NFC North

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

NFC North er en divisjon i National Football League og en av fire divisjoner i National Football Conference. Den har for tiden fire medlemmer: Chicago Bears, Detroit Lions, Green Bay Packers, og Minnesota Vikings.

Historie[rediger | rediger kilde]

Divisjonen ble opprettet i 1967 som Central Division av NFL's Western Conference og eksisterte i tre sesonger før AFL-NFL fusjonen. Etter fusjonen, ble det omdøpt til NFC Central og beholdt det navnet til NFL ble delt inn i åtte divisjoner i 2002.

Basert på alderen på lagene, er NFC North den eldste divisjonen i NFL, med totalt 312 år. The Bears er 92 år gammel (grunnlagt i 1919 i Decatur, Illinois, flyttet til Chicago i 1921), Packers er også 92 år gammel (grunnlagt i 1919, men ble profesjonell i 1921), Lions er 82 år gammel (grunnlagt 1929 i Portsmouth, Ohio, flyttet til Detroit i 1934), og The Vikings er 50 år gammel (grunnlagt 1961). Divisjonen har totalt 11 Super Bowl kamper. Packers har flest kamper i Super Bowl med 5, sist gang i 2011. The Bears og Packers er de eneste Super Bowl vinnerne av divisjonen, totalt fem seiere (fire for Packers, og en for Bears).

Divisjonen fikk slagordet "Black and Blue Division" på grunn av sin intense rivalisering og fysiske spillestil, og dette kallenavnet brukes fortsatt regelmessig i dag. Det er også kjent som "Frostbite Division" siden alle lag spilte hjemmekamper i slutten av sesongen i vinterkulda frem til midten av 1970-tallet. Divisjonen er også humoristisk kalt "Frozen North", selv om to av lagene, Detroit og Minnesota, har spilt sine hjemmekamper innendørs siden 1975 og 1982. ESPN kommentator Chris Berman refererer ofte til denne divisjonen som "NFC Norris" på grunn av sin geografiske likhet med National Hockey League's gamle Norris Division.