engelsk). 19. januar 2021. Besøkt 10. september 2022. 
 120. ^ Maaddi, Rob (11. oktober 2009). «Buccaneers, Eagles renew old rivalry». The Ledger (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 121. ^ Mullin, John (31. desember 2000). «COLD FACTS: BUCS WILL BE TESTED BY WEATHER, EAGLES». Chicago Tribune (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 122. ^ «Tampa Bay Buccaneers/Philadelphia Eagles NFL recap on ESPN». ESPN.com (engelsk). 31. desember 2000. Besøkt 10. september 2022. 
 123. ^ Goodall, Zach (16. januar 2022). «Bucs vs. Eagles: Tampa Bay and Philadelphia's Playoff History». Sports Illustrated (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 124. ^ Williams, Charean; Macur, Juliet (13. november 1998). «EVEN THOUGH THEY'RE NEIGHBORS, BUCS, JAGS ARE FAR FROM RIVALS BUCCANEERS, JAGUARS GET READY TO LIGHT FIRE OF INTRASTATE RIVALRY». Orlando Sentinel (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 125. ^ Greene, Jerry (27. november 1991). «BUCS-DOLPHINS: WHAT RIVALRY?». Orlando Sentinel (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 126. ^ a b Smith, Scott (3. september 2014). «Series History: Bucs-Panthers». Buccaneers.com (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 127. ^ Scott, David (10. oktober 2008). «Panthers, Bucs have flourishing rivalry». CharlotteObserver.com (engelsk). Arkivert fra originalen 18. januar 2013. Besøkt 10. september 2022. 
 128. ^ Goodall, Fred (9. oktober 2008). «Panthers-Buccaneers becoming heated rivalry» (engelsk). USA Today. Besøkt 10. september 2022. 
 129. ^ Yasinskas, Pat (16. september 2010). «Memories of a rivalry at its height». ESPN.com (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 130. ^ «Bucs, Panthers have wild history». Chron (engelsk). 13. november 2006. Besøkt 10. september 2022. 
 131. ^ Shelton, Gary (8. desember 2008). «BUCS-PANTHERS MATCHUP ABOUT AS BIG AS A GAME CAN GET». Tampa Bay Times (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 132. ^ Balog, Tom (9. november 2003). «Bucs face nemesis Carolina». Sarasota Herald-Tribune (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 133. ^ Yasinskas, Pat (11. september 2008). «NFC South's most intense rivalry: Panthers vs. Bucs». ESPN.com (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 134. ^ Smith, Scott (5. september 2018). «Bucs-Saints Rivalry Hasn't Had Time to Cool». Buccaneers.com (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 135. ^ Zarpentine, Bryan. «Unforgettable Games That Made Buccaneers and Saints Fierce Rivals». TheSportsDrop.com (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 136. ^ Rose, Bob (8. november 2020). «Saints vs. Buccaneers Series History». Sports Illustrated (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 137. ^ Smith, Scott (5. september 2018). «Bucs-Saints Rivalry Hasn't Had Time to Cool». Buccaneers.com (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 138. ^ Nocco, Joseph (28. mai 2020). «5 Greatest Rivals In Tampa Bay Buccaneers Franchise History». Clutch Points (engelsk). Besøkt 10. september 2022. 
 139. ^ Adams, Bailey (26. juni 2020). «Rivalry Week: Who are the Bucs’ biggest rivals?». Bucs Nation (engelsk). SB Nation. Besøkt 10. september 2022. 
 140. ^ «Brady, Bucs, end playoffs for Saints, Brees, 30-20». CBSSports.com (engelsk). 18. januar 2021. Besøkt 10. september 2022. 
 141. ^ «Buccaneers Radio Network» (PDF). 2018 Tampa Bay Buccaneers Media Guide (engelsk). NFL Enterprises, LLC. 26. juli 2018. Besøkt 10. mai 2019. 
 142. ^ «The Voices of the Buccaneers». Bucpower.com (engelsk). Arkivert fra originalen 28. september 2007. Besøkt 10. mai 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]