Orlando

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
For den britiske filmen fra 1992, se Orlando (film), og for mannsnavnet, se Orlando (navn).
Orlando

Flagg

Våpen

Land USA USA
Delstat Florida Florida
Fylke Orange County
Tidssone CET-6 (Sommertid, CET-5)
Areal 261,5 km²
Befolkning 238 300 (2010)
Bef.tetthet 911,28 innb./km²
Politikk
Borgermester Buddy Dyer

Orlando er en by i den amerikanske delstaten Florida. I Orlando finner man blant annet fornøyelsesparken Disneyworld. Orlando er administrasjonssenteret i fylket Orange County. Byen ligger i Sentral-Florida, omtrent midt mellom atlanterhavskysten og Mexicogulfen. Interstate 4, som går fra Daytona i øst og Tampa i vest, går igjennom Orlando. I dette området ligger også Universal Studios, Epcot, Sea World, flere andre temaparker og mange golfbaner. På grunn av alle parkene blir Orlando ofte kalt «Verdens underholdningshovedstad».

Under folketellingen i 2010 hadde byen en total befolkning på 2 134 411 innbyggere[trenger referanse], noe som gjør det til det 26. største byområdet i USA og det sjette største byområde i det sørlige USA. Det er også den 77. største byen i USA. I 2014 trakk Orlando sine turistattraksjoner og arrangementer til seg mer enn 62 millioner besøkende. Flyplassen i Orlando, The Orlando Internation Airport, er det 29. travleste flyplassen i verden.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

USA-stubbDenne USA-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.